Trate v štýle ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku

Chceli by ste nejakú trať, ktorá by verne napodobnila "zlatý vek" ČSD ?

• Ano

Hlasů: 3 75.0%
  • Nie, škoda trieštiť sily, nech sa budujú len súčasné trate

Hlasů: 1 25.0%
  • Načo, toto obdobie je mi ukradnuté

Hlasů: 0 0.0%
  • Nie, nie a nie !

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    4
G

Guest

Host
Sporadicky, ale čím ďalej, tým viac sa začínajú sa objavovať modely z obdobia ČSD. Chcelo by to k nim aj nejakú zodpovedajúcu trať napríklad z obdobia rokov 1960 až 1975 - je to zlatý vek z hladiska železničného fandu, pretože ešte jazdia v hojnom počte parné lokomotívy, ale už sa objavujú aj vozidlá nových trakcí - bobiny, hektory, berty, motoráky M262.0 a M286.0 sú v období svojej najväčšej slávy. Proste chcelo by to nejakú vhodnú trať. Uvažoval som, že by stálo za hriech osekať trať p. Šemoru na úsek medzi Brnom a Českou Třebovou a upraviť ju na parnú a motorovú trakciu. Alebo postaviť niečo úplne nové - taká parná mašina na koridore vyzerá veľmi divne :wink:

pokud by někdo chtěl tvořit novou trať, tak bych se velmi přimlouval za pražský Semering, nebo Praha - Dobříš-tu má myslím někdo rozdělanou.

Úsek mezi Českou Třebovou a Chocní by se možná hodil líp . Nemuselo by se tam až tolik přestavovat a hlavně se tam běžně potkávaly elektrické lokomotivy s parníma a v Letohradě měli Sergeje...... ( ale nejsem pamětník )

Tohle vše jsou jen prázdné úvahy. Také jsem uvažoval postavit svoji trať ve verzi Old. Ale uvědomte si, že nikdo z Vás není schopný dodat historické materiály. Kde byly hradla a hlásky, plánky a foto tehdejších stanic, atd. Druhá věc je, není na to čas. Až dostavím Praha - Bratislava přes Havl Brod i Přerov, tak budu o Old verzi uvažovat. Do té doby to nemá smysl.

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle vše jsou jen prázdné úvahy. Také jsem uvažoval postavit svoji trať ve verzi Old. Ale uvědomte si, že nikdo z Vás není schopný dodat historické materiály. Kde byly hradla a hlásky, plánky a foto tehdejších stanic, atd. Druhá věc je, není na to čas. Až dostavím Praha - Bratislava přes Havl Brod i Přerov, tak budu o Old verzi uvažovat. Do té doby to nemá smysl.

Preci jen jsou trate (vzlaste ty ktere jsou stranou od vsech koridoru), co vzhledem jsou si hodne podobne jako pred 30. - 40. lety.

Pokud voláte po této době, kde by mohly jezdit páry, tak reálné to vidím v trati 021 Letohrad - Lichkov - Hanušovice. Jsou tam ještě mechanická návěstidla a pěkná krajina. Také se pro tuto trať přimlouvali MSTS kolegové z Polska. Až bude konstalace tak někam tím směrem bych trať prodloužil. Hodně materiálů mi dodal PaV.

Nebo treba trat 120, ve stanicich Pha-Dejvice, Jenec, Pha-Ruzyne jeste jsou mechaniky. A za celou dobu se tato trat moc nezmenila nebo je nekdo opacneho nazoru?

Back
Nahoře