Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Anonymous napsal:
Nazdar kluci, chtěl jsem si zajezdit s activitou POSUN_KUTy a po připojení vagónu se nemůžu hnout. Zkusil jsem i připojit jenom pár vagónů a taky nic, podotýkám, že mám trainset od Zbiňka bez žádných změn, jenom jsem musel ud¨ělat kopii Rilsu ze slovenské verze, protože českoej vagon nemám.

Toto spôsobujú zle nastavené .wag súbory pre dané vozne. Je nutné si upraviť parametre brzd. (už sa to tu spomínalo viac-krát)

Kebarko napsal:
Anonymous napsal:
Nazdar kluci, chtěl jsem si zajezdit s activitou POSUN_KUTy a po připojení vagónu se nemůžu hnout. Zkusil jsem i připojit jenom pár vagónů a taky nic, podotýkám, že mám trainset od Zbiňka bez žádných změn, jenom jsem musel ud¨ělat kopii Rilsu ze slovenské verze, protože českoej vagon nemám.

Toto spôsobujú zle nastavené .wag súbory pre dané vozne. Je nutné si upraviť parametre brzd. (už sa to tu spomínalo viac-krát)

To mě je jasné, myslel jsem, že to už bylo vyřešeno, zřejmě ne. Tak že upravit, na paráda.

Kebarko napsal:
Anonymous napsal:

A co tak dávat k takovým aktivitám i upravené wag soubory. Každý nemá čas nad tím bádat celé hodiny. Já tedy rozhodně ne a také bych si to rád opravil.

Zbyněk Šemora napsal:
A co tak dávat k takovým aktivitám i upravené wag soubory. Každý nemá čas nad tím bádat celé hodiny. Já tedy rozhodně ne a také bych si to rád opravil.

Celý problém stojí opačne: Bežne používané engy a wagy majú veľa chýb. Tieto chyby sa lavínovite šíria s každým novým modelom alebo skínom, pretože nikto si nedá prácu aby to upravil, ale jednoducho nakopíruje staré (chybné) engy alebo wagy. (šíri sa to ako vírus) Ja napríklad si pred každým novostiahnutým skínom hneď upravím aj jeho eng/wag a až potom ho zaradím do Trainsetu. A potom nemám takéto problémy - nejde mi odbrzdiť vogón. Viac krát som na fóre navrhoval zriadiť niečo na spôsob spoločného trainsetu, čo by sa týkalo "znormovania" eng/wag súborov, ale nebola na to žiadna odozva.
Ak si to chce niekto začať upravovať doporučujem navštíviť stránky Ppoolllla, kde začínajú vychádzať upravené wag súbory. (zatiaľ len pre vozne)
Pán Šemora nebol by problém aby som Vám poslal komplet svoje eng/wag súbory, ale problém je ten že ja používam svoje značenie Trainsetu, takže by si ich záujemcovia museli názvoslovie knižníc a súborov modelov preznačiť. Taktiež nemám zaradené do svojho trainsetu všetky vozidlá z Vašej stránky a naopak používam niektoré, ktoré tam niesú obsiahnuté.

Tak jsem to upravil a activita funguje.

Nešlo by udělat v trainsetu zvláštní soubor jako je cab nebo snd s vlastnosti vagónu, kde by bylo pro jednotlivé druhy upravené vlastnosti, než u každého vagónu měnit zvlášť.

Ospravedlňujem sa za nepríjemnosti s brzdami vozňov.Kebarko mi poslal parametre brźd, tak ja ich dám na web aby si každý mohol wag/eng upraviť.Ale ako som tak pozeral, osobné vozne a lokomotívy majú brzdy v poriadku, len tie nákladné....

Pánové jsem píp, poraďte mně, jak upravit jízdní řád. Chci, aby souprava přijela do stanice v určítý čas, ale odjela až za 20 minut. Jak to nastavit.
Díky moc, dělám svojí první aktivitu s 471 a ve velkých stanicích dávám přednost rychlíkům a samozřejmě čas na odpočinek.

alcapone napsal:
Pánové jsem píp, poraďte mně, jak upravit jízdní řád. Chci, aby souprava přijela do stanice v určítý čas, ale odjela až za 20 minut. Jak to nastavit.
Díky moc, dělám svojí první aktivitu s 471 a ve velkých stanicích dávám přednost rychlíkům a samozřejmě čas na odpočinek.

Najjednoduchšie je dať na nástupište veľa cestujúcich. (nástupište-pravý klik-vlastnosti) Ďaľšia možnosť je dať za návestidlo blokovací servis.

alcapone napsal:

Už jsem to kdysi kdesi popisoval. Standartně je na peroně 20 lidí. Po vypočítání JŘ ti např. vyjde pobyt ve stanici na 40 s., tzn. na jednoho člověka 2s. Chceš-li stát 20 min (1200s), zadáš na nástupiště 600 lidí (v editoru pravý klik na nástupiště, vlastnosti, počet cestujících). Dále bys samozřejmě měl (v závislosti na ostatních Patch) blokovat návěstidlo resp. trasu CDServisem.

Děkuji. A ještě, jak je to s předjížděním, jde o to, když uhnu na jinou kolej u nástupišť, abych pustil rychlík, jestli nebudu mít trasu já a rychlík se u návěstidla zastavý. Jo a chtěl jsem začít z masaryčky, ale nešlo mě přepočítat jízdní řád, tak jsem začal druhou activitu ze zábřehu, s tím, že začínám na odstavné,a tam to šlo, ale než najedu k nástupišti, chci aby mě předjel rychlík a poté pojedu k nástupišti, jde o počáteční čas. To co má tady Pool, tak to je pouhá část, kde najdu zbytek, neboli plný návod.

alcapone napsal:
Děkuji. A ještě, jak je to s předjížděním, jde o to, když uhnu na jinou kolej u nástupišť, abych pustil rychlík, jestli nebudu mít trasu já a rychlík se u návěstidla zastavý. Jo a chtěl jsem začít z masaryčky, ale nešlo mě přepočítat jízdní řád, tak jsem začal druhou activitu ze zábřehu, s tím, že začínám na odstavné,a tam to šlo, ale než najedu k nástupišti, chci aby mě předjel rychlík a poté pojedu k nástupišti, jde o počáteční čas. To co má tady Pool, tak to je pouhá část, kde najdu zbytek, neboli plný návod.

Předjíždění: Už jsem to psal, viz: Dále bys samozřejmě měl (v závislosti na ostatních Patch) blokovat návěstidlo resp. trasu CDServisem. Použití CDServisu je popsáno v návodu od Ppoolllla a i jinde v tomto fóru.

Kompletní návod není a zda někdy bude, je otázkou. Přesto to, co je k dispozici od Ppoolllla, je dostatečné a dá se podle toho naučit spousta věcí.

Děkuji, podařilo se mně docílit toho, že rychlík měl zelenou, ale po odjetí rychlíku se mně nenastavila trasa pro můj vlak, jde o Zabřeh 3 nástupiště na levé koleji. Dal jsem servisa na návěstidlo, zadal počáteční čas. Nic víc jsem nedělal, a to bude asi ta chyba.

Vyřešeno,špatně jsem položil servis. Mám jinou otázku, jak docílím, aby mě v určitý čas zmizela souprava, aby tam mohla najet jiná. A kde najdu jízdní řád náklaďáku, nebo jakýma pravidlama se řídí náklaďáci.

Aktivita s Ešusem

Nevíte někdo, kde se dá stáhnout nějaká aktivita s Ešusem. Je to perfektní model, ale nebaví mě jezdit bez provozu a aktivity tvořit neumím.

Na activitě s 471 makám, když to půjde dobře, tak verzi 471 osobak 1.0 by mohla být o výkendu. Kdo mě tu aktivitu vytáhné do světa.

No zatím mám uděláno Zábřeh Ceská Třebová, ale asi se na to vykašlu, každou chvilku mě to spadne, mám 30 sekund něco udělat uložit a hurá pád. Takhle se nedá pracovat, ato jsem edělal reinstal, a na prd.

Daak_zima

Stáhl jsem si u Mirece eng na tento vagon a chtěl bych se Kebarka zeptat,zda-li by nešlo upravit množství vypouštěné páry,ten vagon hulí víc než samotná lokomotiva.Myslím si,že realitě by odpovídala spíše černá barva kouře v množství volnoběhu motoru naprázdno u motor.lokomotiv.Schválně jsem si spřáhnul motor.lokomotivu s tímto Daakem a nestačil jsem se divit,ten komín Daaku hulil víc než lokomotiva. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Ja používam u dieselových lokomotív svoje nastavenie "dymu". Voči tomuto nastaveniu lokomotívy, vozeň Daak_zima nedymí viac ako lokomotíva. Prikladám obrázok:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sergej781.album.cz/zele_obrazky/tt26860c666d01c306.jpg
Je samozrejme na každom užívateľovi že si môže jeho dym (Daak_zima) prispôsobiť k svojmu trainsetu.

Kebarko: Tu ale ide o tebou toľkokrát omieľaný realizmus ... naša záloha 742 277-7 pri vyťahovaní 30 síce prázdnych wapiek, zato do poriadneho kopca z vlečky do stanice dymila možno na 10% z toho čo tá tvoja (a fíra mi povedal že valil na plný kotel, štrkoval a že moc nechýbalo aby to nevytáhol ...)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře