Dá sa na nejaké vozne pripojiť hráčom neriadená loko?

Mulder

Cestující
Potreboval by som poradiť. Pri tvorbe aktivity by som chcel,aby keď prídem do stanice odvesím loko a keď odídem,aby sa na tú súpravu pripriahla iná lokomotíva a odviezla ju....dá sa to takto spraviť????

Za odpoveď ďakujem

Totéž jsem chtěl říci. Chlape, vy mne čtete myšlenky, nejste senzibil ?

No, mne by ještě zajímalo, jak v aktivitách nastavit, aby cizí lokomotíva, kterou neovládám, ovládala mne ? Tedy, stojím ve stanici s plně naloženým osobním vlakem a já chci, aby cizí lokomotíva, ke mne přijela spřáhla se mnou a pak mne nějak odvezla, anichž by jí musel řídit ? Ale to by asi nešlo, to by Bill Gates musel vydat druhý díl tohoto simulátoru.

Re:

atb napsal:
To už byste chtěli po MSTS hodně. Hold už má taky svá léta.

To čo čo chce signalista je už asi veľa pripúšťam, ale tá vec, ktorú by som potreboval, mám taký pocit že by sa dala urobiť.....myslel som si, že tu by mohli byť taký ľudia, ktorý by vedeli poradiť.......veď tu už majú nejaké tie skúsenosti s aktivitami

Mulder: No, teoreticky to jde nastavit tak, že tebou NEovládané lokomotivě, která má vyzvednout tebou odpojené vagony dáš otočný bod (revers point) přesně v místě, kde začínají tebou odstavené vagony, tím pádem by ta mašina v tom místě brzdila, a když by skoro stála, tak by vlastně ťukla do vagonů, tím by je připojila a jela by zase vpřed už s celým vlakem. Ale za prvé to chce, abys potom v aktivitě zastavil a odpojil vagony přesně v tom místě, kde máš otočný bod, což třeba trefíš ty, když víš, jak jsi to nastavoval, ale těžko to trefí uživatel, který to přesně nezná, leda to musí být u nějakého výrazného objektu. Chce to holt nastavit přesně a asi to sebere pěkných pár pokusů než to klapne. Ale každopádně se obávám, že ve chvíli, kdy ta loko ťukne do odstavených vagonů, tak se MSTS kousne. Ale můžeš to zkusit.

Signalista: Tvůj nápad nejde uskutečnit vůbec, bohužel. Ale kdyby to šlo, tak to by se daly dělat krásné aktivity.

Mějte se. Lord.

To co potřebuje Mulder jsem zkoušel, ale nepodařilo se. Buď se loko k soupravě nepřipojila a nic se nestalo, nebo ke spojení došlo, ale MSTS to nepřežil a zkolaboval. :?

Ahoj, to jsem si myslel, že to nevydrží..... Škoda, že Microsoft a Kuju při tvorbě MSTS trochu víc nepřemýšleli.... :?

postrk

Tento problém se tu před časem už řešil:

Obecně
Při pokusech o přivěšení se na počítačem řízenou soupravu je tak 90% šance, že MSTS bude volat Billovi. A bylo víceméně úplně jedno jaké vozidla jsem použil. Pokud už se podaří přivěsit, ovládání v ten moment přebírá vaše lokomotiva. Traffic už se sám nerozjede.
Jen jednou se mi povedlo najet postrkem na druhý vlak tak opatrně, že si toho "nevšiml" a opravdu se i se mnou rozjel. Zajímavé to bylo ve stoupání, kdy traffic lokomotiva evidentně jela na plný výkon, když jsem já shodil stupně. Na vrcholu kopce ovšem tato mise skončila vykolejením, protože traffic přišel o ovládání brzd.

Ještě se mi podařilo zrealizovat nezavěšený postrk. "moje" lokomotiva a poslední vůz traffic vlaku měly nekompatibilní spřáhlo a tudíž ke svěšení nedošlo. V tomto případě MSTS nepadá, protože nemá důvod. Problémem jsou však návěstidla v daném úseku. Při projíždění čelem vlaku návěstidlo spadne na stůj a vás už nepustí.

Pre Jacek

To je síce možnéééé..ale jedná sa tu len o privesenie mojej loko na trafick.Ale mňa zaujíma, či je možné, aby sa trafic loko, pripojila na súpravu,od ktorej sa ja odpojím a odviezla ju niekam preč

O tom jsem mluvil níže a poté mi to potvrdil i Michal, že po spojení tebou odstavených vozů s traffic lokomotivou dojde k pádu MSTS. Lord.

Takže pánové - tohle téma se tu již probíralo několikrát - stačí si pročíst všechny odpovídající příspěvky. Já to teď nebudu hledat - pro mne škoda času.

OBECNĚ PLATÍ TOTO:
Počítačem řízená vozidla NELZE mezi sebou vzájemně připojovat ani odpojovat :!: S touto možností MSTS NEPOČÍTÁ :!:
Vy se se svou soupravou na počítačem řízený vlak připojit můžete ale v tom okamžiku je ukončeno ovládání této soupravy počítačem neboť přejde na vás. Po odpojení se již vlak sám nerozjede. A mohu se zcela klidným svědomím prohlásit že toto funguje ale pouze za určitých okolností (konstelace použitého vozového parku) a nezáleží ani na tom zda k PC vlaku přijedu rychleji a ťuknu do něj či jen velmi opatrně. Pokud ale vozový park nemá požadované odpovídající parametry tak můžete i na tuto variantu vklidu zapomenout neboť se dočkáte akorát telefoního syndromu MSTS.

To co tady napsal Lord (nic osobního - beru to jen jako úvahu) je blbost neboť i když přesně zastavíte (1 ze 100 případů - možná) tak se PC vlak NEPŘIPOJUJE z principu ani na vás neboť to opravdu NEUMÍ. Museli by jste se pohnout vy sami a pak by teprve došlo ke spojení a převzetí ovládání ale pouze z VAŠÍ INICIATIVY.

Toť za mně vše a veškeré další úvahy na toto téma považuji jen za zbytečnou ztrátu času :!:

Ppoollll to bude sice považovat za ztrátu času, ale já jsem to zkoušel taktéž, už dřív a já jsem ji připojil. Lokomotiva ovládaná PC mi ji začala pomalu táhnout, ale asi po 2, 3 vteřinách se mi počítač zasekl. Pak sem to zkoušel dál, ale výsledek byl stejný. Myslím si, že tento nápad není nemyslitelný udělat. Chce to se pokoušet o to. Ale chce na to si udělat delší čas.

a jde nastavi třeba žem budu mít vlak dejme tomu rychlík a na jeho konci bude sv s přípřeží dá se nějak nastavit aby třeba do určité stanice to vezl počítač pak bych to odpojil a jel bych já?

klimi napsal:
a jde nastavi třeba žem budu mít vlak dejme tomu rychlík a na jeho konci bude sv s přípřeží dá se nějak nastavit aby třeba do určité stanice to vezl počítač pak bych to odpojil a jel bych já?
Jít by to mělo, ale muselo by se s activity editorem dost pohrát.
když to totiž jde naopak, že vy vezete počítačem ovládaný vlak a pak ho odpojíte a můžete jet dál, tak by to mělo jít i tak, že vás poveze PC ovládaný vlak a pak vás odpojí. Mně se to ale vždy po chvíli kouslo a musel sem restartovat celé MSTS. Ale to byla zřejmě chyba jinde.
Přesně, jak by se to dalo udělat, ti ale hned teď neřeknu.

LuděkD

Co to píšeš za blbosti? Přečti si můj předešlý příspěvek a konečně začni používat rozum. Vymýšlením kravin jen ztrácíš čas. A uvědom si že pokud se ti něco povede jen jednou z mnoha pokusů tak je to sice úspěch ale jen tvůj. Obecně to používat nelze. Pro obecnou aplikaci to musí chodit hned napoprvé a opakovaně. A jak sám píšeš tak to padá i tobě. Takže buď tak hodný a přestaň oblbovat jiné.

Tvůj příspěvek už jsem si četl.
A to chceš, abych po neúspěchu všechno vzdal. To mě neodradí a můžu to klidně zkoušet dál. Nikoho oblbovat nechci. Ale myslím, že tam řešení je. Proč by tě jako nemohl táhnout počítačem ovládaný vlak? To, že se to seká ti zatím nevysvětlím, ale časem třeba jo. :mad:

Naposled editoval moderátor:
LuděkD

Až se přestaneš snažit dostat z MSTS něco, na co není konstruován, tak ušetříš spoustu času sám sobě. Je to totiž stejné jako kdyby jsi z mikrovlné trouby dělal televizi. Také to jde a najde se určitě pár lidí co se vydrží dívat dost dlouho. :D Buď ale tak hodný a nesnaž se ostatní přesvědčit že ta mikrovlnka je tou televizí. :D :D :D

Ppoollll: Ale rádio sme z toho už urobili, s binom sa to dá tak, že sa pripneš na tú mašinu, presadneš do nej a komandíruješ z tej druhej mašiny ...

JOHNZ

To ano. Pokud máš kliku a nespadne ti to. Jenže to furt řídíš ty a ne simulátor aby jsi byl skutečně jako přípřež tažená trafikem. Takže to rádio prozatím má dost omezený vlnový rozsah. 8)

Back
Nahoře