Problém s Editing Tools

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Hezký večer ! Pokaždé, když chci spustit Editing Tools, chce to po mne, abych vložil CD do mechaniky, proč, když to po mne nikdy nechtělo ? Dnes jsem 2 x reinstaloval MSTS a je to čím dál horší. Teď mi padá i Editor Aktivit při posunování mapy a zoomování myší.

Když to napíše že CD není v mechanice zmáčkni storno a je klid. Někdy to po mně chce i dvakrát.

Jirka napsal:
Hezký večer ! Pokaždé, když chci spustit Editing Tools, chce to po mne, abych vložil CD do mechaniky, proč, když to po mne nikdy nechtělo ? Dnes jsem 2 x reinstaloval MSTS a je to čím dál horší. Teď mi padá i Editor Aktivit při posunování mapy a zoomování myší.

Po mně to chce CD také, stačí stisknout zrušit,mám Systém XP+2 Pack.K padání editoru,měl jsem stejný problém.Pomohlo zrušit zobrazení názvů stanic ,kolejí ,prostě všeho a nechat vždy jen to co momentálně potřebuji .

Na řešení tohoto problému jsou tři možnosti.
-po startu počítače nevkládat do mechaniky žádné CD
-když už jej tam vložíte, tak jej tam nechte vložené
-restartovat počítač

Ale přeinstalovávat MSTS?

Ale poslední verze MSTS vyžaduje vložit disk, aby bylo možné MSTS spustit. Řešení je nahrát např update MSTS z mého CD, stačí exe soubor.

Oba zde popisované problémy - Jirka a Žižkovský Josef - jsou způsobeny rozhozenými zápisy v registrech oken. Asi jediné rozumné řešení je odinstalovat MSTS aby si vyčistil registry a pak znovu korektně nainstalovat.
K CD - jediný okamžik kdy MSTS po mně chtěl CD byla samotná instalace MSTS. Tam si dokonce hlídá i to jestli to je originál - jde o druhé CD které má na sobě ochrany. Pokud máte jen nepovedenou kopii tak to nenainstalujete. Jinak je pravdou že občas mi některé programy při spuštění vyžadují přítomnost CD ale zajímavé je že stačí mít mechaniku obsazenou jakýmkoliv CD. Prostě si chtějí JEN hrábnout na mechaniku. Toto má na svědomí alespoň u mne program AdAware na čištění registrů který vyhazuje některé nežádoucí zápisy z registrů ale jak je vidět tak ne vše. Pak právě mají okna sama o sobě potřebu prohledávat i ty CD mechaniky. A tam stačí mít buďto libovolné CD nebo odklepnout storno požadavku na přístup na CD. Toto nesouvisí s MSTS ale pouze se stavem oken.

Použití Ad-Aware na čištění registrů, to asi nebude to pravé. Pokud vím, tak program slouží primárně ke zcela jinému účelu. Ale proti gustu .......
Originál MSTS vyžaduje ke spuštění hry přísl. CDRom v mechanice.
Řešením je sehnat přísl. exe soubor, který nepracuje s ochranou.
Pokud ale vložíte jakékoli CD a budete chtít spustit MSTS bude hra vyžadovat originál. Ale pokud máte upravený exe soubor, tak stačí storno a je to.

To je zajimavé, já jsem měl originál hry pujčený, v salamandru jsem ho běžně překopíroval na pevný disk (obě CD do jednoho adresáře) a pak vypálil na DVD. Při přeinstalování ho spustím, nainstaluje se bez problémů a CD to po mě nikdy nechtělo.

Originál MSTS vyžaduje originál CD akorát při instalaci. Při spouštění už žádné CD nevyžaduje. Alespoň u mne a u lidí okolo mne se pohybujících. A o žádnou úpravu exe souboru se nejedná. Mé originály leží zaprášené již více jak rok v obalu v šuplíku a MSTS poušťím prakticky obden a bez toho aby otravoval s žádostí o CD.

Podľa mňa to bude zle prepálená kópia CD.Ani po mne nikdy nechcelo originál CD, iba pri inštalácii a vôbec mu nevadilo že je to prepálená kópia.Ale podľa veľkosti inštalácie by som tipol že všetky súbory sa hodia na pevný disk, tak neviem prečo by mal ešte pýtať CD.

To je zajímavé, já má originál MSTS a po instalaci při spuštění zcela určitě vyžadoval CD v mechanice. Ale je pravda, že když se člověk nedá a vytrvale hlášku Stornuje, tak potom MSTS od tohoto požadavku ustoupí. :lol:

Michal napsal:
To je zajímavé, já má originál MSTS a po instalaci při spuštění zcela určitě vyžadoval CD v mechanice. Ale je pravda, že když se člověk nedá a vytrvale hlášku Stornuje, tak potom MSTS od tohoto požadavku ustoupí. :lol:

Tak sa mi zdá že kto má originál CD je natom horšie ako tý čo majú prepálenú kópiu...

Mám pocit, že CDčko to chce,když při minulém spuštění bylo v mechanice. Pojmem CDčko myslím JAKÉKOLIV. Aspoň se mi to tak jeví. Odklepneš párkrát storno a je klid.

Souhlasil bych s Pelikánem. Ten samý problém mám i u jiných programů/her. Někdy CD v mechanice chtějí a jindy zase ne. A vesměs když dám storno na tento požadavek tak je pak nějaký čas klid do té doby než zapomenu jakékoliv CD v mechanice a dotyčné programy spouštím. Zřejmně to souvisí s vlastním systémem oken a jeho způsobem práce s CD mechanikama než přímo s CD od MSTS.

A ještě poznámka ke kopiím CD MSTS - záleží na způsobu jejich vypálení. Pokud je to přepáleno 1:1 tj. i s ochranama tak ta instalace MSTS pak funguje. Pokud je ale kopírován originál jen jako datové CD bez jakékoliv kontroly a následného přenesení ochran tak pak mě (a ne jen mě) instalace z takovéto kopie nefungovala. Jde o druhé CD. Průběh při instalaci byl takový že celá instalace proběhla a ke konci to najednou zjistilo že se jedná o neoriginální CD a vše to velmi rychle odmazalo. A takto se to chovalo i v případě kdy šlo o pouhé přidání tratě z těchto CD. Smázlo to prostě celou instalaci.
Takové mám já poznatky na toto téma.

Back
Nahoře