Pavlík
Pomocník strojvedoucího
Kebarko napsal:Daj si väčšie sily u spriahadiel. Ja používam nastavenie Break ( 1.2e8N 5.2e8N ) A mám po problémoch s roztrhnutím súpravy.
O.K. Zkusím. Ale až později. Potřebuju si dát trošku pauzu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kebarko napsal:Daj si väčšie sily u spriahadiel. Ja používam nastavenie Break ( 1.2e8N 5.2e8N ) A mám po problémoch s roztrhnutím súpravy.
Dovolil bych si oponovat,tak velké nastavení způsobí,že se spřáhlo nikdy nepřetrhne,ale víme dobře z praxe,že se spřáhla trhají.Naposled to bylo tuším nedávno v Praze.Trhání soupravy je nejspíše způsobeno nevyladěnými *wag soubory.A to nejen silami spřáhel,ale i špatným nastavením samotných parametrů vozidel v Size a ESD_BOUDING_BOX.Zobrazte si tyto parametry v MSTS použitím kombinace kláves CTRL a +.U správně nastaveného modelu z červených linek vyčnívají nárazníky.Pokud je v červených linkách celý model,je špatně nastaven.Pak se bude v zatáčkách souprava trhat.Zvýšením hodnoty Break sice nedojde k přetržení spřáhel,ale v krajním případě může dojít rovnou k vykolejení,jak se na fóru psalo.Jízdní odpory takové soupravy jsou daleko větší,což s sebou nese další následky.Takže raději vyladit parametry celého modelu,nejen síly spřáhel,tudy cesta nevede.Kebarko napsal:Daj si väčšie sily u spriahadiel. Ja používam nastavenie Break ( 1.2e8N 5.2e8N ) A mám po problémoch s roztrhnutím súpravy.
Petr Novák napsal:Dovolil bych si oponovat,tak velké nastavení způsobí,že se spřáhlo nikdy nepřetrhne,ale víme dobře z praxe,že se spřáhla trhají.Naposled to bylo tuším nedávno v Praze.Trhání soupravy je nejspíše způsobeno nevyladěnými *wag soubory.A to nejen silami spřáhel,ale i špatným nastavením samotných parametrů vozidel v Size a ESD_BOUDING_BOX.Zobrazte si tyto parametry v MSTS použitím kombinace kláves CTRL a +.U správně nastaveného modelu z červených linek vyčnívají nárazníky.Pokud je v červených linkách celý model,je špatně nastaven.Pak se bude v zatáčkách souprava trhat.Zvýšením hodnoty Break sice nedojde k přetržení spřáhel,ale v krajním případě může dojít rovnou k vykolejení,jak se na fóru psalo.Jízdní odpory takové soupravy jsou daleko větší,což s sebou nese další následky.Takže raději vyladit parametry celého modelu,nejen síly spřáhel,tudy cesta nevede.Kebarko napsal:Daj si väčšie sily u spriahadiel. Ja používam nastavenie Break ( 1.2e8N 5.2e8N ) A mám po problémoch s roztrhnutím súpravy.
No to je taky řešení,ale byl by v tom čert,abychom na nějaké řešení přece jen nepřišli...Kebarko napsal:Aj keď mám všetko nastavené (bouding box ,r0...) tak ako má byť, tak na niektorých miestach na trati (v aktivitách) my stále dochádzalo k utrhnutiu vagónov. Problém bol zrejme v nepresne uložených koľajniciach.
Keď ma prestalo baviť neustále sa k tomu vracať a prechádzat dané miesto rôznymi rýchlosťami niekoľko krát po sebe, tak som zvolil radikálne riešenie. Zvýšil som si sily na spriahadle.