MSTS Activity Analyser - srovnání

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna freeone
  • Datum začátku Datum začátku
F

freeone

Host
Miran napsal:
freeone napsal:
ak ma niekto kontakt na dobreho cvokara sem s nim.. :))
zacal som s premenovavanim vlakov v aktivitach a uz s toho saliem... je toho mrte.. alebo lepsie povedane vsetko.. :|

A to je teprve začátek .... :lol: :lol: :lol:

Nevydržal som to.. išiel som si radšej zalietať zo svojim B737-400 :D
to bol relax.. žiadne errory a pod.. nied nad pohodovy let s hladkym pristatim.. :)))

freeone napsal:
zacal som s premenovavanim vlakov v aktivitach a uz s toho saliem... je toho mrte.. alebo lepsie povedane vsetko.. :|
Nic si z toho nerob, ja som s tym stravil niekolko dni a tiez som sa uz na to chcel vy... a ked konecne MSTS nebehol bez chyb, tak este zacali vyskakovat chyby v aktivitach, pekne po jednej.....

nebulus napsal:
freeone napsal:
Nic si z toho nerob, ja som s tym stravil niekolko dni a tiez som sa uz na to chcel vy... a ked konecne MSTS nebehol bez chyb, tak este zacali vyskakovat chyby v aktivitach, pekne po jednej.....

Taky jsem z toho kdysi šílel...ale teď mám na tohle super věcičku, o které se tady kdysi psalo....MSTS activity analysis......projede Ti v dané štrece všechny aktivity proti Tvému trainsetu, najde services, mrtvé consisty......ale co hlavně

1) kontroly dělá najednou pro celou aktivitu
2) pokud nahrazuješ jakýkoliv vůz, tak Ti umožní tu náhradu provést ve všech případech....ideální pro ucelené soupravy....

To Martens: Koukal jsem na ten aktivity analysis a sosnul 2.18. Chci se zeptat než to tam nacpu. Není to demo hodně očesané a funguje to korektně?

Tak očesané je to o tie najlepšie funkcie, ale na kontrolu jednej konkrétnej aktivity to stačí viac než dosť ... na čo si treba dávať pozor je že zobrazí nanajvýš dve trate, takže treba držať v ROUTES nanajvýš 2 trate a ostatné operatívne presúvať.

JOHNZ napsal:
Tak očesané je to o tie najlepšie funkcie, ale na kontrolu jednej konkrétnej aktivity to stačí viac než dosť ... na čo si treba dávať pozor je že zobrazí nanajvýš dve trate, takže treba držať v ROUTES nanajvýš 2 trate a ostatné operatívne presúvať.

Hm, škoda. Tak to ani zkoušet nebudu. Dík.

*ACTIVITY ANALYSIS

Nevím jak kdo, ale já používám systémově sestavu:

Route Riter 6.6
- ke kontrole a kompresi tratí včetně kontroly aktivit a jejich oprav i pakování pro expedici (i s automatickými seznamy trainsetu atd). Program rovněž kontroluje a opravuje i většinu chyb Trainsetu (vazby, názvy, uvozovky a závorky, atd.)

Shape Viewer - přímý zobrazovač všech
*.s souborů, ve spojení s Conbuilderem i pro zobrazení položek Trainsetu,
jak ve v okénu "Picture no avalaible", tak ve 3d zobrazení;

ConBuilder - to je snad triviální pro všechny,

Train Store - dtto pro manipulaci s tratěmi a aktivitami.

Shape Manager - pro úpravy objektů v tratích (pozice v terénu, LOD),

Vše je možno stáhnout třeba na http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/.

Zejména Route Riter uspoří spoustu problémů s tratěmi, trainsetem a aktivitami, i kapacitu disku,
umí tratě i pakovat pro uploady, vytvářet miniverze, a ještě tak 100 dalších utilit - vytvořit náhradní soubory nutné pro funkci tratě (trk, env, atd) a spoustu věcí pro tvůrce tratí, na které já jako netvůrce vůbec ani nesahám.
RouteRiter já osobně považuji za program prostě nezbytný.
Jen je nutná (jako téměř u všeho v MSTS) aspoň piging angličtina.
Viz třeba http://www.vnerrforums.com/forums/.

Je samozřejmě mnoho dalších Pay-Control-SW, ale pro běžného uživatele i tvůrce tratí jsou tyto uvedené dle mně nepostradatelné a z 99% také dostatečné.

Pavel aka Geront 8)

Naposled editoval moderátor:
Pavel: Route Riter je veeeeľmo šikovná vec, ale na toto sa vďaka niektorým rysom práce softwaru hodí Activity Analysis (už len pre to, že aj DEMO vie poľa mňa viac než RR celý ...)

Boby: Čo je na tom ťažké ...
Vytvorím si adresár ROUTES2 (najlepšie niekde na ROVNAKOM disku ako je MsTS) potom si otvorím v Commanderovi na jednom okne ROUTES z MsTS, na druhom ROUTES2 označím (kl. INSERT) všetky trate okrem tej jednej (ev. dvoch) ktoré chcem skontrólovať a stlačím F6. Trať skontrólujem a keď som s opravami hotový, tak tam proste rovnakým spôsobom tie trate vrátim (a stojí za to vyskúšať to zapnúť keď tam bude len jedna ... uvidíš tú rýchlosť štartu ... napr. mne to s jednou tratou naštartuje zhruba za 6 sekúnd)

Pavel Vaclav napsal:
*ACTIVITY ANALYSIS

Nevím jak kdo, ale já používám systémově sestavu:

Route Riter 6.6
- ke kontrole a kompresi tratí včetně kontroly aktivit a jejich oprav i pakování pro expedici (i s automatickými seznamy trainsetu atd). Program rovněž kontroluje a opravuje i většinu chyb Trainsetu (vazby, názvy, uvozovky a závorky, atd.)

Shape Viewer - přímý zobrazovač všech
*.s souborů, ve spojení s Conbuilderem i pro zobrazení položek Trainsetu,
jak ve v okénu "Picture no avalaible", tak ve 3d zobrazení;

ConBuilder - to je snad triviální pro všechny,

Train Store - dtto pro manipulaci s tratěmi a aktivitami.

Shape Manager - pro úpravy objektů v tratích (pozice v terénu, LOD),

Vše je možno stáhnout třeba na http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/.

Zejména Route Riter uspoří spoustu problémů s tratěmi, trainsetem a aktivitami, i kapacitu disku,
umí tratě i pakovat pro uploady, vytvářet miniverze, a ještě tak 100 dalších utilit - vytvořit náhradní soubory nutné pro funkci tratě (trk, env, atd) a spoustu věcí pro tvůrce tratí, na které já jako netvůrce vůbec ani nesahám.
RouteRiter já osobně považuji za program prostě nezbytný.
Jen je nutná (jako téměř u všeho v MSTS) aspoň piging angličtina.
Viz třeba http://www.vnerrforums.com/forums/.

Je samozřejmě mnoho dalších Pay-Control-SW, ale pro běžného uživatele i tvůrce tratí jsou tyto uvedené dle mně nepostradatelné a z 99% také dostatečné.

Pavel aka Geront 8)

Tak pozor, já jsem jednou používal Route Ritter a jelikož neumím moc dobře anglicky, stalo se mi, že jsem měl celý MSTS rozhozený a nic mi nejelo a musel jsem 2 hodiny pracně všechno od začátku instalovat včetně Trainsetu. Proto jsem se vybodl na všechny ty programy jako je Route Ritter, Con Builder či TrainStore, jediné co používám je Activity Changer a to je vše. Navíc tyto programy, obsahuji také spyware a už jsem měl zavirovaný počítač, mám na mysli program Cofixer, který upravuje spřáhla, stahoval jsem to z jednoho serveru a natáhnul jsem trojana.

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ napsal:
Boby: Čo je na tom ťažké ...
Vytvorím si adresár ROUTES2 (najlepšie niekde na ROVNAKOM disku ako je MsTS) potom si otvorím v Commanderovi na jednom okne ROUTES z MsTS, na druhom ROUTES2 označím (kl. INSERT) všetky trate okrem tej jednej (ev. dvoch) ktoré chcem skontrólovať a stlačím F6. Trať skontrólujem a keď som s opravami hotový, tak tam proste rovnakým spôsobom tie trate vrátim (a stojí za to vyskúšať to zapnúť keď tam bude len jedna ... uvidíš tú rýchlosť štartu ... napr. mne to s jednou tratou naštartuje zhruba za 6 sekúnd)

Ale jo tohle je jasný, ale mě šlo o to, jestli na mě nebude řvát, že mám 101 chybných souborů jako ConBuilder. U ConBuilderu mám jistotu, že pokud mu nedám pokyn tak nic neudělá. Zkusil jsem ho, odinstaloval a nic se nestalo. Přesněji jestli se třeba nespustí mod kontroly a hned to nezačne opravovat apod. Event. neudělá jinou neplechu. Já používám ScanCon, který funguje naprosto korektně, ale chyby si musím opravit ručně a to je hrozně zdlouhavé. Na prohlížení mám SView, který je taky bezproblémový. Jinak proti demoverzím nic nemám, když splňují co uživatel potřebuje............

Boby: Nie, mám overené, že je to spoľahlivé. Nikdy sa mi nestalo, že by aktivita ktorú vyhlási Activity Analysis za chybnú išla alebo naopak. Pokiaľ vyhlási vozidlo za chýbajúce tak tam na 105% nie je a pokiaľ vyhlási, že chýba nejaká trasa, servis alebo suprava, tak tá sa tam tiež so sovietskou zárukou (tých 105%) nenachádza.

Takisto AA okrem automatického nahratia zoznamu tratí a aktivít po spustení (pri čom sa nič neprepisuje, okrem jedného interného súboru programu, ktorý nemá s MsTS zhola nič spoločné) nič bez pokynu nerobí. Manuálne treba odklepávať každé nahradenie vozidla (bo toto je jedno z obmedzení demoverzie)

Signalista:
Tak za chvíľu ťa z toho upravovania šľak trafí ...
Route Riter patrí do rúk IBA odborníkom s výbornou znalosťou ANJ (Aj na zahraničných fórach je kopec zúfalých príspevkov užívateľov, ktorí si pomocou RR priadne rozj*bali MsTS). Kto týmto nedisponuje nech používa ConBuilder + Activity Analysis (Activity Master), tým sa nedá NIČ DOKAŠLAŤ!

Cofixer sa dal stiahnuť pokiaľ viem len u Zbyňka a Trojan v ňom (taktiež) na 105% nebol

Activity Analysis

No tak jsem to zkusil a zde jsou mé zkušenosti:
Program neumožňuje změnu adresáře, takže skutečně nezbývá, při počtu tratí nad dvě ostatní přesunout. Já přesouval 3GB a to chvíli trvá. Po odkliknutí otravné hlášky o registraci program skutečně načte vozy a lokomotivy zvlášť ale to je vše další rozdělení se nekoná, max tak seřazení. Potom uživatel může kontrolovat aktivity po 1 ks a po jednom souboru nahrazovat chybějící. Program naprosto spolehlivě a bezchybně opraví traffic a static objekty. S consistama už tak korektně nepracuje, někde nahradí jen loko a vagony nechá chybné. Dále mi nahlásil dva drobné problémy v servisech, pochopitelně blbost, servisy byly po odkontrolování naprosto vpořádku. V další misi hlásil závažný problém - nějaký chybějící consist, ale že by alespoň naznačil o jaký se jedná, kdepak, jen si to Boby najdi. No tak Boby hledal, jako napotvoru to byla mise s hustým traffic provozem, po hodině přišel na to, že žádný consist taky nechybí. Takže na nahrazení chybějících vozů v misich je vynikající a pracuje doslova jako blesk. Consisty to chce po něm projet alespon´ ScanConem a příp. drobné chybky opravit. Ale jinak mu nevěřím. Rozhodně ale nic sám od sebe neupraví a tím uživatel vlastně nemá co pokazit. Já si ho nechám nainstalovaný, protože je to rychlejší, než přepisovat chybné soubory ručně. I přes omezení demoverzí velmi dobrý program Vůbec se nedivím Johnzovi, že ho tak chválil. Já ho chválím taky a jsem rád, že jsem ho diky němu nainstaloval.

Re: Activity Analysis

Anonymous napsal:
V další misi hlásil závažný problém - nějaký chybějící consist, ale že by alespoň naznačil o jaký se jedná, kdepak, jen si to Boby najdi.

Právě, že tam vznikne velké červené tlačítko Missing files..a nebo tak nějak podobně a když na něj klikneš, tak vidíš seznam chybějícím souborům....BTW vždyť takhle jsem odhalil chybějící servis u Vlada...

Anonymous napsal:
Rozhodně ale nic sám od sebe neupraví a tím uživatel vlastně nemá co pokazit. Já si ho nechám nainstalovaný, protože je to rychlejší, než přepisovat chybné soubory ručně. I přes omezení demoverzí velmi dobrý program Vůbec se nedivím Johnzovi, že ho tak chválil. Já ho chválím taky a jsem rád, že jsem ho diky němu nainstaloval.
Ale hlavně, tyhle chyby byť i potencionální Ti najde hnedle a najednou u dané aktivity a nehledáš je postupně po jedné při startu simulátoru....

IMHO můj postup při nahrání cizí aktivity je :
1) Pokud to není soubor apk, tak rozbalit bokem a pak postupně kopírovat. Pokud jde o *.con a již existuje, tak nepřepisuji
2) Consisty proženu Conbuilderem
3) Na zbytek aktivity ( srv soubory a mrtvé consisty) pak aplikuji tento Activity Analyser

Výhoda je i to, že pokud mám v aktivitě více stejných vozů, tak je změním jenom jednou a ostatní vozy stejného typu mi už přehodí okamžitě.....super pro ucelené soupravy.......

Nejsem slepej v případě chybných servisů jsem pochopitelně tlačítko použil a program je oba vypsal. Paradoxem je to, že jsou vpořádku. V druhém případě šlo o závažný problém - chybějící consist. Tohle přesně na mě zařval a víc nic! Tak jsem pěkně všechny servisy kvůli němu odkontroloval ručně. Strávil jsem s tím dohromady caa hodinu zbytečné práce. Prostě v tomhle už mu nevěřím.
V případě instalace new aktivity postupuji dokonce tak, že zazálohuju aktivity, servisy, path, traffic a consist a teprve potom rozbalím sobor apk. Na kontrolu používám ale ScanCon, protože narozdíl od ConBuilderu nehází nesmyslné hlášky o chybách ve wag a eng. souborech.

Conbuilder neháže nesmyslné chybové hlášky v eng a wag.atd souborech. Zatím měl vždy pravdu, překlepy tam vždy byly. Ve svém trainsetu jsem je opravil.

Zbyněk Šemora napsal:
Conbuilder neháže nesmyslné chybové hlášky v eng a wag.atd souborech. Zatím měl vždy pravdu, překlepy tam vždy byly. Ve svém trainsetu jsem je opravil.

Konkrétně - chybné s. a sd. soubory většinou v případě wag. Alespoň v mém případě. Zítra ho schválně zkusím na B-K-P.

Boby: schválne som si vymazal nejaké konzisty a dal som to AA prekontrolovať. po kliknutí na Missing Files boli jednoznačne vypísané názvy .con súborov ... a názov súpravy to zistiť nemá ako, páč ten .con súbor nemá. A pri servisoch to isté.

A pokiaľ ConBuilder tvrdí, že máš niečo zlé v .sd súbore, tak to na betón zle máš aj v reále ... a tvrď si čo chceš ... a prepisuj si všetko ručne ... do zblbnutia. Ja si za 5 minút upravím celý activity pack k trati BP a ty si za 15 minút upravíš jednu aktivitu. Buď ti po chuti ... (netvrdím, že ScanCon je zlý ...)

Back
Nahoře