Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Nehoda EC 171

martan napsal:
Dnes ve 13:52 narazil při rychlosti 140 km/h vlak EC 171 z Prahy do Budapešti ve stanici Zámrsk do posledního vozu nákladního vlaku stojícího ve stanici - posledním vozem na zhlaví. Do trosek potom ještě najel osobní vlak z protisměru. Vlak 171 byl veden lokomotivou 380.001-8. Vjezdové návěstidlo bylo v poloze volno. Ještě že to bylo jenom v MSTS - aktivita JK_EC 171. Byla to moje první jízda touto loko :(
Martan, stalo sa mi to isté.Návestidlo na voľno, aj som videl že "chytím" koniec náklaďáku ale ani záchranka nepomohla.Tak prišiel narad savepoint a treba ísť trochu pomalšie aby sa ten náklad stihol "schovať" celý.Podobná situácia bola v stanici Březová nad Svitavou.
To Bigffot: Ošetriť sa to dá buď skrátením vlaku, vypustením vlaku skôr alebo pomalou cestou pred stanicou.

V Březové mi to dvakrát nebo tříkrát vykolejilo, tak jsem jel, jako by byla na vjezdovém PN, potom přes svitavské zhlaví pomalá 10 km/h, přes stanici a letovické zhlaví pomalá 30 km/h => do Brna jsem měl +10, v Břeclavi načas , dokonce asi o minutku dřív. Do Břeclavi jsem vjížděl nadvakrát, protože na poprvé jsem neodhadl brzdu a tam, kde měla být 80 jsem já jel asi 150 km/h.

A ještě k té nehodě: bylo to opravdu jak ve filmu. Škoda, že MSTS nemá dobrou fyziku těchto MÚ. Nehoda by to byla možná srovnatelná i s Eschede.

Ale takhle zničit novinku ČD :)

Naklad v Zamrsku jsem zkracoval o dva vagóny, protože se mi to stalo také, ale málo, tak jsem zrušil zastávku, ale parchant mně vjel na konci do cesty, když ho dám k návěstidlu, tak než k němu dojedeš zmizne. Jo a pokud jedeš brzda plyn, tak se nediv, u první žluté nasadim max. 70 a jedu skoro bez brždění, takhle jsem to projel všude tam, kde byl blok. Opravdu nemá cenu spěchat, kdybych tam nedal blok, tak do všech stanic přijíždíte zhruba o 20 min dříve. Letět 160 nemá cenu, čeďáci to maj na nějakých 120 km/h spočítaný. A jak bolo již dříve psáno tak MSTS je v rychlosti trochu jiný. MSTS jedeš 140 a ve skutečnosti je to +- 160 km/h.

Jezdím zhruba tak, jak to mám vysledovaný z reálu - rychle se rozjet, brzda téměř na poslední chvíli - ale snažím se jezdit „vhodně”.

Když jedu na výstrahu tak jezdím tak někde mezi 40 a 70 - podle nálady :) To projetí 80 u Břeclavi z 200 km/h (proto jsem jel tuhle aktivitu) byl prostě špatný odhad vzdálenosti a brždění - začal jsem lehce brzdit asi 3 km předem, možná víc, potom asi 1,5 km před 80 jsem dal skoro max. z rychlosti nějakých 170 až 180. Při druhém pokusu jsem zvolil opačný postup - prvně hodně brzdit zhruba na 120 a potom pomalu dobržďovat posledních 500 m. Navíc jsem měl v Brně sekeru 10 minut. Normální JD byla asi 34 minut, já měl asi 25 minut, abych stáhl zpoždění - ideální na 200 km/h. V současné době to EC s 350 zvládají i za 27 minut 160 km/h - zostra a nadoraz.

ec 171

Tak jsem další koho ta Březová vyškolila, nejsem schopen ji projet. Ať jedu 20 nebo 85km/hod tak mě to vykolejí ale pokaždé na jiném místě. Poraďte prosím co s tím. Děkuji

Nazdar kluci, podle mě to dělá ten naklad v Březové, ale vzhledem k tomu, že p. Šemora překopal Pardubice, opravenou aktivitu nevidám a počkám až výjde aktualizace a poté to pošlu, tak si chvilku počkejte, nebo kdo je zdatnější tak ten náklad smažte.

ec 171

Tak jsem si počkal 5 minut na vjezdu do Březové a pomohlo to. Vše v pohodě, ten náklad už tam nebyl. Už jsem si myslel že je vše v pohodě a další problém. Odjezd z Brna se nekoná. Místo odjezdu mě to pošle k Bilovi.

Re: ec 171

novotnypepa napsal:
Tak jsem si počkal 5 minut na vjezdu do Březové a pomohlo to. Vše v pohodě, ten náklad už tam nebyl. Už jsem si myslel že je vše v pohodě a další problém. Odjezd z Brna se nekoná. Místo odjezdu mě to pošle k Bilovi.
No veď som to na webe písal - ísť pomaly, aby ten náklad zmizol a ide to.Asi z neho niečo zasahuje to prechodového prierezu vlaku hráča.A čo sa týka Brna - to som tam tiež písal - znížiť grafiku (kľudne aj na minimum), síce to bude vypadať ako v Černobyle, ale hlavne že prejdeš.Potom za výhybkami SAVE, zdvihni grafiku, LOAD a hotovo ... :wink:

Mirec napsal:
novotnypepa napsal:
No veď som to na webe písal - ísť pomaly, aby ten náklad zmizol a ide to.Asi z neho niečo zasahuje to prechodového prierezu vlaku hráča.A čo sa týka Brna - to som tam tiež písal - znížiť grafiku (kľudne aj na minimum), síce to bude vypadať ako v Černobyle, ale hlavne že prejdeš.Potom za výhybkami SAVE, zdvihni grafiku, LOAD a hotovo ... :wink:

A mmůžeš mi Mireci prosím tě vysvětlit co jsi za idiota, že obhajuješ aktivitu, která nestojí za nic ? Tebe baví jezdit na nejmenší detaily skoro bez kolejí ? Tomu říkáš aktivita ? Nezáleží na hustotě provozu, ale na hratelnosti. Koukni se třeba na ŽELDOP, kde autor vytváří aktivity na takový úrovni a skloubí jak silnější traffic, tak i to aby se aktivita nesekala. A ani se mi nestalo, že by u jeho aktivit vykolejil vlak. Promiň, ale aktivitu, kterou neprojedeš jinak než na malý detaily, nebo i to někdy ne, a aktivita, ve který pokud místo neprojedeš krokem, tak vykolejíš nestojí za nic. A jestli se ti takový aktivity líbí, tak to nemáš v hlavě v pořádku.

wolfskin napsal:
Mirec napsal:
novotnypepa napsal:

A mmůžeš mi Mireci prosím tě vysvětlit co jsi za idiota, že obhajuješ aktivitu, která nestojí za nic ? Tebe baví jezdit na nejmenší detaily skoro bez kolejí ? Tomu říkáš aktivita ? Nezáleží na hustotě provozu, ale na hratelnosti. Koukni se třeba na ŽELDOP, kde autor vytváří aktivity na takový úrovni a skloubí jak silnější traffic, tak i to aby se aktivita nesekala. A ani se mi nestalo, že by u jeho aktivit vykolejil vlak. Promiň, ale aktivitu, kterou neprojedeš jinak než na malý detaily, nebo i to někdy ne, a aktivita, ve který pokud místo neprojedeš krokem, tak vykolejíš nestojí za nic. A jestli se ti takový aktivity líbí, tak to nemáš v hlavě v pořádku.

No no zbytečně silná slova pro nic, jde o to že je asi potřeba aktivitu nalinko doladit a bude klid. Jinak si myslím že je to velice vydařené.

wolfskin napsal:
Mirec napsal:
novotnypepa napsal:

K tomu lze dodat jedine, vazte vice slova, nebot tento pubertalni projev je opravdu mimo ramec tohoto fora a Vase vytka tim absolutne ztraci na smyslu. Kdo neni schopen se slusne a vecne vyjadrit, radsi at si to necha pro sebe a nebo pro kamarady do hospody.

Když já to projedu na 3 roky starém počítači se dvouma reinstalacema a s jedním pádem v Brně, jenom kvuli tomu, že jsem pomalej, a ty ne, tak u koho je chyba. Kterou aktivitu jsi vytvořil, abych ji ohodnotil. Padaj mně ostatní aktivity, a kvuli tomu se budu rozčilovat, tak to ani náhodou, když už chceš nadávat tak nadávej na Billa za jeho nedotvořené dílo, všichni ostatní jsou v tom nevině. Buď se podřiť nebo vypadni do vily k ostatním chudákům.

wolfskin napsal:
Kde som prosím ťa aktivitu obhajoval??? S uverejnením som síce mal pochybnosti (Zámrsk, Březová, Brno), ale nakoniec som si povedal že ju uverejním a na web som predsa napísal - "... Usúsil som že s tým niečo budú mať odstavené vozne, tak som si zo savepointu hru znovu naťiahol a išiel som trochu pomalšie a problém sa vyriešil.Po Brno už bolo všetko OK, ale v Brne to začalo trochu haprovať.Tak som znížil grafické detaily a prešiel som v pohode ..." Takže neviem čo za idiota si ty, ale keby si čítal popis k aktivite, tak by si sa dočítal že v Brne je to náchylné na pád a preto radšej zmenším na pár metrov grafiku ako sa drbať a hru loadovať x krát.A nikoho predsa nenútim aby si aktivitu sťiahol a hral ... Veď nato je ten popis na webe.Aby ste nesťahovali mačku vo vreci.Takže chce to len čítať a nie zbrklo sťahovať ... :wink: Sú to moje dojmy, a preto je len na každom či si aktivitu sťiahne.A nato že ide o aktivitu z Prahy do Bratislavy je padanie iba na 2 miestach úplne v pohode.Iné aktivity padajú už na začiatku a to sú pritom 20 minútové (s prepáčením) sračky ...

Mirec napsal:
wolfskin napsal:
Kde som prosím ťa aktivitu obhajoval??? S uverejnením som síce mal pochybnosti (Zámrsk, Březová, Brno), ale nakoniec som si povedal že ju uverejním a na web som predsa napísal - "... Usúsil som že s tým niečo budú mať odstavené vozne, tak som si zo savepointu hru znovu naťiahol a išiel som trochu pomalšie a problém sa vyriešil.Po Brno už bolo všetko OK, ale v Brne to začalo trochu haprovať.Tak som znížil grafické detaily a prešiel som v pohode ..." Takže neviem čo za idiota si ty, ale keby si čítal popis k aktivite, tak by si sa dočítal že v Brne je to náchylné na pád a preto radšej zmenším na pár metrov grafiku ako sa drbať a hru loadovať x krát.A nikoho predsa nenútim aby si aktivitu sťiahol a hral ... Veď nato je ten popis na webe.Aby ste nesťahovali mačku vo vreci.Takže chce to len čítať a nie zbrklo sťahovať ... :wink: Sú to moje dojmy, a preto je len na každom či si aktivitu sťiahne.A nato že ide o aktivitu z Prahy do Bratislavy je padanie iba na 2 miestach úplne v pohode.Iné aktivity padajú už na začiatku a to sú pritom 20 minútové (s prepáčením) sračky ...

No já myslím, že zase tak horký to nebude. Wolfskin se měl určitě krotit ve vyjadřování, ale podstatu problému vystihl dokonale. Opravdu se podívejte kolik zbytečné traffic dopravy je v aktivitách - a i na rizikových místech pro WIN. A je mi líto, že se zde doporučuje jízda se sníženými detaily, to Vás opravdu radši baví jezdit na minimální detaily s velkým množstvím fixních objektů a traffic dopravy ? Nebylo by lepší jezdit na slušné detaily a oželet pár vozů a vlaků ? Protože, nezlobte se na mě, ale ta traffic dopravy, kterou někteří vytváří je opravdu přehnaná a nereálná, a to jen ve snaze dělat aktivitu reálnější a pestřejší, opak je v mém případě pravdou. Nechci se nikoho dotknout, ale myslím, že to by bylo jedno z možných řešení. WIN asi těžko změníme a argument "vynadej Billovi" se mi zdá poněkud zcestný.

wolfskin napsal:

Wolfskine, příště si opravdu važ slova, než něco napíšeš.....na tomto foru nejsi proto, abys někoho urážel, nazýval idioty a podobně...na to si běž do hospody VI. cenové skupiny, kam tak asi se svou mluvou patříš....

ber to jako napomenutí....a pokud se Tvoje mluva a chování nezmění, podniknou se další kroky.....

Martens napsal:
Wolfskine, příště si opravdu važ slova, než něco napíšeš.....na tomto foru nejsi proto, abys někoho urážel, nazýval idioty a podobně...na to si běž do hospody VI. cenové skupiny, kam tak asi se svou mluvou patříš....

ber to jako napomenutí....a pokud se Tvoje mluva a chování nezmění, podniknou se další kroky.....

A ja k tomu dodám, že registrovať sa 2x a následne rozprávať sa sám so sebou naozaj nemusíš :!: :!: :!:

JOHNZ napsal:
Martens napsal:

A ja k tomu dodám, že registrovať sa 2x a následne rozprávať sa sám so sebou naozaj nemusíš :!: :!: :!:

Mirecovi se za idiota omluvám, uznávám, že toto titulování jsem si mohl odpustit.

Označení někoho za idiota rozhodně není správné. Na druhou stranu moc dobře vím, jak dovede člověka vytočit, když mu neustále padají aktivity.
Je pravda, že by se tato situace měla začít řešit ustanovením omezujících pravidel pro tvorbu aktivit. Aktivita dělána při dodržení těchto pravidel by byla samozřejmě bezproblémově hratelná bez nutných savů atd.

railworld napsal:
Mirec napsal:
wolfskin napsal:

No já myslím, že zase tak horký to nebude. Wolfskin se měl určitě krotit ve vyjadřování, ale podstatu problému vystihl dokonale. Opravdu se podívejte kolik zbytečné traffic dopravy je v aktivitách - a i na rizikových místech pro WIN. A je mi líto, že se zde doporučuje jízda se sníženými detaily, to Vás opravdu radši baví jezdit na minimální detaily s velkým množstvím fixních objektů a traffic dopravy ? Nebylo by lepší jezdit na slušné detaily a oželet pár vozů a vlaků ? Protože, nezlobte se na mě, ale ta traffic dopravy, kterou někteří vytváří je opravdu přehnaná a nereálná, a to jen ve snaze dělat aktivitu reálnější a pestřejší, opak je v mém případě pravdou. Nechci se nikoho dotknout, ale myslím, že to by bylo jedno z možných řešení. WIN asi těžko změníme a argument "vynadej Billovi" se mi zdá poněkud zcestný.

A co si myslíš, že mám dělo, tak na to hodně rychle zapomeň, muj počítač je tak akorát dobrej někam do kanceláře a kdybis prošel jízdní řád, tak bys zjistil, že tam vela vlaků chyba, hlavně v ČT, když to projedu já, tak musite i vy, jo a pak se někdo ozve, jak to, že tam není ta a ta souprava.

Pajavlaky napsal:
Označení někoho za idiota rozhodně není správné. Na druhou stranu moc dobře vím, jak dovede člověka vytočit, když mu neustále padají aktivity.
Je pravda, že by se tato situace měla začít řešit ustanovením omezujících pravidel pro tvorbu aktivit. Aktivita dělána při dodržení těchto pravidel by byla samozřejmě bezproblémově hratelná bez nutných savů atd.
Pajo, to je sice hezké, ale......
1) máš tady registrovaných hodně lidí
2) každý má jiný počítač, jinou konfiguraci, a nikdo nebude mít identický MSTS
3) možná líp než omezujícící pravidla by bylo lepší do traffic dát low-polys modely....
4) Když už pravidla, budou stejná pro koridorovou trať jako i pro lokálku? Pokud ne, kde je hranice?

To jsou jenom základní otázky.....a asi by se toto mělo řešit pro aktivity v globálu, když už to chceš řešit....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře