Trať 030 ???

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Mozna by neskodilo napsat odkud a kam vede. Treba me to cislo trate totalne nic nerika.

Je to z Liberce přes Turnov, Železný Brod, Starou Paku a končí v Jaroměři.

jo jo

Kdysi jezdil z Liberce rychlik do Brna a pokud si dobře pamatuju tak až do Bratislavy. Ale nevim přesně, byl jsem poněkud mlád :lol:

Teď jezdí rychlíky Liberec - Pardubice a jeden pár rychlíku Liberec - Jihlava

Kdysi tuto trať stavil "Donie", ale už dlouho nedal vědět, asi práci na trati ukončil...

No spojení Liberec-Jihlava, no nevim, nevim. Ale jel jsem s nim a jezdí jak tak koukám tvé oblíbené 854. Ale taky mam rád tuhle řadu 852, 853, 854. :)

paolo3 napsal:
Teď jezdí rychlíky Liberec - Pardubice a jeden pár rychlíku Liberec - Jihlava

Kdysi tuto trať stavil "Donie", ale už dlouho nedal vědět, asi práci na trati ukončil...

Ano spojení Liberec - Jihlava je rychlíkem 687 (854+2xBtn) a spojení Jihlava - Liberec je taktéž rychlíkem 682 (854+2xBtn)...

Neví někdo jak to s tou tratí dopadlo když jí stavil Donie ?

Já vim, jen jsem tim myslel že to je takovej divnej spoj. Ale povozit se 854-kou z Liberce do Pardubic, to by bylo něco. Když jsi z Tanvaldu, nezkoušel si něco ohledně stavby do Harrachova?

paolo3 napsal:
Ano spojení Liberec - Jihlava je rychlíkem 687 (854+2xBtn) a spojení Jihlava - Liberec je taktéž rychlíkem 682 (854+2xBtn)...

Neví někdo jak to s tou tratí dopadlo když jí stavil Donie ?

Já se ve stavbě trati nevyznám ani jsem to nezkoušel, ale kdyby se proto někdo rozhodl tak rád nějak pomůžu...

Budete-li mít někdo k dispozici jakékoli materiály v elektronické podobě (nejlépe plánky stanic a trati, fotky, sklonové poměry, délky staničních kolejí, apod.), prosím o zaslání na az.ba@tiscali.cz.

Mám tuto trať velmi rád a ještě radši bych viděl jezdit vlaky mezi Jaroměří a Starou Pakou v MSTS. Bohužel nemám dostatek podkladů a je to pro mě poměrně daleko.

Předem děkuji. Uvidíme, co mi čas a MSTS dovolí :)

paolo3 napsal:
Je to z Liberce přes Turnov, Železný Brod, Starou Paku a končí v Jaroměři.

030 vede z Pardubic přes Hradec, Jaroměř, St. Paku, Železný Brod, Turnov do Liberce. Otevřena byla okolo roku 1879 jako Severovýchodní dráha F.J.I. Určena byla pro dopravu uhlí ze Žacléřského revíru (návaznost Jaroměř - Trutnov) a ze Slezska (návaznost Liberec - Žitava).
Nejhezčí úsek je určitě údolím Jizery od Semil přes Železný Brod do Turnova (tunely, Kozákov, Maloskalsko, Frýdštejn, Hrubý Rohozec, ...).
Jednu dobu byl úsek trati Turnov - Liberec "přiřazen" k 070. Další zajímavá místa na této trati jsou Kuks, Dvůr Králové, Dolánky a lokálky do Krkonoš a do Jizerek (St. Paka, Ž. Brod). V Turnově, Pace a Hradci je návaznost na tratě do Jičína a Českého ráje. :lol:

stanice na 030

Venny: No, Stará Paka je koneckonců taky kapitola sama pro sebe..... :lol: Taková stanice se hned tak nevidí :lol:

Re: stanice na 030

basnik napsal:
Venny: No, Stará Paka je koneckonců taky kapitola sama pro sebe..... :lol: Taková stanice se hned tak nevidí :lol:

Vřele souhlasím, tady mě vždycky fascinoval příjezd od Jaroměře jakoby "zpoza buku". Když jsem tudy jezdíval, a je to již dlouho (to jezdívaly rychlíky Liberec - Brno - Bratislava a přechodně do Košic nebo poblíž), delší rychlíkové soupravy stávaly z poloviny na nějakém viaduktu, či co to tam je. Optimisticky taky působila sněhová radlice, připravená v zimě v létě do Krkonoš.
Technická rarita bývalo též semilsko - tanvaldské zhlaví v Železném Brodě. Při průjezdu těžších souprav vydávalo takový rachot, že se podle něj daly kontrolovat jízdní řády až na Malé a Hrubé Horce a v Pelechově. Teď je to prý už lepší.

Stará Paka

Venny: No, onen zmiňovaný viadukt na Jaroměřském zhlaví mám ještě v živé paměti. Jednou nás na něj posunovali a my jsme na něm v motoru stáli asi 15 minut....
Co se týče zbytku, tak daleko má paměť nesahá, jezdil jsem do toho kraje cca 5 let do minulého roku na letní tábory a mám to tam moc rád, ale jinak jsem z Prahy :)
Jinak na mě vůbec celá stanice Stará Paka vzbuzuje dojem, že celé zabezpečovací zařízení zde spočívá ve čtyřech knoflících v dopravní kanceláři, které výpravčí zmáčkne, když mu některý z místních výhybkářů mezi doušky piva řekne, že je postaveno .... :lol: [/list]

Pracuje ještě někdo na 030 ?? ..

Nechtěl bych nic slibovat ,ale blížim se pomaličku k Jaroměři a tak bych to případně mohl zkusit protáhnout až k Liberci..
Musí ale být fotodokumentace a plánky stanic..

Případnou spolupráci mile rád uvítám

Pokud vše půjde jak má ,bude trať 031 PARDUBICE - JAROMĚŘ k vánočnímu downloadu..

Z pozdravem , ocelot24

(PS: screenshots bude o víkendu k nahlédnutí )

Naposled editoval moderátor:
ocelot24 napsal:
Pracuje ještě někdo na 030 ?? ..

Nechtěl bych nic slibovat ,ale blížim se pomaličku k Jaroměři a tak bych to případně mohl zkusit protáhnout až k Liberci..
Musí ale být fotodokumentace a plánky stanic..

Případnou spolupráci mile rád uvítám

Pokud vše půjde jak má ,bude trať 031 PARDUBICE - JAROMĚŘ k vánočnímu downloadu..

Z pozdravem , ocelot24

(PS: screenshots bude o víkendu k nahlédnutí )

plánky: http://www.sweb.cz/danone39/planky_stanic/planky.html

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře