Cab na 230/240

Ondro754 napsal:
Zdar!

Chalani mám tu trošku problém. Mám urobený cab z laminátky 240.133 s vlakovým zabezpečovačom MIREL VZ1, elektronickým rýchlomerom MIREL RM1 a digitálnym displejom odbočiek. Problém je taký či mám ponechať plynulú reguláciu výkonu ako je na 242 čo som robil, alebo tam nahádzať stupne. Myslím, že niektoré mašiny majú eng nastavený na stupne iné na plynulý kontrolér.

Ďakujem za odpoveď.
Jednoznačně na stupně a v rámci kompromisu upravit i chod kontroleru....v podstatě odladěný eng řady 240 je CD 240.044 (součást trainsetu BP), který v simulátoru sjel i Dráčik, tak bych vycházel z tohoto...

Bacha u toho engu....ten nárůst výkonu není lineární, ale vlastně u digitálního ukazatele odboček to nevadí.

Kabína na laminu, ktorú vytvára Arwy je stará klasika, nafotil som to s Dráčikom na 240 078-6, žiadny Mirel, rýchlomer klasika Hasler&Bern, a odbočky ukazuje ručička.Ale som rád že sa nám podarilo aspoň toto, ale keď Ondro 754 píše, že pracuje aj na modernizovanej verzii je to dobré.
Výšku pohľadu sme sa snažili s Dráčikom prispôsobiť do výšky pohľadu rušňovodiča a šírka bola daná kapacitou objektívu foťáka ale zmestilo sa to od pák bŕzd po všetky spínače a ukazovateľ trolejového napätia, takže toľko pre ozrejmenie novej kabíny na 240.

Jak už jsem psal Arwymu, tak pohled majstra je tady podstatně lepší než u stávajícího cabu - animace jsou bohužel krokem zpět ( mít pouze 2 polohy brzdiče na provozní brždění u průběžné brzdy je opravdu málo - ale to souvisí s dodávaným engem), stejně jako zkreslené chování modrého světla na opakovači, počty odboček na trakčním transformátoru (de facto oproti reálu nahazuje další odbočky i při chodu kontroleru zpět z polohy +1 do 0 ....), pravý i levý pohled bych taky asi vyměnil (světelně jsou trošku takové vyblité.....

Další věci má již ode mne Arwy k dispozici....

Tak potom niet čo riešiť.Spolupráca je nad zlato.U mňa treba prihliadať na to, že to je asi druhá-tretia kabína čo som fotil pre MSTS.Ale lepšie ako hrdzavým klincom do oka...

Hlavně, když jde všem o to, aby se kvalita MSTS posouvala směrem vpřed a zpátky ni krok.....

Tak, cab je už konečne dokončený. Prečítajte si citovaný príspevok, aby ste nezabíjali zbytočne čas sťahovaním a neboli nakoniec sklamaný. Podľa mňa je nový cab lepší i keď nemá toľko polôh animácií prevádzkového brzdenia. Stiahnuť si ho môžete z mojich stránok.

069e2d4cca938f12f3bb5499471a51bd.jpg
64bcc0b9f9d531e39a8e707bc46960ef.jpg

Nazdar Arwy,
tak jak tak koukám,Tvůj nový cab pro "laminy" je opravdu parádní. Mimochodem,dá se v MSTS nějak použít i ten mobil ležící na SJŘ/ZCP ??? :D
Přeji hodně dalších vydařených cabů.

Zdraví
David

Naposled editoval moderátor:
Arwy, spousta věcí se tam opravila.....skvělá práce....a ten brzdič...pokud není nafocený, tak s tím stejně nic neuděláš ....

Samozrejme že dá. A ak Ti vyschne v hrdle z toľkého telefonovania, tak sa môžeš napiť z malinovky za pultom. Len neviem či Ti potom Dráčik nepošle účet :D .

Zásluhu na novom cabe majú predovšetkým Dráčik s Dussom, ktorí ho nafotili a poskytli informácie o spôsobe ovládania a aj Martens ktorý svojou kritikou prispel k jeho zreálneniu.

Veeľmi pekná práca Arwy, patrí ti standing ovations a klobúk dole, vďaka za všetkých ešte raz.

Mozem sa opytat,preco mi neukazuje pocas jazdy odbocky a taktiez mi neukazuje animaciu kontrolera.Kontroler mam v druhej polohe stale.

Dakujem za odpoved

Protože to funguje korektně pouze s engem na 240004.eng ve složce zssk_240.....pokud to používáš s jiným číslem, tak je velmi pravděpodobné, že to nebude fungovat správně.....musí se ještě z tohoto vzorového engu překlopit a naklonovat ostatní engy pro CD a ZSSK mašiny této řady.....

Ano, je to použitím pôvodného engu. Ja som si to skúšal, aby som videl ako sa to chová na pôvodnom engu. Presne takto sa to chovalo. S novým vzorovým engom je chovanie ok.

K tejto kabíne používajte výhradne LEN eng /240 004/, ktorý Arwy prikladá k downloadu spolu s kabínou v jednom RAR-archíve, samozrejme ako písal Martens je potrebné prepísať všetky engy pre lokomotívy radu 240 aby kabína všade fungovala korektne.

No mne ten cab na tu 240.004 vobec nejde a neviem preco...

Naposled editoval moderátor:
Máš na disku správný eng?
Máš dobře cesty a nahraný cab?
Jedeš se správným engem?

Vo vzorovom engu treba upravit názov 240004 na zssk_240004 asi na štyroch miestach ak používaš traiset BP.

Vzhledem k tomu že vzorový eng 240004 má spřáhla nastavená na 80cm, tak jsem si je napřed upravil na 30cm, pak jsem do všech loko 240 nakopíroval eng 240004 a poté upravil všechny názvy tak jak mají být podle jednotlivých loko a nový cab 240 už mi funguje na všech loko 240 správně a bez problémů

Ale ale chlapi! Priložený eng je len na ukážku! Cab bol postavený na vyladenom eng súbore ktorý mi poslal myslím že Martens. Takto upravené eng-y sú zrejme všetky zo Šemorovho trainsetu (tie ktoré som stiahol na skúšku boli). V jednotlivých témach tohto fóra sú popísané návody ako používať jeden cab pre viacero rušňov (a malo by to patriť k základným znalostiam MSTS). Pre funkciu cabu je jedno ako je označený eng súbor, alebo či má spriahla na 30 či 80. Dôležitý je správny odkaz na cab a správny počet polôh ovládacích prvkov (kontroléra a priebežnej brzdy). Inak sa vám cab vôbec nezobrazí alebo nastane nesprávna animácia ovládacích prvkov. Vzhľadom na rôzne autorské práva, ktoré už zakazujú zverejňovanie akokoľvek upravených eng súborov, je len na vás aby ste si ich sami upravili, alebo počkali kým tak neurobí autor modelu.

Back
Nahoře