Cab na 230/240

Nechci zakládat nové téma ,ale mám jeden dotaz , nejlépe na strojvedoucí. U řady 151 mám v .eng nastaven EngineControllers na 56 stupňů , ale v přibližném nastavení výkonu ( serie , seriové šunty .........)jsem v koncích. Mám to 2%-100% ale pořád to není ono . Vím že MSTS je kompromis ale ten rozjezd ......... Dík

To Arwy:Až by si chcel môžem Ti kabínu na 240 nafotiť,avšak animované prvky by si musel použiť z už existujúcej kabíny,nakoľko nemám statív.Tak povedz.

Dušan

Včera som skúšal radenie po stupňoch na 350 - 56 stupňov vrátane šuntov. Je to trochu reálnejšie, ale realite to nezodpovedá, hlavne problém je v zhadzovaní zo stupňov. To prebieha opačne ako radenie, ale v skutočnosti sa kopyto prestaví do úplne inej polohy čomu zas nechce porozumieť MSTS. Radenie po stupňoch je podľa mňa lepšie, tak ako v stutočnosti, vyhnanie mašiny do výkonu nejakú tú dobu trvá a je potrebné regovať s predstihom, tak ako v reále. Chcem ešte sprevádzkovať ukazovanie zaradeného stupňa a sklzovanie (keď jej budete veľmi rýchlo nakladať, tak bude brúsiť). Otázne je, či bude o to záujem, alebo chceme jazdiť systémom z 0 hneď 100% výkon. Z jazdy na gorile musíte byť unavený a narobený :lol: .

To čo vravíš, dobre vravíš Ja myslím, že o to záujem bude. Však sprav anketu a uvidíš Minule si tu spomínal laminátku; ideš s tým niečo robiť? Ja by som bral skôr novú kabínu na laminátku. Určite so mnou dosť ľudí súhlasí, veď napokon si to aj sám napísal.

Arwy: nechci Tě nějak odrazovat od práce, ale to co tu řešíš s těmi stupni, je už z principu nesmysl. Problém je v tom, že páčky v kabině se sice budou pohybovat jako tako podle reality, ale s jízdními vlastnostmi skutečného stroje to nebude mít lautr nic společného. Ty sice nahazuješ (v msts) jednotlivé stupně, ale pouze reguluješ procento výkonu, tj. např. 10st odpovídá 20% výkonu (pokud vezmu 50 stupňů, aby se to lépe počítalo), což je opravdu slabota. Takže postupným sázením stupňů jen navyšuješ výkon do maxima a teoreticky bys měl mít 25st při cca 70-80km/h (v msts by to bylo 50% výkonu) . V reálu při rozjezdu sázíš stupně, abys udržel výkon na maximu - to je od msts opravdu obrovská odlišnost, takže jízdní vlastnosti půjdou nechci říct kam... Taky jsem to kdysi zkoušel takto rozdělit na stupně, ale když jsem se s Vindobonou musel rozjíždět tak na 20st (v reálu bys už při cca 8 - 10st hobloval dvojkolí) a při cca 80km/h musel mít za sebou všechny stupně, tak jsem usoudil, že to je opravdu ptákovina a vrátil se ke klasickému řízení... Takto aplikovat by to šlo jen u lehčích souprav, kde by na rozjezd stačilo i to malé procento výkonu.

No uvidím. Podľa mňa by to malo ísť vyladiť. Je spústa parametrov ktoré sa dajú v eng nastaviť od prúdov až po sklz. Pri počiatočných skúškach som mal súpravu asi z 15 rýchlikačov a dokázal som sa s ňou pohnúť už pri zaradení 2 stupňa, čo podľa mna nemusí byť až tak ďaleko od reality (na elktrikách v ráli nejazdím).

Ešte k tým stupňov, veď aj reáli sa predsa radením stupňou udáva v podstate percento výkonu (napr. na gorile pri zjednodušení povedané percento vyradenia predradného odporu). Nie?

Ppoolll: odborne povedané ... :) :) Dík za vysvetlenie, už je to aj mne o niečo jasnejšie :idea:
Teraz ale úplne vážne: ak niekto chcete kabínu na 240-tku robiť nanovo tak dajte vedieť, môžem to nafotiť. Lebo ak to nikto robiť nebude, tak na čo sa mám potom zbytočne snažiť.

Přesunutí příspěvků

Část příspěvku, která se už netýkala přímo cab na 240 ( šlo o diskusi k detailnímu nastavení eng souboru) jsem přesunul do sekce Chování simulátoru.

(Už se tam nachází i popis na nastavení brzd....)

.hmmm

Myslim, ze s tym novym radenim je to dobry napad..... a rad by som si tu Gorilu aj vyskusal...dostanem sa niekde k tomu???

Myslim, že určitě......co se týče laminátky, tak i přes extrémní pracovní vytížení v posledních dnech se našlo pár chvil a už je upravený cab od J.Poláka hotový...ještě upravit reverz na EDB a trošku upravit zvuky....údajně u 240 při EDB opět převládá zvuk ventilátoru.....jo a pak maličkost doladit výkonově eng .....

Jinak 240 má 32 poloh pro jízdu ( vč. 4 shuntovacích stupňů - tam se mi zatím nepodařilo něco udělat s tou asymetrií) a 32 poloh pro EDB.....

Co se týče gorily, tak tam už cab upravil Arwy.....a podle skvělého PPoollllova popisu zde v sekci nastavení eng souborů se dá jednoduše upravit i ten cab....stejně jako cab pro řady x63.....

OK

...no jasne....ale mohol by nejaky obetavec dat tie zmeny k downloadu.... :lol:

Úpravy dostal k posouzení a doladění dneska PPoollll a dále jsem požádal původní autory o souhlas se zveřejněním jejich upraveného díla, takže pokud by vše prošlo a podařilo se doladit eng soubor, tak oficiálně s uvolním link.....

S úpravou souvisí i úprava engu ( zavedení EDB)

OK....

OK....dufam,ze sa to vsetko podari a v dohladne j dobe sa toho vsetci priaznivci reaaalov dockaaame....sa na to tesiim :)

Download cab 240 s EDB

Na http://mlasevic.wz.cz v sekci Download je k dispozici modifikovaný cabview pro řadu 240. Jsou tam následující verze :

Cab 240 ( denní i noční verze) - upravený cab od Jirky Poláka a upravená noční verze od Marka z Vysočiny

Kompletní download modelu ČD 240.044 a download vyseparovaného eng souboru - autoři jsou uvedeni v přiloženém readme souboru.

Eng ještě ladí PPoollll, takže možná dozná nějaké změny, ale s modelem se už dá jezdit.....

Martens

V sobotu jsi poslal linky ale ještě v noci ze soboty na neděli jsi poslal mejla že je tam chyba. Ta chyba je už tedy odstraněná? Nic jsi už neposlal. Pokud je to už podle tebe finální tak si to stáhnu a otestuju.

Počítejte ale s několika dny neboť pečlivé otestování chování nejde zvládnout za jeden večer. Jakmile s výsledkem budu spokojen tak to zveřejním. Občas přijdu na různé chybičky i sám po sobě po několika večerech ježdění. Nemám zájem cokoliv úmyslně zdržovat. On je ale rozdíl v tom na něco jen kouknout, zabalit to a dát ven a nebo něco nejdříve řádně prozkoušet a to třeba i ve více lidech za různých situací.

To PPoollll:
Byla tam chybka v odkazech na sms a cvf soubory.....ty jsem si přestěhoval do commonů, a v engu jsem to nechal v defaultních cestách...
Ale maila jsem psal hnedle večer Tobě, Janíčkovi i Arwymu.....a nebo to nedošlo.....?

Jinak změnám po PPoollllových testech by mělo dojít jenom v eng a cvf souboru......grafika a animace už snad zůstanou.....

Martens

Tak tuhle chybičku bych si opravil i sám. :)
Jinak toho zmiňovaného mejla sem nedostal. Mám kvůli velikosti schránky poštu přesměrovanou na seznam ale jsi už třetí člověk u kterého pozitivně vím že něco posílal a nic nedošlo. Zřejmně je to dílo spamových a antivirových filtrů na seznamu. Bohužel tam není (nebo o tom nevím) funkce jak tyto filtry odnaučit filtrovat některé odesilatele.
Dotyčné soubory jsem si již stáhnul a začne testování. Sám jsem zvědav jak jsi úspěšný ve své tvorbě týkající se chování modelu a kabiny. :wink:

PS

Všechno zpět - odkazy došly 2x. Ale to varování o chybě došlo až 7 hodin po nich a to mne zmátlo. :cry: Takže mi zatím seznam občas filtruje 2 lidi.

Upozorňuji ostatní že se k Martensovi vloudila chyba na jeho stránky. Má tam v archivu jiný model 240 než je avizovaný. Proto doporučuji zatím tu 240 nestahovat :!: :!: :!:

Back
Nahoře