Problémy exportom modelu do MsTS

Roman

Pokladník
Tak jsem si sehnal 3ds max, strávil v jeho společnosti několik nocí a trochu se to naučil. Když jsem myslel , že mám vyhráno ,chci svůj výtvor vložit do trati a..... nic. I ten *.thm soubor v Shapes se vytvoří ,v náhledu seznamu objektů je obrázek , ale...... v trati nic :cry: :cry: :cry: . V Shape Vieweru vše v pořádku ESD_Bounding_Box v *.sd souboru by měl být spočítanej dobře ,tak nevím. Aspoň kdybych se měl čeho chytit ,jenže žádnou chybu to nikde nehlásí.

Musím Johnze poopravit.
ESD_Bouding_Box není při teréních objektech poviný.
Pokud ale v sd souboru objektu je tak je vymezen prostor který je pro ostatní modely neprůchozí - narazí na něj svým vlastním ESD_Bouding_box-em. Tento parametr může být také nahrazen ESD_Complex_Box parametrem kde je definováno více těchto "neprůchozích kvádrů" což má význam u tvarově členitějších objektů.

V MSTS se to projeví například takto:
Pokud stožár troleje nemá tento parametr tak jím vykolejená vozidla projdou. Pokud ho stožár má správně nadefinován tak se vozidla od něj odrazí.

A aby to nebylo tak jednoduché tak se při pokládání objektů dá definovat zda objekt je či není kolizní/průchozí.

Ppoollll: Až takto som sa tým nezaoberal, ďakujem za opravenie ... ale ešte som živote nevidel, že by to fungovalo ... ale ak to funguje, tak je to hodno implementácie do trate ... a také že by sa ten objekt urval spolu s vagónmi to už asi moc chcem ...

Ona by ta kolize fungovala pokud by to někdo zatrhl u těch objektů. Je to samostatné políčko.
A co se týče urvání se. Těď z hlavy nevím jestli to je u vozidel nebo u fixních objektů tratě. Vím ale že tam je možnost použít druhý model při kolizi. Takže i ty deformace by byly možné.

Roman

Trochu jsme s Johnzem odbočili od původního dotazu. Bohužel se ale na něj bude dost špatně odpovídat bez přístupu k tomu PC. Budou to spýše jen dohady co vše by to mohlo být. Takže hledat a zkoušet. Bohužel.

Možná kdyby byl ten objekt někde k dispozici. Pak by možná někdo mohl pomoci.

Díky za ochotu!
Teď jsem se k tomu zatím nedostal , ale zkoušel jsem to na obyčejném kvádu a myslím , že dělám chybu někde v editeci a přiřazení materiálu, protože tu pokřivenou Dash 9 podle tutoriálu do trati jako objekt v pohodě umístim. Jenže tam se používá původní materiál. No myslel jsem , že Zbyňkovi tochu přispěju nějakym tím objektem.......

Tak chybu jsem našel , ale proč ji dělám to stále nevím :eek: :eek: :eek: . V *.s souboru je hodnota "dlevel_selection ( 0 )" a má být "dlevel_selection ( 101000 )".
Sice to budu opravovat zatím manuálně, ale můžu alespoň něco tvořit...... :lol:

Naposled editoval moderátor:
Tak to asi bude to co jsi myslel JOHNZ. :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: Může to být i jiné číslo ale ne ( 0 ).

Naposled editoval moderátor:
Začiatočník

Vymodeloval som budovu a vyexportoval do 3DS. Pri konverzii som postupoval dľa návodu od pána Starého a toto sa mi objavilo na obrazovke po spustení bat súboru:

G:\Train Simulator\Utils>conv3ds Strekov.s Strekov.3ds
While reading level of detail 1 from ' Strekov.3ds'
Max.visible distance not found in file name

Poraďte čo s tým mám robiť. :?: :?: :?:

Re: Začiatočník

TS Charlie napsal:
Vymodeloval som budovu a vyexportoval do 3DS. Pri konverzii som postupoval dľa návodu od pána Starého a toto sa mi objavilo na obrazovke po spustení bat súboru:

G:\Train Simulator\Utils>conv3ds Strekov.s Strekov.3ds
While reading level of detail 1 from ' Strekov.3ds'
Max.visible distance not found in file name

Poraďte čo s tým mám robiť. :?: :?: :?:

Ve jméně souboru Strekov.3ds ti chybí udaj LOD. Jméno souboru musí obsahovat vzdálenost viditelnosti třeba takto: Strekov2000.3ds Toto říká MSTS že se stavba bude zobrazovat ve vzdálenosti 2000 m a menší. Čili příkazový řádek bude vypadat takto: conv3ds Strekov.s Strekov2000.3ds

Nemám síce v pravom slova zmysle problém s exportom modelu do MSTS, ale vhodnejšiu tému som nenašiel. Vytvoril som model betónového zarážadla. Screen tu: http://www.foto-album.cz/photo.asp?Id=127905 . Tento model by to chcelo ešte nejakým spôsobom spojiť s modelom koľajnice, aby ho stavitelia tratí mohli jednoducho vložiť do koľajiska. Neviete poradiť ako to spraviť, prípadne nebol by niekto ochotný to vyriešiť ( zdrojáky samozrejme pošlem ) :?:

Nač spojování s kolejnicí? Mělo by stačit to plácnout do tratě tak, že konec koleje bude v betonu toho zaražedla....

Kank napsal:
Nač spojování s kolejnicí? Mělo by stačit to plácnout do tratě tak, že konec koleje bude v betonu toho zaražedla....
Jenomže :
a) je to dvojitá práce
b) zbytečně další objekt na čtverec....a v Blavě to bude rozhodně poznat...

Martens napsal:
Kank napsal:
Jenomže :
a) je to dvojitá práce
b) zbytečně další objekt na čtverec....a v Blavě to bude rozhodně poznat...

No, nemusí to nutně znamenat další model. Místo 40m koleje a 10m buffer se dá umístit 50m kolej a samostatné zaražedlo. K tomu by se mohli vyjádřit autoři tratí. Zaražedlo se s kolejí dá podle mne spojit jen vymodelováním patřičného kusu koleje.

To je rozumná řeč. Vždyť jde jen o zarážedlo a kolejový díl se nijak neliší od návrhu výše. Pokud na databázové zarážedlo najedu, tak vykolejím také. Objekt navíc to není, protože tento model mohu osadit na jakoukoli kolejnici.

Tak teraz neviem. Zbyňku veď si sám chcel aby to zarážadlo bolo vsunuté do modelu koľajnice. A v Devínskej si ho jednoducho nasadil na pôvodné zarážadlo, ktoré sa teda uspokojivo nedá takýmto spôsobom zamaskovať. Ináč aj moja pôvodná idea bola že sa zarážadlo iba nasadí na koľajnicu a smerovo ( prípadne aj výškovo ) sa doladí. Ja sa v pokládke koľají nevyznám a snažím sa to spraviť pre stavitelov tratí čo najjednoduchšie.

Zdravím,
tak jsem vytvořil model nádražní budovy v Poličce pro trať, kterou v budoucnu chystám stavět (zatím jsem se moc z Poličky nepohnul, kvůli neznalosti sklonových poměrů trati), ale to jen bokem.. Problém je v tom, že mi nejde zkonvertovat do MSTS. Dělám v 3dsMax. Zatím nemám textury, tak jsem použil šedou bmp texturu 512 x 512 px.. Nevíte, v čem může být problém? Děkuju za reakce..

Stanin napsal:
Zdravím,
tak jsem vytvořil model nádražní budovy v Poličce pro trať, kterou v budoucnu chystám stavět (zatím jsem se moc z Poličky nepohnul, kvůli neznalosti sklonových poměrů trati), ale to jen bokem.. Problém je v tom, že mi nejde zkonvertovat do MSTS. Dělám v 3dsMax. Zatím nemám textury, tak jsem použil šedou bmp texturu 512 x 512 px.. Nevíte, v čem může být problém? Děkuju za reakce..

Skús si nejakú textúru predsa len vybrať. Je to jedno, skús aj nejaký vlak, len aby bolo. Poprípade si pozri, či máš textúru priradenú k objektu sa takým názvom, aký je uvedený v tabuľke Train SImulator/Utils/Conversion of Shapes and Textures 1.01.doc

Mne robilo aj toto niekedy problém...

Back
Nahoře