Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak to by asi výměna loko nic nevyřešila,když ve volné jízdě je to v pořádku.Chyba by tedy měla být přímo v aktivitě,prohlédl jsi i loose consisty (přesné složení této aktivity neznám,omlouvám se),jest-li tam někde něco nechybí.Pro jistotu zkus vyměnit loko za jinou stejné řady a pokud se bude chyba vyskytovat nadále,tak už zbývá jen chyba v aktivitě.

Petr Novák napsal:
Tak to by asi výměna loko nic nevyřešila,když ve volné jízdě je to v pořádku.Chyba by tedy měla být přímo v aktivitě,prohlédl jsi i loose consisty (přesné složení této aktivity neznám,omlouvám se),jest-li tam někde něco nechybí.Pro jistotu zkus vyměnit loko za jinou stejné řady a pokud se bude chyba vyskytovat nadále,tak už zbývá jen chyba v aktivitě.
Vyměnil jsem loko a dělá to stejně.Pořád ten zvuk není venku slišet.Bohužel nevím jak tu aktivitu prohlídnout.

emihop napsal:
Petr Novák napsal:
Vyměnil jsem loko a dělá to stejně.Pořád ten zvuk není venku slišet.Bohužel nevím jak tu aktivitu prohlídnout.

Schválně jsem aktivitu nainstaloval a můžu konstatovat pouze, že zvuk je slyšet naprosto korektně.
Takže mi pouze je divné, že při volné jízdě je to ok a v aktivitě ne. Abych vyloučil chybu,tak bych tam zkusil hodit ještě diesel. Jestli ti to bude dělat taky.
Prohlédnout se to dá ConBuilderem. S případnou opravou ale opatrně. Udělej si určitě nejdřív zálohu.

Boby napsal:
emihop napsal:
Petr Novák napsal:

Schválně jsem aktivitu nainstaloval a můžu konstatovat pouze, že zvuk je slyšet naprosto korektně.
Takže mi pouze je divné, že při volné jízdě je to ok a v aktivitě ne. Abych vyloučil chybu,tak bych tam zkusil hodit ještě diesel. Jestli ti to bude dělat taky.
Prohlédnout se to dá ConBuilderem. S případnou opravou ale opatrně. Udělej si určitě nejdřív zálohu.
Tak jsem tedy vyzkoušel dát tam diesel a dělá to taky.Dělá mi to pouze v této aktivitě a u všech loko.Už teda nevím co to může dělat.

Takže zbývá poslední možnost -celou aktivitu smazat a nainstalovat znova.Je možné,že je tam nějaká chyba,která vznikla během přenosu či instalace.MSTS bývá občas nevyzpytatelný,mě taky nešel zvuk některých loko a pomohla až přeinstalace celého MSTS

Petr Novák napsal:
Takže zbývá poslední možnost -celou aktivitu smazat a nainstalovat znova.Je možné,že je tam nějaká chyba,která vznikla během přenosu či instalace.MSTS bývá občas nevyzpytatelný,mě taky nešel zvuk některých loko a pomohla až přeinstalace celého MSTS
No zkusit se to dá, ale moc tomu nevěřím. Asi bych se smířil s tím, že si aktivitu jinak nezajedu. Prostě Microsoft.

Boby napsal:
Petr Novák napsal:
No zkusit se to dá, ale moc tomu nevěřím. Asi bych se smířil s tím, že si aktivitu jinak nezajedu. Prostě Microsoft.
Je to pravda ten MSTS si opravdu dělá co chce.Zkusil jsem tu aktivitu naistalovat znova a ten zvuk stejně nejde. :?: :mad: :?:

Naposled editoval moderátor:
to emihop:
já to myslel tak,že se přeinstaluje komplet celý MSTS,ne jen ta aktivita,tím se problém nevyřeší.Jak jsem už psal,nešly mi zvuky některých lokomotiv,systém v tom nebyl absolutně žádný,prostě něco šlo,něco ne.Pomohla až přeinstalace celého MSTS,ale bacha,je zapotřebí úplně všechno vymazat z adresáře Train Simulator a vyčistit registry,ta chyba je někde v registru.Po následné instalaci šly všechny zvuky.Někdo možná řekne,že příčina je někde jinde,jenže než chybu hledat půl dne s nejistým výsledkem,tak přeinstalace se dá udělat za půl hodiny.Jak je komu libo...

Petr Novák napsal:
to emihop:
já to myslel tak,že se přeinstaluje komplet celý MSTS,ne jen ta aktivita,tím se problém nevyřeší.Jak jsem už psal,nešly mi zvuky některých lokomotiv,systém v tom nebyl absolutně žádný,prostě něco šlo,něco ne.Pomohla až přeinstalace celého MSTS,ale bacha,je zapotřebí úplně všechno vymazat z adresáře Train Simulator a vyčistit registry,ta chyba je někde v registru.Po následné instalaci šly všechny zvuky.Někdo možná řekne,že příčina je někde jinde,jenže než chybu hledat půl dne s nejistým výsledkem,tak přeinstalace se dá udělat za půl hodiny.Jak je komu libo...
Tak to se mi do toho nechce.To bych asi nezvládnul za půl hodiny a nevím zda za půl dne.Než všechno znova instalovat a aktivity které většinou nejsou kontabilní s transitem od Z.Šemory znovu předělat,tak to hold raději budu jezdit jen s vnitřním pohledem kde mi zvuk jde.

to emihop:
Není problém si aktivity s příslušenstvím,consisty a trainset zálohovat,rovněž tak jiná nastavení a pak to šoupnout zpátky.U tratí tohle nefunguje,je lépe trať nainstalovat znova,což není zas tak velký problém.Přeinstalace se tak dá opravdu stihnout do půl hodiny.

Lanšperk

Mám možná zajímavý dotaz na ostatní tvůrce aktivit, určitě nejsem jediný kdo to řešil. Podařilo se Vám někomu provést vykřížení vlaků ve stanici Lanšperk? Mě zatím ne. Už mi o tomhle problému kdysi i někdo psal, tuším Amazon.

Myslím tuhle situaci:
Přijedete s vlakem hráče do Lanšperku (je jedno ze které strany), zastavíte a čekáte na vykřížení vlaku z protisměru. Protijedoucí vlak přijíždí později než Vy. Ten ale zastaví vždycky před stanicí a dál se nehne, takže k vykřížení nedojde.

Jestli někdo víte nebo máte chuť se na to podívat tak se rád poučím.
Díky.

Re: Lanšperk

Nejsem si jist ,ale asi to bude tím že msts si nejdříve bere trasu hráče a až potom traffic.. Ten vlak tam stojí na stopce právě proto křížení asi do doby než odjede vlak hráče ,je to tak nebo ne-e ??

Jan Švec napsal:
Mám možná zajímavý dotaz na ostatní tvůrce aktivit, určitě nejsem jediný kdo to řešil. Podařilo se Vám někomu provést vykřížení vlaků ve stanici Lanšperk? Mě zatím ne. Už mi o tomhle problému kdysi i někdo psal, tuším Amazon.

Myslím tuhle situaci:
Přijedete s vlakem hráče do Lanšperku (je jedno ze které strany), zastavíte a čekáte na vykřížení vlaku z protisměru. Protijedoucí vlak přijíždí později než Vy. Ten ale zastaví vždycky před stanicí a dál se nehne, takže k vykřížení nedojde.

Jestli někdo víte nebo máte chuť se na to podívat tak se rád poučím.
Díky.

Naposled editoval moderátor:
Zkusil bych popojet co nejblíže návěstidlu. Pokud to nepomůže, tak nevím. Hrál jsem některé aktivity s křižováním v Lanšperku a fungovalo to v nich bez problémů. Chtělo by to zeptat se přímo autorů.

Mne sa to stávalo, ale keď som cúvol (stačí sa len pohnúť dozadu), tak sa vlak oproti pohol a vykrižovali sme sa.

Aktivita: končila mi šichta --> už vím, neodpovídejte :-

Můžete mi někdo poradit s aktivitou Končila mi šichta ? Mám problém hned ze začátku - dojedu do nádraží, odpojím vagóny, odjedu z nádraží, otočím se a po zprávě výpravčího o nehodě se vrátím zpět do nádraží. Zastavím před návěstidlem a čekám na signál volno. Po nějaké době se zobrazí zpráva, že mám povolen odjezd, ale návěst je pořád na stůj, souhlas na její projetí není a když se přeci jen rozjedu, tak skončím kvůli projetí stůj. Co dělám špatně ???

Jan Švec: Toto jsem řešil když sem ti psal o tom připravovanym spěšnym vlaku, kterej nakonec šel do kytek. Vyřešil jsem to velmi poovičatě, leč funkčně. Hráčův vlak startoval v Letohradu a mířil na Pardubice. V Lanšperku se měl minout s protijedoucím náklaďákem. Tan jse nechal jet až někde od Ústí tak, aby se minuly tak minutu po tom co stojíš v Lanšperku na červené. Čili jednoduše. Traffic vlak musí v aktivitě začít dřív než hráčův. Což má velké omezení v tom, že se to dá použít pouze na začátku aktivity.

Re: Aktivita: končila mi šichta --> už vím, neodpovídejte

petr.mencak napsal:
Můžete mi někdo poradit s aktivitou Končila mi šichta ? Mám problém hned ze začátku - dojedu do nádraží, odpojím vagóny, odjedu z nádraží, otočím se a po zprávě výpravčího o nehodě se vrátím zpět do nádraží. Zastavím před návěstidlem a čekám na signál volno. Po nějaké době se zobrazí zpráva, že mám povolen odjezd, ale návěst je pořád na stůj, souhlas na její projetí není a když se přeci jen rozjedu, tak skončím kvůli projetí stůj. Co dělám špatně ???

Po odpojení vagónů dojedeš na třebovské zhlaví (za reverz bod), potom couváš zpět až úplně do depa - na točnu (musíš projet opět za reverz bod). Po zprávě o nehodě vjedeš opět do nádraží až k nádražní budově (měl bys nyní jet hned vpravo vedle odpojených vagónů). Tam máš potom STUJ a musíš počkat na protijedoucí nákladní vlak. Pokud stojíš blízko návěstidla tak by se ti měla brzy objevit zelená. Pokud vím, tak ta už není žádná zpráva o souhlasu k jízdě. Jedeš po správné koleji? Nehodilo tě to třeba někam jinam? Výhybky tam dost blbnou.

Pelikán napsal:
Jan Švec: Toto jsem řešil když sem ti psal o tom připravovanym spěšnym vlaku, kterej nakonec šel do kytek. Vyřešil jsem to velmi poovičatě, leč funkčně. Hráčův vlak startoval v Letohradu a mířil na Pardubice. V Lanšperku se měl minout s protijedoucím náklaďákem. Tan jse nechal jet až někde od Ústí tak, aby se minuly tak minutu po tom co stojíš v Lanšperku na červené. Čili jednoduše. Traffic vlak musí v aktivitě začít dřív než hráčův. Což má velké omezení v tom, že se to dá použít pouze na začátku aktivity.

Tak jsem to testoval, dojedu do Lanšperku, zastavím, počkám a protijedoucí vlak už opravdu dojede až do stanice. Už jsem se radoval, že to funguje. Ale problém je ještě v tom, že zůstanu stejně dál stát na červené v Lanšperku :cry: . Ani žádost o povolení k odjezdu nefunguje.

K vykřižování

Protijedoucí vlak lze vykřižovat pomocí servisu 2 zcela bezproblémově následujícím postupem.

1) Nadefinovat trasu pro servis ve směru toho protijedoucího vlaku. Začátek až za vjezdovým návěstidlem (mezi návěstidlem a vyhybkama) a konec podle potřeby třeba až na koleji přes kterou má tento vlak jet,
2) Tento servis musí být nasazen na koleje dříve než si to dotyčné zhlaví pro sebe zabere hráčem ovládaný vlak.
3) V případě nutnosti opakovat nasazení servisu dříve než předešlý zmizí z kolejí - uvolní zhlaví.
4) V okamžiku, kdy zmizí z kolejí poslední servis, je v jeho směru postaveno na volno. Proto musí být směr jízdy servisu od vjezdového návěstidla ve směru počítačem řízené soupravy.
5) Po projetí trafiku je pak regulérně (pokud je volná trať) postaveno na volno i pro vlak hráče.

Jinak musím ještě napsat že tento zatím asi jediný zcela bezproblémově fungující postup vykřižování protijedoucích vlaků na jednokolejce není z mé hlavy. Posílal mi to již před dvěma měsíci Michal společně s ukázkovýma úkolama. Tímto mu opožděně děkuji a dávám mu za pravdu v jeho řešení křižování.

Re:

To Ppoollll: Děkuju za odpověď. Já tenhle postup obecně používal všude jinde bez problémů, ale jen v Lanšperku mi to zlobí, tak mě napadlo se zeptat jestli jsem jediný. Ale zkusím ještě jednou přesně Tvůj popsaný postup a dám vědět. Díky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře