Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
.

Mám takový dotaz:
V nádraží stojí vlak jako 1.srv na stůj protože do protisměru jede jiný 2.srv. 2.srv projede nádražím čímž uvolní průjezd 1.srv a ten teoreticky by mohl odjet. Stalo se mi že neodjede, na návěsti mu zůstane stuj. Proč?

Jan Švec: Ja som už dávnejšie urobil aktivitu KE_Let_ECHVA (je na stiahnutie u Mireca - v archíve). Tam mám spravené križovanie v Lanšperku a funguje bez akýchkoľvek problémov. Idem z Letohradu a vojdem do Lanšperku. Tam zostanem stáť na červenú. Po chvíli prejde protiidúci nákladný vlak a ja môžem pokračovať v jazde. Stačí si stiahnuť a odskúšať.

Re:

Kebarko napsal:
Jan Švec: Ja som už dávnejšie urobil aktivitu KE_Let_ECHVA (je na stiahnutie u Mireca - v archíve). Tam mám spravené križovanie v Lanšperku a funguje bez akýchkoľvek problémov. Idem z Letohradu a vojdem do Lanšperku. Tam zostanem stáť na červenú. Po chvíli prejde protiidúci nákladný vlak a ja môžem pokračovať v jazde. Stačí si stiahnuť a odskúšať.

Sláva. Tak jsem Tvou aktivitu stáhnul, omrknul a už to takhle funguje i v mém případě. Díky. Základ bude v tom použití dvou blízko sebe uložených reverz bodů u soupravy, která přijede do stanice dřív. Vím, že se to použítí dvou reverz bodů opakovaně ve fóru zpochyňovalo - že to není ideální řešení a že je lepší použít servisní vozidlo. Je to obecně pravda, servis2 je výborná věc, ale myslím, že třeba Lanšperk je výjimka, tady to se servisem2 nejde. Jestli se pletu, tak mě někdo opravte.

Ja měl stejný problem v aktivitě Rn44256 a co mně pomohlo dát servis2 pro oba vlaky. Pak už jsem problem neměl.

nezkousel nekdo udelat krizovani na Vitkove? Mam asi takovou situaci : prijedu od hlavaku k navestidlu pred tunelem a tam STUJ. Po chvili se (ne)rozsviti navestidlo (jedno z rady, ktere je porad zhasle), melo by tam svitit 40(50) a vystraha. Projedu tunelem a vlitnu vexli do odbocky (kolej u svahu) a mijim vlak (stoji na navestlidle, kolej u srazu). Jak uvolnim kolej, tak zajede do tunelu. Prijedu k navestidlu a STUJ (chci jet tedy primo na Liben). Cekani na vlak co jede z Libne, pres tu uvolnenou kolej na Vitkove, na hlavni. Avsak nedeje se nic a stojime oba... A rad bych tohle vyresil. Diky za rady
PS : servisy jsem zkousel jak divej, ale uz jsem z toho seslej

Křižování na jednokolejkách, to je myslím problém všude. Zkuste naopak napsat příklad, ve které stanici na jednokolejce křižování funguje bez problémů. Potom dle nastavení návěstidel by šlo usoudit jaká konfigurace je nutná. Jirka Polák například zjistil, že křižování funguje bez problémů, pokud každé návěstidlo má link, tedy nepoužívat nastavení rychlost xy vždy. Jenomže tohoto dosáhnout u většiny jednokolejných stanic nelze. Pokud ve stanici není odvratná kusá kolej, tak není kam linkovat. Ale v případě Vítkova tam to jde všude, až na druhá kolej???, já je neoznačil, zkrátka ta, která vede přímo, směrem na hlavák, ta není kam nalinkovat. Takže zkus křižovat tak, aby jsi do Libně jel po koleji vlevo a vlak od Libně jel rovně. Pokud to pojede, tak měl J Polák pravdu. Případy, které nelzou nalinkovat, tak se musí řešit jiným způsobem, ale to by se mohlo probrat na slezině i prakticky předvést.

ted jestli to chapu dobre : na navestidle pred vitkovem aby byla výstraha, tunel projet max. tratovou a na dalsim navestidle pak 40(50) a volno. tedy mijet vlaky vpravo ve smeru jizdy. no vecer doma to zkusim.

Zbyněk Šemora napsal:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/Os15070.apk

zde je nová aktivita od Miksiho, z Ústí do Letohradu. Otestoval jsem ji v conbuilderu, je kompatibilní s aktuálním trainsetem BP.

Je to velmi pěkná mise nejen do Ústí..
Trainset zde použitý je kompatibilní s BP ,takže žádné úpravy jsem dělat nemusel !! Tak to má být !! .. SUPER

Naposled editoval moderátor:
po dlouhý době zase jedna aktivita která je super, nejen že se nemusí opravovat chyby, ale navíc, a co se opravdu nestává každý den, aktivita mi ani jednou!!! nespadla, dojel jsem jí na "EX" bez jedinýho pádu i při celkově rušém provozu trafic vlaků...autorovi patří dík a poklona, jen tak dál :salut:

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, mám dotaz na Zbynka. V nekterych stanicich i zastavkach se mi po skoncení nastupu cestujicich nespusti povoleni k odjezdu. Je chyba u me nebo chybi nadefinovani v trati. V misi Os15070 cca v polovine stanic.

Diky za odpoved milo

AndrewM

JOHNZ napsal:
No ci to neni tym, ze ti este neskocil cas odjazdu kery si tam nastavil ...

Tohle casto delaji aktivity upravovane v ActivityChangeru. Sice jsem jeste aktivitu nejel, ale pokud je upravovana v ACH, tak je to vysoce pravdepodobne.

Takže říkáte raději se tomuhle prográmku vyhýbat? Ať vím, co mám nebo nemám používat pro tvoření aktivit. :?

Zdravím,
tak jsem znovu projel aktivitu Os 15070 a povolení k odjezdu nehlásí v těchto stanicích a zastávkách:
Bezpráví
Choceň
Zámrsk
Sedlišťka
Kostěnice
jinak všude jinde po uplynutí času pro nástup to hlásí.
Chci se zeptat, zda se s tímto jevem nesetkal někdo další?
Díky za odpověď milo

Miloslav Vlček napsal:
Zdravím,
tak jsem znovu projel aktivitu Os 15070 a povolení k odjezdu nehlásí v těchto stanicích a zastávkách:
Bezpráví
Choceň
Zámrsk
Sedlišťka
Kostěnice
Díky za odpověď milo

Ale keď prídeš do stanice (zastávky) s náskokom, tak ti síce uplynie čas nástupu cestujúcich, ale ešte nemáš odchod...Až keď sa čas v CP vyrovná reálu, tak to potom zapíska... :)

Mirec napsal:
Miloslav Vlček napsal:
Zdravím,
Bezpráví
Choceň
Zámrsk
Sedlišťka
Kostěnice
Díky za odpověď milo

Ale keď prídeš do stanice (zastávky) s náskokom, tak ti síce uplynie čas nástupu cestujúcich, ale ešte nemáš odchod...Až keď sa čas v CP vyrovná reálu, tak to potom zapíska... :)

V té aktivitě jedu celou dobu až do Pardubic zpožděný.
milo

Milo,

no to znamená že pískať by to už malo po uplynutí času nástupu cestujúcich, nakoľko pravidelný odchod vlaku podľa CP už uplynul...Aspoň mne to všade písakalo ako malo...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře