Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Když si to všichni přečtete za sebou za několik dní tak dojdete k závěru,že je to tlachání o ničem.Prostě se stává,že jakákoli aktivita z nějakého důvodu padá,ať už je na vině hustý traffic nebo loose consists nebo cokoli jiného,ale všichni co zde žvatlají by si měli zkusit vytvořit aktivitu,která by fungovala všem na jákémkoli PC,byla atraktivní pro všechny hráče,tzn.obsahovala vyladěný traffic a zápletky,které hráče nebudou nudit,a hlavně aby nepadala.Místo dohadů a zbytečného klepání do klávesnice všichni nadávající sedněte k AE a vzhůru do toho.Zjistíte,že je to dlouhá doba než taková žádoucí aktivita vznikne a bude všem vyhovovat.Kdyby každý z vás udělal alespoň jednu tak mají Pájova MSTS Dráhy co jezdit.
Takže ještě jednou všem nespokojeným,vzhůru do práce ,už se těšíme a jak říká Mirec nikdo nikoho nenutí,aby jakoukoli aktivitu hrál.

Naposled editoval moderátor:
Re: ec 171

wolfskin napsal:
Mirecovi se za idiota omluvám, uznávám, že toto titulování jsem si mohl odpustit.
Fajn, príjmam ospravedlnenie.Ale ako povedali moderátori, skôr ako sa sem niečo napíše treba si schladiť hlavu ... :wink:
Pajavlaky napsal:
Na druhou stranu moc dobře vím, jak dovede člověka vytočit, když mu neustále padají aktivity.
Paja, ja viem že to človeka dokáže vytočiť, aj mňa vytočilo to padanie v Brne, ale prečo by som mal hodiť do hája celú aktivitu? Prešiel som ju celú a padla mi iba v Brne a Břeclavi (aj to z mojej viny, lebo som prepínal pohľady) a až na tie menšie zádrhely v Zámrsku a Březové je to slušná aktivita a preto som ju aj uverejnil.

Kvôli viac menej ojedinelým pádom napr. pri vjazde, alebo výjazde z väčšej stanice by som aktivitu nezatracoval. To predsa už patrí ku koloritu MSTS. Ale keď to v danej stanici padne 5x a pod. tak už je to na pováženie. Každá inštalácia MSTS žije vlastným životom :twisted: a každý užívateľ už asi vie čo môže v akej stanici očakávať. Pre mňa je postrachom Břeclav a prekvapivo aj Letohrad, kde mi to v úseku medzi vchodovým návestidlo od Ústí n.O. a priecestím s obľubou padá aj viac krát za sebou.
Ešte poznámka k 4 novým aktivitám od Mikšiho: Dve z nich nefungujú pod BP 70.2. Je to síce pracovná verzia, ale keď vyjde aktualizácia, tak nepôjdu nikomu.

Zdravím "aktivitáře".
NEBULUS zde zmínil padání MSTS v úseku Ústí nad Orlicí-Letohrad a já bych se rád "pochlubil" jedním poznatkem.Před časem /ve verzi BP 69/ jsem začal tvořit aktivitu v úseku Česká Třebová-Praha a v Ústí n.O. jsem umístil tři trafficy a na celé trati byl pouze jeden loose consist /souprava Pendolina/.Trafficy byly tvořeny jedním Servisem 2,třemi "stojícími" vozy a jednou soupravou s žehličkou a šesti vozy.Podle mne to tedy nebyla pro MSTS taková hrůza,aby to hráče stále posílalo k Billovi.Musím jen dodat,že ve chvíli průjezdu vlaku hráče žst.Ústí n.O. byly aktivní jen uvedené trafficy.Vše bylo v pohodě a k drobnému "trhání" docházelo jen v oblouku před Ústím /od Dlouhé Třebové/,ale sytém to ustál bez pádu.Horší to už ale bylo po aktualizaci BP 70,kdy jsem vždy s MSTS skončil v uvedém oblouku.Trafficy jsem tedy odstranil /MSTS mi "nepovolil" ani jeden/ a v současné době tak projíždím nezvykle prázdnou Ústeckou stanicí.Aktivitu má nyní Mirec na otestování,tak uvidíme.Samozřejmě tady nebudu řešit,zda za padání MSTS na daném místě může verze BP 70 /a vyšší/ a tím např. úprava pískáčků na trati do Letohradu či nějaké zásahy do okolí tratě /např. přidání dalších objektů/,ale právě toto je typický případ toho,jak takovou aktivitu upravit tak,aby často "nepadala" a hráč si ji tak více užil.I když za cenu prázdných stanic.Je si ale nutné uvědomit,že v MSTS souvisí snad všechno se vším a jak už tady bylo zmíněno,docílit shodné instalace MSTS a vybavení PC u všech uživatelů je nemožné.Ale to už jsem zase jen u kompromisů a vybavení těch našich krabic. :(

Zdraví
David

Ja by som iba upresnil že problémy mám v obvode žst. Letohrad, na "Ústeckej" strane.

nebulus napsal:
Ešte poznámka k 4 novým aktivitám od Mikšiho: Dve z nich nefungujú pod BP 70.2. Je to síce pracovná verzia, ale keď vyjde aktualizácia, tak nepôjdu nikomu.
No mne odpálilo 3 aktivity.Zajazdil som si iba Os 4640 z Břeclavi do Brna.Ostatné boli pasé, lebo za Brnom Maloměřicami chýba kus koľaje (viď obr.).Milan napísal že na BP 70.1 je to v pohode, tak som to uverejnil.Tí, čo už majú pracovnú BP 70.2 majú smolu - buď si paths opravia, alebo počkajú na BP 71 a autor to určite opraví ... :wink:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mireck.ic.cz/chyba.gif

Poslal jsem Mirecovi poopravenou aktivitu EC 171, některé vady odstraněny a přidány vagóny z Low-Poly.

Mirec, prosímtě, tam v aktivitě vůbec nejezdi. Obnova databáze vyhodila na nádraží Brno Královo Pole chybu, tak do aktualizace, tam, kde je kolej přerušena, tam bude konec, protože celá trať od Maloměřic bude v budoucnu posunuta a nemá smysl opravovat provizorium.
Ohledně vozů Low-Poly, myslím, že nejprve je nutné nějaké vyrobit, schválit značení a až potom je používat, jinak v tom bude opět nepořádek.
Můj návrh je do každé složky řady lokomotivy nebo vozu dát model Low-Poly a značit jej stejně jako originál jen přidat parametr "t" jako traffic. jednu slabiku proto, že už tak jsou některé názvy příliš dlouhé.

Upravenú aktivitu sťahujte tu, Low_poly vozne sťahujte tu, alebo si aktivitu a LP vozne môžete sťiahnuť z webu.Opravené chyby:

1) Náklad v Zámrsku
2) Zrušení jeden osobák v Českej Třebovej
3) Vykoľajovanie v Březovej nad Svitavou
4) Posunutí osobák v Brne
5) Opravený osobák v Bratislave
6) Posunuté časy nákladných vlakov v úseku Zohor - Malacky
7) Použité Low_poly vozne od Kebarka

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, prosímtě, tam v aktivitě vůbec nejezdi. Obnova databáze vyhodila na nádraží Brno Královo Pole chybu, tak do aktualizace, tam, kde je kolej přerušena, tam bude konec, protože celá trať od Maloměřic bude v budoucnu posunuta a nemá smysl opravovat provizorium.
Ohledně vozů Low-Poly, myslím, že nejprve je nutné nějaké vyrobit, schválit značení a až potom je používat, jinak v tom bude opět nepořádek.
Můj návrh je do každé složky řady lokomotivy nebo vozu dát model Low-Poly a značit jej stejně jako originál jen přidat parametr "t" jako traffic. jednu slabiku proto, že už tak jsou některé názvy příliš dlouhé.
Takže za prvé, ja v aktivite tadiaľto vôbec nejazdím (ani som nechcel, veď dotyčné aktivity som neurobil ja), vlastne ani nemôžem.Len som sa čudoval, že prečo by mi Milan posal aktivity s chybnými paths.Po preverení som zistil, že užívatelia ktorí majú už BP 70.2 si nezajzdia.Teda aspoň zatiaľ nie.K Low_poly vozňom - ja som ich nevymyslel, iba uverejnil.A mám zato že sme sa dohodli že zatiaľ (kým nebude dohodnuté značenie, vyladenie atď) budú v Kebarkovej aktivite tieto vozne vedené ako nepatriace do TBP, teda cudzie.A teraz keď nejaký autor použije tieto vozne do svojej aktivity, ja ich nemôžem predsa vyhodiť, nakoľko to nieje moje dielo.A preto pri každej aktivite v ktorej sú použité tieto vozne je na Burze v sekcii "Použité cudzie vozidlá" poznámka ÁNO, teda sú v aktivite použité vozidlá MIMO TBP a tudiž nemajú s ním nič spoločné.Tak neviem prečo ma staviate do pozície "toho" čo do TBP tlačí niečo nevyladené, nepreznačené ... Jasne som povedal že ide o provizórium.

Mirec napsal:
... Low_poly vozne sťahujte tu, alebo ...
... Teda, Kebarko príjemne prekvapil ... ale jedna poznámka: aj keď sa jedná o LowPoly, dajú sa oblé časti vyhladiť a zaobliť ... potom sa to hodí aj ako statické objekty pre budovateľov tratí. Ináč ak mierne zvýšiš počet poly ( Raj, Bdt ), nič sa nestane, pár poly navyše záťaž o veľa nezvýši.

Při spuštění aktivity Kebarko_Pn_44721 jsem měl určité obavy u toho použitého postrku coby trafficu. Tyto obavy se mi taky potvrdily. Jízda až do stanice, kde je posun proběhla bez problémů, ale po přivěšení postrku se MSTS stal značně nestabilním. Buď spadl hned po hlášce o přivěšení, nebo po přivěšení mašiny hráče na vozy i soupravu nebo kdykoliv. Ze stanice se mi na 10. pokus podařilo dojet jen kousek za vjezd.
Krom toho začnou blbnout zvuky (spouští se opakovaně, následuje pád nebo nefungují při vnějším pohledu)
Dál po přivěšení postrku nejde nahrát uložená aktivita - hláška "inicializace terénu selhala"
Má někdo podobný problém?

Kebarkova aktivita

Aktivita je to dobrá a nápaditá.Po několika pokusech stejně jako Jacek jsem to zcela dobrovolně vzdal.Vzdal jsem to přesně pro ty samé potíže
-zvuky blbnou,nejdou při venkovním pohledu.Obvykle zůstane zvuk ve smyčce=call Bill Gates
-po zavěšení postrku nelze nahrát znovu aktivitu.

Jacek napsal:
Při spuštění aktivity Kebarko_Pn_44721 jsem měl určité obavy u toho použitého postrku coby trafficu. Tyto obavy se mi taky potvrdily. Jízda až do stanice, kde je posun proběhla bez problémů, ale po přivěšení postrku se MSTS stal značně nestabilním. Buď spadl hned po hlášce o přivěšení, nebo po přivěšení mašiny hráče na vozy i soupravu nebo kdykoliv. Ze stanice se mi na 10. pokus podařilo dojet jen kousek za vjezd.
Krom toho začnou blbnout zvuky (spouští se opakovaně, následuje pád nebo nefungují při vnějším pohledu)
Dál po přivěšení postrku nejde nahrát uložená aktivita - hláška "inicializace terénu selhala"
Má někdo podobný problém?
Mne sa toto raz stalo ... Po pripojení sa na vlak začali blbnúť zvuky, a nakoniec nasledoval tvrdý reset.Tak som hru opäť naťiahol, a tentoraz som išiel pomalšie (vtedy 5, teraz 2-3 km/h) a už sa to pekne pripojilo.A výjazd bol už v pohode.

Aktivita KE_Pn44721

Keď som tvoril túto aktivitu (časť s pripájním postrku) tak pri ladení sa mi stávalo to isté - padanie MSTS po pripojení postrku. Keď som nakoniec našiel vhodnú rýchlosť pripojenia a miesto pripojenia tak to prestalo. Po tomto vyladení som to odskúšal najmenej 20x a už to nikdy nepadlo. So zvukmi tak isto žiadne problémy.
V takomto stave som ju poslal Mirecovi na testovanie pod Trainsetom BP. Mirec mi oznámil, že postrk sa pripojil bez problémov a aktivitu prešiel až do Bratislavy.
Po tomto všetkom som aktivitu uvoľnil na stiahnutie.
Viem, že veľa ľudí má rôzne vyladené vozidlá a zvuky a zreme tam je problém s pripojením postrku a následným pádom MSTS.

Re: Aktivita KE_Pn44721

Kebarko napsal:
Keď som tvoril túto aktivitu (časť s pripájním postrku) tak pri ladení sa mi stávalo to isté - padanie MSTS po pripojení postrku. Keď som nakoniec našiel vhodnú rýchlosť pripojenia a miesto pripojenia tak to prestalo. Po tomto vyladení som to odskúšal najmenej 20x a už to nikdy nepadlo. So zvukmi tak isto žiadne problémy.
V takomto stave som ju poslal Mirecovi na testovanie pod Trainsetom BP. Mirec mi oznámil, že postrk sa pripojil bez problémov a aktivitu prešiel až do Bratislavy.
Po tomto všetkom som aktivitu uvoľnil na stiahnutie.
Viem, že veľa ľudí má rôzne vyladené vozidlá a zvuky a zreme tam je problém s pripojením postrku a následným pádom MSTS.
Včera večer,no spíše dnes brzo ráno jsem dojel tuto aktivitu a to uplně bez problémů.Ani jednou mi to nepadlo a ani s připojením postrku jsem neměl problém,zvuk mi normálně fungoval.Je to dost zajimavá aktivita a musím přiznat,že se mě docela líbila.

Re: Aktivita KE_Pn44721

Matýsek napsal:
Včera večer,no spíše dnes brzo ráno jsem dojel tuto aktivitu a to uplně bez problémů.Ani jednou mi to nepadlo a ani s připojením postrku jsem neměl problém,zvuk mi normálně fungoval.Je to dost zajimavá aktivita a musím přiznat,že se mě docela líbila.
No vidíš ... A to som čakal že tebe to fungovať nebude ... Ale zas sa potvrdilo že každý má iný PC a každý ho má v inom stave a natom pri MSTS záleží ... :wink:

U aktivity IC 141 Hradčany od Kanka mi MSTS vždy spadne těsně na konci jejího načítácí.
Už opravdu nevím co s tím. Conbuilder žádné chyby nevyhazuje, výběr
v Trainstore proběhne také bez problémů, v editoru jde otevřít normálně. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba?
Díky

A hodí to nějakou hlášku? Mno nevím, ostatním to šlape. Pokud máš slabší mašinu, zkus z Prahy odstranit nějaký traffic, to by mohlo pomoci.

Aktivita IC Hradčany

Já mám normální stroj,který jde s dobou a taky jsem to "dočasně" nerozchodil.Při načítání následoval nemilosrdný pád s hláškou "call me,Bill Gates-Microsoft".

K tomu pádu docházelo již při načítání samotného msts a nešel spustit ani editor.Tak jsem se pustil do prohlídky con souborů.Jejich názvy uvnitř jsem opatřil závorkami( "kank_pendolino" ),v jednotlivých souborech jsem upravil všechny flip-obrácené varianty vozů,rychlíky jsem sestavil dle reálného řazení a už je to v pohodě.Právě odjíždím z Prahy :D .

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře