Cestujici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna tomi
  • Datum začátku Datum začátku
T

tomi

Host
V poslední době jsme svědky stáleho zdokonalování našeho oblíbeného MSTS. Všichni autoři addonů či tratí se snaží jít při tvorbě do maximálních detailů a hlavně - být co nejvěrohodnější. Proto taky například všechny vlaky zejí prázdnotou a nevozí ani živáčka. Oproti skutečnosti jsme se rozhodli vytvořit addon který naopak věrohodnost naruší. Ano, správně, rozhodli jsme se naše msts vlaky zaplnit cestujícími. Pravda, při bližším ohledání zjistíte, že Klony útočí, ale to jen podtrhuje tu výše uvedenou skutečnost. A teď nejprve ta dobrá zpráva. Zaplnit lze vpodstatě jakýkoli vagon. Nyní zpráva špatná. Není to tak úplně pravda. Prvotním záměrem bylo totiž vytvořit cestující do skvělých motorových vozů M262, M240 a M152. Z provozních důvodů to ovšem není možné. Zvolili jsme proto neméně povedený a hlavně známý a oblíbený Miranův M131. V motorovém voze je teď dvojice klábosících mužů, čtenář, strojvedoucí i průvodčí v plné práci. Mezi cestujícími zatím nejsou ženy (pracnější těla s více polygony), děti (co s dětmi bez matek,že) a psi (nedořešen způsob přeprav čtyřnohých miláčků v MSTS). Stejným způsobem lze dosadit cestující i do Taxových vagonů Ba popř. do Pikulintova připravovaného vagonu Ca 1930. Cestující v ostatních vozech půjdou dosadit po konsultaci s autory uvedených modelů. Ohledně počtu polygonů. Jedná se zatím o neoptimalisovanou betu, která vznikla pro ověření funkčnosti. Navíc je tento model viditelný teprve ve vzdálenosti 250m, pročež MSTS není tak zatížen. A teď - klíčová otázka !! Jendá se o úlet dvou MSTS modelářů. Který je odsouzen k zapomnění, nebo má dál cenu se tímto zbývat, nebo jinak: bude o freightanim cestující ve vagonech a motorových vozech zájem ???

Pikku & Tomi, 19.06 2005 Evropa

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts.tyk0kso.sk/semora/work/cest.jpg

... a tady je beta na odskouseni

http://msts.tyk0kso.sk/semora/work/cest.zip

tyvole ... no to ste sa teda obaja nejako utrhli ... ale vyzerá to zaujímavo :lol:

Naposled editoval moderátor:
A funguje to vč. interního pohledu (je-li)?
Před časem jsem narazil na něco podobného, když jsem si sestavoval soupravu složenou z vozů CIWL původem z francouzkých stránek msts (http://railatelier.free.fr/models/modeles.htm). U jednoho z interních pohledů saloního vozu byli i cestující a personál. Řešeno sice jako 2D, ale při pohledu z venku to stejně nešlo rozeznat. U interního pohledu také ne, až v momentě, když jsem se začal "rozhlížet" kurzorovými klávesami. Na oplátku byly fototextury postaviček zase realističtější než obdobné ve 3D.

Cestující

Musím se přiznat, že s myšlenkou použít Freightanim pro cestující jsem si zahrával již při stavbě Hurvínka. Protože mi ale modelování postaviček moc nejde (vlastně vůbec), a nechtěl jsem zatěžovat již tak náročný model dalšími polygony, od tohoto jsem upustil. Je vidět, že když se problému chopí odborníci tak to jde a vypadá to velice pěkně. Kluci gratuluju!

Josef Vogeltanz napsal:
A funguje to vč. interního pohledu (je-li)?

Ano, funguje. 8)

Ad Johnz: text pisal Pikku, ktory nie je a ani nechce byt registrovany (a teda nemoze zakladat temy). A copak, mas problem s porozumenim, hochu? :wink: :lol:

Cestující jsou vidět i z interního pohledu (koneckonců jsou animovaný náklad.) Taky proto je potřeba vědět, zda má cenu pokračovat v projektu, protože je potřeba trochu zapracovat na konečném vzhledu a otexturování. Výhoda animovaného nákladu spočívá v tom, že lze mít více sestav s pajduláky a vypadá to lépe než stejně rozmístěné postavičky v každém voze. Výhoda 3D zpracování je zase v tom, že cestující nejsou placatí jako poštovní známka. Nevýhoda je v tom, že někde není možno animovaný náklad použít.

cestující

Ještě k fps - při sestavě M131+BDlm+Blm kterou jsem testoval v rozsáhlých Lovosicích (přes 1200 objektů na čtverec) jsem nepozoroval počitatelný úbytek framů při prázdné nebo plné soupravě. Možná při rychlé jízdě EC s deseti Ampz/Bmz plnými německých turistů by to už poznat bylo.

Tak teda ti cestující jsou něco neskutečně bombastického. Doufám, že časem budou opravdu osazeni do co největšího množství vozů, hned bude MSTS trochu o něčem jiném!!

Jinak podle screenu to vypadá na výborně odvedenou práci. Smekám, pánové. :wink:

No konečně tohle někdo udělal, mě to už kolikrát napadlo, jak by to asi vypadalo a zda je to uskutečnitelné........a vida, uskutečnitelné to je a vypadá to skvěle........výborně chlapi. Lord.

Je to perfektné, malo by sa v tom pokračovať,ešte si tak predstavte posunovača na schodíkoch hektora...

duuso napsal:
Je to perfektné, malo by sa v tom pokračovať,ešte si tak predstavte posunovača na schodíkoch hektora...
Ano, súhlasím, ale musí byť animovaný ... :lol:

ináč, rob čo potrebuješ ... ( vieš, o čom hovorím )

Možná jenom malý podnět pro tvůrce, co mě tak během jízdy napadlo: možná by bylo lepší ty postavičky dávat víc k oknu než do uličky, aby při externím pohledu bylo vidět jak cestující, tak dopředu na trať, jestli mi rozumíte, abych zároveň viděl, kam jedu a do toho se mohl kochat pohledem na cestující vevnitř a nemusel natáčet kameru úplně z boku, ale to je jenom takový nápad...........jinak je to naprostá bomba, konečně mám pocit, že opravdu někoho vezu.......skvělé!!!! Mějte se. Lord.

Ináč chlapi nechcem Vám chodiť "do zelí" ale keď budete modelovať baby, tak v prsných partiách nešetrite na polygónoch... :lol: Ešte raz veľa zdaru praje a zdraví Vás Dušan Gordík.

To Tax: Robím ako kôň... :eek:

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jak to vypadá s cestujícími v osobních vozech. Myslím, že nejen já bych uvítal nějaké rozšíření možností než pro M131.1, Blm a BDlm... Navíc odkaz ke stažení modelu cestujících je také nefunkční, odkud to můžu popřípadě stáhnout???? Děkuji za případnou odpověď.

Back
Nahoře