Jak zrušit záchranou brzdu ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Moc by mě zajímalo, jakým způsobem se u lokomotiv v aktivitách zruší záchranná brzda. Už se mne několikrát stalo, že mám jed 120 km/h, par metru nic a z ničeho jsem musel jet 60 km/h jenže jsem to neubrzdil, a tak jsem projel ono kritické návěstilo a měl jsem na tachometru 90 km/h a v tu chvíli se aktivovala záchranná brzda ! Já vím, že akorát u soupravy 460 a 560 toto nefunguje, protože jsem si ještě upravil eng soubor a takhle jsem mohl jet i 1000 km/h. A to pak byla paráda, když jsem projel červené návěstidlo, ještě mne to nesundalo, protože to byla taková velká rychlost, že se MSTS neukončilo, ale po pár metrech jsem se střetl s protijedoucí soupravu na jedné koleji.

Pokud pojedeš v modu Explore route tak můžeš jet kolik chceš bez ohledu na semafory a podobně..v aktivitách zkus použít traťový monitor (klávesa F4), tam vidíš všechny rychlosti před sebou

Jiří napsal:
Moc by mě zajímalo, jakým způsobem se u lokomotiv v aktivitách zruší záchranná brzda. Už se mne několikrát stalo, že mám jed 120 km/h, par metru nic a z ničeho jsem musel jet 60 km/h jenže jsem to neubrzdil, a tak jsem projel ono kritické návěstilo a měl jsem na tachometru 90 km/h a v tu chvíli se aktivovala záchranná brzda ! Já vím, že akorát u soupravy 460 a 560 toto nefunguje, protože jsem si ještě upravil eng soubor a takhle jsem mohl jet i 1000 km/h. A to pak byla paráda, když jsem projel červené návěstidlo, ještě mne to nesundalo, protože to byla taková velká rychlost, že se MSTS neukončilo, ale po pár metrech jsem se střetl s protijedoucí soupravu na jedné koleji.

Hochu, nepleť si simulátor s akční střílečkou, kde máš x životů. Tady máš jen jeden. :roll:

Pokud sis záchrannou brzdu zrušil u 460 a 560, jak píšeš, tak to stejným způsobem musíš udělat u ostatních lokomotiv. Když si otevřeš eng dané loko, tak si dej vyhledat slovo "emergency", mělo by ti to najet na takové dva nebo tři odstavečky ve spodní třetině, kde je nastaveno Emergency brake, Penalty brake apod. a tam, kde jsou v závorkách jedničky to změnit na nuly. Píšu to jenom obecně, nemám to teď před sebou, ale takhle jsem si to taky mnohokrát rušil, protože ta záchranná brzda mi tam dost vadí. Měj se. Lord.

Jinak já si tam tu emergency brake neruším proto, abych to mohl krosit, ale přijde mi víc reálné mít třeba 3 vteřiny o něco vyšší rychlost než je povolená než aby mě to hned zastavilo uprostřed polí :D . Lord.

Lord napsal:
Jinak já si tam tu emergency brake neruším proto, abych to mohl krosit, ale přijde mi víc reálné mít třeba 3 vteřiny o něco vyšší rychlost než je povolená než aby mě to hned zastavilo uprostřed polí :D . Lord.
Kdyby Ti zkontrolovali proužek a stálo Tě to pár set na výplatě, tak by jsi příště dodržoval rychlost přesně. Musím podotknout, že omezovač nastavený na ČD loko v MSTS je až příliš tolerantní. To by v reálu neprošlo. Tak nechápu o co tady komu Go. Jak píše Miran, MSTS není akční střílačka....
.... Omyl, s omezovačem se to dá srovnat. Zmýlená neplatí. Bez omezovače je to jako akční hra s kody na neomezené životy. Jen MSTS je tolerantnější, hra neskončí, jen se strhne rychlobrzda.

Zbyněk Šemora napsal:
Lord napsal:
Kdyby Ti zkontrolovali proužek a stálo Tě to pár set na výplatě, tak by jsi příště dodržoval rychlost přesně. Musím podotknout, že omezovač nastavený na ČD loko v MSTS je až příliš tolerantní. To by v reálu neprošlo. Tak nechápu o co tady komu Go. Jak píše Miran, MSTS není akční střílačka....
.... Omyl, s omezovačem se to dá srovnat. Zmýlená neplatí. Bez omezovače je to jako akční hra s kody na neomezené životy. Jen MSTS je tolerantnější, hra neskončí, jen se strhne rychlobrzda.

Já do toho nechci moc kecat, ale když nedejbože se ještě do toho překročení rychlosti přimotá ještě něco jiného, tak už nejde jen o pár stovek na vejplatě... Tam jako fíra končíš........... Naštěsí se tady bavíme o MSTS, kde se výpovědi nedávaj....

Já to akceptuju, stejně po pořízení BP v nové verzi s aktuálním trainsetem už jsem to nepřepisoval a já ty rychlosti v MSTS dodržuju naprosto dobrovolně a rád, jenom prostě když nestihnu dobrzdit o pár vteřin, tak občas zkazí příjemnou reálnou jízdu to prudké zabrždění. Toť vše. Mohlo by to fungovat, že po pár takovýchto prohřešcích by to uživateli navždy smazalo MSTS z disku (prostě by dostal padáka). :D :D :D Mějte se. Lord.

Tak včera jsem se podíval na ty eng soubory a opravdu to stačilo přepsat Jedničky na Nuly jako v desítkové soustavě. Pak jsem ještě upravil samotnou rychlost a Max Power a MaxForce nastavil jsem maximální rychlost tedy MaxVelocity na 610 km/h. To byla paráda, když jsem ani nedostal " Penalty Brake".
Ale co nechápu, když jsem na přejíždící vyhybce za jízdy odpojil poslední vagón, tak v realitě by normálně vykolejil, ale v MSTS se ten vagón choval podivně, po odpojení se vagón vznesl a začal dělat vzduchem kotouly a furt se koutoulel, opravdu unikát.
Pak asi po 2 minutách se MSTS ukončilo s hláškou " Že jsem vykolejil ".

-----------
Pak jsem udělal ještě jeden pokus a to, když jsem se blížil k vyhybce a měl jsem najíždět na vedlejší kolej, opět jsem odpojil poslední vagón, ten se začal zpomalovat, tentokráte neudělal žádné salto a jel, když jsem projel vyhýbku a dostal se na druhou kolej, je zvláštní, že ten poslední vagón, nejel na tu samou kolej jako já, jel po první koleji, a pak za městem se oba kolejnice přiblížili, já jsem jel po pravé straně a on jel vedle mne na druhé koleji.
----------
Tímto pokusem jsem zjistil, chování MSTS v aktivitách. Když vlak přejede vyhybku a dostane se na druhou kolej, hned pár cm za posledním vagónem se vyhybka přehodí, a nastaví kolej do rovné polohy, odpojený vagón, který je pár metrů za vlakovou soupravou, pak jede dál rovně.

no nic proti Tvým pokusům,ale když tak tady pročítám Tvoje příspěvky,tak mám pro Tebe jedinou radu.obrať se na výrobce MSTS,jestli by Ti to nemohl upravit do nějaké akční verze.Např. děla na čelo lokomotivy,v předním okně zaměřovač a můžeš sestřelovat auta,co vjedou na přejezd :D :D :D

I takhle se dá to MSTS pojmout. Já to chápu, když člověk celý dny jezdí naprosto předpisově, dodržuje rychlosti, jízdní řád apod., tak ono to potom chce se trochu odreagovat. Mě se jednou omylem při testu mé aktivity povedlo za jízdy odpojit vagony, já s lokomotivou uhnul na "druhou" kolej v nádraží, vagony za mnou ale jely rovně po "první", tak jsem zpomalil, vagony mě předjely, a když se koleje zase sbíhaly, tak jsem se zařadil za mé vagony, dojel jsem si je a jemně připojil, paráda. Jako ve filmu Železný dědek, jenom obráceně. Lord.

Já osobně mám omezovač vypnutý. Rychlost dodržuju přesně, spíš jezdím pomaleji, (pokud to není aktivita, kde jsou kontrolní body) protože MSTS jede rychleji proti skutečnosti. Bez omezovače po projetí poslední výhybky přilehlé k návěstidlu za to můžu vzít (jako ve skutečnosti). MSTS mi nařizuje sníženou rychlost k dalšímu návěstidlu, v lepším případě ke vjezdu pro opačný směr jízdy. Jen v Břeslavi to prý p. Šemora speciálně upravil, aby se mohlo zrychlovat hned. U lehčího vlaku by mě omezovač vyhodil. Navíc fíru to taky nezastaví (nemluvím o VZ MIREL), pokud nejede s zabezpečovačem LS90 kolem výstrahy nebo očekávej... víc jak 120 km/h, nebo se kterýmkoliv zabezpečovačem tam kde má obsluhovat živák. Na konci aktivity si přečtu překročenou rychlost, ignoruju to zvyšování po projetí poslední výhybky, které je povolené. a pak si to co zbyde můžu odečíst z výplaty...

Ako zrusim živák???
rád by som ešte vedel ako nastavim predbiehanie inym vlakom...diky

Fender napsal:
Ako zrusim živák???
Vypni si ho v MSTS v nastavení.....otázka křižování a předjíždění.....najdi si to ve foru...baví se tady o tom už hodně dlouho

Fender napsal:
Ako zrusim živák???

Živák vypneš v nastaveniach MSTS ... A predbiehanie ??? Už sa to tu niekde preberalo ... Skús pohľadať ... :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře