Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tomes napsal:
Traffic osobni dopravy dělám podle skutečnosti (křižování dle sešitových jízdních řádů), nákladní vlaky si samozřejmě vymyslím. Občas zpozdím nějaký vlak osobní přepravy, aby to bylo trochu zajímavější - např. předjíždění. Už jsem si vybral aktivitu Praha - Kúty, bude to EC 137 "Slovenská strela".

TN 241: všiml jsem si jedné malé chyby, jedná se o soupravu, která mě "zdržuje" před Klánovicemi a předjedu ji v Üvalech, mám takový dojem že se jedná o tn_241_nakl13.con. Jako první vůz za lokomotivou je zařazen 010248, což je podle mého názoru nesmysl, na skutečné soupravě takto seřazené ho fíra přetrhne vejpůl když za to trochu vezme. :lol: Dokonce na těchto vozech je i nápis: "Vůz smí být zařazen jen na konci vlaku". Jinak aktivita je velice hezká, čekal jsem ještě nějaký "zádrhel" těsně před Kolínem.

TN_241

S tím vagonem 010 máš pravdu, to mě nenapadlo, chybička se vloudila... V Kolíně už mám takhle dost malé FPS, takže jsem tam ani s ničím nepočítal. Dal jsem tam pár vlaků, aby tam nebylo prázdné nádraží

Re: EC 137

Tomes napsal:
Miro, dnes jsem začal tu Slovenskou strelu. Začíná se EC 170 "Hungaria" na trati před Kolínem od Kutné Hory, po příjezdu do Holešovic najedeš na Masaryčku, odkud je strela mimořádně vypravována (kvůli otočení lokomotivy). Teď vyplňuju nějak těch 40 minut mezi příjezdem Hungarie a odjezdem strely.

To zni velmi dobre, pokud to bude v lete a bude tak trosku dele videt, bude to fasa :-) No ale vzhledem k tomu, ze Hungarie jezdi pomerne casto zpozdena, tak by nemel byt problem ne ? A nebo by se dal dat napr. ukol odvezt poskozeny vuz nebo necinnou lokomotivu na Stred a pritom loko otocit ...

Re: TN_241

Tomes napsal:
S tím vagonem 010 máš pravdu, to mě nenapadlo, chybička se vloudila... V Kolíně už mám takhle dost malé FPS, takže jsem tam ani s ničím nepočítal. Dal jsem tam pár vlaků, aby tam nebylo prázdné nádraží

S tim osobnim vozem v ramci soupravy je to dobry napad, ale ta 010 asi moc ne. Ja si ji uz pri kontrole consistu vymenil za Bmto jedouci na udrzbu, protoze na Libni jsou osobni vozy pro tyhle ucely velmi cato v souprave nakladniho vlaku k videni.

Historické vlaky

Zdravím

Rád bych se zeptal, zda někdo neplánuje udělat nějakou pěknou aktivitku s historickým vlakem. Po oslavách 150 let parostrojní železnice na Kladně tento víkend jsem dostal chuť zkusit si něco historického.

Děkuji.

PS: Předem se omlouvám, jestli se to tu řešilo před x stránkami nebo v jiném tématu.

Tom :D

Nazdar Tomes,

Akurat sa chystam urobit aktivitu bud EC 134 alebo EC 135 Vysehrad ale este neviem ktoru takze ak ju spravim takti ju poslem aj s popisom

To Mirec
Neboj sa potom ti ich poslem obidve alebo si po ne prid

Re: EC 137

AndrewM. napsal:
Tomes napsal:
Miro, dnes jsem začal tu Slovenskou strelu. Začíná se EC 170 "Hungaria" na trati před Kolínem od Kutné Hory, po příjezdu do Holešovic najedeš na Masaryčku, odkud je strela mimořádně vypravována (kvůli otočení lokomotivy). Teď vyplňuju nějak těch 40 minut mezi příjezdem Hungarie a odjezdem strely.

To zni velmi dobre, pokud to bude v lete a bude tak trosku dele videt, bude to fasa :-) No ale vzhledem k tomu, ze Hungarie jezdi pomerne casto zpozdena, tak by nemel byt problem ne ? A nebo by se dal dat napr. ukol odvezt poskozeny vuz nebo necinnou lokomotivu na Stred a pritom loko otocit ...
Aktivita bude letní, to odstavení loko mě taky napadlo, ale abych lokomotivu otočil, musel bych zpět do Holešovic pro soupravu přes Libeň nebo to jde jinak ? Jinou cestu jsem nenašel...

Odpojíme v Holešovicích, sjedeme na odb. Stromovka, z ní odcouváme přes Prahu Bubny a Negreliho viadukt ke staědlu 4, kde se dáme třeba na Hrabovku (vlevo). Zde po čumáku sjedeme na TGM, kde zase točením vlevo vyjedeme na Negreliho a na Stromovku a jsme čelem vlaku opět v Holešovicích ve směru na Kůty. Přes Libeň bys musel stejně dojet až na TGM.

FPS v Praze

Mám velké problémy s načítáním traffic vlaků přes Prahu, asi tam bude potřeba jen malý provoz a to chci vidět FPS až bude Praha komplet osazena objekty. Škoda, musí se najít nějaký kompromis. Nejhorší jsou Bubny a TGM - aby byl na nádraží TGM vidět aspoň nějaký pohyb.

Re: FPS v Praze

Tomes napsal:
Mám velké problémy s načítáním traffic vlaků přes Prahu, asi tam bude potřeba jen malý provoz a to chci vidět FPS až bude Praha komplet osazena objekty. Škoda, musí se najít nějaký kompromis. Nejhorší jsou Bubny a TGM - aby byl na nádraží TGM vidět aspoň nějaký pohyb.

Je to zvlastni, pokud to treba porovnam s WE nebo Protrainy, tak tam jsou stejne velke nebo jeste vetsi uzly a pritom tak velke problemy s FPS nejsou ... cim to je ? Jinak tedy pri 241 jsem nemel problemy, pouze v Holesovicich mi to jednou padlo, kdyz jsem pripojoval soupravu. Pochopitelne tezko zaplnime na Masarycce komplet nastupiste jako v realu, ale myslim, ze 2-3 soupravy to snese, coz jde kdyz nejsou k dispozici 451/2 a 471.

Ono Pro Trainy to majú tak kompromisne vyriešené ... veľké nádražia sú posunuté tak, aby zaberali čo najviac veľkých sektorov. A ony tie problemy s fps sú aj o vozidlách. Iné je to so samotnou lokomotívou a iné s vlakom zloženým z 30 (mojich) Easov alebo nebodaj 12 Radovych IC vozňov (bez urážky prosím). Tam keď je osobný vagón s 512*512 textúrami a 3500 poly a je ich tam 7 tak je to o inom ...

A ono horšie to ani moc nebude ... 80% sekania obstarávajú koľaje, vlaky, návestidlá a terén ... rozdiel medzi sektorom s dvoma kopcami nádražím o 20 koľajách a 100 statickými resp medzi tým istým a 1000 statickými je možno 2-4 fps ...

JOHNZ napsal:
Ono Pro Trainy to majú tak kompromisne vyriešené ... veľké nádražia sú posunuté tak, aby zaberali čo najviac veľkých sektorov. A ony tie problemy s fps sú aj o vozidlách. Iné je to so samotnou lokomotívou a iné s vlakom zloženým z 30 (mojich) Easov alebo nebodaj 12 Radovych IC vozňov (bez urážky prosím). Tam keď je osobný vagón s 512*512 textúrami a 3500 poly a je ich tam 7 tak je to o inom ...

A ono horšie to ani moc nebude ... 80% sekania obstarávajú koľaje, vlaky, návestidlá a terén ... rozdiel medzi sektorom s dvoma kopcami nádražím o 20 koľajách a 100 statickými resp medzi tým istým a 1000 statickými je možno 2-4 fps ...

A nechceš udělat i "odlehčenou" verzi Easů??? Ta by se moc hodila například v aktivitě ECHVA. Tam těch 60 vozů udělá ze hry doslova slideshow.

Michal napsal:
JOHNZ napsal:

A nechceš udělat i "odlehčenou" verzi Easů??? Ta by se moc hodila například v aktivitě ECHVA. Tam těch 60 vozů udělá ze hry doslova slideshow.

To máš pravdu, ale v tej aktivite treba toľko vozňov.Do elektrárne prichádzajú vlaky s 30 vozňami, a v samotnej vlečke je ich určite zopár.Pri tvorbe aktivity som rozmýšľal či neubrať niekoľko vozňov, ale potom som si povedal že reál je reál.

Mirec napsal:
To máš pravdu, ale v tej aktivite treba toľko vozňov.Do elektrárne prichádzajú vlaky s 30 vozňami, a v samotnej vlečke je ich určite zopár.Pri tvorbe aktivity som rozmýšľal či neubrať niekoľko vozňov, ale potom som si povedal že reál je reál.

Však proti aktivitě nic nemám. Já vím, že jde 30 plných tam a 30 prázdných ven. Jednou jsem celou akci dokonce viděl na vlastní oči, když jsem tam byl fotit materiály na model nádražní budovy. :D

Spíš jestli by nestálo za hřích udělat i low-poly modely do traffic vlaků, když už to tu JOHNZ nakousl. Po tom volá dlouho i Zbyněk.

Michal napsal:
Mirec napsal:

Však proti aktivitě nic nemám. Já vím, že jde 30 plných tam a 30 prázdných ven. Jednou jsem celou akci dokonce viděl na vlastní oči, když jsem tam byl fotit materiály na model nádražní budovy. :D

Spíš jestli by nestálo za hřích udělat i low-poly modely do traffic vlaků, když už to tu JOHNZ nakousl. Po tom volá dlouho i Zbyněk.

Pravda, len by sa mohol niekto do toho chytiť.

Pred casom som si pre vlastnu potrebu vytvoril low-poly modely vagonov A/AB/B/BDs/Bte/Btn, kazdy ma tusim okolo 700 polys, co je desatina oproti povodnym Ondrovym modelom. Samozrejme nie su tak prepracovane ako Ondrove, nemaju interiery (okna su nepriehladne, takze to nevadi), podvozky su viacmenej len krabicky, ale zo sto metrov ich od Ondrovych nerozoznate. Ich najvacsia vyhoda je v tom, ze su mapovane na Ondrove textury a tak staci len zamenit .s subor. Pouzit sa daju nielen na odstavene supravy ale aj v suprave hraca (ak mate napr. 12 voznovy rychlik a vagony 5-12 nahradite tymito modelmi, vizualne rozdiel nespoznate, zato fps bude vyrazne vyssie - predpokladam ze vacsina ma pohlad nastaveny na zaciatok supravy).

Ak bude zaujem, zverejnim :wink:

Nazdárek lidičky, náhodou netvoříte někdo osobák z masaričky na kolín, nerad bych někomu fušoval do práce, i když s mojí totální nezkušeností to potrvá dlouho. Zatím mám nadefinovanou trasu mého vlaku, ještě trafik, což asi nebude žádná sranda, jde o osobák 9329, stím, že v kolíně končit nebudu, chci jet až do zábřehu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře