Cab na 230/240

já si stáhnul pouze eng, který je správně. Jen jsem si přispůsobil značení současně používanému standartu (aby to nerozhodilo aktivity) a udělal i všechny ostatní varianty.

Teda Martensi, nyní je to konečně 240. To jsem čuměl. S volantíkem se už krokuje jak v reálu a na konec šunty, také jako v reálu. A pak, že to nejde. EDB také funguje. Díky za všechny.

Ovládání lokomotivy by chtělo aplikovat i na 230 (samozřejmě bez EDB a s nižší V max)

Jinak eng jako takový by chtěl doladit. Když jsem napojil vozy, byl jsem s nárazníky asi půl metru od sebe. Tah lokomotivy by to chtělo ještě zmírnit, ale brzdy jsou účinější než u osobního auta. Při najíždění na soupravu, když jsem chtěl mírně přibrzdit, asi z 20 km/h, okamžitě jsem stál na místě. S nákladním vlakem jsem na přídavnou brzdu měl účinek jak s průběžnou v poloze Rychlík. Ale Ppoollll něco psal, že na engu pracuje. Takže to chce ještě strpení.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak eng jako takový by chtěl doladit. Když jsem napojil vozy, byl jsem s nárazníky asi půl metru od sebe. Tah lokomotivy by to chtělo ještě zmírnit, ale brzdy jsou účinější než u osobního auta. Při najíždění na soupravu, když jsem chtěl mírně přibrzdit, asi z 20 km/h, okamžitě jsem stál na místě. S nákladním vlakem jsem na přídavnou brzdu měl účinek jak s průběžnou v poloze Rychlík. Ale Ppoollll něco psal, že na engu pracuje. Takže to chce ještě strpení.

No bodejď by to nebrzdilo jako auto, když je tam brzdící hmotnost nastavena na 240kN oproti odpovídajícím 84kN !!! O ostatních vlastnostech (nejen) brzd nemluvě. Přitom podle ohlasu soudím, že můj návod na brzdy, který mám na stránkách je až notoricky známý.
Na novém eng souboru se pracuje.

asi použiji návod a opravím hodnoty sám, když už mám veškeré změny nejen 240 připraveny do aktualizace. Jestli to někdo vyladí lépe, není problém těch pár kilo engů znovu updatovat.

Stiahol som si novú kabinu na 240 a animácia volantu je len do jednej strany (do ľava). Chcem sa spýtať, že či je to tak aj v skutočnosti alebo či pri použití EDB sa volant v skutočnosti otáča do pravej strany (nieje dokončená animácia cab 240).

Je to tak i ve skutečnosti....první krok který se při brždění EDB udělá je přeřazení reverzu do polohy EDB ( funguje jenom pro směr vpřed ( protože vzad stejně v MSTS EDB nebrzdí) a kontrolerem se zařazují jednostlivé odbočky transformátoru....

Směrem doprava se kontrolerem odbočky vyřazují-tohle ale MSTS neumí rozlišit - zda na výkon najíždím nebo vyřazuji stupně....

Jinak pokud se páka kontroléru zamáčkne do pultu, tak tam jsou ještě 4 stupně shuntů.....

Takže ak som tomu dobre porozumel tá animácia v cab 240 je urobená podľa skutočnosti. (volant ide len do jednej strany - do ľava)

V podstatě ano, akorát, co neodpovídá skutečnosti je to, že při sjíždění z výkonu jde v reálu volant do prava, což ošetřit v MSTS nejde...

Vzhledem k tomu, že Džordž uvolnil novou verzi patche s přepínáním světel dle směru jízdy, pozdržím i uvolnění update cabů 230/240 a upravím i engy řad 230/240 pro tento patch verze 1.5.4.

Tolik na dotaz k cabům 230/240 z vlákna k MSTS patch, kdy bude uvolněn update kabin kompatibilní s verzí 1.5.3.

Mohol by som sa opytat preco nejde cab na 240 stiahnut z vasich stranok??
pripadne kde by som ho este nasiel

A co se tam změnilo ? Já už mám přepínání kabin udělané všude, kde jsou stejné obě kabiny. U Džordže je na to jednoduchý návod.

Jsem na ni docela zvědavý a to z několika důvodů :

1) Docela by mne zajímalo, v čem se bude lišit odladěný eng od toho vzorového s CD 240 044,který jsme s Dráčikem a PPoollllem ladili

2)Podle prvního screenu vypadá velmi podobně jako původní Polákův cab.... kamera je docela daleko od pultu (ikdyž je relativně o kousek blíže)...ale dalo seještě víc přiblížit o 10-20cm ( o spodní lem pultu)

3) Jestli bude i verze s MIRELEm?

Jinak vypadá hezky....

To jsem kupodivu poznal.....mojeotázka zněla, zda bude I s MIRELEM.

Ale i tak díky za odpověď.

Zdar!

Chalani mám tu trošku problém. Mám urobený cab z laminátky 240.133 s vlakovým zabezpečovačom MIREL VZ1, elektronickým rýchlomerom MIREL RM1 a digitálnym displejom odbočiek. Problém je taký či mám ponechať plynulú reguláciu výkonu ako je na 242 čo som robil, alebo tam nahádzať stupne. Myslím, že niektoré mašiny majú eng nastavený na stupne iné na plynulý kontrolér.

Ďakujem za odpoveď.

Back
Nahoře