smeták pro 169

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
zdravím mám malí dotaz pro modeláře MSTS ( já jsem modelář pro Trainz ( TRS ) )
mám jeden dotaz a ten zní:
Nemá někdo plánek, nákres, slušnou fotku nebo rovnou 3D model smetáku ( pantografu ) pro mašinu 169 ????? samosebou nebude to zadarmo jsem ochoten dát něco naoplátku.
tak prosím pomozte :-)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.lukasx.trainz.cz/ScreenShots/169.jpg
chybý pant :-(

Žiadnu špeciálnu nepotrebuješ. Od výroby mala síce nejaký nešpecifikovaný zberač made in ZSSR (alebo tak nejak) ale dva roky potom dostala klasické zberače SGP, teda úplne rovnaké ako pri radách 363,163,...[/list]

LukasX napsal:
no ale já bych ji rád udělal stím smetákem made in ZSSR :-))
Ahoj. Mám pocit, že 169 pre MSTS má normálne "naše" panťáky, ale čo tak skúsiť prezrieť ruský web a ich mašiny? Až nájdeš čosi podobné tomu, čo potrebuješ, môžem ti to prekonvertovať do zdrojového súboru. Možno ruské VL-80 alebo ER-2 majú to, čo hľadáš.

Tax napsal:
Ahoj. Mám pocit, že 169 pre MSTS má normálne "naše" panťáky, ale čo tak skúsiť prezrieť ruský web a ich mašiny? Až nájdeš čosi podobné tomu, čo potrebuješ, môžem ti to prekonvertovať do zdrojového súboru. Možno ruské VL-80 alebo ER-2 majú to, čo hľadáš.

no skusím se podívat sand ho tam najdu :-))

JOHNZ napsal:
Žiadnu špeciálnu nepotrebuješ. Od výroby mala síce nejaký nešpecifikovaný zberač made in ZSSR (alebo tak nejak) ale dva roky potom dostala klasické zberače SGP, teda úplne rovnaké ako pri radách 363,163,...[/list]

JOHNZ neblbni, z fabriky vyjela se sberacem typu 3LSP7 (made in Skoda).
a) jsem u zdroje (Skoda Transportation, ex lokomotivka Skoda)
b) tvoje tvrzeni me nadzvihlo ze zidle, ze jsem dosel do archivu a vytahl si prislusne vykresy - Pristroje na strese a sberac., clovek si uz preci jen nepamatuje, co bylo pred dvaceti lety......

Jo a totez plati pro radu 36x a 16x. Max se vyroba sberacu presunula v 90-letech do fi. Lekov Blovice (Plzen-jih). Smetaky od SGP jsme ve vyrobe nikdynepouzivali, meli jsme vzdy vlastni konstrukce.

Vogeltanz: Uznávam, informácie máš lepšie, ale prečo potom železničiari hovoria tým zberačom SGPčka ... :?: :?:

Nemám nejmenší tušení. Ledaže by si je ČD objednaly ve Vídni jako náhradní díly. Tomu se ale nechce věřit. Musely by být vyrobeny na míru (nejen kvůli usazeni a pohonu), aby byly záměnné za originální škodovácké. A tím pádem o dost dražší než originální ze Škodovky. Nepamatuji se, že by jsme Vídni poskytli nějakou dokumentaci nebo informace. Na druhou stranu nepopírám, že ND na škodovácké loko dnes vyrábí kdekdo. Nakládání s dokumentací bylo u nás v minulosti dost benevolentní.

Ještě k té 169 (už jsem to tady někde zmiňoval): V podstatě již neexistuje. Škodovka ji odkoupila zpět (ČMKS), vyvázala podvozky, celou odstrojila, očesala, takže zůstala jen holá skříň s rámem (mj. sejmuté sběrače ze střechy jsou původní, leží tu opodál a chodím denně okolo nich, tedy žádné SGP).
Skříň poslouží pro předprototypový vzorek řady 380. Další budou mít již vlastní ála Porsche design.

ja len vravím, že u nás hovoria tým zberačom SGPčka (netvrdím, že ich vyrobila SGP /ktorá btw. nemá nič podobné ani vo výrobnom programe/) myslel som, že SGP mohlo byť napríklad typové označenie zberača (to je ale jak kukám LSP) ... kašlať na to ...

velká škoda této pěkné mašinky :-( to si nemohly vybrat něco jinýho :-)

PS: sand se mi ten model povede jak by měl :-))

Proč zrovna 169? Má prakticky shodnou skříň a rám s chystaným třísystémem řady 380 (porovnejte s designovou studií). Proto bude moci běžet současně vývoj a zástavba a zkoušky 3syst. trakční výzbroje současně s hrubou stavbou dle nového designu. Ten se liší jen jinými čelníky a hlavně kabinami. To vývoj prototypu o dost urychlí.
Na druhé straně ve době své výroby kolem r. 1985 byl asynchron svým způsobem unikát a to nejen provedením pohonu. Technických fines tam bylo daleko více (např. podvozek). Vždyť kolik v té době jezdilo asynchronů v Evropě? IMHO si zasloužila spíše místo v muzeu Škoda po boku S699.0. Skrytě doufáme (fandové), že se tak stane. Že bude po vývoji 380ky uvedena do původního stavu a umístěna do muzea. Předprototypový vzorek bude totiž neprovozní a k ČD se nedostane.

Josef Vogeltanz napsal:
b) tvoje tvrzeni me nadzvihlo ze zidle, ze jsem dosel do archivu a vytahl si prislusne vykresy - Pristroje na strese a sberac., clovek si uz preci jen nepamatuje, co bylo pred dvaceti lety......

myslíš že by se ten plánek na ten pant mohl někde najít ??? .-))) díky :-)

LukasX napsal:
Josef Vogeltanz napsal:

myslíš že by se ten plánek na ten pant mohl někde najít ??? .-))) díky :-)

Ten původní asynchronní smeták, nemají ho náhodou některé 263 na slovensku?

-------------------------------
Zdeněk Itterheim

kolego když jsi přímo u zdroje, nebyla by sem tam nějaká neofic. aktualitka či foto, z vývoje 380-tky? Vim fotit se nesmí, ale taky jsem fotil když jsem dělal 99 E1 či ty žehličky do Blr, tušim 93 E nevim?.
---------------------------
Zdeněk Itterheim[/quote]

Itterheim napsal:
kolego když jsi přímo u zdroje, nebyla by sem tam nějaká neofic. aktualitka či foto, z vývoje 380-tky? Vim fotit se nesmí, ale taky jsem fotil když jsem dělal 99 E1 či ty žehličky do Blr, tušim 93 E nevim?.

Zatím nic, co by za to stálo. A výkresovou dokumentaci přeci jen zveřejňovat nemohu (myslím tu čerstvou). Budu rád, když uspokojím těch pár lidí, co se mě ozvalo (viz. např. sběrač níže). Je to jen o čase a dohledání v archívu, který je t.č. oscanován cca. od r. 1969 a uložen ve formátu TIFF. Bohužel se mě toho času moc nedostává. Je na mě vyvíjen tlak, abych přes 200tis. výkresů v co nejkratší době naimportoval do našeho IS. Max. si takhle po ránu projdu novinky. Doma už ani nemám chuť zapínat.

Na 169 toho moc neni. Vyvoj prototypu jeste bude probihat dalsi 2 roky, takze zatim je jeste cas :D

Back
Nahoře