451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Miran napsal:
Já vím kdo sem ten link umístil, pokud jsi četl onu stránku, kde se to řešilo, tak bys věděl, že se omluvil, a já podle svého slibu o jeho identitě pomlčím....

Aha, tak to mi nějak uteklo...jediné co jsem tam četl byli ty maily tebe a Vlasty a pak ta omluva toho kdo to Vlastovi poslal....nebo spíše tak jsem to pochopil....Nebo jsem to pochopil špatně?

Hawk napsal:
Aha, tak to mi nějak uteklo...jediné co jsem tam četl byli ty maily tebe a Vlasty a pak ta omluva toho kdo to Vlastovi poslal....nebo spíše tak jsem to pochopil....Nebo jsem to pochopil špatně?
Tak to jsi pochopil špatně, to byla omluva právě od onoho uživatele ..

Řada ČD 451/452 ( ČSD EM 475.1 / EM 475.2)

Panťák, Lochneska, Žabotlama a já nevím jak se ještě přezdívalo a přezdívá podle mne nejhezčí soupravě na našich tratích. Čistota tvarů a designérské zpracování se jeví jako velmi podařené a tak tuto soupravu si skutečně nelze, na rozdíl od unifikovaných krabic, s ničím poplést.
Po dlouhých letech, kdy se uvažovalo o její stavbě do MSTS a souprava byla stavěna a zatracována, znovu stavěna a znovu zatracována, přichází konečně okamžik, kdy si může na její stanoviště usednout každý, vzít do ruky (vlastně myši) volant kontroleru a páku brzdiče, a zkusit si jaké to je tento skvost řídit. Ano, konečně se naplnil sen mnoha uživatelů MSTS a model řady ČD 451 spatřil světlo světa.

Mým nařízením bylo demokraticky rozhodnuto takto: Žabotlama bude oficiálně představena na 2. Slezině MSTS 2006 v Praze dne 21.1.2006. Všichni účastníci sleziny si ji budou moci zkopírovat a odvézt a až na závěr sleziny bude uvolněna na internetu. Budou uvolněny dvě soupravy a to ČD 451031/032 a ČD 452017/018, obě včetně vložených vozů a některých variant pro aktivity (porucha, mimo službu). Tvůrce aktivit bych chtěl upozornit, že není velký problém odvodit i jiné varianty za předpokladu, že budou k dispozici odpovídající textury. Dále chci upozornit, že na tvorbě dalších barevných mutací se pracuje a budou uvolňovány postupně. Ještě poznámka na závěr. Byly stanoveny poměrně přísné licenční podmínky, takže všem doporučuji si pečlivě přečíst licenční ujednání přiložené k modelu a až potom model instalovat.

MYSLÍM, ŽE BUDU MLUVIT ZA VŠECHNY, KDYŽ ŘEKNU " velké díky a už se na ní moc těšíme"

Naposled editoval moderátor:
Ale 451/452 budou mít využití i na trati BP:
V GVD 05/06 jezdí:
Praha Mas. n. - úvrať Libeň - Praha Vysočany - Lysá n. labem - Kolín - Kutná Hora hl. n.
Ranní Os 9360 Nymburk hl. n. - Poříčany - Praha Holešovice
Většina vlaků na trati 090 - Praha Mas. n. - Praha Sedlec - Kralupy n. Vlt. (ale zde by měly být v průběhu GVD 05/06 z velké části nahrazeny řadou 471, ale moc tomu nevěřím...)

Další místa, kde tyto jednotky potkáte jsou Praha hl. n. + depo Libeň

ehm,ehm.....Kolín-Kutná hora??? leda jako traffic v Kolíně a to samé i v Praze;-)....na zaježdění to podle reálného GVD nebude....leda jako hocně nouzová náhrada za 471, ale oni by 451 mohli v zimě zamrznout :-))...viz letošní zima;-)

Je to tak, některé osobní vlaky na trati Praha - Lysá - Nymburk - Kolín byly protaženy až do Kutné Hory. Na stanoviště panťáku v MSTS se tak dostanete jen na Os 9360 a nebo jako zmiňované náhrady za 471 (tlamy občas zaskočí zejména na raních vlacích na trati 011).

VáclavS napsal:
Začnu zase stavět 171, ať je kde Jezdit.
Postavit trať za 14 dní? :lol:
Jinak tato jednotka byla postavena 451 pro trať Praha - Pardubice, 452 Praha - Benešov, ale není pravidlem. Zatím kde jezdit je. Dokonce jsou vidět i v Olomouci jako třídilné.

Třídílné 451

3 dílné 451 se též vykytují na trati 060 Poříčany - Nymburk. Občas se 3-dílná 451/2 vyskytne do Berouna ve spojení s klasikou (4-dílná) jako náhrada za Berounku (6-dílná).
5-dílná (M+3V+M) se ještě neobjevila (tedy já o tom nevím).

V poslesní době jezdí o víkendu hlavně ešus a občas se objeví i Kraken. Ve všední den jsuo to nejčastěji 4 žabotlamy.

Back
Nahoře