Aktivita mirec_ec 107 praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Hezký den, když jsem si instalovat trať od pana Šemory Kůty - Pardubice, byla v instalačním balíku i aktivita mirec_ec 107 praha.act.
Jenže při průjezdem zastávkou Sedlístka, cca 10 km za Pardubicemi směrem na Č. Třebovou, tak mi vyskočí hláška, úkol nesplněn. Pak při detailu zjistím, že jsem jel prý pomalu v hustém provozu.
Dobrá, jedu znova, tentokráte mám rychlost 145 km/hod, jenže při průjezdu zastávkou Sedlístka, mi tentokráte vyskočí hlášení, že jsem překročil povolenou rychlost 140 Km/hod.
Ok. Jedu do třetice, tentokráte si hlídám tachometr a mám tam rychlost jen 138 km/hod, opět při průjezdu zastávkou Sedlístka mi vyskočí hlášení, že jedu strašně pomalu.
Už mi docházejí nervy a tak na počtvrté jedu a těsně před zastávkou Sedlístka zpomalím na 50,- Kč/hod.
Co si myslíte, jaká hláška tentokrát naskočila, opět jedu pomalu v hustém provozu.
Proboha, kdo je autorem této aktivity ? Rád bych mu řekl, ať si s tou aktivitou vytře něco ... Vždy, ať udělám jak udělám, pokaždé dojedu do stanice Sedlístka s varováním, že úkol byl nesplněn, ať při jízdě 50 km/h či 138 km/hod.

Nevíte někdo jak to zrušit ?

Re: mirec_ec 107 praha

Jiří napsal:
Hezký den, když jsem si instalovat trať od pana Šemory Kůty - Pardubice, byla v instalačním balíku i aktivita mirec_ec 107 praha.act.
Jenže při průjezdem zastávkou Sedlístka, cca 10 km za Pardubicemi směrem na Č. Třebovou, tak mi vyskočí hláška, úkol nesplněn. Pak při detailu zjistím, že jsem jel prý pomalu v hustém provozu.
Dobrá, jedu znova, tentokráte mám rychlost 145 km/hod, jenže při průjezdu zastávkou Sedlístka, mi tentokráte vyskočí hlášení, že jsem překročil povolenou rychlost 140 Km/hod.
Ok. Jedu do třetice, tentokráte si hlídám tachometr a mám tam rychlost jen 138 km/hod, opět při průjezdu zastávkou Sedlístka mi vyskočí hlášení, že jedu strašně pomalu.
Už mi docházejí nervy a tak na počtvrté jedu a těsně před zastávkou Sedlístka zpomalím na 50,- Kč/hod.
Co si myslíte, jaká hláška tentokrát naskočila, opět jedu pomalu v hustém provozu.
Proboha, kdo je autorem této aktivity ? Rád bych mu řekl, ať si s tou aktivitou vytře něco ... Vždy, ať udělám jak udělám, pokaždé dojedu do stanice Sedlístka s varováním, že úkol byl nesplněn, ať při jízdě 50 km/h či 138 km/hod.

Pane Jiří, méně emocí by neškodilo!!! A také neustále zakládáš zcela zbytečná témata, která způsobují nepřehlednost fóra!

Autorem aktivity je Mirec, velmi kvalitní tvůrce aktivit. Kontrolní bod se dá stihnout, v jiných diskusích je to bohatě probráno, zkus třeba nahoře použít "Hledat" a zadat nějaké klíčové slovo. Mimochodem, má to souvislost také s FPS, takže třeba ti to nestíhá bedna. Prohledej si lépe diskusi, než necháš někoho něčím něco vytírat!!!!!

Bob napsal:
Jiří napsal:

Pane Jiří, méně emocí by neškodilo!!! A také neustále zakládáš zcela zbytečná témata, která způsobují nepřehlednost fóra!

Autorem aktivity je Mirec, velmi kvalitní tvůrce aktivit. Kontrolní bod se dá stihnout, v jiných diskusích je to bohatě probráno, zkus třeba nahoře použít "Hledat" a zadat nějaké klíčové slovo. Mimochodem, má to souvislost také s FPS, takže třeba ti to nestíhá bedna. Prohledej si lépe diskusi, než necháš někoho něčím něco vytírat!!!!!

Rychlost 50 Kč/hod? :lol: :lol: pravděpodobně máte špatně nastavený *eng soubor u lokomotivy..nejsi sám komu se to nepodařilo stihnout ať dělal co dělal...já tam třeba mám náskok přes 50 vteřin

Jiří napsal:

Jiří,

autorom som síce ja ale istý pán ju upravil a vylepšil.Jedným "vylepšením" je časový kontrolný bod a druhou "poistkou" je dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti.Ak máte záujem o moju pôvodnú "Prahu" tak mi napíšte e-mail, ja vám pošlem prvú verziu tejto aktivity kde vás MSTS "nehlída", teda okrem maximálnej povolenej rýchlosti...

Mirec napsal:
Jiří napsal:

Jiří,

autorom som síce ja ale istý pán ju upravil a vylepšil.Jedným "vylepšením" je časový kontrolný bod a druhou "poistkou" je dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti.Ak máte záujem o moju pôvodnú "Prahu" tak mi napíšte e-mail, ja vám pošlem prvú verziu tejto aktivity kde vás MSTS "nehlída", teda okrem maximálnej povolenej rýchlosti...

Já jsem teda tu aktivitu otevřel v Editoru a všiml jsem si, že tam jsou nějaké časové body, já když dělám aktivity, tak neuvádím žádné údálosti závislé na čase, na místě, jsou trošku podle mne odbornější funkce a jako laik se v tom nevyznám, jsem rád, že naprogramuji PC Traffic, a moji jízdu na tož definovat události podle místa a času.
Když v tom editoru ty časové body vymažuji, nezhroutí se mi celá ta aktivita ?

Anonymous napsal:
Mirec napsal:
Jiří napsal:

Jiří,

Já jsem teda tu aktivitu otevřel v Editoru a všiml jsem si, že tam jsou nějaké časové body, já když dělám aktivity, tak neuvádím žádné údálosti závislé na čase, na místě, jsou trošku podle mne odbornější funkce a jako laik se v tom nevyznám, jsem rád, že naprogramuji PC Traffic, a moji jízdu na tož definovat události podle místa a času.
Když v tom editoru ty časové body vymažuji, nezhroutí se mi celá ta aktivita ?

No ono to závisí od tej-ktorej aktivity, ale podľa mňa to obecne nehrá rolu.Tuším že u mojej EC 107 to určite vadiť nebude ak si tie časové body zmažeš.

Opravdu se zaměř na to FPS. Já to taky nestíhal. Odstranil jsem zobrazení všech stínů. Ty tam potom opravdu neschází a stoupne FPS o 5 až 10. Emoce jsem měl kdysi podobné, když jsem to nemoh stihnout. Ve skutečnosti by to vlak nestih, protože... Ale to se tu také už probíralo (MSTS jede o něco rychleji)

Tak trochu pomoci ...

Taky jsem se trapil, asi 7x jsem jel. A pak jsem na to kápl. V Pardubkach když jsem zastavil moc daleko od přechodu přes kolejiště tak jsem nestíhal i když jsem jel mezi 140 - 142. Více to nejde neboť, se dostanu mimo toleranci rychlosti. Takže zastavit co nejlépe v Pardubicích a pak 140 - 141 a je to OK.
------------------
Vim teď mě někdo určitě sežere, že řeknu co nemám, ale ať si pan dotyčný (Jiří) drbe hlavu.
----------------
Zdeněk Itterheim

Mirec

Docela by mne zajímalo kdo ten "jistý pán" je. Ukázkou toho co způsobí "těsné" časové limity byla NS9 kde to ale bylo dáno mimo jiné i trafic vlaky aby se to někde nevhodně nezablokovalo.
Obecně lze používání takovýchto kontrolních bodů doporučit ale je zapotřebí u toho používat i rozum. Má to ale význam pouze v případě kdy je nutné dodržet jízdní řád kvůli navazující počítačem řízené dopravě aby nedošlo ke kolapsu. Holt MSTS je v tomto směru naprosto tupý a není schopen se ani o kousek přizpůsobit vzniklé situaci. A pokud je na tvorbu úkolu čas tak je vhodné vyladit i počítačový provoz tak aby nebylo nutné nechávat příliš malé časové tolerance.

Ppoollll napsal:
Mirec

Docela by mne zajímalo kdo ten "jistý pán" je. Ukázkou toho co způsobí "těsné" časové limity byla NS9 kde to ale bylo dáno mimo jiné i trafic vlaky aby se to někde nevhodně nezablokovalo.
Obecně lze používání takovýchto kontrolních bodů doporučit ale je zapotřebí u toho používat i rozum. Má to ale význam pouze v případě kdy je nutné dodržet jízdní řád kvůli navazující počítačem řízené dopravě aby nedošlo ke kolapsu. Holt MSTS je v tomto směru naprosto tupý a není schopen se ani o kousek přizpůsobit vzniklé situaci. A pokud je na tvorbu úkolu čas tak je vhodné vyladit i počítačový provoz tak aby nebylo nutné nechávat příliš malé časové tolerance.

Ppoollll,

ten pán je Miloslav Vlček, tuším že je z Prahy.Nakoľko nieje ešte zbehlí v práci s aktivitami tak ju upravil len takýmto spôsobom.Pán Šemora mi ju poslal aby som ju otestoval.Bola 100% funkčná, takže som súhlasil aby ju p.Šemora zverejnil pod menom p.Vlčka, ako autora upravenej verzie.A ešte jedna vec - ja som ju testoval iba raz a išiel som okolo 135 km/h, proste pohodička (skoro ako v skutočnosti) a stihol som to ani neviem ako... :D

Mirec

Tomu že jsi ji testoval po úpravě bych i věřil. To, že se na různých počítačích s různým nastavením, chová MSTS pokaždé jinak je holt dané. Jde teď ale o to aby si jedinci s počítači o nižším výpočetním výkonu přestali hrát na co nejlepší grafiku a smířili se prostě s tím že mají techniku takovou jakou mají. Holt nelze chtít po starém (málo výkonném) železe zázraky a je nutné se smířit s určitými ústupky v kvalitě zobrazení (stíny, zobrazovaná vzdálenost, počet zobrazovaných objektů) ve prospěch plynulejší jízdy.

Já osobně jsem NS9 stíhal také s určitýma rezervama ale na odpovídajícím železe. A to honím vše na maximu kromě dynamických stínů.

Co mne ale potěšilo je to, že stačí udělat a zveřejnit třeba i jen jeden úkol s použitím určitých vylepšení a pak se najdou i jedinci schopní pochopit jak je to uděláno a aplikovat to i dále bez zdlouhavého popisování a vysvětlování.
Typickým opakem tohoto příkladu (časem omezené body) je nastavování jízdních řádů. Stále dokola se již poněkolikáté vysvětluje a popisuje jak se dá nastavovat. Tento problém je zase ukázkou z druhého konce. Přitom by stačilo aby si dotyční jedinci nejdříve pořádně přečetli již napsané.
Bohužel se nelze spoléhat na vyhledávací funkce. Sám jsem si to vyzkoušel když jsem zadal slovo o kterém vím že bylo ve fóru několikrát již použito. Výsledek vyhledání byl nulový a nezbylo mi nic jiného než si to najít ručně.

EC107

Já mam v act zase problém takový,že v Dlouhé Třebové je ta výstraha,pak 60 a tam je ta zápletka že ještě před návěstí 60(ta se pak změní na STŮJ] zastavit a počkat na IC Odra ze Žiliny.Čekám tam asi 5 minut a pořád je tam návěst STŮJ. Mircu nemůžeš mi na to plz odpovědět.Dík

Re: EC107

Vasek napsal:
Já mam v act zase problém takový,že v Dlouhé Třebové je ta výstraha,pak 60 a tam je ta zápletka že ještě před návěstí 60(ta se pak změní na STŮJ] zastavit a počkat na IC Odra ze Žiliny.Čekám tam asi 5 minut a pořád je tam návěst STŮJ. Mircu nemůžeš mi na to plz odpovědět.Dík
blazo napsal:
mam uplne stejny problem

Vasek, blazo - toto je jedna z mojích prvých aktivít, tento problém sa vyskytoval aj mne.Ale tuším po betatestoch sa to už vyriešilo.Nakoľko ide o starú aktivitu môže sa stať že je tam nejaký zádrheľ.V súčastnosti nieje naňu čas, nakoľko je sú plné ruky práce s aktivitami novými a opravami starých aktivít.Po BP 71 sa nato pozriem a učite sem dám vedieť výsledok.

EC 170

Mám problém - přijedu do Libně, v půlce peronu to v počitadle zarachotí, po chvilce mě to pošle k Bilovi, a je úplně jedno, jestli to projíždím rychle nebo krokem. Zkusil jsem stáhnout detaily grafiky na minimum, ale není to nic platné. Poradí někdo?

Re: EC 170

vasekpetr1 napsal:
Mám problém - přijedu do Libně, v půlce peronu to v počitadle zarachotí, po chvilce mě to pošle k Bilovi, a je úplně jedno, jestli to projíždím rychle nebo krokem. Zkusil jsem stáhnout detaily grafiky na minimum, ale není to nic platné. Poradí někdo?
Do Libne??? :eek: Ja som aktivitu robil iba od Pardubíc po tuším Rudoltice.Vtedy bola trať iba po Svítkov a o Prahe sme ešte len snívali.Alebo moju aktivitu niekto poťiahol až do Prahy ?

Naposled editoval moderátor:
To je tak, když se člověk nepodívá pořádně na číslo vlaku! Samozřejmě, že se jedná o EC 170 Hungária, která má vlákno jinde. Takže ještě jednou sorry.

vasekpetr1 napsal:
To je tak, když se člověk nepodívá pořádně na číslo vlaku! Samozřejmě, že se jedná o EC 170 Hungária, která má vlákno jinde. Takže ještě jednou sorry.
Stane sa ... :wink:

Back
Nahoře