Hlášení stanic

chovanecm napsal:
Dobré odpoledne,
nemáte prosím někdo zdání, co bych měl udělat se souborem hlášení, který je enormně veliký? Je to PCM 16bit, mono 22050 Hz, a má přes 30 MB. Když snížím vzorkování na 11025Hz, přijedu v MSTS na stanici a mluví to jak šmoula, protože přehrává pořád původní vzorkovací frekvencí. Dá se s tím něco udělat? Nějak MSTS vysvětlit, že má přehrávat jen 11025? Všiml jsem si, že některá hlášení v trati pana Šemory jsou 11025, jenže stereo. Takže podle mě to nějak půjde.
Děkuji za odpovědi.

P.S. Pro ty, co nepochopili, co chci v kostce: Jako je v trati BP hlášení třeba na Praha hl. n., tak se to sestává z nějakého WAVu, který je mono 22050 Hz. A kdybych teď z něj chtěl třeba udělat 11025Hz, aby to fungovalo korektně. Jediným cílem této akce má být zmenšení souboru.
MSTS používá defaultně frekvenci 11025. Stereo nebo mono se pak nastavuje v sms souboru. Čili aby se mono soubor přehrával správně, je třeba v záhlaví sms smazat řádek se slovem Stereo. Ale pozor, platí to pro všechny streamy v sms

Zdravím. Chtěl bych si dodat hlášení do Jihlavy. Tak sem si vytvořil zvuk ve formátu wav a soubor .sms ,ale když to chci do Jihlavy dát v Editoru trati tak se mi to v Zdroje zvuku ani nezobrazí. Nevíte někdo co s tím ?

Lukyy napsal:
Zdravím. Chtěl bych si dodat hlášení do Jihlavy. Tak sem si vytvořil zvuk ve formátu wav a soubor .sms ,ale když to chci do Jihlavy dát v Editoru trati tak se mi to v Zdroje zvuku ani nezobrazí. Nevíte někdo co s tím ?
Je potřeba jej zapsat do souboru ssource.dat.

VolejnikTomas napsal:
Lukyy napsal:
Je potřeba jej zapsat do souboru ssource.dat.
Díky moc. Už mi to jde.

Pavelk napsal:
Nevíte někdo, prosím, kde bych mohl sehnat hlášení stanic? Dík

Jednou z možností je sednout si s nahrávátkem na stanici a nahrávat a nahrávat.

Druhá možnost je ta, že existoval web (url si bohužel nepamatuji), kde byla docela slušná databáze staničních hlášení.

Martens napsal:
Druhá možnost je ta, že existoval web (url si bohužel nepamatuji), kde byla docela slušná databáze staničních hlášení.
Bejvávalo : http://skoda.wz.cz/nadrazi/index.htm

Citace:
Znělky nádraží
Vítejte na stránce věnované znělkám vlakových nádraží. Tato stránka vznikla v polovině října 2003 a snaží se obsáhnout co možná největší okruh vlakových nádraží v Evropě. Vřele uvítám jakoukoli pomoc při shromažďování znělek, jež neznám, nebo při opravování a doplňování těch, které již znám (zaslat mi je můžete sem). Upozorňuji, že MIDI soubory a obrázky (GIF) s notami byly sestaveny pouze na základě poslechu, nemusí se tedy jednat o autentickou podobu znělky – možné jsou nepřesnosti ve druhých hlasech, různé rytmické nuance a podobně.
.....................
.....................
Stránku připravuje Mikoláš Volek.
Poslední změny proběhly 9. listopadu 2005
Dnes je 10. srpna 2006
...konec části citace.

Martens napsal:
Pavelk napsal:
Nevíte někdo, prosím, kde bych mohl sehnat hlášení stanic? Dík

Martensy nemyslíš náhodou toto http://lokog.wz.cz/zvuky/zvuky.htm ,ale nevím jestli je to ono co myslíš.Je tam pár zvuků ohledně zvuků z nádraží i metra a tramvajové linky.Lukáš

Myslím, že dávat hlášení do stanic bude vždy problematické. Pořád to totiž hlásí totéž. Bez ohledu kdy jdeme a s čím jedeme. Vypadá to divně, když ve větší stanici stojí tři vlaky a hlášení jich hlásí šest a ještě s jejich čísly. Já to řešil tak, že hlášení v trati jsou potichu a není jim rozumět. Jen jako takové podmalování atmosféry. To normální a zřetelně slyšitelné hlášení je použitelné snad jen na tramvajové zastávky a do metra.

Je tu jakýsi námět na řešení - neviditelný servis jehož zvukem je konkrétní hlášení. Ale to jsou další MB a další práce a efekt problematický. MSTS bude vždy o kompromisech mezi tím, co je možné a co je účelné.

Back
Nahoře