451, 452

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Karkule napsal:
Je celkem škoda že není nový a hlavně lepší zvuk..
Já si myslím, že zvuky, jak je tenkrát udělal Dejv jsou velmi dobré (ostatně byly i z mých nahrávek) a nic lepšího se už vymyslet nedá. Jezdil jsem na tom kus svého života, musíte mi věřit. Za ta desetiletí okamžitě poznáte šelest, který tam nepatří a naopak který je charakteristický. Však jak to tenkrát Jacek předělal pro BIN, hned jsem mu poslal plno připomínek, který zvuk tam nemá co dělat a který má být jiný.

451/452 mají už od počátků co jsem začínal jezdit, tj. asi 2010, jedny z nejlepších zvuků v msts, co vůbec existují. Ne-li úplně nejlepší.
To Peršingy a některé motory proti tomu byly tragédie. Myslím, že zvuky Tlemožebu se dodnes můžou měřit s novou generací zvukův vznikajících pro ostatní stroje.:cool:

Nevím, ale když jsem se od roku 1975 do roku 1994 kolem těchto jednotek motal, dílnami na ONJ počínaje, tak jsem přezdívku žabotlama nikdy neslyšel. Vždy to byl panťák nebo lochneska. Poprvé pojem žabotlama jsem uslyšel, když se dělal model do MSTS. Takže tohle názvosloví vymyslel někdo až v tomto tisíciletí.

Zbyněk Šemora napsal:
Já si myslím, že zvuky, jak je tenkrát udělal Dejv jsou velmi dobré (ostatně byly i z mých nahrávek) a nic lepšího se už vymyslet nedá.
Sice se nedá nic vymyslet na nastavení, ale wav soubory jsou pouze v 11025 Hz, což je o ničem. Dnes používám 22050 Hz, je v tom obrovský poslechový rozdíl. Stačilo by ty původní nahrávky znovu sestříhat a zpracovat. Tvrdit, že na tom není co vylepšit je asi totéž jako přesvědčovat někoho, že model s malovanými texturami 512x512 stačí a není třeba fototextura 2048x2048.

Co třeba zvuk houkačky, který není autentický a je společný pro všechny elektriky? :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jezdil jsem na tom kus svého života, musíte mi věřit. Za ta desetiletí okamžitě poznáte šelest, který tam nepatří a naopak který je charakteristický. Však jak to tenkrát Jacek předělal pro BIN, hned jsem mu poslal plno připomínek, který zvuk tam nemá co dělat a který má být jiný.
proto jsem ty zvuky hodil do propadliště dějin. Nahrávky nebyly, nikdo nic nenatočil, ale všichni radili co jak má a nemá být, přičemž ty zvuky byly už tenkrát poplatné době. Jaký význam má hádat se jestli nějaký zvuk tam má být a jiný ne, když všechny jsou v mizerné kvalitě a mnoho z nich je vytvořeno v editoru?

No vidíš a přesto to hraje pěkně k plné spokojenosti. Však i v reálu se používají některé stejné komponenty jako na jiných lokomotivách. Ta houkačka zní dobře, stejně i kompresor. Jen na 452 byl jiný kompresor, ale ten zvuk do MSTS nedoporučuji, protože jednak to byl hrozný rámus a pumpoval asi dvakrát tak dlouho jako 451čkové kompresory, protože měl houby výkon. A jak běžel dlouho, tak se přehříval a to bylo smradu z přepáleného oleje. Proto, jakmile bouraly a rušily se 451, tak jsme dávali dílně na pivo, aby nám na naše turnusové 452 kompresory vyměnili. A pak už to byla paráda. Takže možná v dobách vzniku modelu už žádná 452 původní kompresor neměla. A doma v obýváku bych to stejně nechtěl poslouchat ani na kvalitních 22050Hz :) Ten kravál bych pouštěl snad jen nepříteli. :)

reaktor napsal:
ML636 napsal:
... zvuky Tlemožebu ...
To je neskutecne, jak nelteri tydyti dokazou prekroutit jednoduchou prezdivku na paskvil !!!

Tydýt s jednoduchým, nenápaditým myšlením jsi ty, pokud nedokážeš pochopit vtip a úmysl z mojí strany. Žába má tak zajímavou přezdívku, že se na ní dá vyrobit ještě dalších několik více či méně kreativních variant. Máme zajímavý a pěkný jazyk, já si s ním rád hraju, bohužel někdo jako Reaktor s ním evidentně raději nadává.

P.S. Přezdívka Žabotlam opravdu vznikla až někdy v nedávné době, s příchodem diskuzních fór a masovým rozšířením internetu. Později přibyl ještě CityFrog.
Odjakživa to ale byl na dráze "Panťák", jak říká Zbyněk.

Zbyněk Šemora napsal:
No vidíš a přesto to hraje pěkně k plné spokojenosti. Však i v reálu se používají některé stejné komponenty jako na jiných lokomotivách. Ta houkačka zní dobře, stejně i kompresor. Jen na 452 byl jiný kompresor, ale ten zvuk do MSTS nedoporučuji, protože jednak to byl hrozný rámus a pumpoval asi dvakrát tak dlouho jako 451čkové kompresory, protože měl houby výkon. A jak běžel dlouho, tak se přehříval a to bylo smradu z přepáleného oleje. Proto, jakmile bouraly a rušily se 451, tak jsme dávali dílně na pivo, aby nám na naše turnusové 452 kompresory vyměnili. A pak už to byla paráda. Takže možná v dobách vzniku modelu už žádná 452 původní kompresor neměla. A doma v obýváku bych to stejně nechtěl poslouchat ani na kvalitních 22050Hz :) Ten kravál bych pouštěl snad jen nepříteli. :)
Zbyňku, čekal jsem přesně takovou reakci. Prostě kdyby nevím co, 10 roků staré zvuky budou vždy lepší než nové :D

Malé srovnání, zvuky 742 z té doby:
http://msts.jacek-modely.cz/ukazky/742_ukazka.mp3
11025 Hz, zvuky v kabině a venku tytéž, většina vytvořena uměle v editoru. Ale zní to skvěle, proč dělat nové zvuky :)

nové zvuky nahrané zvenku i ze stanoviště:
http://msts.jacek-modely.cz/ukazky/742nova_IN.mp3
http://msts.jacek-modely.cz/ukazky/742nova_EX.mp3

Celý balík zvuků pro elektickou trakci odpovídá té první ukázce. Ale když Ti to stačí, proč se snažit o něco nového, že :-P

Jacku, nemá to cenu. Teď jsi vzkázal, že máš připravené nové zvuky, ale nevydáš je, protože je vlastně nechceme. Ale doopravdy nic nemáš, tak nechápu Tvé vstupy sem.

Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, nemá to cenu. Teď jsi vzkázal, že máš připravené nové zvuky, ale nevydáš je, protože je vlastně nechceme. Ale doopravdy nic nemáš, tak nechápu Tvé vstupy sem.

Myslím si, že jsi si měl dřív zahrát na ten tvůj nástroj, než někoho napadat. Jen kdyby to někdo napsal o Tobě tak je oheň na střeše. Jo a to, že někdo jezdil na panťáku jako pomocník, neznamená, že vše o něm ví.

Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, pouze jsem odpověděl na dotaz jestli budou lepší zvuky. Ale na to si reagoval hned takto:
Zbyněk Šemora napsal:
Karkule napsal:
Je celkem škoda že není nový a hlavně lepší zvuk..
Já si myslím, že zvuky, jak je tenkrát udělal Dejv jsou velmi dobré (ostatně byly i z mých nahrávek) a nic lepšího se už vymyslet nedá. Jezdil jsem na tom kus svého života, musíte mi věřit. Za ta desetiletí okamžitě poznáte šelest, který tam nepatří a naopak který je charakteristický. Však jak to tenkrát Jacek předělal pro BIN, hned jsem mu poslal plno připomínek, který zvuk tam nemá co dělat a který má být jiný.
Ty zvuky byly dobré ve své době, dnes už dávno ne, ve srovnání s aktuálními zvuky třeba pro diesly. Nevím proč to musíš hned komentovat a předem odsuzovat. Pouhá zmínka, že by mohly být nějaké jiné zvuky bez Tvých připomínek a už je zle.
Co kdybys pro změnu taky věřil jiným, když to po všech vyžaduješ. Jako zvukaře mě zajímají nahrávky, ne plkání o tom co tam má nebo nemá být, když nahrávky nejsou.

Lidi,
mám problém s ovládáním dveří u prvních vydaných souprav 451 (451.031-9) a 452 (452.003-8). Neotevřou se a neotevřou.:-) U ostatních souprav mi to jde, ale u těchto jsem narazil. Stáhnul jsem z Miranových stránek jednotlivé instalační balíčky + opravný balíček pro verzi Bin 1.6. A tak zjišťuji jestli jsou soupravy (451.031-9 a 452.003-8) animované či nikoli. Nevím co dělám špatně. Jediné co tak mě zarazilo že opravný balíček pro bin neobsahuje soubory s a sd.

Můžete mi odpovědět co dělám špatně či jestli je to co chci vůbec umožněno děkuji.

31/2, moje turnusovka (kdysi před 20 lety :) ) Tam dveře ovládat určitě jsou. Ale u jedné z novějších, nevím, která, tak dveře nefungují. Tenkrát jsem to psal Miranovi. Ale asi nebyl čas . A já na to také zapomněl. Ale je to jeden z veřejných consist, kde jsou spojené dvě jednotky. Jedna se otevírá a druhá ne. Myslím, 9/10, ta s tím jiným nátěrem.

Děkuji za odpověď,
ale nějak se v ní nevyznám.:-) Takže model by měl být animován. Takže chyba je u mne.

Nechápu to s těmi veřejnými consits? Cony s animacemi nemají nic společného ne?

Je možné to někde stáhnout???

Zdravím,
Na zvuky bych se vykašlal ty sou super i při "stáří" modelu a fungujou prakticky stejně i na nízké kvalitě zvuků. Jen bych něco podotkl, jak je tu psáno že .eng je laděn na použití současně Bs2 a EDB, ale když tam hodim EDB a přifouknu tak snížím účinek EDB což v realu pochybuju že se stane, nu což MSTS není dokonalé. Co mě ale zajímá je to jestli se chystají ještě nějaké verze nátěru na model nebo se zůstane na tomto stavu? děkuji.

Zdravím,
........
Co mě ale zajímá je to jestli se chystají ještě nějaké verze nátěru na model nebo se zůstane na tomto stavu? děkuji.

Pokud budeš mít nějakou jinou barevnou kombinaci, nic ti nebrání si ji doma vytvořit. Pokud bys chtěl ji pustit veřejně, tak pouze po mém schválení a pouze na mém webu. Samozřejmě s tím že tvoje práva ke skinu budou zachována a samozřejmě veřejně deklarována.

Back
Nahoře