Trať ČD 072 Lysá nad Labem - Ústí nad Labem západ

Zastavit provoz? To je mi ale novinka. Je pravda, že cestujících je méně než málo, co jezdí do vesnic na této lokálce, a když už jede někdo do Teplic, tak volí jednoznačně rychlejší volbu a to, přes Ústí západ, ale že hrozí konec provozu sem fakt netušil, ale díky za info.

tak snad to nebude tak žhavé

Možná jsem to přehnal s tím zrušením, ale s tím, jak to zdejší Krajský úřad válí pod vedením našeho hejtmana, tak si myslím, že nejsem tak daleko od pravdy. Příští GVD ještě jezdit bude, ale co další? Neskončí tato trať stejně, jako trať Libochovice - Straškov (letošní GVD úplně čistý), či od nového GVD trať Lovosice - Most (NAD), Děčín - Oldřichov bez provozu a možné vytrhání, kvůli dálničnímu přivaděči). Jak dloho tedy budou?
No, ale to sem do té diskuze asi nepatří. Omlouvám se za ne právě přesné info, alespoň o návrhu nového GVD. :eek:
návrh na http://www.sweb.cz/danone39/GVD2008.pdf 8)

Naposled editoval moderátor:
stavba zas trošku jede, ale ne moc

Dnes jsem dokončil pokládku části koridorové tratě z Lovosic do Ústí jihu, odkud budu pokračovat do západu, kde by se mi měly spojit koleje s tratí 072 od Všetat. Zatím jsou však položené pouze koleje, nic víc...

UL západ

Dnes se pomalinku začíná rýsovat hrubá stavba Ústí nad Labem západu. Je hotové zhlaví pod Větruší, odkud se již lze dostat do Ústí Střekova i do Ústí jihu. KB kolej do hlavního zatím pouze naznačená. Kolejiště od hlavního zatím v nedohlednu, ale bude se na něm pracovat, aby osobní trošku vypadalo 8)
Až udělám nějaké scr, umístím je na mé stránky http://www.072.wz.cz/

Nové scr na www

Na mých stránkách http://www.072.wz.cz/ se můžete mrknout na rodící se UL západ, který je již napojen na UL jih a tudíž trať do Lovosic(trať kolejově leží díky poskytnutým podkladům od Tygyho) a nyní se pracuje na uzavření trianglu, čili spojení západu s hlavním. K dnešnímu dni je dokončena pokládka kolejí v těchto úsecích:

Ústí nad Labem západ - Všetaty (pouze k vjezdovému návěstidlu)
Ústí nad Labem západ - Ústí nad Labem jih
Ústí nad Labem hlavní - Ústí nad Labem jih
Ústí nad Labem jih - Bohušovice nad Ohří (pouze k vjezdu)
Lovosice - Litoměřice horní nádraží (včetně)
Velké Žernoseky - Žalhostice (leží na trati 087 Lovosice - Česká Lípa)

Dále by měly následovat úseky (rád bych postavil):

Ústí nad Labem západ - Řetenice (část traě 130)
Řetenice - Lovosice (trať 097)
Ústí nad Labem Střekov - Děčín východ (trať 073)
Děčín východ - Jedlová (trať 081)

Vzhledem k pádu tdb jsem byl nucen pokračovat pouze v pokládce kolejí. Návěstidla a interaktivní objekty budu osazovat, až dokončím pokládku kolejí. 8)

mikulda napsal:
Ústí nad Labem západ - Řetenice už je postaveno v jiné trati :-)
To je sice hezký, ale já si to chci pokusit postavit sám a to hlavně z důvodu uvedené lokálky do Lovosic...

ústecký uzel

Tak dnešním dnem se mi podařilo uzavřít tzv ústecký triangl a to pospojováním těchto nádraží UL hlavní, UL Jih a UL západ. 8)

UL hlavní - zatím v rozdělané podobě a možnost jízdy na západ a do Jihu. Zbytek kolejiště ve výstavbě

UL Jih - položeno kompletní kolejiště mimo vlečky Přístav a možnost jízdy do hlavního i do západu.

UL západ - kolejiště ve výstavbě. Zatím hotovo osobní a část vnějšího. Ve výstavbě staré vozové depo pod Větruší. Možnost jízdy ze západu do hlavního, do jihu a do Střekova, odkud jsou koleje položeny až k vjezdu do Všetat.

Scr ze západu na http://www.072.wz.cz/ (zatím neaktualizované scr)

Pokračování stavby

Dnešním dnem jsou položené koleje ze Střekova do stanice Velké Březno (včetně) a průběžně se koleje pokládají (já pokládám :-) ) dál, směr Boletice nad Labem a Děčín východ

zas o kousek dál

Aktuální stav tratě 073 (Ústí nad Labem Střekov - Děčín východ).
V současné době mohu konstatovat, že trať 072 Lysá n/L - Ústí nad Labem západ je již rozšířena o kompletně položené koleje tratě 073 ze Střekova až do Děčína východu, kde se v současné době pracuje na kolejišti stanice Děčín východ horní nádraží a po té bych chtěl položit alespoň část kolejí stanice Děčín východ dolní nádraží. V nejbližší době umístím nějaké scr na web http://www.072.wz.cz/

Chtěl bych se zeptat, jestli bude hlavní vypadat jako starý či po přestavbě???

Re:

Edie napsal:
Chtěl bych se zeptat, jestli bude hlavní vypadat jako starý či po přestavbě???
Po přestavbě určo nebude, mě osobně se líbí staré. Nehledě na to, že pro mne je přednější trať 072 + 073. Proto se nehodlám 090kou zabývat nějak do detailů. Na to máme Tyggyho trať, který se vzhledem k datování tratě také nebude přestavbou zabývat, což mu schvaluji.

073

Kolejiště Děčína východu horního je hotovo, včetně benešovského zhlaví, odkud se časem vydám směr Jedlová. Děčín východ dolní je ve výstavbě.

081

Dnešním dnem je kolejově položaná část návazné tratě na trať 073 a to tratě 081 a to v úseku Děčín východ - Benešov nad Ploučnicí 8)
a pokračují práce na stavbě žst Děčín východ dolní

Tak zas pár km

Ti z Vás, kteří dorazili na malé setkání MSTS do UL, tak se mohli přesvědčit o aktuálním stavu 072, kdy byla celá stavba prezentována a projeta. V současné době přibylo několik kilometrů na přípojné trati 081 Děčín - Jedlová. Vydal jsem se kolejově z Benešova dále směr Jedlová a zatím jsem skončil nedaleko nz Veselé pod Rabštejnem.

Re: Tak zas pár km

Karlos napsal:
Ti z Vás, kteří dorazili na malé setkání MSTS do UL, tak se mohli přesvědčit o aktuálním stavu 072, kdy byla celá stavba prezentována a projeta. ...
Tak tak, trať je nádherná a moc se mi líbila, obzvlášť nemělo chybu, když jsem projížděl skrz Ústecký most :lol:.

Edie napsal:
Karlos napsal:
Ti z Vás, kteří dorazili na malé setkání MSTS do UL, tak se mohli přesvědčit o aktuálním stavu 072, kdy byla celá stavba prezentována a projeta. ...
Tak tak, trať je nádherná a moc se mi líbila, obzvlášť nemělo chybu, když jsem projížděl skrz Ústecký most :lol:.
Naprosto souhlasím,až to bude časem hotové,to bude pro Ústečáky něco...

Edie napsal:
Karlos napsal:
Tak já ho tedy kousek posunu :lol:

Karlos napsal:
Edie napsal:
Karlos napsal:
Tak já ho tedy kousek posunu :lol:
To budeš tedy pěkně hodný.....jinak když jsem to nakopíroval do PC, tak MSTS zamrzá.......kdybych to nedával osobně do Péťovo noťasu, tak bych si myslel, žes mi dal nějakou blbou verzi....

Back
Nahoře