Jak nastavovat jízdní řád v Aktivitách ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Zajímalo by mne, jak nastavím jízdní řád v aktivitách tak, abych třeba na jedné zastávce čekal i 10 minut, než mne výpravčí písknutím v MSTS dá návěst, že mohu odjet ze stanice ?

V editing Tools když nastavuji tzv. TimeTable, tak lze nastavit akorát čas příjezdu, ale spíše potřebuji nastavit čas odjezdu.

Příklad, u tratě Opava - Olomouc, - do stanice Bruntál přijede vlak v 10 hodin a 35 minut a 10 sekund, a já bych chtěl nastavit čas odjezdu z Bruntálu směrem do Opavy v 10 a 50 minut. Jenže MSTS mi to nedovolí, a když kliknu, spočítej nebo vykalkuluj, zobrazí mi, že čas odjezdu je 10 hodin 35 minut a 40 sekund, to znamená, že ve stanici stojí 30 sekund, ale já to chci nějak prodloužít, ikdyž třeba nastavím procentuálně výkon, standartn je 75 % a já třeba nastavím výkon hráče na 50 nebo 25 %, stejně ta doba stání ve stanici je hrozně krátká, jenom doba jízdy mezi stanicemi je dlouhá.
Lze to nějak upravit ?

SKús sa dobre porozhladnuť po fóre, než to tu zavalíš otázkami ... čas odjazdu sa mení tak, že si najprv nastavíš do času príjazdu čas odjazdu ... ako si všimneš zmení sa aj čas odjazdu ... keď potom ako čas príjazdu dáš menšie číslo, čas odjazdu sa nezmení ... pri použití tohoto postupu NESMIEŠ dávať prerátať jazdné časy.

Milý Jiří,

ja to robím tak že keď potrebujem zadať presný JŘ, napríklad vlak IC 121 Košičan má v Českej Třebovej pobyt od 8.52 do 8.54.Takže v hre chcem mať časy - 08.52.00 a 08.54.00.Kým by som sa do týchto časov trafil buď JOHNZ-vým spôsobom, alebo pomocou parametrov nástupišta (počtom cestujúcich) tak by ma buď prešla chuť do práce alebo by mi praskli nervy... :x
Takže keď vyrábam JŘ vlaku zadám v okne JŘ v editore čas 08.52.00.Aktivitu uložím a v act súbore v "oddelení"

Tr_Activity_File (
Player_Service_Definition ( EC173_CP_HRAC
Player_Traffic_Definition ( 57960
ArrivalTime ( 58020 )
DepartTime ( 58080 )

si prečítam pätciferné číslo udávajúce tento čas.V tomto prípade by to bolo 58020.MSTS má defaultne nastavené pobyty na 30 sekúnd a preto keď dáš prepočítať JŘ ti pobyt vyráta len 30s.Závisí to samozrejme aj od toho či dáš prepočítať v stanici alebo zastávke.Na odchod sa používa daľšie číslo a to je DepartTime.Ako vidíš rozdiel v číslach je 60, tzn. že ide o 60 sekúnd a teda MSTS pobyt zadal 1 minútu.V tomto prípade by to bolo 08.52.00 - 08.53.00.Ale mi chceme mať 08.54.00 takže číslo DepartTime zvýšim o daľších 60.A mám pobyt 2 minúty.Takže vždy keď potrebuješ zistiť "číselný kód" času, zadáš ho najprv v editore a v act súbore si pozrieš číslo a to potom ľubovoľne upravuješ podľa potreby.

Mirec:
Malá poznámka.
Čísla pri ArrivalTime ( 58020 ) a DepartTime ( 58080 ) vyjadrujú čas od začiatku dňa (polnoc) v sekundách. Teda časy - 08.52.00 a 08.54.00 by mali v skutočnosti hodnoty ArrivalTime ( 31920 ) a DepartTime ( 32040 ).
31920 = 8x3600+52x60+0
32040 = 8x3600+54x60+0

..a není to moc zbytečně složité? Já to dělám přes program Activity Changer a zadání jízdního řádu je otázkou pár sekund.
Zbyněk Šemora

Kebarko napsal:
Mirec:
Malá poznámka.
Čísla pri ArrivalTime ( 58020 ) a DepartTime ( 58080 ) vyjadrujú čas od začiatku dňa (polnoc) v sekundách. Teda časy - 08.52.00 a 08.54.00 by mali v skutočnosti hodnoty ArrivalTime ( 31920 ) a DepartTime ( 32040 ).
31920 = 8x3600+52x60+0
32040 = 8x3600+54x60+0

Áno máš pravdu čas 58020 je tuším 16.08 hod.Ja som to použil len ako príklad.Aj to je pravda že tie čísla vyjadrujú čas v sekundách od polnoci.

Pre p.Šemoru:Aj vy máte pravdu, ide to aj cez tento program ale ja ho nepoužívam.Aj pre moju najnovšiu aktivitu som použil tento spôsob a JŘ bol hotový za pár minút.Zistil som si len začiatočné číslo hodiny, a potom som pomocou kalkulačky vyrátal ostatné časy.

Šemora napsal:
..a není to moc zbytečně složité? Já to dělám přes program Activity Changer a zadání jízdního řádu je otázkou pár sekund.
Zbyněk Šemora

A jak se ten Aktivity Changer otvírá, mám ho nainstalován, dokonce včetně JAVY, ale nevím jak ho otevřu, je tam nějakej dávkový soubor BAT, ale neotevře se mi to, jinak jsou tam nějaké soubory s příponou .class. Jak je otevřít ?

Stiahol som si ten program zo španielských stránok, ale na španielčinu talent nemám. Neviete niekto, či nie je to tohoto programu nejaká angličtina alebo niečo zrozumiteľnejšie?

Ondro754 napsal:
Odkiaľ máte ten Activity Changer?

To není podstatné, stahoval jsem to tuším ze stránek http://www.train-sim.com včetně JAVY. Ale nevím, jak jej otevřít. Respektíve, v adresáři, kde je ten program nainstalován není žádný "executable file "

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře