451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Tak tady mám další díl z Pavlových stránek, abyste to nemuseli tahat znova. Obrázek si udělejte sami:

Uveřejňuji omluvný email ale ne od Vlastínka ale od onoho druhého hříšníka, podle slibu anonymně:

Zdravím.
Když už je tolik rozruchu kolem 451, tak se musím omluvit. Link na tento model jsem nezveřejnil s nějakými vedlejšími úmysly a vůbec mi nenapadlo, že to není veřejný. Až pak, když jsem zjistil, že je to zaheslovaný, tak už mi to přišlo trochu divný. Nevím, jestli má tohle původ v mnou zveřejněným linku, nebo někde jinde, ale každopádně na tom určitě mám svůj podíl, tak se tímto omlouvám. Když vidím, co z působil ten ...... (ani nevím, jak ho nazvat) Takový lidi nechápu. Jinak přeji všechno dobrý.
S pozdravem xxxxxxxxxxx

Ovšem Vlastínek se nám opět vybarvil, namísto aby komunikoval s Miranem jako autorem, znovu vyhrožuje, tentokrát Martensovi:

Ahoj Martine,čekal jsem že mi napíšeš,koukal jsem na obrázky na foru a na rozpracovanou verzi a ty se opravdu lišejí jenom zrcátky a stěrači,byl bych moc rád abyjste dostali rozum a jednotku oficielně vydali,už jenom pro to že si scren stáhlo asi okolo 200 uživatelů což zrovna není málo,nebyl jsem to já kdo zkazili vánoční dárek ale vy co jste ho neumožnili stáhnout,samozřejmě nikdy jsem si nic nepřivlastnil ani toto,pokud model vydám uvedu tam důvody a i název autora raději tučným písmem,bohužel bez licenčních podmínek ,takový jasnovidec nejsem,tak mějte rozum at to stihnete do silvestra,at máme co oslavovat po 5-ti letech si to msts snad zaslouží,ne.
Vlastik.

A tady je Miranovo vyjádření

Takže tady musím znovu konstatovat, že Vlastínek lže jako když tiskne. Nebyl jsem to já, ale on který svým pirátstvím zapříčinil tuto situaci. Vydírá a nenechá mne v klidu pracovat. Milý Vlastínku, i kdyby jsi tam dal moje jméno desetkrát přes celou stránku, tak jsi pirát, zloděj a darebák první kategorie. Vyloženě ti zakazuji tam moje jméno dát, a cokoliv zveřejňovat, protože nechci být s tímto pirátstvím spojován. Jenom by mne zajímalo proč nekomunikuješ se mnou jako s autorem. Nehraj si tady na spasitele uživatelů MSTS, oni na to nejsou zvědaví a o dílo nepřijdou. Znovu opakuji, že si nepřeji abys zveřejňoval něco co není veřejné, vyloženě a veřejně ti to zakazuji To co máš v ruce, je pracovní neveřejná kopie s vypadanými polygony, blbými texturami atd., nikoliv definitivní verze. A ty nic neoslavuj, v mých licenčních podmínkách bude napsáno mimo jiné, že ty jsi z užívání díla vyloučen a jakákoliv kopie díla ve tvém držení je nelegální.

Miran napsal:
Ovšem Vlastínek se nám opět vybarvil, namísto aby komunikoval s Miranem jako autorem, znovu vyhrožuje, tentokrát Martensovi:

Ahoj Martine,čekal jsem že mi napíšeš,koukal jsem na obrázky na foru a na rozpracovanou verzi a ty se opravdu lišejí jenom zrcátky a stěrači,byl bych moc rád abyjste dostali rozum a jednotku oficielně vydali,už jenom pro to že si scren stáhlo asi okolo 200 uživatelů což zrovna není málo,nebyl jsem to já kdo zkazili vánoční dárek ale vy co jste ho neumožnili stáhnout,samozřejmě nikdy jsem si nic nepřivlastnil ani toto,pokud model vydám uvedu tam důvody a i název autora raději tučným písmem,bohužel bez licenčních podmínek ,takový jasnovidec nejsem,tak mějte rozum at to stihnete do silvestra,at máme co oslavovat po 5-ti letech si to msts snad zaslouží,ne.
Vlastik.

Aby to bylo úplné, proč psal Vlastik i mi, tak to způsobil mail, který mu šel ode mne (možná mylně chápaný jako reakce autora, což nejsem - dělal jsem "akurát cab"), takže mi připadá fér dát tady i obsah tohoto mého mailu a uvést to tak na pravou míru. Současně se omlouvám za svou prudkou reakci a mail, ale Vlastíkův původní mail by dokázal rozpálit i 100 let starou mrtvolu...:

Martens napsal:
Nazdar zloději a vyděrači......myslel jsem, že už ničím nepřekvapíš, ale opravdu...tvoje tvůrčí schopnosti, jak vyjebávat a vydírat.....to je něco nového....
A nediv se, že Ti někdo nadává do hajzlů, a vyděračů.....zkus se nad tím zamyslet mezi soukromými hodinami češtiny ( potřeboval bys je jako sůl)...můžeš si za to jenom a jenom sám....

IMHO mám ke stažení spoustu objektů z nějaké tratě 010, které by se určitě hodily i jiným.....předpokládám, že s tím souhlasíš.......tohle chování Ti je celkem vlastní, jak zjišťuju a vážit si něčí práce? Chacha......

Martens

P.S: Naštěstí lidi jsou rozumní a už dneska ví, s kým mají tu čest ve Tvé osobě.....

Já mám jen takový dodatek: nezdá se vám taky kryt horního světla nějak hranatý ??? (ale jinek je to nádherný model )

Naposled editoval moderátor:
Beatlesák napsal:
Já mám jen takový dodatek: nezdá se vám taky kryt horního světla nějak hranatý ??? (ale jinek je to nádherný model )

Ano je hranatej, ale to jen proto, že šetřím každý polygon, aby se s modelem dalo jezdit po Praze. O.K.? Až bude možno mít v modelu 100 000 polys a více, budou tam i zuby v převodovce a stříbrný kontakty na relátkách a možná vymodeluju i vinutí v motorech. :lol: :lol: :lol:

Bobe57, ty jsi už byl hold z jiného těsta a byl jsi v té mladší kategorii (myslím věk mechaniků, které jsi vyfasoval). Ale za mých časů, 1977 až 1996, to jsme byli všichni kandidáti strojvedoucích a nalákali nás na náborové příspěvky, když budeme 5 let dělat mechaniky. Pak se člověk dostal do nádherných turnusů do výborných sehraných part a odtut se už nikomu nechtělo. Turnus, dvoudenní Hradec, 4 dny volno, noční Borohrádek a další dva dny volno a pak byly samá třídenní volna Vycházelo to turnusově půl na půl, 15 dní v měsíci bylo turnusové volno, dvoudenní Hradec, dvoudenní Chlumec a bylo přes 60 hodin z měsíční normy). Na ten Borohrádek se brávala dovolená (padly na něj dva dny) a byl jsem týden doma kazdých 24 dní. To se mi pak dojíždělo do Hustopečí.
Mechanik, na kterého se nedalo spolehnout, jestli vše namaže jak má, neuměl nahodit jistíče na druhé straně, neuměl otevřít kopku a dát jednotku na samostatnou a alespoň trochu jezdit, takového mechanika nikdo nechtěl. A byla tam individua, která byla strojvedoucímu spíše na obtíž na co sáhli, to pokazili a ještě strojvedoucímu napsali špatně hodiny na jeho úkor.
Tenkrát dle norem by nesměl do kopky ani strojvedoucí. Byl osoba poučená, nikoli znalá. My jsme jednou v Hradci na kanále dělali i současnost na kontroléru, což byl úkon pro nejvyšší dílenskou kvalifikaci. Ale druhá možnost byla zavolat strojmistrům, že je mašinka neschopná. Já to měl obkoukané, když jsem u toho jednou asistoval v dílnách. A povedlo se, stykače kontroleru které měli spínat současně, jednotně spínaly jak pochodující vojsko. Až na malý, typický můj problémek, spadl mi šroubek od palce stykače někam do bordelu pod kontrolerem a já jej hledal ještě v době, kdy tlampačem hlásili, abychom jeli do stanice. Nakonec jsem jej našel smontoval, test a jeli jsme. A žádné střílení na přechodu mezi sérií a paralelem se už nekonalo a oba jsme se bili v prsa jak jsme dobří. To jsme jezdili s nějakým Jirkou Klepalem (buhví co současně dělá) na 47-48, ale to ještě byla EM475.

Ještě dodatek. Náhradní měděné palce od stykačů kontroléru si každý správný strojvedoucí vozil v tašce s nářadím a já jako správný mechanik jsem jej měl u sebe také. Možná bych jej ještě našel někde doma, jestli jsem jej už nevyhodil. (jinak by jsme s porouchyným kontrolerem nic neudělali.) A uškvařený palec nějakého stykače byla častá závada.

Miran napsal:
... citát z Vlastíkovho mailu Martensovi: "samozřejmě nikdy jsem si nic nepřivlastnil ani toto" ...
Vlastíku, ty maš velice krátku pamäť, na bobinu 140 si už zabudol ... máš pravdu, skleróza neni choroba, ale kleptománia ano. Takisto šmejdenie po cudzích FTP a ich lustrovanie je kultúrnemu človeku cudzie, ale tebe zrejme nie. Inak by si k týmto dvom neverejným rozpracovaným modelom neprišiel, pretože teba asi nikto z modelárov za dôveryhodnú osobu spôsobilú na testovanie nepovažuje.

Na screenech jsem si všimnul ještě jedné věci - přechod mezi střechou a čelem vozu (tam kde jsou měchy) vypadá zakulaceně. Ve skutečnosti je tam téměř pravý úhel, jako když se ukrojí štangle salámu. Viz přiložený obr.

e5c1673c1929df1ecc1bc577a257d475.jpg

Vážení páni,
chcem sa Vás len tak mimochodom opýtať ( veľmi ma to zaujíma ). Prečo sa už toľko dní rozčuľujete nad takým šmejdom ako je Vlastík a nedáte ho rovno k súdu, však dnes už existujú aj zákony na ochranu duševného vlastníctva. Aspoň v SR áno! Naozaj to musí byť veľký hlupák, čo si dovolí všetko napísať, je neuveriteľné!!!! Len že on asi dumá " nič sa nestalo ohľadom Bobiny, nič sa nestane ani teraz, však všetky nadávky sú len prázdne reči, aspoň ich neštvem " A páni, uvedomte si, ako sa musí zabávať nad vašim rozčúlením. Nedovolte mu to, a podniknite všetky dostupné právne kroky na ochranu svojho duševného vlasníctva ako aj na ochranu svojej osobnosti. Jeho jednanie by si to už konečne zaslúžilo, lebo podľa všetkého si inač povedať nedá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie je donekonečna možné aby podobní jedinci ako Vlastík, ničili prácu a zdravie iným ľuďom.

Kank napsal:
Na screenech jsem si všimnul ještě jedné věci - přechod mezi střechou a čelem vozu (tam kde jsou měchy) vypadá zakulaceně. Ve skutečnosti je tam téměř pravý úhel, jako když se ukrojí štangle salámu. Viz přiložený obr.
Kanku ty seš jednička, díky za foto, doufám, že ho můžu hodit na texturu?

Miran napsal:
Uveřejňuji omluvný email ale ne od Vlastínka ale od onoho druhého hříšníka, podle slibu anonymně:
Zdravím.
Když už je tolik rozruchu kolem 451, tak se musím omluvit.

Očuj, ty "záhadný neznámy"
Podľa Vlastíkových blábolov máš na svedomí aj únik bobiny 140 a nejakých peršingov ... čo tak aj toto dať do poriadku ???

Fííííha, týden tu nejsem a co se stihlo udat.. No ten screen zvaný "Setkání generací" jsem taky obdržel, shodou okolností od vlastíka, poslal mi ho na mail, ale zas na druhou stranu s prosbou, ať to nikde neroztrubuju, že na něm údajně spolupracuje a pochopil jsem, proč to chce. Myslel jsem si, že třeba na něm vážně spolupracuje, když měl screen, za tu dobu, co uběhla od řešení krádeže Bobiny jsem si to v tu chvíli neuvědomil. Nevím, kde k němu tedy přišel, ale mohu potvrdit, že screen jsem viděl, a mám ho uložen i s několika dalšími v e-mailové schránce. Jejich data odeslání můžu klidně vypsat... :roll:

Na stránce se sreenem 451 si můžete přečíst moje a Vlastíkovy závěrečné řeči kolem sporu. Za sebe můžu říct jeno jedno: Bylo tohle vůbec zapotřebí? No, nechám toho a jdu pracovat na žabotlamě podle připomínek zde na fóru. Mějte ještě chvíli strpení, trochu ji ještě vylepšuju, a tak si prosím odpusŤte dotazy typu "Kdy už konečně vyjde ..." Využil jsem tohoto neplánovaného zdržení k tomu aby byla 451 i 452 ne v beta verzi ale snad i ve verzi 1.0. Myslím, že se skutečně máte na co těšit....

Miran napsal:
Na stránce se sreenem 451 si můžete přečíst moje a Vlastíkovy závěrečné řeči kolem sporu. Za sebe můžu říct jeno jedno: Bylo tohle vůbec zapotřebí? No, nechám toho a jdu pracovat na žabotlamě podle připomínek zde na fóru. Mějte ještě chvíli strpení, trochu ji ještě vylepšuju, a tak si prosím odpusŤte dotazy typu "Kdy už konečně vyjde ..." Využil jsem tohoto neplánovaného zdržení k tomu aby byla 451 i 452 ne v beta verzi ale snad i ve verzi 1.0. Myslím, že se skutečně máte na co těšit....
No, Mirane, kauza tlama 451 je takmer vyriešená, ešte chýba verejné ospravedlnenie za krádež a neoprávnené používanie bobiny 140 ... alebo myslíš, že je táto klasika domácej MSTS scéne ukradnutá a nikto ju nechce ???

Tohle je jen na několika strojích a možná to tak udělám v budoucnu. Více strojů má tunel tak jak je vymodelován. Co se odkazu týká: Kde asi si myslíš, že jsem sháněl detaily a typák, když jsem s modelem začínal? :lol: :lol: :lol: :lol: Zatím se 001 a 004 vynechávají. Na skinech je pouze pracovní označení 001/002. Model vyjde s jinými inv čísly. S jakými se teprve rozhoduju.

No jsem zvědav co si pro nás autoři připravují ještě za bombu jak se píše na webu Train-Sim :wink: .
Jinak pro moderátory..jak tady byl chviličku ten link na model, tak pokud jste u nějakého kloudného serveru na statistiky tak by se dala dopátrat IP a jméno toho kdo to sem dal;-)...

Hawk napsal:
No jsem zvědav co si pro nás autoři připravují ještě za bombu jak se píše na webu Train-Sim :wink: .
Jinak pro moderátory..jak tady byl chviličku ten link na model, tak pokud jste u nějakého kloudného serveru na statistiky tak by se dala dopátrat IP a jméno toho kdo to sem dal;-)...

Já vím kdo sem ten link umístil, pokud jsi četl onu stránku, kde se to řešilo, tak bys věděl, že se omluvil, a já podle svého slibu o jeho identitě pomlčím....

Back
Nahoře