serie 99E1 (163)

Zdeněk Itterheim

Provozní technik
Když se dělala serie 99E ( 163 pershing ) 60 kusu to byl rok myslim 1991. Dlouhou dobu stáli po Plzeňských nádraží a Škodováckym dvoře. O co mi jde. Pár asi posledních 5 ? Se dodalo do Italie. Viděl jsem jen jednu foto poslední 120. Neví někdo něco víc? Je to tak trochu mojich 60 "dětí", dával jsem je dohromady a testoval na zkušebně.

-----------------------------
Zdeněk Itterheim

Jj. Vzpomínám si jak stály hodně dlouho v Koterově i v areálu. Muselo se s nimi občas šíbovat aby se nezničily nápravová ložiska vahou.
"Italky" vesele tahaj v okolí Milána a Padova: http://www.treni-dintorni.com/trenidintorni/APFNMElettrico.htm
jen nevím zda všech pět. Jedna z nich byla v druhé pol. devadesátých let zpátky v mateřském závodě. Předělávala se strojovna (vyhořela). Z pohledu výrobce jsou zajímavé tím, že bylo u nich poprvé použito vodou ředitelných nátěrů.

Naposled editoval moderátor:
Keď som bol na svadobnej ceste v Taliansku tak niekde blízko Milana som ich zazrel niekolko zasebou odstavené. Pekné boli. Tuším je to fakt to najkrajšie čo tam majú. :lol:

No ešte celkom "pekné" sú tie talianske "hnedé tanky" E645, na dovolenke v Rimini pred cca 10 rokmi to s nákladnými vlakmi chodilo 120-kilometrovou rýchlosťou, bol to celkom zaujímavý pohľad z pobrežia.

Back
Nahoře