Ešus 471

Já vím, omlouvám se. Je to starý odkaz, který už dávno neplatí. Úpravu modelu jsem pozastavil, netroufám si tvrdit, kdy vyjde.

Vlado napsal:
Já vím, omlouvám se. Je to starý odkaz, který už dávno neplatí. Úpravu modelu jsem pozastavil, netroufám si tvrdit, kdy vyjde.
Vlado a ostatní novozačínajúci autori: dám vám jednu radu. Ak niečo začnete, nezverejňujte z toho screeny, keď ešte nemáte jasno, že je to publikovateľné. Zapĺňate priestor zbytočnými príspevkami typu jé, pekné, kedy to už bude, prečo to ešte neni ... mali sme tu množstvo staviteľov tratí aj skinárov a modelárov, ktorí vyhlasovali, že spravia to a hento, zaplnilo sa stovky strán a nakoniec vysvitlo, že nič z toho nebude, pretože im to spadlo alebo že to jednoducho nevedia ... proste nie sú schopní svoj produkt doviesť do zdarného konca. Prezentovať projekty, ktoré sú z rôznych príčin nerealizovateľné je ako chodiť s bubnom na zajace. Kľudne môžeme vyhlásiť, že pracujeme na novom, nasupernejšom simulátore vlakov špeciálne písaného na pomery českých a slovenských tratí a lokomotív, zverejníme screeny, prebehnú stovky diskusiíí ... a nakoniec povieme, že projkekt pozastavujeme - to je presne to isté, ako vyhlásiť, že toto alebo tamto, čo je odprezentované, neurobíme, pretože to nevieme alebo sa nám nedarí.

Tax: Tak veru ...

Servis4: Ked robite supravu trafficu v ConBuilderovi, tak mu je sest - osem - patnast ci to ma spriahlo chain alebo bar ...

Jaktože, když brzdím a odbržďuji 471, takže neslyším zvuk vzduchu jako u jiných elektrických lokomotiv ?

Nazdárek chlapci, ptal jsem se Dejva na update jeho jednotky, co se týče rozpojování, uprava pro bin1,6 a co se mě nelíbilo, že 971rv má použitou jako přední. Vysledek je takoví, že POVOLIL update této jednotky, ale stím, že to má dělat někdo skušenější, po úspěšném otestování mu to poslat, přidá k tomu upravené zvuky a vydá to. Jinak to zůstává ve stavu v jakém to je.

Zde je korespondence s Dejvem

Nazdar,

tak to prosím napiš někam do fóra, co přesně od toho požaduješ atd. Máš moje požehnání. Je docela pravděpodobné, že už tu jednotku někdo upravoval, jen to není oficiálně vydané (poslední dobou nějak ztrácím přehled). Update klidně povolím, ale chci, aby to dělal někdo schopný a hlavně aby to bylo funkční (nejlépe kdyby to otestovalo víc lidí). Já bych k tomu případně přidal nějaké upravené zvuky a byl by to oficiální update.

Dejv

----------Původní zpráva--------------------------------
Od: Josef Karlec <KarlecJ@seznam.cz>
Datum: Mon Oct 02 11:09:06 CEST 2006
Předmět: RE: cd 471
--------------------------------------------------------

>Ahoj
>
>Jde mě o postrkovou verzi, kterou by mohl udělat Jacek (471pos.sms).
>Dále uprava kabiny pro přechod mezi prední a zadní kabinou - tu mám
>hotovou. A hlavně o rozpojování a zapojování vagónu a ucelených
>souprav. Koukal jsem se na eng a nějak nechápu proč normální 971 máš
>použitou jako zadní a 971rv jako přední, to se bude muset právě kvuli
>Binu přehodit, to by neměl být problém, jde defakto jenom o přepsání
>souboru eng, s a sd aspoň doufám. Poslední úprava jsou světla, ale ty
>musí někdo skušenější. Toť asi vše.
>
>Mně jde hlavně o ty spřáhla.
>
>Pokud povolíš update své jednotky, tak dej na fórum výzvu, nebo to tam
>napíšu sám.
>
>Joska

>------------ Původní zpráva ------------
>Od: David Vašica <david.vasica@t-email.cz>
>Předmět: RE: cd 471
>Datum: 01.10.2006 20:20:36
>----------------------------------------
>Nazdar,
>
>vzhledem k tomu, že msts už delší dobu v podstatě nesleduju, tak o msts
>bin 1.6
>nemám ani páru (jen vím, že něco takového existuje). Tudíž update 471
>nechystám.
>Kdysi jsem měl nějaký update připravený, ale dnes je díky msts bin vše
>uplně
>jinak.
>
>Pokud je update 471 podle msts bin 1.6 nutný pro Tvoji aktivitu, tak
>tím zkus
>pověřit někoho schopného, kdo už má v msts bin praxi. Já s tím v
>současné době
>díky neznalosti problematiky bohužel nejsem schopen provést nic
>kloudného.
>
>Dejv
>
>----------Původní zpráva--------------------------------
> Od: Josef Karlec <KarlecJ@seznam.cz>
> Datum: Sat Sep 30 16:43:31 CEST 2006
>Předmět: cd 471
>--------------------------------------------------------

Ahoj Dejve.

Mám otázečku, připravuješ update na tvůj model cd 471, jde o bin 1,6 a možnost odpojování a připojování.

Pokud jde o spojovámí a rozpojování různých ucelených jednotek tak to bude docela tvrdý ořech. Já jsem to zkoušel na 451 a nějak se mi nedaří. Problém je v definici spřáhel, a jejich uspořádání během změn kabin při přelézání z jednotky do jednotky. Vzhledem k tomu, že Džordž používá přeskládání vozů v paměti, dojde pravděpodobně i přiřazení nekompatibilních spřáhel k sobě a problém je na světě. Pokud by všude byly spřáhla Chain, ničemu to nevadí. Ale takhle se ti může stát, že jednotku nerozpojíš na správném místě, ale jinde a už ji nikdy nespojíš. Chce to otestovat, popsat a poslat Džordžovi, zda by se na to nepodíval.

Možná pak jednodužší bude, všude definovat spřáhla Chain. Z pohledu uživatele je to úplně jedno. Pak by bez problému šly napojit na elektrické jednotky i loko nezávislé trakce. Nechal bych to na slezinu.

Zbyněk Šemora napsal:
Možná pak jednodužší bude, všude definovat spřáhla Chain. Z pohledu uživatele je to úplně jedno. Pak by bez problému šly napojit na elektrické jednotky i loko nezávislé trakce. Nechal bych to na slezinu.

Máš pravdu Zbyňku, ale to byl záměr aby nešlo ucelené jednotky rozpojit. Ale tenkrát jsme si o něčem takovém, jako je MSTS Bin a jeho možnostech mohli nechat jen zdát, a to ještě v hodně divokejch snech. :lol: :lol: :lol:

Ani už bránit nemůže ... Už jsem začal na tom dělat .... Tak se nechte překvapit ;)

Naposled editoval moderátor:
Nezdá se vám ,že ta 471 nějak moc rychle jezdí? Na 20% to už jede kolem stovky a když dám 80% tak už se rychlost pomalu šplhá ke dvoustovce.

To Matýsek:
Těžko posoudit, ale při testovací jízdě podle videa z Tatců do Peček jsem měl u vj. návěstidel 140 km/h - stejně jako v reálu.

Matýsek napsal:
Nezdá se vám ,že ta 471 nějak moc rychle jezdí? Na 20% to už jede kolem stovky a když dám 80% tak už se rychlost pomalu šplhá ke dvoustovce.
Vždy je nutné i s dotazem uvést zdroj, odkud a kterého data daný stroj máte.
Jinak si nemyslím, že by se 471 takto někdy chovala.

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
Vždy je nutné i s dotazem uvést zdroj, odkud a kterého data daný stroj máte.
Jinak si nemyslím, že by se 471 takto někdy chovala.
Stažený to mám ze sinusu. No a dnes jsem si udělal test a je to takto na 22% se rozjede skoro až na stovku ,na 33% na 160 a 52% na 170km/h. Dál už se rozjede do 180km/h. Jak jsem psal předtím ,tak mě spletl ten třetí řádek ( myslím tu plánovanou rychlost ). Takže se všem omlouvám za zdržování. Už jsem včera večer špatně vyděl.

Dominik

Předmět: Jak na informační panel na ešusu
Zdravím všechny příznivce msts. Chtěl bych se zeptat,jak mám (jestli to jde) přepsat informační tabuli na ešusu. Mám tam S1 Kolín (Poříčany). díky za odpověď,Dominik

Fabio

Předmět: RE: Jak na informační panel na ešusu
pohrat si se souborem 471015_8.ace ........

Back
Nahoře