Vše kolem návěstidel

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Omlouvám se za nové téma, ikdyž návěstidla jsou rozházena všude možně, kde by je nikdo nehledal, ale můj dotaz se hodí do této rubriky. a zde téma návěstidel chybí. Už se to tu někde řešilo, ale ani přes vyhledávač to nemohu najít.
Mám od J. Poláka jeho balík návěstidel. Autor v readme píše že zvýšil jas návěstidel, aby byly vidět na vzdálenost 1,5 km. Ale má to háček. Světla jsou z dálky opravdu vidět, ale jako obrovské koláče zasahující do krajiny. Tohle mi jednou poslal Tomi jako silvestrovský vtip. Jelikož mi Jiří sdělil, že bude asi týden mimo email, tak bych chtěl požádat ostatních, jestli někdo neví, kde se jas světel nastavuje? (Abych eventuelně mohl po neděli vyhodit novou aktualizaci s Polákovými novými návěstidly). Musí to být společný parametr, protože takhle září i Tomiho návěstidla.

Zbyněk Šemora napsal:
Omlouvám se za nové téma, ikdyž návěstidla jsou rozházena všude možně, kde by je nikdo nehledal, ale můj dotaz se hodí do této rubriky. a zde téma návěstidel chybí. Už se to tu někde řešilo, ale ani přes vyhledávač to nemohu najít.
Mám od J. Poláka jeho balík návěstidel. Autor v readme píše že zvýšil jas návěstidel, aby byly vidět na vzdálenost 1,5 km. Ale má to háček. Světla jsou z dálky opravdu vidět, ale jako obrovské koláče zasahující do krajiny. Tohle mi jednou poslal Tomi jako silvestrovský vtip. Jelikož mi Jiří sdělil, že bude asi týden mimo email, tak bych chtěl požádat ostatních, jestli někdo neví, kde se jas světel nastavuje? (Abych eventuelně mohl po neděli vyhodit novou aktualizaci s Polákovými novými návěstidly). Musí to být společný parametr, protože takhle září i Tomiho návěstidla.

je to v sekci Veřejné forum - Návěstní soustava a všechno okolo ní....a je to tady :

Pre vsetkych, ktori si chcu zvysenu viditelnost navestnych svetiel vyskusat a zapojit sa tak do betatestingu uvadzam navod, ako ju zrealizovat na mojich navestnych skriptoch (Kuty-Pardubice, Snekova 180, Vysocina atd.)

Najskor si musite stiahnut upravene ACE navestneho svetla, a to na adrese http://www.mapleleaftracks.com/free.html. Jedna sa o SigView(TM), ma asi 13kB. Subor 'SigLight.ace' zo stiahnuteho archivu skopirujte do adresara 'Textures' prislusnej trate pod nazvom 'SigLightN.ace'. Povodny subor nechajte prepisat ale najskor ho zalohujte . Toto svetlo netrpi neduhmi, ktore tu spominal Lord.

Otvorte v Notepade subor 'sigcfg.dat' prislusnej trate. Dajte nahradit (Replace, Ctrl+H) retazec

Radius ( 0.3 )

retazcom

Radius ( 0.9 )

a potom tym istym sposobom retazec

Radius ( 0.12 )

retazcom

Radius ( 0.36 )

Prvym ukonom zvysite svietivost standardnych svetiel, druhym zvysite svietivost malych (pouzitych pri navestiach 'rychl. 60, 80 a 100 km/h'). Hodnoty 0.9 a 0.36 nie su definitivne, treba sa s nimi trochu pohrat kym sa najde optimum. Plati, ze cim vyssia hodnota, tym vacsia viditelnost ale zaroven aj horsi vzhlad navestidla, ked je blizko pozorovatela.

Naposled editoval moderátor:
..tohle nebude ono, to je nastavení každého extra návěstidla. Já mám namysli změnu, která centrálně změní jas všech návěstidel. J Polák u Tomiho návěstidel žádné změny nedělal a mávnutím prouku svítí všechny stejně. Pořebuji ten proutek odmávnout zpět.

Jinak ve Veřejném foru, bych toto téma po rozškatulkování na sekce nikdy nehledal. Asi by to chtělo odtud vše co je konkrétní přesunout do sekce, kam to patří a naopak tam přesunout nic neříkající témata typu "Pomoc", "Potřebuji pomoc" ,"Pomooooc"

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře