Ovládanie lokomotív

Re: Ovládání doplňování vody

Pikku napsal:
Že by špatně nadefinované místo na tendru ?? Možné je všechno a nedivil bych se ničemu ... zkus se podívat kde je to doplnění definované u kremáku, ten funguje určitě.

Už jsem našel tu správnou pozici a funguje to i na Zbyňkově trati a po stisknutí klávesy "T".

obcas sa mi stane, ze sa mi zatiahne zachranna brzda. nie je to kvoli rychlosti, resp. aspon si myslim, ze nie, lebo tu mam v danom okamihu v poriadku. v podrobnom popise vyhodnotenia aktivity mi potom simulator vypise: zpusobil ste odpojeni trakcnich motoru...vie mi niekto poradit o co ide a ako na to?

aha takze takto to je-je to teda nieco specificke. myslel som totiz, ze prehliadam nejaku navest alebo nieco v ovladani lokomotivy a ze sa to pomocou rady odstrani.
stalo sa mi to viac krat, mam dojem, ze aj na roznych typoch lokomotiv, nesledoval som to, nevedel som, ze je to vecou lokomotivy.
ale naposledy sa mi to stalo dnes v aktivite Tour de BP, hned za Olomoucom, pod prvym podjazdom. bola tam rychlost 120 ak sa nemylim a ja som zrychloval, mohol som ist tak 105(?).teraz si neviem rychlo spomenut na typ lokomotivy ale je to ta duhova energia, ktora je v aktivite ako prva, tusim 150.
co znamena stav VZ a ako sa sleduje ten prud motorov?

bob57_cz napsal:
ramelow napsal:
.... a ako sa sleduje ten prud motorov?
AHA ! Takže jsi jel stylem pikovláček..0-100%. Zaseknul tě asi zásah monitoru nadproudu. Mnou kritizovaná chyba nastavení eng lokomotivy ( v jiném vláknu o standardech trainsetu BP ) a tvoje nedostatečná zkušenost s obsluhou.
Proud se sleduje na těch dvou ručičkách nad sebou vlevo - jdou společně.
Bobe ta nadproudovka není až tak jistá (je to jenom jedna z možností), mohlo to být nevybavení živáku - taky....a mimochodem - když už mluvíš o ampérmetrech a nadproudovce, tak bys měl uvést i hodnotu, kterou nesmí překročit.....takže podle popisu to vůbec nevypadá na populární pikovláček.....

To sledování VZ - vpravo na pultu je návěstní opakovač - pokud Ti ukazuje omezující návěst, tak by měla znít v pravidelných intervalech i houkačka VZ a na tu musíš zmáčknout klávesu Y...jinak dojde k automatickému brždění....co se týče návěstí na návšstním opakovači - doporučoval bych Ti seznámit se alespon s návěstním předpisem D1 (odkaz najdeš v sekci Reálná železnice jako vzor

bob: ano, tie ukazovatele som si vsimol a napadlo ma, ze by to s tym mohlo suvisiet, ale tou otazkou na sledovanie prudu som myslel, ake hodnoty mam mat, resp. ake nesmiem prekrocit...
martens: navesti viac menej poznam, mam to uz davnejsie nastudovane(jazdim bez track monitoru), ale vobec neviem o tom, ze by mi niekedy znela hukacka...takze vlastne neviem kedy mam Y stlacit.
takzr zrejme je chyba aj v tom, ze sa mi ta hukacka neozve(?)

ramelow napsal:
bob: ano, tie ukazovatele som si vsimol a napadlo ma, ze by to s tym mohlo suvisiet, ale tou otazkou na sledovanie prudu som myslel, ake hodnoty mam mat, resp. ake nesmiem prekrocit...
martens: navesti viac menej poznam, mam to uz davnejsie nastudovane(jazdim bez track monitoru), ale vobec neviem o tom, ze by mi niekedy znela hukacka...takze vlastne neviem kedy mam Y stlacit.
takzr zrejme je chyba aj v tom, ze sa mi ta hukacka neozve(?)

MSTS Bin je upravený tak, že pokud jedeš na volno a na opakovači máš zelenou, tak se VZ nevybavuje a nemusíš mačkat živák.....nevím, jakou verzi cabu máš, ale u některé verze pro 350 už by mělo fungovat i modré světlo, takže pokud zhasne, je potřeba zmáčknout živák......jinak na klávesu F5, se jako požadavek na obsloužení objevuje v pravém horním rohu monitoru morře napsáno ŽIVAK....

Takže aby se to shrnulo....problém mohl být jak v té nadproudové ochraně, tak i v obsluze LVZ

uz som pravdepodobne prisiel na priciny toho zatahovania zachrannej brzdy.je to vsetko sposobene mojim zaciatocnictvom a neznalostou:
1. nadprudova ochrana, niekedy som vytocil vykon az na maximum este pri nizkych rychlostiach a rucicka sa pretocila az niekam daleko.
2. chodil som bez track monitoru, ale nevedel som, ze v pripade vystrahy na navestidle je potrebne okolo neho prejst rychlostou napr. 120, rychlost som zacal znizovat, az ked som okolo neho presiel.

A dalo by sa spravit aby brzdic DAKO - BSE fungoval ako v reali? Proste teraz je v zakladnej polohe napr. na 162/163 tusim v svihu alebo v zavere..

JCM01 napsal:
A dalo by sa spravit aby brzdic DAKO - BSE fungoval ako v reali? Proste teraz je v zakladnej polohe napr. na 162/163 tusim v svihu alebo v zavere..

Tak na toto téma se tady vedla sáhodlouhá "diskuse" v několika vláknech ..... otázka je od koho máš upravené verze engů a jak staré ....

Tak ja mam bin 1.6 ale tie trainsety su poriadne stare...Kde by sa dal stiahnut nejaky pack viacerych trainsetov?

Ale ja hladam nejaky pack kde je viac trainsetov dokopy...Take nieco nie je?

JCM01 napsal:
Ale ja hladam nejaky pack kde je viac trainsetov dokopy...Take nieco nie je?

Pokud vím, tak v jedné instalaci MSTS je trainset (česky řečeno sada vozidel) pouze jeden, tak co tady pořád blábolíš o více trainsetech?

mam niekolko otazok ohladom spravneho ovladania lokomotiv:
1. co su to hospodarne stupne?
2. ako sa spravne rozbiehat alebo zrychlovat?
pochopil som, ze nie je spravne hned nastavit vykon na 100%, ale ako teda? mam pouzivat aj pieskovanie?
3. ako spravne pribrzdovat na trati?
ja to robim tak ze ak mam napriklad znizit rychlost o 10-20 kmh, tak nastavin vykon na 0%(vola sa to vybeh?) a ked vidim, ze by som to nemusel ubrzdit, tak si este pomozem lokomotivnou(priamocinnou?) brzdou.
ak mam spomalit trebars zo 160 na 120, vykon nastavim na 0% a a po par sekundach pouzijem vlakovu brzdu. je to spravne? alebo sa to robi inak?

1.hospodarne stupne - ked mam vyuzit hospodarne stupne,co mam teda presne urobit priamo v hre pri riadeni lokomotivy?
2.tu nadprudovu ochranu si sledujem-ale zrychluje sa tak, ze co ja viem na zaciatok nastavim vykon na 40-50% a potom to hodim na 100%? alebo to mam zvysovat postupne??
3. a ktora brzda je dynamicka? ako sa spravne pouziva?
4. este by som sa xel spytat na kombinovany ovladac, co to vlastne je a ako sa vyuziva?

viem, ze mam otazky ako maly jarin, ale uceny z neba nikto nespadol a ja sa to vsetko xem naucit. preto dakujem vsetkym trpezlivym uzivatelom, ktory trpia moje trivialne otazky...

dakujem za vyklad, viac-menej som to pochopil, okrem bodu 2. asi som sa nepresne vyjadril - ked sa s lokomotivou pohynam, tak postupne vykon zvysujem na nejakych 30, 40 mozno 50% a ked mam uz urcitu rychlost, vytiahnem to na 100%. to znamena nejdem z 0 hned na 100%. a inak jazdim iba aktivity, takze som sa asi zle vyjadril alebo to zle pochopil.

ramelow napsal:
dakujem za vyklad, viac-menej som to pochopil, okrem bodu 2. asi som sa nepresne vyjadril - ked sa s lokomotivou pohynam, tak postupne vykon zvysujem na nejakych 30, 40 mozno 50% a ked mam uz urcitu rychlost, vytiahnem to na 100%. to znamena nejdem z 0 hned na 100%. a inak jazdim iba aktivity, takze som sa asi zle vyjadril alebo to zle pochopil.

laicky řečeno přesně tak.....i když pomineme působení monitorů (nadproudy), tak idkyž při rozjezdu dáš plný knedlík, tak zapracuje adheze, která toto není schopna přenést a mašinka půjde do skluzu.....musíš si uvědomit, že spojení kov-kov má podstatně nižší adhezi, než třeba guma-asfalt......a i tady to názorně můžeš vidět, co to udělá......plný plyn a při rozjezdu auto či motorka gumuje.....to je přesně to samé jako u vlaku.....

Back
Nahoře