Vozidlá bez kolies

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Arwy
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A

Arwy

Host
Začal sa mi vyskytovať problém a síce, že v niektorých consistoch nemám na vozňoch (a niekedy aj rušni) kolesá a pri prepnutí pohľadu na dané vozidlo, sa zmení aj zvuk na škripot. Tento jav sa vyskytuje na roznych tratiach. Skúšaním som zistil, že vačšinou táto závada vznikne pri vytváraní consistu v editore MSTS. Keď ho zmažen a znovu urobím v Conbuideri tak ide bez problémov. Nezáleží pri tom na počte vozidiel v zložke (urobí to vozeň ktorý je v zložke len jeden a aj tie ktorých je viac - napr. v cd_680). Prezeral som aj wag súbory a žiadnu vadu som v nich nenašiel. Tak isto sa tieto vozidlá nedajú privesiť. Pri zachádzaní na ne ma vždy odrazia (parametre sú nastavené podľa info na stránkach p. Šemory).
V čom by mohla byť chyba?

Zkus se podívat na parametr MaxVelocity u .ENG-u hnacího vozidla, které je v čele; pokud tam není (může se stát např. při použití CoFixeru, který mi to u některých vozidel přepsal na Velocity (0,1) ),
tak to dělá zmíněnou chybu...pak consist editor totiž správně nevyplní položku MaxVelocity ( ) v .CON souboru (je cca. na 5. řádku)... napíše tam nějaké blbosti ... tak otevři .CON soubor v notepadu a tam zadej něco jako MaxVelocity ( 22.22222 1.00000 ), kde to první je max. rychlost v metrech za sekundu; případně přepiš MaxVelocity v ENGu a vytvoř soupravu znovu.

Toto může být dalším projevem neexistující definice Max Velocity v .eng souboru - .sms soubory potřebují pro správnou funkci definici maximální rychlosti pro správné vytvoření frekvenčních křívek a křivek hlasitosti v závislosti na maximální rychlosti (speed controlled value). Cofixer nám všem pořádně rozházel Trainset. Nevím teď, jestli Ragulin už tu chybu v Cofixeru odstranil, v každém případě je potřeba si na tento BUG dát pozor!!!

To že CoFixer poprepisoval hodnoty MaxVelocity viem. Všimol som si to krátko po jeho použití a priebežne ich vraciam späť na pôvodné hodnoty. Problém s kolesami sa začal vyskytovať až neskôr a to aj na consistoch bez mašiny (napr. v aktivite Krásna jízda - súprava nákladného vlaku na ktorú zájdem s lamochom).

Každopádne ďakujem za rady a uvidím či to problém odstráni.

Mne sa stalo niečo podobné a vtedy sa jednalo o chybu v niektorých .wag súboroch (v jednom parametri bola namiesto des. bodky des.ciarka) po oprave sa to odstranilo. P.S.: skus postupne vyhadzovat casti consistu, da sa tak urcit kery vagon(y) to sposobuju

Ja môžem na 100% potvrdiť že tie odmazané kolesá sú dielom cofixera,nakoľko po "ošetrení" môjho trainsetu mi ihneď na niektorých vozoch a rušňoch chýbali kolesá a taktiež som mal problémy s privesovaním a odvesovaním vozov.Hold obnoviť trainset zo zálohy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře