451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Jojo, Talgo, Berounka... bohužel Talgo bez svého tmavěmodrého nátěru s červeným proužkem na bočnici a béžových "bryndáčků" na čelech...
Z kolejí zmizel i nátěr modernizované jednotky 452.003/452.010, znám pod jménem "kraslice". Uvidíme, jaké nátěry se podaří obnovit do MSTS.
Jinak v současné době by mělo být sestaveno 5 šestidílných jednotek určených jen na berounskou trať, která jim vyhovuje i v tomto upraveném složení.

Kank napsal:
Jojo, Talgo, Berounka... bohužel Talgo bez svého tmavěmodrého nátěru s červeným proužkem na bočnici a béžových "bryndáčků" na čelech...
Z kolejí zmizel i nátěr modernizované jednotky 452.003/452.010, znám pod jménem "kraslice". Uvidíme, jaké nátěry se podaří obnovit do MSTS.
Jinak v současné době by mělo být sestaveno 5 šestidílných jednotek určených jen na berounskou trať, která jim vyhovuje i v tomto upraveném složení.

Pohrabej ve svém archivu a uvidíme co se s tím dá dělat. Pokud budou všechny fotky takové jako byla tahle: http://www.masiny.wz.cz/451.jpg na které jsi ukazoval, že mám blbě okna, tak to bude paráda dělat skiny....

Naposled editoval moderátor:
V současném barevném schématu mám tlamu vcelku komplet nafocenou a není problém nafotit znova či nafotit nějaké detaily... jsem z Prahy a focení na zadní koleji hlaváku je paráda. Pro ty co neznají "kraslici" tu dávám malý náhled.....(z venku jednotka ´vypadala vesele, zevnitř tmavě hnědý ineriér působil až depresivně..)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.masiny.wz.cz/kraslice.jpg

Kdo by holt v roce 2002 předpokládal, ze ji bude jednou potřeba fotit na textury pro MSTS :?
Pokud ji nemá nějaký jiný člobrda, jediná možnost je asi náhrada barev v nějakém grafickém editoru, či z nekolmých fotek vyřezávat kousky barev a ty pak plácat, plácat a vyhlazovat na textuře....

Trochu jsem si pro Ní vžil název "lentilka".....ale neviděl jsem ji live:-(...mam ji pouze na pohlednici

Mě by spíš zajímalo z tý fotky,jestli fíra má gulášovou nebo dršťkovou?

Miran napsal:
Řada ČD 451/452 ( ČSD EM 475.1 / EM 475.2)

Panťák, Lochneska, Žabotlama a já nevím jak se ještě přezdívalo a přezdívá podle mne nejhezčí soupravě na našich tratích. Čistota tvarů a designérské zpracování se jeví jako velmi podařené a tak tuto soupravu si skutečně nelze, na rozdíl od unifikovaných krabic, s ničím poplést.
Po dlouhých letech, kdy se uvažovalo o její stavbě do MSTS a souprava byla stavěna a zatracována, znovu stavěna a znovu zatracována, přichází konečně okamžik, kdy si může na její stanoviště usednout každý, vzít do ruky (vlastně myši) volant kontroleru a páku brzdiče, a zkusit si jaké to je tento skvost řídit. Ano, konečně se naplnil sen mnoha uživatelů MSTS a model řady ČD 451 spatřil světlo světa.

Mým nařízením bylo demokraticky rozhodnuto takto: Žabotlama bude oficiálně představena na 2. Slezině MSTS 2006 v Praze dne 21.1.2006. Všichni účastníci sleziny si ji budou moci zkopírovat a odvézt a až na závěr sleziny bude uvolněna na internetu. Budou uvolněny dvě soupravy a to ČD 451031/032 a ČD 452017/018, obě včetně vložených vozů a některých variant pro aktivity (porucha, mimo službu). Tvůrce aktivit bych chtěl upozornit, že není velký problém odvodit i jiné varianty za předpokladu, že budou k dispozici odpovídající textury. Dále chci upozornit, že na tvorbě dalších barevných mutací se pracuje a budou uvolňovány postupně. Ještě poznámka na závěr. Byly stanoveny poměrně přísné licenční podmínky, takže všem doporučuji si pečlivě přečíst licenční ujednání přiložené k modelu a až potom model instalovat.

Mám dotaz. V kolik hodin a kde přesně se to bude konat???

Miran napsal:
Byly stanoveny poměrně přísné licenční podmínky, takže všem doporučuji si pečlivě přečíst licenční ujednání přiložené k modelu a až potom model instalovat.

Miran keď môžeš chcel by som ťa poprosiť o výpis z read me kde sa píše o licenčných podmienkach.Chcel bu som vedieť,že čo tam presne je aby som vedel či model stiahnuť,alebo nie.Keď môžeš pošli mi to na mail. Bol by som ti za to vďačný.

dem napsal:
Miran napsal:
Byly stanoveny poměrně přísné licenční podmínky, takže všem doporučuji si pečlivě přečíst licenční ujednání přiložené k modelu a až potom model instalovat.

Miran keď môžeš chcel by som ťa poprosiť o výpis z read me kde sa píše o licenčných podmienkach.Chcel bu som vedieť,že čo tam presne je aby som vedel či model stiahnuť,alebo nie.Keď môžeš pošli mi to na mail. Bol by som ti za to vďačný.

Je a bude to jednoduché:

Model si stáhneš, rozbalíš a přečteš si readme, jak se chovat k souborům tohoto modelu. Pokud ti nebudou podmínky vyhovovat, stažené archivy smažeš ze svého disku a zapomeneš, že něco takovéhoto existovalo. No a pokud ti budou podmínky vyhovovat, tak těsně za nimi v témže souboru jsou instrukce, jak model instalovat. A to je vše přátelé....

Upozornňuji, že nebudu předem nikomu LP posílat....

Miran napsal:
...Model si stáhneš, rozbalíš a přečteš si readme. Pokud ti nebudou podmínky vyhovovat, stažený soubor smažeš ze svého disku a zapomeneš, že něco takovéhoto existovalo. No a pokud ti budou podmínky vyhovovat, tak těsně za nimi v témže souboru jsou instrukce, jak model instalovat. A to je vše přátelé....
Hehe, dúfam, že to bude poučné čítaníčko, ktoré budem môcť aplikovať aj u mojich modelov !!! :wink: :lol:
Ale zrejme je fakt už na čase, aby sa začali brať na zreteľ aj autorské ( a distribučné ) práva a prestalo sa s divokým skinovaním a inou nežiaducou modifiáciou modelov.

Tax napsal:
Miran napsal:
...Model si stáhneš, rozbalíš a přečteš si readme. Pokud ti nebudou podmínky vyhovovat, stažený soubor smažeš ze svého disku a zapomeneš, že něco takovéhoto existovalo. No a pokud ti budou podmínky vyhovovat, tak těsně za nimi v témže souboru jsou instrukce, jak model instalovat. A to je vše přátelé....
Hehe, dúfam, že to bude poučné čítaníčko, ktoré budem môcť aplikovať aj u mojich modelov !!! :wink: :lol:
Ale zrejme je fakt už na čase, aby sa začali brať na zreteľ aj autorské ( a distribučné ) práva a prestalo sa s divokým skinovaním a inou nežiaducou modifiáciou modelov.

No ale pozor Taxi,
použití mých licenčních podmínek pro tvoji tvorbu samozřejmě taky podléhá těm mým licenčním podmínkám..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
...No ale pozor Taxi,
použití mých licenčních podmínek pro tvoji tvorbu samozřejmě taky podléhá těm mým licenčním podmínkám..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neboj, ja len prečítam a naberiem inšpiráciu

Tax napsal:
Miran napsal:
...No ale pozor Taxi,
Neboj, ja len prečítam a naberiem inšpiráciu

No a len za tu inšpiráciu, to budú ceľkom zaujímavé poplatky....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

už toho necháme, měj se fajn

Miran napsal:
... už toho necháme, měj se fajn
OK, jasné ... len v kútiku duše tajne dúfam, že bude zverejnená tá jednotka, s ktorou som dňa 15.3.1982 okolo 7:00 ráno cestoval z Kolína do Prahy po prestupe z vojenského transportu.

Včera jsem si všimnul ještě něčeho - vozy skutečné jednotky mají na jedné bočnici pouze jedno logo ČD (v levé části skříně). Model je ale má vlevo i vpravo. Teď jen jestli tento nedostatek půjde odstranit úpravou textury nebo upravením mapování....

CD_451

Haló, haló. Tady je TYGY. Zdravím Fšechny a číhám, kdy se objeví link na tu Žabotlamu, jak tuto řadu někteří nazývají. Někde o pár řádek výš jsem četl, že to bude zveřejněno po slezině 21.1.2006 ve večerních hodinách a já se nemohu dočkat.
Taky se mi hodí tato souprava do CR 090.
Díky , Tygy

Já už taky po ní slintám. :P

Ještě vydržte, dnes ráno se dělaly ještě nějaké úpravy a spřáhla na 30cm budou k dispozici údajně až dnes večer. Ale to už bude i model.
Ale kdo byl nedočkavý, mohl přijet pro 451 osobně. Slezina za to stála.

Už se nemohu dočkat toho jejího zvuku :P .....
Jsem přemýšlel, jestli by nešlo nějak udělat i zvuk otevírání a zavírání dveří, třeba po zmáčknutí entru a potom při rozjezdu(ale pouze když by se zmáčkl entr tak na rozjezd aby to ten zvuk nedělalo i při čekání na návěstidle).
Ale to spíš přes externí program...v sms by to asi nešlo...

Back
Nahoře