451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: 451

Pikku napsal:
Je to vážně moc povedené Mirane, jen co je pravda. Už se jí nemůžu dočkat. Doufám že nebudeš proti když tě časem poprosím o variantu s hvězdou na čumáku, zdroják té plastické hvězdy ti samozřejmě můžu poslat ze svého albáče

Tak tu zatr. hvězdu pošli hned! :lol: :lol: :lol: A jestli máš nějakého 3D fíru, který by se tam hodil tak taky, Ať to tam Ppoolll nemusí cpát jako FreightAnim. Čím se bude def. verze více lišit od té kradené, tím lépe. :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Když se má odlišovat, řekl bych (je to teda detail), že okna nad podvozky by měla být šoupnutá trochu nahoru směrem ke střeše....

Ale jinak smekám, vymodelovat tlamu tlamy s tima světlama....fakt se povedla, má svůj charakteristický výraz....

Pikku napsal:
Už se na tom pracuje, pajdulák je připravený, hvězda taky.
No jo, ale pokud dáš hvězdu, musíš tam dát pajduláky dva a odebrat zpětná zrcátka. Ikdyž "Nablejskaná kláda" 452017/18 měla zrcátka i za totáče (jako jediná). Ve předu jezdil fíra a mechanik, u dvoudílné jednotky byl ještě fíra vzadu, ale ten býval často v ležící poloze.
Ohledně skinů. Vymodelovaná 451001/2 bývala leťácká špinavá ošklivka, pak následovala kombinace 451004/44, ta myslím také nic moc. Další kombinace byla 451008/052, (vynechaná čísla buď shořela nebo bourala), pak už byly turnusovky 009/10, 011/12,....451015/16, ta byla také vždy čisťounká, tam jezdila výběrová sestava strojvedoucích. Moje turnusovka byla nejprve 451029/30, která později havarovala a byla zrušena na Sluncové, když tam ukazoval špatné znaky tenkrát nový autoblok, pak jsem několik let trávil na 451047/48, ta také byla vždy čistá (jak jinak) Dále jsem sloužíval na ONJ, kde na Benešov jezdily většinou 452. To bylo období, kdy jsme si na koleně dělávali vlastní dálkové halogenové reflektory. 452003/4 měla dva přídavné halogeny pod čelními okny, 2005/6 byla moje turnusovka, do které jsem vyrobil na žárovkovou patici dva halogeny vedle sebe do série (dělaly se pouze na 24V, ale 451 měla 48V) halogeny jsem zalepil do parabol ze spálených žárovek do 8mm promítačky. Tak supr to svítilo, že nám to všichni záviděli. Jezdili jsme spojení s 2007/8. Obě mašinky byly vždy jak ze škatulky. Poslední leta na dráze jsem byl opět na masaryčce na 451031/32, zrovna byla po dílnách v novém nátěru. Poslední vyrobená 451 byla 101/102 a 452 jsem zažil pouze 452012/22 slepená ze dvou vyhořelých. To byl stav k červnu 1996, kdy jsem šel od dráhy.

Tomas Lee napsal:
Ve předu jezdil fíra a mechanik..........jakou funkci tam měl mít ten mechanik?

Jakou asi tam moh mít funkci. V jedný ruce šroubovák, v druhý kladivo ..... :lol: :lol: Ale raděj ne, nebo mě Zbyněk zabije....

2 ALL> Já to mu už nějak nerozumim...to co nabízí Pppooolll na stránkách je finální verze či co? já myslel, že to ještě není hotové??

sorry, už to chápu, po downloadu je jenom screen s tou stránkou :)

Kank napsal:
Když se má odlišovat, řekl bych (je to teda detail), že okna nad podvozky by měla být šoupnutá trochu nahoru směrem ke střeše....

Ale jinak smekám, vymodelovat tlamu tlamy s tima světlama....fakt se povedla, má svůj charakteristický výraz....

Kanku, dík už ta okna dávám vejš

Tomas Lee napsal:
Mechanik? Psal papíry sobě a oběma strojvedoucím, hlášenky a vedl vlakopis. Na zastávkách otevíral dveře, v otočných stanicích (Kolín, Benešov - měnírna, Hradec Králové se dělala údržba. Vyfasoval se olej (tlapový a převodový), vlezl do kanálu a doléval se olej do převodovek a v horní části podvozku (z kanálu) jsou takové poklopy nad tlapovými motory, to se otevřelo a lil se tam tlapový olej (kelímkem od piva) (Když jsem přišel poprve na ONJ do haly a viděl vedle kolejí v kanále velká množství použitých kelímků, usoudil jsem, že tu musel být pořádný chlastací mejdan. Ale až jsem vyfasoval dvě 10l konve a prázdné kelímky, bylo mi jasné oč šlo.) Pak se vzala jiná konev, tentokrát s vyjetým olejem a mazaly rozsochy Pelsynvánských podvozků. Jak to péruje, tak ty kluzné části. Také bylo nutné odvodňovat jímky, které se za mrazu muslely nejprve rozmrazit. Jelikož tyto jednotky byly dost poruchové, tak jsem se dost nalítal i za jízdy. Co chvíle se nedovíraly některé dveře, občas vypadával velký jistič od generátoru myslím že 800. Ale nejhorší byly diferenciální ochrany 033 a 052, to byly takové padáčkové relé a vypadly i na zadní jednotce. Honem dozadu, cestou jsem pošlapal pár cestujících, muselo se nejprve vypnout jistič HV nahodit padáček a hlavní vypínač opět zapnout. Jindy vzadu nezkrokoval do 0 kontroler, tím mašina také nejede. Opět jsem naklusal dozadu, a zatáhl za příslušné relátko, až kontrolér zkrokoval a pak bylo nutné mašinku přepnout na samostatnou, aby ta s porouchaným kontrolerem byla vyřazena z provozu. To byla také složitá procedura, protože přepínací páka je v místnustce zvaná kopka, kam se dá dostat jen pokud jednotku uzemním odpojovači. Tohle vše se dělalo za jízdy i ve 100km rychlosti a cestující ani nezaregistrovali, že máme problém. Takže nuda v kabině rozhodně nebyla.

Kank napsal:

Koukám na fotku, ale připadá mi to dobře, dolní část oken nad podvozky je trochu níže než horní část oken ve středové části, takže spíše je to o rozměrech oken, jestli nejsou trochu menší. Mirane, nejen já jsem Ti poslal fotky, tak to nejprve porovnej.

Miran napsal:
Tomas Lee napsal:

Jakou asi tam moh mít funkci. V jedný ruce šroubovák, v druhý kladivo ..... :lol: :lol: Ale raděj ne, nebo mě Zbyněk zabije....

nejezdily ve slozeni fira a vlakvedouci? tak puvodne ta jednotka byla navrhovana

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Kank napsal:

Koukám na fotku, ale připadá mi to dobře, dolní část oken nad podvozky je trochu níže než horní část oken ve středové části, takže spíše je to o rozměrech oken, jestli nejsou trochu menší. Mirane, nejen já jsem Ti poslal fotky, tak to nejprve porovnej.

Je tam malinkaty rozdil, v realu tak deset centimetru. Leda ze by byl rozdil mezi 451 a 452.

451 a 452 by měly být navenek stejne, jen 452 ma nad "tunelem" hlavniho svetlometu ručne ovládané odpojovače a uzemňovače. 452 má červeně potažené sedačky, 451 modré.

Na jenotce jsou všechna okna stejná - velikost 1000x860 mm. Pouze okna na krajích prostředního oddílu jsou užší - mají velikost 700x860 mm

Hoši nehádejte se, Kank má pravdu, okna už dávám výš. Tohle mi uteklo, a divil jsem se, že mi nevychází interier.

HAWK

V době zveřejnění stránek připravených pro download tohoto modelu měl už být model zveřejněn. Takový byl původní časový plán. Vzhledem k vývoji situace ale už den před tím bylo jasné že bude určité zdržení díky některým jedincům nerespektujícím zásady slušného chování (stačila slušná omluva a model by byl již venku) a tak byly zkompletovány jen stránky a předpokládané dotažení drobností se odložilo na pozdější dobu. Místo toho jsem se musel věnovat drobné úpravě chování webu a tvorbě stránky s ne zrovna vítaným obsahem pro většinu lidí okolo MSTS. Ve svém důsledku to ale prozatím nevadí a napomáhá to k větší konečné dokonalosti. Viz úprava oken. I Martens provádí drobné dolaďovací úpravy na kabině kterých by si asi většina lidí ani nevšimla. A já dnes večer zakomponuji poslední změny v chování podle Zbyňkových testů a doladění rozjezdové charakteristiky.

V současnosti zatím není učiněno rozhodnutí o tom že by model zůstal trvale neveřejný. Určitý počet lidí k němu bude mít přístup a dojde tak i k postupnému rozšíření počtu variant skinů včetně konkrétních modelových odlišností při vzájemné spolupráci. Kdo do této skupiny lidí bude patřit si ale bude Miran rozhodovat sám. Taktéž on jediný rozhodne kdy tento model jako celek bude zveřejněn. Prozatím to ale nevypadá moc nadějně na brzký termín. V prozatím posledním mejlu od Vlastíka je jeho postoj nezměněn a ukazuje to jen na to že vůbec nepochopil o čem je zde řeč. Je to jen a jen o ne/slušném chování.

Re: ehm...

tomi napsal:
Tomas Lee napsal:
...ale já, už jen z úcty k autorům bych si to "tvé" dílo nestáhl...

chlapi, nexem sa s vami hadat ale myslim si, ze napriek tomu co tu rozpravate o ucte a nestahovani si tlamu stiahnete len co sa niekde objavi, bez ohladu na to, kto ju zverejni...
Tomi celkom chápem,že to hovoríš,ale napriek mojim chybám mám isté nemenné zásady ,ktoré neprekračujem (nepokradneš.......atď..). A toto by som považoval za krádež. Mám v trainsete dosť vecí a vela skinov ešte čaká na realizáciu.Takže si počkám na verejnú verziu úplne bez problémov.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře