Pohled ze zadního stanoviště

Martens

Strojvedoucí
Správce
Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož nechci zde obligátně navrhovat, aby to někdo upravil, pokud to bude jednoduchý úkon, a někdo ví jak na to, nebo to už má upravené, prosím o radu nebo upravený cab.

Úprava je velmi jednoduchá....v příslušném cvf souboru se nahradí ace soubor pro pravý nebo levý pohled souborem pro čelní pohled....má to ale nevýhodu...ten pult je komplet slepý....myšleno bez ručiček, ovladačů....a ikdyž není funkční, tak je alespoň kompletní.......

takže to asi chce pustit čelní pohled, udělat printscreen a ten pak použít jako zadní pult......

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož nechci zde obligátně navrhovat, aby to někdo upravil, pokud to bude jednoduchý úkon, a někdo ví jak na to, nebo to už má upravené, prosím o radu nebo upravený cab.

Úprava je velmi jednoduchá....v příslušném cvf souboru se nahradí ace soubor pro pravý nebo levý pohled souborem pro čelní pohled....má to ale nevýhodu...ten pult je komplet slepý....myšleno bez ručiček, ovladačů....a ikdyž není funkční, tak je alespoň kompletní.......

takže to asi chce pustit čelní pohled, udělat printscreen a ten pak použít jako zadní pult......

Ohledně toho nahrazování souborů bych to neviděl zase tak jednoduše. Pokud si přeci pouze zkopírujete čelní pohled tak máte zase čelní pohled ať už nalevo nebo napravo (včetně tedy bez těch ovladačů).

Anonymous napsal:
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Ohledně toho nahrazování souborů bych to neviděl zase tak jednoduše. Pokud si přeci pouze zkopírujete čelní pohled tak máte zase čelní pohled ať už nalevo nebo napravo (včetně tedy bez těch ovladačů).

MOžná jsem se nevyjádřil dost přesně....pokud zaměním v cvf souboru v pravém pohledu *.ace za ace čelního pohledu, tak sice budu mít zadní stanoviště, ale kompletně slepé.....bez ukazatelů a ovladačů...

Proto jsem psal i ten poslední odstavec, kdy jsem psal, že řešení je spustit si třeba prohlíženíé trati.....udělat printscreen panelu a z tohoto pak udělat zadní stanoviště ...s ukazateli i ovladači......bohužel více MSTS neumí, tzn. zadní stanoviště nelze animovat.....

Samozřejmostí je správné nastavení Position a Direction pro ten zadní pohled.....tak abych koukal dozadu....ikdyž to odporuje jedné z mých životních zásad....je nutné se dívat neustále kupředu.....a je jedno kterým oknem.....:-)

Ještě na doplnění....při jízdě na zadní stanoviště by šlo udělat na F5 pohled třeba z pravého okna stanoviště......

No já bych byl rád, kdyby ten, kdo pořádně rozumí MSTS a umí něco programovat, kdyby to udělal u všech lokomotiv a souprav. A pak vytvořit nějaký instalační balík a přepsat všechny cvf soubory. Já si na to bohužel netroufám, nejsem profík, a MSTS a jeho tajemnu moc nerozumím. Mne bohatě stačí vytvořit si nějakou aktivitu a projet jí. Jinak hloubka MSTS je pro mne španělská vesnice.
Já bych byl rád, kdyby to fungovalo i u souprav 460,560, a u všech českých lokomotiv začínaje 110 a konče 350. Bylo by to dobré hlavně u kyvadlové dopravy, pokud by v té dané stanici nebyl triangl. Například na trati Kúty- Pardubice, postrádám triangl ve stanici Česká Třebová. Když chci jet ze Zábřehu do Brna, mám smůlu, jedině, kde se mohu s celou soupravu vytočit je nejbližší stanice v Ústí nad Orlicí.

Signalista napsal:
Bylo by to dobré hlavně u kyvadlové dopravy, pokud by v té dané stanici nebyl triangl. Například na trati Kúty- Pardubice, postrádám triangl ve stanici Česká Třebová. Když chci jet ze Zábřehu do Brna, mám smůlu, jedině, kde se mohu s celou soupravu vytočit je nejbližší stanice v Ústí nad Orlicí.
Ale v Třebové triangl je.....akorát tochu zašitý......

Stanice, kde jsou triangly:
Kúty, Hodonín, Břeclav, Lednice, Mutěnice, Česká Třebová, Bludov, Zábřeh, Ústí, Pardubice. A budou další.

Signalista napsal:
No já bych byl rád, kdyby ten, kdo pořádně rozumí MSTS a umí něco programovat, kdyby to udělal u všech lokomotiv a souprav. A pak vytvořit nějaký instalační balík a přepsat všechny cvf soubory. Já si na to bohužel netroufám, nejsem profík, a MSTS a jeho tajemnu moc nerozumím. Mne bohatě stačí vytvořit si nějakou aktivitu a projet jí. Jinak hloubka MSTS je pro mne španělská vesnice.
Já bych byl rád, kdyby to fungovalo i u souprav 460,560, a u všech českých lokomotiv začínaje 110 a konče 350. Bylo by to dobré hlavně u kyvadlové dopravy, pokud by v té dané stanici nebyl triangl. Například na trati Kúty- Pardubice, postrádám triangl ve stanici Česká Třebová. Když chci jet ze Zábřehu do Brna, mám smůlu, jedině, kde se mohu s celou soupravu vytočit je nejbližší stanice v Ústí nad Orlicí.

Ve Třebové si na triangl musíš zajet do ČMKS :wink:

Signalista napsal:
Chlape ty nejsi opravdu málo náročný! Někdo to udělejte dejte na net a, já si to pouze v pohodě stáhnu opravdu dobrý návrh.Takových kdyby více.

jaroslav Brabec napsal:
Chlape ty nejsi opravdu málo náročný! Někdo to udělejte dejte na net a, já si to pouze v pohodě stáhnu opravdu dobrý návrh.Takových kdyby více.
Teda Jardo, dobrý postreh a vtipná reakcia ... takých je naozaj dosť ... urobte, dajte a my budeme jazdiť ... :lol:

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
jaroslav Brabec napsal:
Teda Jardo, dobrý postreh a vtipná reakcia ... takých je naozaj dosť ... urobte, dajte a my budeme jazdiť ... :lol:
Musíte si pánové taky uvědomit,že né každý to ovládá a tak když někdo něco slušně navrhne tak se mu hned nemusí trhat hlava!

mašinka napsal:
Musíte si pánové taky uvědomit,že né každý to ovládá a tak když někdo něco slušně navrhne tak se mu hned nemusí trhat hlava![/quote]
Ale taky si jaksi ostatní musí uvědomit, že oni nerozhodují o tom, co kdo z modelářů bude stavět.....všichni to dělají proto, že je to baví.....bohužel těch co dělají něco pro MSTS je málo a konzumentů je několikanásobně více....

Za další...a v tom je podstatný rozdíl.....je jasné, že nikdo učený z nebe nespad.....ale pokud někdo řekne, že to dělat nebude, protože to neumí a už ani nemá vůli se to třeba naučit.....a jenom remcá....emm, jaksi tato skupinka lidí by si měla uvědomit, že oni tím pilířem české scény MSTS nejsou......

A pokud někdo slušně požádá jednou a dostane se mu odpovědi, tak je to OK, ale pokud někdo mocí mermo se ptá stále dokola.....

Martens napsal:
mašinka napsal:
Musíte si pánové taky uvědomit,že né každý to ovládá a tak když někdo něco slušně navrhne tak se mu hned nemusí trhat hlava!
Ale taky si jaksi ostatní musí uvědomit, že oni nerozhodují o tom, co kdo z modelářů bude stavět.....všichni to dělají proto, že je to baví.....bohužel těch co dělají něco pro MSTS je málo a konzumentů je několikanásobně více....

Za další...a v tom je podstatný rozdíl.....je jasné, že nikdo učený z nebe nespad.....ale pokud někdo řekne, že to dělat nebude, protože to neumí a už ani nemá vůli se to třeba naučit.....a jenom remcá....emm, jaksi tato skupinka lidí by si měla uvědomit, že oni tím pilířem české scény MSTS nejsou......

A pokud někdo slušně požádá jednou a dostane se mu odpovědi, tak je to OK, ale pokud někdo mocí mermo se ptá stále dokola.....[/quote] Mě třeba je už přes padesát let a jsem počítačový samouk.I kdybych sebe víc chtěl něco udělat tak to prostě nesvedu.A tak jsem vždy velmi rád když někdo něco udělá a si to mohu stáhnout.T.S mě prostě chytl taky,protože jsem "ajzpoňák".Děkuji tedy všem co to nejen umí,ale i nejsou sobcký a svoje výtvory zveřejní.

Back
Nahoře