Více instalací MSTS na jednom PC

duuso

Pomocník strojvedoucího
Niet začo ďakovať, môžem-pomôžem, mňa k deleniu MSTS dohnalo nekonečné vyčkávanie pri načítaní samotnej hry.Jediná nevýhoda je plnenie kapacity disku ale myslím že to za to stojí...

Pre Duusa:Narazil som na daľšiu (menšiu) nevýhodu tvojho modelu instalu MSTS.Takže teraz mám dve zložky msts: Train Simulator a Train Simulator X.V tom x-vom mám trate 321,150.Takže chcem si rozbaliť aktivity pre trať 150 a PC sa začne sťažovať že nemá dobrú cestu.Po hodnej chvíľke uvažovania nad riešením ako dostanem súbory aktivít von z balíka apk ma napadlo že zložku trate 150 dám provizórne k BP do zložky TS.Paráda, ono to rozbalilo ale v editore sa opäť sťažuje že mu nenačítalo databázu trate, samozrejme veď nemá Global.Takže suma sumárom - ak zbalíte aktivitu v zložke s istým menom a tá zložka má istú adresu, tak ako náhle zmeníte jeden z týchto parametrov už sa vám aktivity nerozbalia.V mojom konkrétnom prípade všetko viselo na jednom písmene "X"...

Z pohledu sbalení aktivity není podstatné jak se adresáře se simulátorem jmenují. Je to úplně jedno. Editor si do APK souboru zapíše akorát identifikační údaje k příslušné trati. Cesty samotné ho již nezajímají.

Z pohledu rozbalení je ale již podstatné kam je MSTS nainstalován. V registrech je jen JEDNA cesta. Takže pokud má někdo instalován CELÉ MSTS několikrát v různých adresářích tak pak musí příslušné základní adresáře přejmenovávat odpovídajícím způsobem a dosáhnout tak podstrčení odpovídající verze MSTS.

O programu Train Store zde nelze uvažovat v případě že jsou v globálu nainstalovány různé modely kolejiva pro ty samé názvy. Nebo se pletu a tento program umí zaměňovat celý global?

Jde to udělat i tak, že zákl. soubory tratě se přesunou do naposledy instalovaného adresáře MSTS a hlášku o verzi ignorovat. Má to výhodu, že se nemusí hledat co se instalovalo...... Je dobré i vyprázdnit cosisty do zálohy. Potom zůstanou pouze aktivity a consisty jako takové a ty přesunout do trati. Zbytek potom smazat a je to.

Ppoollll napsal:
Z pohledu sbalení aktivity není podstatné jak se adresáře se simulátorem jmenují. Je to úplně jedno. Editor si do APK souboru zapíše akorát identifikační údaje k příslušné trati. Cesty samotné ho již nezajímají.

Z pohledu rozbalení je ale již podstatné kam je MSTS nainstalován. V registrech je jen JEDNA cesta. Takže pokud má někdo instalován CELÉ MSTS několikrát v různých adresářích tak pak musí příslušné základní adresáře přejmenovávat odpovídajícím způsobem a dosáhnout tak podstrčení odpovídající verze MSTS.

O programu Train Store zde nelze uvažovat v případě že jsou v globálu nainstalovány různé modely kolejiva pro ty samé názvy. Nebo se pletu a tento program umí zaměňovat celý global?

To prehodenie aktivít nieje až také hrozné ako som si myslel.Stačí trať prehodiť do adresára Train Simulator.V editore aktivity rozbaliť a potom con súbory prehodiť do inej zložky (v mojom prípade Consists X).Trať spätne vrátiť do pôvodnej zložky (v mojom prípade Train Simulator X).Aktivity opäť zbaliť a je to hotové.

Já mám také více instalací MSTS a ze zkušenosti vím, že apk soubory se vždy automaticky a korektně rozbalí do té poslední instalace (ať se jmenuje jakkoliv), takže když máte třeba MSTS 1, MSTS 2 a MSTS 3 a chcete něco rozbalovat do dvojky, stačí jí na chvíli dát jméno té poslední instalace (v tomto případě MSTS 3), rozbalit apk a pak to zase přejmenovat zpět. Lord.

Lord napsal:
Já mám také více instalací MSTS a ze zkušenosti vím, že apk soubory se vždy automaticky a korektně rozbalí do té poslední instalace (ať se jmenuje jakkoliv), takže když máte třeba MSTS 1, MSTS 2 a MSTS 3 a chcete něco rozbalovat do dvojky, stačí jí na chvíli dát jméno té poslední instalace (v tomto případě MSTS 3), rozbalit apk a pak to zase přejmenovat zpět. Lord.

Stačí, když se podíváš do registrů, tak je to zcela jasné.....prostě se při instalaci do registru zapíše poslední instalovaná cesta....

Opäť som sa prerátal.Takže rozbalené súbory som prehodil do zložiek končiacich písmenokm "X" (Consists X, Train Simulator X) znovu zbalil potom som ich vymazal.A opäť mi nejdú rozbaliť.Podotýkam že MSTS mám nainštalovaný iba raz!!! (takže v registroch je len jeden zápis) a zložka Train Simulator X je len kópia originálu.Takže tie zbalené aktivity chcú aby ich trať bola v zložke Train Simulator a ak sa volá inak tak jednoducho nie a nie ich rozbaliť... :x

Mirec

Pod pojmem rozbalit do aktuální instalace je myšlena cesta kam byl naposledy MSTS instalován. Toto je jediná cesta kterou program pro rozbalení apk souboru s úkolem pozná!!!! Sbalit úkol můžeš odkudkoliv. Pokud toto uděláš v libovolné Xté kopii tak ji sice sbalíš ale rozbalit půjde opět jen do aktuální instalace!!!! Aktuální = ta poslední neboli přesněji ta cesta která je zapsána v registrech.

PS

Martensi, vyhoď debatu na téma "Zelený skin na 460" do samostatné diskuse. Tady to nemá co dělat a bude to zajímat asi více lidí. Dík.

Ppoollll napsal:
Mirec

Pod pojmem rozbalit do aktuální instalace je myšlena cesta kam byl naposledy MSTS instalován. Toto je jediná cesta kterou program pro rozbalení apk souboru s úkolem pozná!!!! Sbalit úkol můžeš odkudkoliv. Pokud toto uděláš v libovolné Xté kopii tak ji sice sbalíš ale rozbalit půjde opět jen do aktuální instalace!!!! Aktuální = ta poslední neboli přesněji ta cesta která je zapsána v registrech.

PS

Martensi, vyhoď debatu na téma "Zelený skin na 460" do samostatné diskuse. Tady to nemá co dělat a bude to zajímat asi více lidí. Dík.

Ppoollll,

a keby som MSTS nainštaloval dvakrát, a pri druhej inštalácii by som cieľový adresár zmenil na Train Simulator X.Neboli by potom v registroch dva zápisy?

Back
Nahoře