Konverzia do .s súboru

Kebarko

Provozní technik
Skúšam modelovať v 3ds max a po vytvorení modelu sa mi nedarí tento skonvertovať so .s súboru. Mám tam aj nejaké animácie. Môže mi niekto poradiť ako treba pripraviť model (animáciu) v 3ds max pred tým ako sa tento skonvertuje do .s súboru.
Začínam, takže zatiaľ nemám žiadne skúsenosti a všetko robím metódou pokus-omyl.

Kebarko napsal:
Skúšam modelovať v 3ds max a po vytvorení modelu sa mi nedarí tento skonvertovať so .s súboru. Mám tam aj nejaké animácie. Môže mi niekto poradiť ako treba pripraviť model (animáciu) v 3ds max pred tým ako sa tento skonvertuje do .s súboru.
Začínam, takže zatiaľ nemám žiadne skúsenosti a všetko robím metódou pokus-omyl.

A co takhle sem hodit nějaké chybové hlášky. Bez nich je každá rada drahá..

Pri konverzii sa zobrazila správa:
While reading level of detail 1 from "súbor200.3ds"
Animation hierarchy contains multiple root nodes

Zrejme mám niečo zle urobené s animáciou modelu, ale netuším čo.

Kebarko napsal:
Pri konverzii sa zobrazila správa:
While reading level of detail 1 from "súbor200.3ds"
Animation hierarchy contains multiple root nodes

Zrejme mám niečo zle urobené s animáciou modelu, ale netuším čo.

Tak to je jasné, máš v modelu objekty, které nejsou správně na sebe navázány. Hierarchie objektů musí tvořit strom s jediným kořenem, zpravidla Main, na který jsou nalinkovány ostatní objekty. S animací to nemá nic společného. Přečti si tutorial od p. Starého na http://www.msts.cz

Naposled editoval moderátor:
Prosím o radu v programu 3DS max7.Vymodeluji krychli,otexturuji ji,dám uložit,takže mi vznikne soubor s koncovkou ".max" a ".3DS".Když dám převod do souboru ".s" pomocí ".bat" tak se nic nevytvoří.Samotná krychle bez textur se mi ale převede do souboru ".s".Kde by mohla být chyba?Musím texturu nějakým příkazem ještě spojit s objektem před uložením,tak jako se spojují např.dvě krychle pomocí "Attach"?
pavel.matousek@seznam.cz

Mates napsal:
Prosím o radu v programu 3DS max7.Vymodeluji krychli,otexturuji ji,dám uložit,takže mi vznikne soubor s koncovkou ".max" a ".3DS".Když dám převod do souboru ".s" pomocí ".bat" tak se nic nevytvoří.Samotná krychle bez textur se mi ale převede do souboru ".s".Kde by mohla být chyba?Musím texturu nějakým příkazem ještě spojit s objektem před uložením,tak jako se spojují např.dvě krychle pomocí "Attach"?
pavel.matousek@seznam.cz
Pravdepodobne si nepriradil textúru k objektu ... pozri si ešte raz dôkladne tutoriál p. Starého na http://www.msts.cz. Ale to by zrejme neprebehol export. Chyba môže byť aj v tom, že si zvolil nevhodný typ materiálu. Práca v 3ds max je systém pokus - omyl ... nevzdávaj sa po prvom neúspechu!

Na tom jsem se taky natrápil...... Každý k objektu přiřazený materiál je třeba správně pojmenovat. Žádný "Material#xx" ti MSTS nevezme. Ale pozor, každý materiál má jiné vlastnosti........ Dále také záleží na pojmenování *.3ds souboru , je třeba , aby v názvu byl nadefinován parametr "dlevel_selection" např. "Tunel2000.3ds".

An error has occurred and the application will now close. No scene changes have occurred since your last save.
V programy GMax.
Tuto hlasku me to vypise kdyz ukladam soubor do formatu .s

Díky za odpověd

Deterio napsal:
An error has occurred and the application will now close. No scene changes have occurred since your last save.

Díky za odpověd

A to ti vypíše GMax nebo kdo?

Já tady nechci nikomu nadávat, ale pokud chcete nějakou radu, tak tady napište asi tohle:

Program "ten a ten" mi při povelu "tom a tom" vyhodil takovouto chybovou hlášku. Co s tím?

A určitě se tady najde někdo, kdo poradí.
Takovéto neurčité dotazy jsou na ho...., to snad každý pochopí.

Miran napsal:
Deterio napsal:

Díky za odpověd

A to ti vypíše GMax nebo kdo?

Já tady nechci nikomu nadávat, ale pokud chcete nějakou radu, tak tady napište asi tohle:

Program "ten a ten" mi při povelu "tom a tom" vyhodil takovouto chybovou hlášku. Co s tím?

A určitě se tady najde někdo, kdo poradí.
Takovéto neurčité dotazy jsou na ho...., to snad každý pochopí.

Mirane a můžeš se rozčilovat 100x....stejně to nepomůže.....já to mám na hotline v práci denně.....:-( ........

Tak prominte!!!

Bylo to v programy Gmax a vyhodilo me to tuto hlasku pri ukladani do souboru .s . Díky za odpověd a ještě jednou prominte ze jsem otazku neformuloval správně!!!

Martens napsal:
Mirane a můžeš se rozčilovat 100x....stejně to nepomůže.....já to mám na hotline v práci denně.....:-( ........

Martensi, já jsem se vůbec nerozčiloval, já jsem jen psal návod, jak se zeptat když něco nejde...
A o těch dotazech na Hotline..... , darmo mluvit. :lol: :lol:

Deterio napsal:
Tak prominte!!!

Bylo to v programy Gmax a vyhodilo me to tuto hlasku pri ukladani do souboru .s . Díky za odpověd a ještě jednou prominte ze jsem otazku neformuloval správně!!!

Hele, neomlouvej se......víš, ono přesně formulovaný problém Ti může zkrátit řešení problému o dost podstatný kus času, kdy v případě špatné formulace z tebe ten, kdo chce a může poradit musí tahat informace na několikrát......v drtivé většině případů i pro Tebe zanedbatelná blbost může být podstatná možná i klíčová pro řešení problému...tož asi tak.....

NO tak ja ako snaď tuná asi jediný autor vozidiel pracujúci v GMaxe môžem poradiť snáď toľkoto:
1. PRED POUŽÍVANÍM EXPORT PLUGINU SA ROBOTA ULOŽÍ
2. Pri exporte musia byť všetky polygóny otextúrované (teda každý objekt musí mať vybraný materiál)
3. Všetky objekty musia byť nalinkované na jeden hlavný
4. V názvoch objektov zapovedá sa diakritika medzery a -
5. Pokiaľ to nepotrebujeme nehráme sa s alfasortingom
6. Dbáme na správne nastavenie GMAXu
7. takto sa nikam nedostaneme ... pošli mi ten .gmax na johnz@centrum.cz ... ja sa na to pozrem

Deterio, akokoľvek je tvoja otázka formulovaná správne, to že GMAx padne pri exporte do MsTS má snáď 5000 rôznych príčin ...

Když začínám nový model a poprvé ho exportuju, tak se můžu na 99% spolehnout, že Gmax padne přesně s touto hláškou. Jak píše JOHNZ, před použitím exportního plug-inu je potřeba ukládat. Na druhou stranu, pokud tento model znovu načtu, upravím a budu ho exportovat, tak mi na 99% Gmax už nepadne. Člověk pak po těch desítkách a stovkách hodin strávených u Gmax pozná, kdy mu to může spadnout a naučí se s tím žít. :wink: 8)

JOHNZ napsal:
Mne zum beispiel padne vzdy ked zavrem export plugin a mam v nom nejake LODy

Zkus tento postup:
1) Ulož práci před použitím exportního plug-inu
2) Otevři plug-in a nastav všechny potřebné hodnoty
3) Znovu ulož práci!!!
4) Dej export do *.s souboru

Po tomto postupu ti možná Gmax napoprvé padne (to se děje mě), ale pak by to už mělo být bez problémů. Jde o to uložit práci i s nastaveným exportem. Další problém nastane až ve chvíli, kdy změníš například stromovou strukturu modelu. Pak to opět padne, takže se musí zase použít výše uvedený postup. Alespoň u mě to takhle funguje. A jak jsem psal, vím, kdy můžu očekávat pád, a tak jsem na to vždy připraven.

Michal napsal:
Zkus tento postup:
1) Ulož práci před použitím exportního plug-inu
2) Otevři plug-in a nastav všechny potřebné hodnoty
3) Znovu ulož práci!!!
4) Dej export do *.s souboru

Po tomto postupu ti možná Gmax napoprvé padne (to se děje mě), ale pak by to už mělo být bez problémů. Jde o to uložit práci i s nastaveným exportem. Další problém nastane až ve chvíli, kdy změníš například stromovou strukturu modelu. Pak to opět padne, takže se musí zase použít výše uvedený postup. Alespoň u mě to takhle funguje. A jak jsem psal, vím, kdy můžu očekávat pád, a tak jsem na to vždy připraven.
Mne to nespadne, ak pri akejkoľvek ďalšej manipulácie najprv odstránim zoznam objektov pre export z pluginu ... jak to dáš preč, môžeš ďalej fičať bez pádu gmaxu !!! Okamžite, jak to nespravíš a dáš zavrieť dialógové okno exportného pluginu, nasleduje pád gmaxu ... Toho dosiahneš tak, že v LOD manageri zvolíš položku OPERATIONS a tam REMOVE LOD DATA .... Týmto dostaneš preč štruktúru objektov pre export a máš pokoj, môžeš kľudne ďalej pokračovať v experimentoch

Umí prosím někdo poradit.Při převodu do S souboru pomocí BAt mě to okamžitě posílá k Billovi.Ani při ručním zápisu v DOS to nenapíše chybu,okamžitě pozdrav pro Billa.Převádím dva stupně LOD.Při jednom stupni to převádí,při dvou s jiným souborem taky převádí
Vytvořeno to je v 3DSMax,před exportem provedeno Attach,Remove Isolated Vertices a Reset Selected jako vždy.

tak jsem si poradil sám.Problém byl asi v tom,že to byl složený objekt ,zastávka s budovou a peronama,kde jsem odstranil čekárnu,která měla poloprůhledný materiál,vytvořil jsem novou čekárnu s jiným materiálem a ta poloprůhledná textura tam nebyla již použita.Když jsem jí vymazal z Material editoru,konverze již funguje

Back
Nahoře