Problém s route editorem

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Výpravčí
  • Datum začátku Datum začátku
V

Výpravčí

Host
Byl jsem nucen přeinstalovat windows a hodit soubory na jeden disk(mám více disků) po znovuaktivaci disků jsem vrátil ikony na místa,ale po kliknutí na ikonu editoru se nic nestalo. nevíte kde sehnat route editor, nebo kam se zapisují soubory editoru? dík za pomoc

Výpravčí napsal:
Byl jsem nucen přeinstalovat windows a hodit soubory na jeden disk(mám více disků) po znovuaktivaci disků jsem vrátil ikony na místa,ale po kliknutí na ikonu editoru se nic nestalo. nevíte kde sehnat route editor, nebo kam se zapisují soubory editoru? dík za pomoc

"\Train Simulator\launcher.exe" -runeditor ( Takhle by se měl editor spouštět).

při spuštění launcheru mám aktivní pouze možnost exit. možnost runeditor tam vůbec není

Výpravčí napsal:
při spuštění launcheru mám aktivní pouze možnost exit. možnost runeditor tam vůbec není

Klikni pravým tl.myši na zástupce,vyber vlastnosti a do kolonky,kde je cesta dopiš co chybí,tak jak je to napsané níže.

Výpravčí napsal:

Mám takový dojem, když se přeinstaluje systém, tak je nutné i znovu nainstalovat MSTS. Vytvořit pouze zástupce z předchozí instalace, to lze pouze spustit hru, ale editor nikoli.

Zbyněk Šemora napsal:
Výpravčí napsal:

Mám takový dojem, když se přeinstaluje systém, tak je nutné i znovu nainstalovat MSTS. Vytvořit pouze zástupce z předchozí instalace, to lze pouze spustit hru, ale editor nikoli.

Zbyňku máš naprostou pravdu, po reinstalaci Woken bez reinstalace MSTS chybějí příslušné zápisy v registrech. Jediné řešení v tomto případě je znovu nainstalovat MSTS a potom lze do příslušného adresáře nakopírovat vše ze záloh, nebo si před reinstalací woken vyexportovat příslušný klíč, po reinstalaci OS ho do registrů natlačit, a do souborového systému nakopírovat MSTS ze zálohy.

Okna v Route editoru

Prosím pomozte, mám taky problém s Route editorem.

Přešel jsem teprve teď na XP, a při spouštění editoru se mě všechny pomocné okna poskládají na sebe doprostřed plochy. Když je rozmístím, tak při dalším spuštění jsou zase nasobě uprostřed.
Už jsem našel místo v registrech kde jsou uložené ty pozice, ale i když je přepíšu ručně tak se to zase samo přepíše zpět doprostřed.
Měl jsem podezření, že mě to dělá rezidentní ochrana registrů, tak jsem ji zakázal a potom taky odinstaloval, ale nepomohlo to.
Krom toho když "zatáhnu roletku" nějakého okna, přesune se vždycky do levého horního rohu hlavního okna s ktajinou.

A ještě při statru editoru to vyžaduje disk v mechanice CD(DVD) stačí když tam je libovolný, nebo se musí odkliknout "Pokračovat".

Mám XP s SP2 a se všemi aktualizacemi. MSTS jsem už několikrát přeinstalovával, a donce ručně odsraňoval zbytky z registrů.

Jiné problémy se mě zdá že nemám jak občas někomu nefungují F-klávesy, nebo nejde MSTS ukončit ap.

Děkuju za pomoc

JP

Re: Okna v Route editoru

JP napsal:
Prosím pomozte, mám taky problém s Route editorem.

Přešel jsem teprve teď na XP, a při spouštění editoru se mě všechny pomocné okna poskládají na sebe doprostřed plochy. Když je rozmístím, tak při dalším spuštění jsou zase nasobě uprostřed.
Už jsem našel místo v registrech kde jsou uložené ty pozice, ale i když je přepíšu ručně tak se to zase samo přepíše zpět doprostřed.
Měl jsem podezření, že mě to dělá rezidentní ochrana registrů, tak jsem ji zakázal a potom taky odinstaloval, ale nepomohlo to.
Krom toho když "zatáhnu roletku" nějakého okna, přesune se vždycky do levého horního rohu hlavního okna s ktajinou.

A ještě při statru editoru to vyžaduje disk v mechanice CD(DVD) stačí když tam je libovolný, nebo se musí odkliknout "Pokračovat".

Mám XP s SP2 a se všemi aktualizacemi. MSTS jsem už několikrát přeinstalovával, a donce ručně odsraňoval zbytky z registrů.

Jiné problémy se mě zdá že nemám jak občas někomu nefungují F-klávesy, nebo nejde MSTS ukončit ap.

Děkuju za pomocJP
Skús vypnúť "Obnovovanie systému" Nájdeš to v "Ovládacích paneloch" a tam ikona Systém. Ten disk mi pýta v SP 2 od určitej aktualizácie tiež ... stačí dať " Pokračovať" a ide to ďalej

Jo jsem to já. Díky Taxi za radu, ale nepomohlo to. Asi někdy přeinstaluju XP, protože na jiném compu mám taky ty samé XP a tam to funguje bez závad.

JP

JP napsal:
Jo jsem to já. Díky Taxi za radu, ale nepomohlo to. Asi někdy přeinstaluju XP, protože na jiném compu mám taky ty samé XP a tam to funguje bez závad.

JP

Přeci jenom je to starší titul, tak může dělat SP2 problémy. V některých případech pomáhá instalovat aplikaci a potom teprve SP2. Jinak předpokládám, že SP2 máš aktualizovaný ( před nějakým pátkem vyšla příslušná oprava ). Bohužel, ale s některými staršími tituly si Win XP neporadí vůbec. Ten editor může tohle dělat i úplně z jiného důvodu. Já bych zkusil třeba ovladače grafiky, prohodit kartu ...............

Boby napsal:
JP napsal:

JP

Přeci jenom je to starší titul, tak může dělat SP2 problémy. V některých případech pomáhá instalovat aplikaci a potom teprve SP2. Jinak předpokládám, že SP2 máš aktualizovaný ( před nějakým pátkem vyšla příslušná oprava ). Bohužel, ale s některými staršími tituly si Win XP neporadí vůbec. Ten editor může tohle dělat i úplně z jiného důvodu. Já bych zkusil třeba ovladače grafiky, prohodit kartu ...............
Už se tady o tom na fóru mluvilo,je třeba vyzkoušet různé ovladače a to nejen grafiky,ale i zvukovky,pokud ji máte.Ne všechny ovladače spolupracují s MSTS,to se týká hlavně ovladačů NVidie.Podle zkušeností je daleko lepší nepoužívat originální ovladače od NVidie,ale od výrobce své karty.Tam už by neměly být problémy.Ty ovladače jsou odladěny přímo na tu kartu,ne na globál jako od NVidie.Také jsme musel nové ovladače odinstalovat.Pokud už ovladače fungují,neexperimentujte s nimi,připravíte si spoustu horkých chvil,odzkoušeno na vlastní kůži. :wink:

Děkuji všem za radu. Přeinstaloval jsem si Msts a všechno šlape jako hodinky.

Čaute.Mám jeden veľký problém,a som z toho úplne v
v MSTS (Northeast Corridor)som si túto trať začal prerábať a dopĺňať nové stanice.
Včera keď som jednu stanicu dokončil tak som si hru v Route Editore uložil (Save As) a práve vtedy mi napísalo chybu a Route Editor mi vyhodilo.Keď som si to dal naspäť,stanica,ktorú som robil bola úplne fuč aj s koľajami.Zostala mi len holá zem a namiesto koľají mi zostali čiari kde sa tie koľaje predtým nachádzali.Keď som už spustil hru MSTS,rušeň mi jazdil po zemi a koľaje neboli nikde .Neviete mi s tým prosím vás pomôcť???Včera som mal z toho normálne nervy .Dá sa to dať nejako naspäť??? Vďaka.Čaute

To ti s největší pravděpodobností vybouchl čtverec. V adresáři WORLD si jej (*.w) najdi a nahraď záložním souborem (*~w.bk). Jenom smažeš koncovku bk a nahradíš vlnovku tečkou. Před provedením ale doporučuju zálohovat. O který čtverec jde zjistíš jednoduše v Route editoru na kartě Camera tile x a tile z.

Problem

Cau Tomas.Diky za poradenie.Dodal si mi nádej:-D
Tych suborov je tam ale strasne vela v tom World.Ako zistim ktory to je???Diky.maj sa

No funguje to,ale na dalsi stvoec mi to tiez vyhodi..:-(
Takze tam mam toho asi vela,ze?
Neda sa to tiez nejako opravit?

Pokud ti to háže chyby při ukládání i na dalších čtvercích, tak jsi možná překročil možný počet objektů na čtverci. Při použití standartního kolejiva je to tak kolem 1400, při použití X-tracks méně. Při vysokém počtu objektů je dobré ukládat průběžně dost často - po položení několika objektů. Pokud tam tolik objektů nemáš a pořád to padá, tak se asi stalo něco horšího. Můžeš ještě zkusit obnovu databáze /Rebuilt track database - při otevírání tratě/. Před ní si trať ale zazálohuj, protože obnova databáze dokáže pěkně rozházet návěsti. Nejjistější ale je pořád si průběžně "své dílo" zálohovat, protože některé problémy jsou řešitelné velice obtížně a na některé nefunguje nic jiného než .

Naposled editoval moderátor:
Tak ma vyhodilo aj z Rebuilt Track Database a casto mi vypisovalo Circular Track Not Supported-neviem co to znamena
Asi ta trat je uplne v
Da sa este nieco s tym robit?

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře