V editoru úkolů nelze zobrazit seznam dieselových lokomotiv

Robert Schindler

Cestující
Zdravím,

stala se mi taková kuriózní věc - při úpravě či vytváření nového consistu mi při pokusu nastavit typ seznamu vozidel na "lokomotivy (dieselové)" editor vykopne se známou hláškou "Omlouváme se ...". Stejně se to chová i na jiných tratích či po restartu PC. Ostatní typy vozidel - elektrické, parní, osobní vozy - nastavit jdou.

Tak jsem dost bezradný. Jen mi hlavně někdo nepište, ať přeinstaluji MSTS se všemi tratěmi, aktivitami, trainsety apod. :(

To znamená že jsi nainstaloval nějaký stroj který obsahuje chybu a editor si s tím neví rady a tudíž spadne. Použij program ConBuilder a oprav vypsané chyby. Taktéž dobrý na toto je program Convoi který je navíc česky.

Pomocí Convoie jsem udělal consist, který jsem nemohl udělat přes AE. Ale v kontrolách consistů nenašel Convoi nic, u eng našel 47 chyb a podobné množství u wag. Navíc mu dost dlouho trvá než po spuštění načte potřebné soubory. U eng souborů vypisuje např. chybu v parametru Wagon\WagonShape (, hodnotu cd_750311.s, navrhovaná hodnota cd_750235.s. Mám tedy dát "Použij"? Nebodu to pak ještě horší? Bohužel o tomhle nic nevím, asi jsem si stáhl stroje potřebné k nějaké aktivitě a tím se to všecko nějak pokazilo ...

Consist Builder také našel chyby v eng souborech, ale všechno jsou to zápisy typu:

[SHAPE FILE MISSING]
The shape definition file cd_750311.sd located in the folder
F:\PROGRAM FILES\MICROSOFT GAMES\TRAIN SIMULATOR\TRAINS\TRAINSET\CD_750\
is pointing to a file named cd_750311.s that doesn't exist in the same folder.
The error was found on this line: shape ( cd_750311.s

Z toho nejsem moudrý ani trochu. :shaking: Navíc jsou to zápisy u lokomotiv, které jsem určitě v poslední době neinstaloval ...

Robert Schindler napsal:
Pomocí Convoie jsem udělal consist, který jsem nemohl udělat přes AE. Ale v kontrolách consistů nenašel Convoi nic, u eng našel 47 chyb a podobné množství u wag. Navíc mu dost dlouho trvá než po spuštění načte potřebné soubory. U eng souborů vypisuje např. chybu v parametru Wagon\WagonShape (, hodnotu cd_750311.s, navrhovaná hodnota cd_750235.s. Mám tedy dát "Použij"? Nebodu to pak ještě horší? Bohužel o tomhle nic nevím, asi jsem si stáhl stroje potřebné k nějaké aktivitě a tím se to všecko nějak pokazilo ...
Pravděpodobně bude chyba v souboru .eng, která vznikla klonováním z předlohového modelu. V souboru.eng je nejspíš volán neodpovídající soubor modelu.s ( cd_750235.eng asi obsahuje zápis cd_750311.s místo cd_750235.s - zkontrolovat všechny vnitřní hodnoty ).
Tyhle stroje tu mám, ale u žádného jsem tuto chybu neobjevil, odkud jsou tyhle verze ?

bob57_cz napsal:
Robert Schindler napsal:
Pravděpodobně bude chyba v souboru .eng, která vznikla klonováním z předlohového modelu. V souboru.eng je nejspíš volán neodpovídající soubor modelu.s ( cd_750235.eng asi obsahuje zápis cd_750311.s místo cd_750235.s - zkontrolovat všechny vnitřní hodnoty ).
Tyhle stroje tu mám, ale u žádného jsem tuto chybu neobjevil, odkud jsou tyhle verze ?

To přesně nevím, poslední stroje nutné pro aktivity jsem stahoval ze stánek http://www.loko.boletice.cz/ (odkud pravděpodobně jsou), http://pikku.msts.cz/ a http://vrbam.ic.cz.

Ještě mě napadla jedna možnost, jak zjistit chybné stroje, aniž bych opravoval vše, co mi CB vypisuje (i když je to poněkud zdlouhavé): když spustím aktivitu (tedy MSTS) přes Train Store, poté MSTS ukončím a otevřu aktivitu v AE, měla by se při pokusu zobrazit seznam dieselových lokomotiv v případě chybných strojů chyba projet, že? Tak bych mohl postupným testováním aktivit (zase tolik jich nemám) přijít na to, které eng (resp. skupina eng) jsou vadné ...

Naposled editoval moderátor:
Stačí si například všechny dieselky z TRAINSETu přesunout pryč a postupně dávat složky zpět a zkoušet AE... Tímto způsobem jsem odhalil chybu v ENGu jedné 810ky z Kankových stránek (myslím, že to byla 810.183)...

radekedar napsal:
Stačí si například všechny dieselky z TRAINSETu přesunout pryč a postupně dávat složky zpět a zkoušet AE... Tímto způsobem jsem odhalil chybu v ENGu jedné 810ky z Kankových stránek (myslím, že to byla 810.183)...

To mě už napadlo také, akorát že se pak člověk musí při spuštění AE proklikávat spoustou chybových hlášek.

Robert Schindler napsal:
To mě už napadlo také, akorát že se pak člověk musí při spuštění AE proklikávat spoustou chybových hlášek.
Hlášky mi taky dřív nabíhaly, pak jsem v CONech dodávaných s aktivitami opravil názvy a složky modelů a jsem za vodou :D

Nejlepší způsob je prostudovat pomocí ConBuilderu nebo Convoi150 všechny chyby a postupně je odstranit. Je to sice zdlouhavá metoda ale naprosto spolehlivá. Mi už se to stalo několikrát a pokaždé jsem problém odstranil tímto způsobem.

Tommy66 napsal:
Nejlepší způsob je prostudovat pomocí ConBuilderu nebo Convoi150 všechny chyby a postupně je odstranit. Je to sice zdlouhavá metoda ale naprosto spolehlivá. Mi už se to stalo několikrát a pokaždé jsem problém odstranil tímto způsobem.
ConBuilder jsem vyzkoušel, protože na chyby, které se vyskytly po nainstalování 20 aktivit :D jsem už nesatčil :D

Instalace jakékoliv aktivity nemá nic společného s tím že eng odkazuje na s soubor, který v PC nemáš. To zablokování seznamu konkrétních druhů lokomotiv má na svědomí jen instalace špatných archivů modelů (eng+s+sd+ace). Takže použít ConBuilder a projít jednu chybu za druhou. Jinak budeš mít stále nějaké problémy. A většinou v okamžiku kdy budou nejotravnější - nebudeš mít čas hledat příčinu.

Přesně tak. Neprohlížej aktivity ale vozidla! A všechny zobrazené chyby ( odkazy na neplatné soubory a podobně ) musíš opravit.

Tak ono to tak hrozné nebylo a vše již funguje jak má, většinou šlo o to, že např. někde v eng souboru mělo být 010int, ale je tam jen 010. Nebo byl v .sd souboru odkaz na špatný .s.

Chtěl bych se ale ještě zeptat - CB našel mj. tento případ:

[Engine SHAPE FILE]
The shape file cd_750311.s specified by the file CD_750311.ENG
is missing from the folder
F:\PROGRAM FILES\MICROSOFT GAMES\TRAIN SIMULATOR\TRAINS\TRAINSET\CD_750\
The error was found on this line: WagonShape ( cd_750311.s )

Ve složce skutečně cd_750311.s nebylo, tak jsem to přepsal na nejbližší stroj, takže na WagonShape ( cd_750346.s ). Bude to někde vadit? Byl to totiž nejčastější problém. Zajímavé je, že tyhle úpravy CB vezme, ale Convoi daný stroj i tak vyhodnotí jako chybný. Našel ještě řádku PassengerCabinFile ( cd_750311.s ). Mám to tedy opravit i tam?

Jinak moc díky za odpovědi.

Back
Nahoře