Zvuky dvojkolí - styk kolejnice

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Zdravím znalce s dotazem..
Kdysi po stažení tratě Lužiny se při jízdě vlaků po trati ozýval klapot dvojkolí na stycích kolejnic. Po stažení dalších tratí se tento pěkný doplněk při jízdě vytratil. Zřejmě se něco přepsalo ve složce SOUND, ale nevím kde a co. Poradí někdo ??

Zrejme sa prepísali niektoré buď .sms alebo .wav súbory v adresári MsTS/SOUND poriešiť sa to dá najjednoduchšie asi reinštaláciou Lužín.

KaMat napsal:
to byli nejspis ty vagony se kteryma jsi tam jel.
:cry: Bohužel ve vagonech to není, ani nepomohlo překopírování zálohovaného adresáře Lužiny/sound a ani adresáře MSTS/sound..které soubory to klapání kol vlastně dělají ?

U me to funguje tak jak to pise KaMat. Ve .wag souborech na konci je odkaz na prislusny .sms soubor s definici zvuku pro vagon. Sveho casu jsem si stahoval zvuky vagonu z msts.de, pak peclive vybiral zrno od plev a postupne u vsech vagonu zamenil puvodni zvuky za nove. Mam jine zvuky pro dvouose, ctyrose, plosinove, osobni vne i uvnitr apod. Ted si vzpominam, ze jedna z techto sad mela primo celou skalu zvuku pojmenovanych stoss1.wav .... stoss8.wav (klapani kol dle prave projizdene rychlosti)

J.V.: Kdybychom hodne poprosili, nebylo by mozno Vase upravene vozy dat k dispozici? Jsou uzivatele, kteri nevladnou cizim jazykem na vyhledavani souboru na netu a do uprav v MSTS si netroufaji. Diky!
PS: Kdyby si kazdy soukromnicil na svem pisecku, kde bychom dnes s MSTS byli, ze :wink:

Tim napsal:
J.V.: Kdybychom hodne poprosili, nebylo by mozno Vase upravene vozy dat k dispozici? Jsou uzivatele, kteri nevladnou cizim jazykem na vyhledavani souboru na netu a do uprav v MSTS si netroufaji. Diky!
PS: Kdyby si kazdy soukromnicil na svem pisecku, kde bychom dnes s MSTS byli, ze :wink:

Nechci soukromničit. Předně se ale musím omluvit za špatně udanou adresu.
Správně je to takto:
nákladní dvouosé vagóny - bstsndgw.zip Zdroj:http://www.mstrainstop.com/cgi-bin/download/download.cgi?file=446
kontejnerové vagóny - dbcont.zip Zdroj: TheTrain.de Downloadarea - Sound - Wagen Sound fuer Containerwaggon und aehnliche V2.0
nákladní čtyřosé vagóny - dbschwer.zip Zdroj: TheTrain.de Downloadarea - Sound - Wagen Sound fuer schwere Gueterwaggons V2.0
osobní vagóny - dzugsound.zip Zdroj: TheTrain.de Downloadarea - Sound - Wagen Sehr komplexer Sound fuer 4achsige Personen/Dzugwagen .V1.0
obsahuje vnější i vnitřní zvuky
osobní vagóny s klimatizací - převzal jsem "šum" klimatizace ze zvuků Acela do interních zvuků těchto vagónů.
Všechno jsem si nakopíroval do ../../trainset/common.snd/sndvag
Původní .sms soubory jsem si přejmenoval pro snažší orientaci na nakladni.sms, tezky.sms, kontejner.sms, vagon-in.sms, vagon-out.sms, pretlak.sms atd. Jsou tam i původní "speciály" jako Rybák a maďarský Gabs (ten používám pro většinu krytých čtyřosých).
Našly ba se i další spec. zvuky (např. pro cisternové vagóny apod.), ale nechtěl jsem si komplikovat život.

Nějak jsem přehlídnul, že požadavek byl na poskytnutí celých vozů. To by asi dost dobře nešlo i kdybych měl dobrou vůli. Patrně by se jednalo o onu složku ../../common.snd/sndvag/ a veškeré .eng a .wag soubory. Má to ovšem háček. Já nedávno dokončil předělání celého trainsetu. Základ dle T. s úpravami velikostí a spřáhel dle p. Frinty, brzd a prokluzu dle Jacka a světel dle VrbaM. Mám tam přepisované .s, .sd a .ace soubory. Chci tím říci, že je to funkční jen jako komplet. A veřejné distribuci tohoto kompletu zase brání jeho velikost - 189 složek zazipovaných na velikost cca. 980MB. Dále jsem ke všem trakčním vozidlům dohledal jejich skutečné originály (s jedinou výjimkou - pára řady 399.001) a jejich fotky vložil do jednotlivých náhledů - loco.ace ve složkách. Autory těchto mnoha fotografií by asi nepotěšila jejich veřejná distribuce.
Ale pokud by měl někdo nápad, kudy z toho ven - nemám nic proti.
Vyházím-li ze zazipovaného trainsetu všechna trakční vozidla, common.cab a nechám tam jen os. a nákl. vagóny, zmenší se velikost zabaleného trainsetu na 359MB (133 složek s vagóny a jejich variantami) a odpadají starosti s fotkami v loco.ace souborech.

J.V.: Diky za odkazy, snad to tam nekde dohledam. Nemcina neni mym konickem :?
Archiv o velikosti 980MB neni problem, na skolni siti je stazeni otazkou 1/4 hodiny :lol:, ale asi by byl problem tento balik vubec nekam umistit a take upload od Vas by nemusel byt bez problemu. Pro lidi na dialupu by tento archiv stejne byl utopie. Ten mensi archiv uz by byl lepsi :wink:
A jeste jsem zapomnel na jeden argument - ne kazdy ma cas si s tim dat takovou praci, jako Vy. A hlavne trpelivost - mate muj obdiv :eek:
Kdybyste byl pristupny vypaleni, nebranim se nejakemu financnimu vyrovnani :wink: Ale zde by asi byl problem s copyrightem modelu :?

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře