Nastavení eng souboru - "trakční charakteristika"

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Bob
  • Datum začátku Datum začátku
Roman napsal:
Ahoj, nemáte někdo trakční charakteristiku loko 182 nebo 183 ?
Romane,raději bych počkal,až se sjednotí nastavení šestikoláků a to taky kvůli cabům pokud používáš MSTS Bin 1.6.Eng se dá rozhodit velice snadno,ale najít pak chybu trvá velice dlouho.Existuje totiž několik variant nastavení engů obou šestikoláků.Pokud nastavení engů rozumíš,tak to je jiná.

Petr Novák napsal:
Roman napsal:
Ahoj, nemáte někdo trakční charakteristiku loko 182 nebo 183 ?
Romane,raději bych počkal,až se sjednotí nastavení šestikoláků a to taky kvůli cabům pokud používáš MSTS Bin 1.6.Eng se dá rozhodit velice snadno,ale najít pak chybu trvá velice dlouho.Existuje totiž několik variant nastavení engů obou šestikoláků.Pokud nastavení engů rozumíš,tak to je jiná.

No, v první řadě mi jde hlavně o porovnání současného engu se skutečností. Tam je sice nastaveno krokování kontroleru , ale maximální tažnou sílu dosáhneš až na posledním stupni a tam tě nepustí skluz ( opravdu je nastaven v rozporu s realitou, jak se to tady už řešilo ). Dle charakteristiky , kterou mám k dispozici je tažná síla pro krokování nahoru 285 kN ( na mezi adheze 345 kN ) dosažena už na 5 st. A s touto tažnou silou se rozjedeš se zátěží 2000t i ve stoupání 10 promile.
Problém je chování MSTS , tam by možná pomohl MSTS Bin, pokud by se povedlo nastavit , aby simulátor bral v úvahu pouze maximální tažnou sílu a nepřeskakoval nesmyslně mezi trvalou a maximální tažnou silou. Pak by bylo možno nastavit engy hodně blízko ralitě, jelikož by tažná síla klesala ihned po rozjezdu a ne jako teď až při dosažení asi 40 km/h.
To by Ti ovšem perfektně odborně vysvětlil Bob57cz

S tím skluzem souhlasím,jsou v sekci Adhesion podle mého názoru jiná čísla,která neodpovídají realitě,proto je do skluzu.Proto se taky špatně rozjíždí a musí se jet krokem.Podle mě by stačilo dát do té sekce reálná čísla a rozjezdy by mohly být v pořádku,protože by se dostupný trakční výkon z obvodu kol přenesl na koleje.A je zajímavé,že turbínka má menší tažnou sílu,ale se zátěží přes 2000t se rozjede v pohodě.Přitom je to taky šestikolák.Miran o tom psal někde ve foru,že je několik engů 181,které jsou různě nastavené a podle mě mají všechny špatně spočítanou sekci Adhesion.Podle mě je druhá a třetí konstata nízká,proto jde loko do skluzu při větším výkonu.Tak jsem to znovu propočítal a sekce Adheasion mi při hmotnosti 120t řady 181 vycházejí tato čísla: ( 0.11 0.36 3.16 0 ).Defaultní nastavení je ( 0.2 0.4 2 0) a právě u třetího koeficientu je defaultní nastavení málo.

Ahojte!
- prosím Vás, kto má s tým skúsenosti, aký vplyv má na chovanie vozidla tento riadok?

EngineControllers (
Throttle ( 0 1 0.025 0
NumNotches ( 0 )

čo presne znamenajú tie čísla? Dakujem

zsbeer napsal:
Ahojte!
- prosím Vás, kto má s tým skúsenosti, aký vplyv má na chovanie vozidla tento riadok?

EngineControllers (
Throttle ( 0 1 0.025 0
NumNotches ( 0 )

Mělo by to být nastavení regulace výkonu a to následovně :

NumNotches(0) - nemáš žádné pevně definované stupně, takže výkon reguluješ v rozsahu 0-100% lineárně s krokem 2,5%

zsbeer napsal:
Ahojte!

EngineControllers (
Throttle ( 0 1 0.025 0
NumNotches ( 0 )

.......to třetí číslo(0.025)-čím bude vyšší,tím rychlejí se bude pohybovat páka plynu-třeba 0.05.........

a to poslední číslo je poloha při startu hry - 0 - 0% výkonu. Je možné třeba mít brzdu v poloze 0.85 - zabržděno na 85%. U páky plynu by ale jiná poloha než 0 byla nežádoucí

Back
Nahoře