modely řady 477

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Naposled editoval moderátor:
Vrbam napsal:
INFORMACE O PIKKOVYCH 477 0 BYLA ZVEREJNENA V MINIDISKUZI NA STRANKACH WWW.MSTS.CZ :!: :!: :!:

Takze soudruzi klid.
Takže odkud myslíš,že jsem překopíroval ty Pikkovy informace?Podívej se na můj příspěvek pořádně a porovnej ho s tím zápisem v minidiskuzi,já jsem nevěděl,jak to mám nazvat,tak jsem to nazval krátké zprávy... :idea: :?:

No tak chlapci, nechte toho. Někdo si toho všiml a někdo ne, za ty tahanice to nestojí. Brzo bude další release, tak si hlídejte minidiskusi nebo krátké zprávy, anebo ještě vůbec nejlepší, čas od času se podívejte na moje stránky.

Že už by byla Bába s nůší (475.0)? Tak to se tedy moc těším,v reálu jsem ji nikdy neviděl,tak alespoň v MSTS...

Zatím to opravdu vypadá na 475.0. Ještě drobné korekce textur a úspěšně exportovat upravený model. Zároveň snad rovněž poodhalím nějaké novinky ze své dílny. Ale ve hře jsou další modely nejen parních lokomotiv.

No za tohle díky a prosím všechny,aby sami chodili na Pikkovy stránky,ono prolejzat všechny weby okolo MSTS je docela zábava... :lol:

Souhlasím. Taky jsem tam zabrousil a ejhle, moji miláčkové T334, T435, T458 a dokonce i T211. Už je honím po tratích.....
Karel
P.S. Pikku, díky.

Pánové, a to kdybyste věděli co ještě PILOW Inc. chystá ... ale milovníky dieselové trakce asi nepotěším, snad jen rekonstrukcí svého prvního modelu, 703.045. Jinak jsou to většinou už jen parní lokomotivy, malé, velké, černé, modré, zelené, rudé, s tendrem i bez něj ... Pro každého něco doufám. Nebudu nic slibovat, ale pokusím se brzo o nějaký další release. Je z čeho brát.

Pikku,už nás nenapínej,naznač alespoň na co se můžeme těšit,motory teď dělá hodně modelářů,ale páru?Těch máme pořád málo a to československá lokomotivní škola byla opravdu vyhlášená,tak ať se máme čím chlubit.Jinak díky moc za tu historii.A malý soukromý dotaz - nešla by upravit všudybylka 354.1, ten německý model není příliš dobrý,něco jako byl ten první papoušek,prosím...

Kdyz nahlednu do dilny, tak je to moc hezky pohled co nas ceka, ale vsechny ty loko maji jeden nedostatek. Tim je, ze neexistuje ani jedna trat ČSD, po ktere muzeme tyto pary prohanet

Vrbam napsal:
Kdyz nahlednu do dilny, tak je to moc hezky pohled co nas ceka, ale vsechny ty loko maji jeden nedostatek. Tim je, ze neexistuje ani jedna trat ČSD, po ktere muzeme tyto pary prohanet
No vzhledem k tomu, jaké "nároky na autentičnost stávajících tratí" klade veřejnost, tak asi nemá cenu připomínat, že by neměl být problém jezdit s párami na těchto fiktivních tratích :

Bystřice-Hustopeče
Lokálka
Křižanov-Borová
snesla by to i trať Plzeň-Furt v lese - že jo Taxi

a co třeba taková 310?

Martens napsal:
No vzhledem k tomu, jaké "nároky na autentičnost stávajících tratí" klade veřejnost, tak asi nemá cenu připomínat, že by neměl být problém jezdit s párami na těchto fiktivních tratích :

Bystřice-Hustopeče
Lokálka
Křižanov-Borová

a co třeba taková 310?

No ono hnát albatrosy nebo štokry po lokálkách čtyřicítkou asi nebude ono, to by asi rovnalo oblouky. Ale např. takový úsek Poprad - Žilina je podle mě ideální (včera jsem to jel)
Ta autentičnost je z modelářského pohledu diskutabilní. Stejná vozidla taky vypadala pokaždé jinak v 50. 60. a 70. letech. Jediné, co chybí v každé trati jsou funkční vodní jeřáby a zauhlování. (ó, takový animovaný Teudloff, to by bylo něco :eek: )

Martens napsal:

Bystřice-Hustopeče
Lokálka
Křižanov-Borová

a co třeba taková 310?

Sice nic proti lokalkam, ale ty se spise hodi pro mensi lokomotivy (423, 433, 434, 524 apod.).
Prohanet slechticnu po trati 310 rychlosti 70 km/h a skoro po rovine je docela nuda.

Treba zajimavy je usek Praha - Beroun - Plzen, kde se loko rady 498.1 prohanely az s vlaky o 14ti vozech.

Ale preci jen jizda proti navestidlum AZD s parou je preci jen divne reseni.

Jezdit po fiktivních tratích, to není ono. Ohledně parních lokomotiv, to chce historický jízdní řád a jet podle něj. Albatrosy jezdily i na 4 znakém autobloku z Plzně do Chebu, takže se nemusíte obávat, že kolem návěstidel AŽD páry nejezdily.
Jenomže tady je už tradice fňukat, že není kde jezdit, ale nikdo se nechopí díla něco postavit (z hlediska získání podkladů, dnes nemožné), ale poohlédnout se co už je postaveno a kde by historický provoz napodobit šel. Celá trať Žilina - Košice, Břeclav - Bratislava a nově až bude hotovo, Hradecké tratě. V takovém Týništi se nic nezměnilo a na Náchod a Letohrad klidně nějaká pára může vyrazit.

Martens napsal:

Bystřice-Hustopeče
Lokálka
Křižanov-Borová

a co třeba taková 310?
Presne jak hovoríš, trať ČD 180 je takmer ako stvorená na takéto jazdy ... mechanické návestidlá, pekná krajina okolo ... tam som robil screeny na šlachtičné, ale za hriech by stála aj napríklad odelektrizovaná Vysočina, len ju doplniť o tie vodné žeriavy, vymeniť návestidlá za ruský autoblok alebo mechaniky a bola by Cool.
Za hriech by stál aj úsek Brno - Č. Třebová, keby sa dôsledne odelektrizoval a trocha upravili návestidlá. Myslím, že by nikomu neprekážalo, že je to mierne polofikcia.
Skúšobné jazdy s novými Pikkovými modelmi teraz robím na úseku Žilina - Poprad a vôbec mi nevadí, že sú tam troleje ... dojem z jazdy je veľmi dobrý, trať je zatiaľ v takmer pôvodnom stave od čias začiatkov elektrifikácie a vtedy sa tam občas nejaká parná mašina zatúlala. Jeiná do očí bijúca haluz by bola Liptovská Mara ... ale to vôbec neruší - vôbec z tej trate mám veľmi dobrý dojem.
Pre mňa majú Pikkove parné mašiny zelenú a je na mieste povedať, že Pikku chrlí jeden super model za druhým a neustále sa v modelovaní zdokonaľuje ... betaverzia 534.03 je tomu neklamným znakom

Většina vozidel odpovídá právě období 60. let. Troleje určitě na škodu nebudou - nějaké ty bobiny už dávno jezdily a dieslů a motorových vozů taky nebylo málo, pokud teda někdo nemyslí zrovna ještě předválečný provoz.

Zdravim, vysocinu i 180 jsem si pro soukrome ucely deelektrifikoval. staci v souborech world vyhazet objekty vedeni. pokud si je zazalohujete, je to zcela vratny proces. route editor neni treba, jen textovy editor .

Back
Nahoře