Trať ČD 072 Lysá nad Labem - Ústí nad Labem západ

Re: www

Karlos napsal:
Tak kdo by se chtěl podívat, může sem http://www.072.wz.cz ;-)

Zdravím, plánujete protáhnout trať i do Děčína po pravém břehu Labe a potom i zpátky do Ústí po levém břehu přes Povrly? Jen se ptám, nekamenovat prosím.

Naposled editoval moderátor:
Nejsi sám, koho to zajímá. Ale trať (kousek trati) teď uvolnit by bylo trošku zbytečné. Stavba trati se dá říci stojí na místě, jsou jen položeny koleje a nic není k dívání, ze screenů usoudíš sám. Holt buď autoři nemaj na stavbu čas, a další věc, málo modelářů v oblasti této trati, takže trať jen tak hotova nebude. A to tu trať dělají dva autoří, ale jen Karlos je schopný zde uvézt, jak stavba pokračuje, za to posílám velké dík.

Vlado napsal:
Karlos napsal:
Tak kdo by se chtěl podívat, může sem http://www.072.wz.cz ;)

Zdravím, plánujete protáhnout trať i do Děčína po pravém břehu Labe a potom i zpátky do Ústí po levém břehu přes Povrly? Jen se ptám, nekamenovat prosím.

Mám takový dojem, že Laborec to táhne ze Střekova směr Děčín východ, ale je to jen doměnka, o které se tu kdysi zmínil. Buď staví a nebo má v plánu položit koleje směr Děčín východ, ale asi by bylo lepší, kdyby on sám odpověděl. Tohle je odpověď na tvoji otázku, kterou sem vyčetl kdysi z tohoto fóra.
................

Co se týče druhé strany, z Děčín hl. nádraží směr Ústí n.L. hl. nádraží, tak o tom nic nevím, ale každopádně je na dobrém vývinu trať Praha - Kralupy n.V. - Ústi n.L. - Děčin. Tam tento úsek každopádně chybět nebude. Viz odkaz na trať (090) Praha - Děčín

Vlado napsal:
Karlos napsal:

Kamenovat nebudu, to jen za blbé dotazy :roll: Stavba směr Děčín východ bude pokračovat a nejen to. V plánu je i trať z Děčína východu do Jedlové, déle z Ústí západu do Teplic v Čechách a logála z Teplic do Lovosic. Takové plány mám a první krok pro stavbu je hotov. Získal jsem pasporty tratí a TTP (Tabulky traťových poměrů) uvedených tratí, takže se stavba bude moci rozjet. jedinou limitující okolností je čas. Bohužel musí člověk chodit do práce a ještě se snažím vzdělávat, takže vše, dle možností. Co se týká tratě přes Povrly, tak to je parketa kolegy a kamaráda Tygyho, proto o tomto úseku zatím neuvažuji :wink:

plukas napsal:
A nemohl by jsi uvolnit ani kousek ty trate??

Popravdě mě to moc zajímá ...

Musím dát za pravdu KJ_Rossovi. Stavba opravdu teď utichla, ale zas se rozjede a vzhledem k tomu, že opravdu z okolí není zrovna moc uděláno, je myslím zbytečné vypouštět třeba i jen kousek tratě. Až přijde čas, tak k uvolnění jistě dojde a budu o tom informovat :wink:

Zdeněk Itterheim napsal:
A co když ti pošlu video z Dc - Východu do DB ? Bylo by to k zamyšlení?
Zdeňku, jak si už můžeš ohmatat, u mě to bylo k zamyšlení a koleje mám až před Všetatama.
A současně se zamýšlím nad Malešicemi a Hostivaří, kde inspirace je také od Tvého videa.

Karlos napsal:
Vlado napsal:
Karlos napsal:

Kamenovat nebudu, to jen za blbé dotazy :roll: Stavba směr Děčín východ bude pokračovat a nejen to. V plánu je i trať z Děčína východu do Jedlové, déle z Ústí západu do Teplic v Čechách a logála z Teplic do Lovosic. Takové plány mám a první krok pro stavbu je hotov. Získal jsem pasporty tratí a TTP (Tabulky traťových poměrů) uvedených tratí, takže se stavba bude moci rozjet. jedinou limitující okolností je čas. Bohužel musí člověk chodit do práce a ještě se snažím vzdělávat, takže vše, dle možností. Co se týká tratě přes Povrly, tak to je parketa kolegy a kamaráda Tygyho, proto o tomto úseku zatím neuvažuji :wink:

Tak to jsem velmi potěšen, budu oddaně čekat a doufat, že si obě tratě jednoho krásného dne stáhnu a budu se po nich moci prohnat. O víkendu jsem jel z Ostravy až do Děčína přes Prahu a právě trať z Prahy na Ústí a dále na Děčín hl.n. mě velice zaujala, zejména kvůli okolní krajině a hezky zpracovanému ?koridoru?. Osobně mi byla ale sympatičtější část Ústí-západ - Neštěmice - Děčín hl.n. než druhá strana přes Děčín-Staré město do Střekova, asi je to právě tou odlišností od zmodernizované levé strany (odmyslet si trakční vedení, hezky by se tu vyjímala pára s historickou soupravou).

Pro modeláře: pokud by jste stáli o nějaké fotomateriály v okolí V.Žernoseky až po Štětí, mohu nafotit. Jelikož jsem teď ten nepracující, tak stačí jen říct.

Trat z Ustí do Dc přes Povrly by byla skvělá,v Povrlech jsem dělal signalistu,bohužel dnes je tu koridor a boudičky na zhlaví jsou zbourány.Bydlel jsem kousek od zastávky Neštědice,kam jsem na VPP chodil prodávat jízdenky a pamatuji i parní provoz na této trati.Vím,že to sem nepatří,ale snad jsem tímto příspěvkem nikoho neurazil.Zdar a vytrvejte ve své skvělé práci.

martin novy napsal:
Trat z Ustí do Dc přes Povrly by byla skvělá,v Povrlech jsem dělal signalistu,bohužel dnes je tu koridor a boudičky na zhlaví jsou zbourány.Bydlel jsem kousek od zastávky Neštědice,kam jsem na VPP chodil prodávat jízdenky a pamatuji i parní provoz na této trati.Vím,že to sem nepatří,ale snad jsem tímto příspěvkem nikoho neurazil.Zdar a vytrvejte ve své skvělé práci.
Neurazil, snad tě jen potěší, že ten úsek si budeš moc za nějaký čas projet v Tygyho trati 090.

martin novy napsal:

Mrkni na trať 090 od Tygyho :wink:

Moje stavba v současné době bohužel taky stojí, protože jsem za prvé měl velké problémy při pokládání silnic (na jednom čtverci se mi bezdůvodně všechno smazalo) a za druhé v současné době není čas na stavbu kvůli práci. Taky bych si moc přál začít znovu stavět. Snad stavbu zase rozjedu do pár měsíců. :) Jinak více info o stavbě je na mojí stránce.

po čase zas kousek kolejí

Po delší době trošku info o mé stavbě. Vzhledem k tomu, že z Velkých Žernosek odbočuje žalhostická spojka, nedalo mi to a položil jsem cca 8km kolejí tratě 087 a to v úseku Litoměřice horní nádraží (včetně) - Lovosice (včetně), odkud bych chtěl dále pokračovat dle plánů co již vlastním, směrem na Úpořiny, Řetenice a skončit v Teplicích. z historického hlediska by šlo o jednu a tu samou trať Teplice - Liberec, avšak čas tuto trať rozdělil na několik dalších. Doufám tedy, že až se mi podaří se stavbou opět trošku hnout, budeme se moci svést po lokálce, které jako jedné z mnoha hrozí od nového GVD zastavení provozu. Bohužel času nezbývá tolik,kolik by bylo potřeba. Na mých stránkách http://www.072.wz.cz/ se pokusím v brzké době o umístění nějakých scr.

Karlos: Tak to jsem nevěděl, že chtěj zastavit provoz. Podle mě je trať Lovosice - Úpořiny jedna z nejhezčích tady v Severních Čechách (Opárenské údolí, krajina pod Milešovkou atd.).

Laborec425 napsal:
Karlos: Tak to jsem nevěděl, že chtěj zastavit provoz. Podle mě je trať Lovosice - Úpořiny jedna z nejhezčích tady v Severních Čechách (Opárenské údolí, krajina pod Milešovkou atd.).

Ale na to se bohužel nehraje. Prostě se tam asi moc nejezdí, když ji chtějí zavřít.. :-(

Back
Nahoře