TrainStore

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna traintest
  • Datum začátku Datum začátku
T

traintest

Host
Zdravím všechny a posílám překlad jednoho předchozího příspěvku o návodu k TrainStore.

Soubor TSECTION.dat je v MSTS velice důležitým souborem. Nalézá se v adrsáři GLOBAL. Obsahuje všechny definice kolejiva použitého v instalaci, kromě dynamických kolejí. V MSTS nebyla vytvořena žádná podpora pro více souborů TSECTION.DAT, a proto jeden soubor musí obsahovat všechny definice. V začátcích MSTS existovalo několik konfliktních TSECTION.DAT rozšíření a tyto způsobovaly problémy když instalace obsahovala Trať, která vyžadovala konfliktní specifikace. Od té doby komunita vyvinula koncept standardizovaného souboru TSECTION.DAT, který umožňuje přidávání nových definicí kolejiva způsobem, který je stále kompatibilní s originální MSTS traťovou sekcí a pozdějším vývojem.
Ale některé tratě pužívající ne-standartní TSECTION.DAT mají stále své požadavky. Mohou to být starší tratě, které byly postaveny před zavedením standartizovaného TSECTION.DAT, nebo, což není tak časté, trať nebyla postavena s využitím standartního TSECTION.DAT. Také někteří stavitelé tratí někdy potřebují pracovat na trati které ještě nemají standartní traťové sekce takže nejsou zahrnuty ve standartním TSECTION.DAT. Proto musí TSECTION.DAT měnit od tratě k trati.
Aktuální požadavky TSECTION.DAT pro jakoukoliv trať se mohou lišit, ale obecně by se měla dodržovat následující pravidla. Pokud byla trať postavena se standartním TSECTION.DAT pak TSECTION.DAT se stejným Build Number nebo vyšším bude kompatibilní pro simulaci a editaci. Předchozí tratě, které npoužívají žádné rozšíření k základní definici kolejiva dodaného v MSTS budou také kompatibilní pro simulaci. Pokud editujete trať může bezpečnější použít vždy TSECTION.DAT soubor, který byl použitý při tvorbě tratě. Dobrý zdroj informací o této věci je na webových stránkách XTracks na adrese
http://www.geocities.com/okrasaghia/tk/documents/routes.htm
Soubor TSECTION.DAT, který se v TrainStore mění umožňuje specifikovat:
- Defaultní TSECTION.DAT, který se používá při volbě "Unstore Everything" nebo pro každou trať, pro kterou jste nespecifikovali TSECTION.DAT.
- Pro jakoukoliv trať specifický soubor TSECTION.DAT a jak bude použit při přidání určité tratě v režimu simulace a údržby.
Pokud je přidáno více tratí, spustí se proces, který automaticky zkontroluje konflikty v TSECTION.DAT a poskytne snadnou vizuální metodu odstranění konflitních tratí.
Zpracování souboru TSECTION.DAT je volitelné. Je vyvoláno pouze tehdy, když jste specifikovali defaultní TSECTION.DAT a alespoň jednu trať se specifickým souborem TSECTION.DAT.
Nemusíte použít tuto funkci pokud jste již nenahradili soubor TSECTION.DAT vaší instalací a chcete to zautomatizovat.
Page 62 15 November 2004 Train Store
6HWWLQJXS76(&7,21'$76ZDSSLQJ
6HWXSD76(&7,21'$7/LEUDU\
Udělejte si seznam souborů TSECTION.DAT, které chcete použít a kam je chcete uložit. Je důležité vědět, že pokud jste jednou specifikovali soubory, které se budou používat v TrainStore, nebudou z tohoto umístění odstraněny. Takže je lepší vyčlenit zvláštní adresář, nebo skupinu adresářů. To není zas tak podstatné, TrainStore vám dovolí uložit soubory DOPRVW kdekoliv a není žádné omezení pro jejich umístění do jedné lokace. Ale asi je jednodušší pamatovat si co děláte pokud je všechno na jednom místě.
Soubory, které specifikujete nesmí:
- být umístěny kdekoliv v adresářové struktuře TrainStore
- nesmí být aktuální GLOBAL\TSECTION.DAT soubor
- nesmí být TSECTION.DAT v trati (MSTS ho používá k uložení informace o dynamické koleji).
UPOZORNĚNÍ: Při vytvoření této knihovny, pokud přesouváte nebo kopírujete soubory, musíte QHYHU přepsat TSECTION.DAT všude v instalaci MSTS. Není to nezbytné a poškodí to vaši instalaci.
Zpracování TSECTION.DAT v TrainStore akceptuje soubor s jakýmkoliv jménem (provede velmi jednoduchý test formátu dat zda se jedná o soubor TSECTION.DAT) takže pokud chcete, můžete uložit TSECTION.DAT soubory v jednom adresáři s různými jmény (např. TSECTION 0019.DAT, TSECTION 00023.DAT atd.). Na druhé straně můžete dát přednost uložení vašich souborů TSECTION.DAT v oddělených adresářích, které označují jejich Build Number nebo původ (např. Build0019\TSECTION.DAT, Build00023\TSECTION.DAT atd.).
Můžete použít jakoukoliv metodu, která vám vyhovuje.
6SHFLI\LQJWKH6\VWHP'HIDXOW76(&7,21'$7
Zvolte si Tools/Options/System Default TSECTION.DAT Settings z menu. Otevře se okno Sytem Default TSECTION.DAT Parameter. Vložte celou cestu a jméno souboru, který chcete specifikovat pro použití jako System Default TSECTION.DAT soubor.
Pokud chcete použijte k navigaci tlačítko Path pro vyhledání souboru. Tím se otevře okno Choose TSECTION.DAT File.
Train Store 15 November 2004 Page 63
Povšimněte si, že jméno souboru, který vyberete nemusí být TSECTION.DAT. Pokud si jako konvenci zvolíte uložení vašich souborů TSECTION.DAT v jednom adresáři s různými jmény pro jejich odlišení, pak můžete vybrat např. "TSECTIONBuild00023.DAT". TrainStore sám změní název když vymění soubor v adresáři GLOBAL\TSECTION.DAT.
Když jste si vybrali soubor, klikněte na tlačítko OK, okno se zavře a cesta a jméno souboru, které jste vybrali bude vloženo do pole Path v okně System Default TSECTION.DAT Parameter.
Můžete vložit popis do pole formuláře nebo poznámku o nastavení. Popis je uložen spolu s daty TrainStore a bude zobrazen pokaždé spolu s informací o nastavení tohoto souboru TSECTION.DAT. V aktuálním TSECTION.DAT nejsou provedeny žádné změny.
Nyní si vyberte akci, kterou chcete provést. Akce v tomto formuláři odkazují na "Unstore Everything" nebo tratě, které nemají své vlastní TSECTION.DAT specifikace. Povšimněte si, že máme dva soubory akcí, jeden se používá pro přidání tratě v režimu simulace a druhý pro přidání tratě v režimu Maintenance (Údržba).
Page 64 15 November 2004 Train Store
Dostupné činnosti jsou:
- Použít jakýkoliv TSECTION.DAT.
- Použít jakýkoliv TSECTION.DAT s tímto Build No. nebo vyšším. Je zobrazen Build No. ze souboru TSECTION.DAT, který jste si vybrali. V případě starších TSECTION.DAT které ještě neměly Build No. se zobrazí detailní údaje o datumu a čase místo Build No. Všechny TSECTION.DAT soubory bez Build Nos. jsou považovány za starší než ty s Build No.
- Použít tento specifický soubor.
Klikněte na tlačítko OK pro uložení změn a zavření okna.
Je potřeba specifikovat soubor TSECTION.DAT pouze pro trať, která má požadavky, které nejsou splněny specifikací Defaultního TSECTION.DAT.
Zvolte Routes/TSECTION.DAT Settings z menu nebo z kontextového menu po kliknutí pravým tlačítkem myši. Otevře se formulář TSECTION.DAT Parameters.
Údaje v tomto formuláři jsou obdobné jako údaje v System Default TSECTION.DAT
Parameters kromě toho, že tyto parametry se vztahují pouze ke trati, kterou jste vybrali. Vložte cestu a jméno souboru požadovaného TSECTION.DAT nebo ještě klikněte na tlačítko Path a otevře se okno Choose TSECTION.DAT File a vyberte soubor, který chcete použít.
Vložte jakýkoliv popis.
Zadejte činnost pro režimy Simulaci a Údržba.
Klikněte na OK pro uložení změn a zavření okna.
Train Store 15 November 2004 Page 65
Použití výměny TSECTION.DAT
Není potřeba žádných zvláštních činností když jste nastavili parametry pro výměnu TSECTION.DAT. Pokud přidáte nové tratě, zkontrolujte si jejich požadavky a zadejte jim parametry pokud je to potřeba. Pamatujte si, že se musí zadat specifické parametry pro trať pokud nastavení System Default TSECTION.DAT nejsou pro trať vhodné. Výměna TSECTION.DAT proběhne automaticky kdykoliv TrainStore prozkoumá instalaci MSTS při přípravě pro přesun souborů. Proces kontroluje zda existují konflikty ve specifikaci tratě u tratí které mají být přidány. Konflikty se mohou objevit pouze pokud je přidána víc než jedna trať a pokud víc než jedna trať má specifické nastavení TSECTION.DAT.
Ani tehdy nemusí dojít ke konfliktu, protože specifické nastavení, které se bude používat může být kompatibilní. Pokud jsou nalezeny konflikty, TrainStore zobrazí okno Resolve Conflicting TSECTION.DAT Specifications.
Nyní se zobrazí všechny přidávané tratě spolu s Build No. z TSECTION.DAT pro ně specifikované a Činnost, která byla specifikována. Aktuální jméno používaného souboru je také zobrazeno (napravo od Činnosti, ale není na tomto obrázku vidět).
Na levé straně okna jsou zaškrtávací pole. Zaškrtnutím pole je trať vybrána pro přidání.
Asterisk znamená, že trať je v konfliktu s alespoň jednou jinou tratí. Seznam je setříděn podle konfliktů sestupně, to znamená, že trať na začátku seznamu má nejvíce konfliktů.
Pro vyřešení konfliktů jednoduše zrušte zaškrtnutí u jedné nebo více tratí s konflikty, takže tyto tratě nebudou přidány dokud nezmizí všechny konflikty. Když se toto stane, asterisky zmizí a informace v okně se změní. Např. v této situaci to po odškrtnutí první tratě vypadá takto.
Page 66 15 November 2004 Train Store
Nezbývají žádné konflikty a tlačítko OK je funkční takže můžete pokračovat a zbývající 4 tratě budou přidány bez konfliktů. Soubor TSECTION.DAT, který bude použitý bude soubor z třetí tratě podle obrázku.
Konflikty mohou být vyřešeny jakýmkoliv způsobem, který preferujete, např. podle obrázků výše, pokud opravdu chcete ponechat první trať v okně, museli byste odškrtnout druhou a třetí trať, které mají konflikty. Povšimněte si, že v tomto případě byl vybrán odlišný TSECTION.DAT soubor, který je kompatibilní se zbývajícími tratěmi.
Pokud jste se změnami spokojeni, klikněte na tlačítko OK a proces přidání tratí bude pokračovat.

Pokud by byl zájem přeložil bych celý manuál, ale nebude to hned, je to 120 stran.

S pozdravem,
Traintest

Naposled editoval moderátor:
Problém se spuštěním Trainstore

Tak jsem narazil s Trainstore......mám W2k, na disku NTFS......při pokusu o spuštění trainstore mi sice nabídne v prvním kroku volbu adresářů atp. dle popisu o instalaci a prvním spuštění, ale pak mi vypíše všechny foldery z rootu disku a hlášku, že byly obnoveny ze zálohy....přičemž žádnou takovou akci jsem nedělal......no a pak skončí.......setkal jste se tím někdo? Dá se to nějak vyřešit?

Někde jsem zde viděl jak někdo někomu radí jak v Trainstoru vytvořit novou vlakovou soupravu. Nemůžu to najít. Pomohl by mi někdo to najít popřípadě napsal jak to udělat? Za odkaz níže řešící problém s tsection.dat předem děkuji ale ten mi moc nepomůže.

Anonymous napsal:
Někde jsem zde viděl jak někdo někomu radí jak v Trainstoru vytvořit novou vlakovou soupravu. Nemůžu to najít. Pomohl by mi někdo to najít popřípadě napsal jak to udělat? Za odkaz níže řešící problém s tsection.dat předem děkuji ale ten mi moc nepomůže.

Lepší je používat conbuilder. Dle mého názoru je to vynikající prográmek na vytváření vlak. souprav.

TRAIN STORE

Mám problém s train store, a to takový, že: když chci spustit trať Bakony, tak mě vypíše, že: ,,MSTS pořebuje alespoň jednu platnou aktivitu pro tuto trať, aby bylo možné spustit mód PROZKOUMAT, mate stim někdo zkušenosti?

Zkušenosti s tim sice nemám, ale jak to tak čtu, tak to vypadá, že v této trati nemáš žádnou aktivitu a že prostě Train Store potřebuje, aby tam alespoň jedna byla. Tak si tam prostě nějakou krátkou vytvoř a zkus to znova. Lord.

aktivity

No např. v trati Bystřice - Hustopeče mam dvě aktivity, a nejde to, u trati 321 mam taky 2 aktivity a take to nejde.

Re: aktivity

fíííííra napsal:
No např. v trati Bystřice - Hustopeče mam dvě aktivity, a nejde to, u trati 321 mam taky 2 aktivity a take to nejde.
Nemáš aktivity náhodou v *apk formátu? To se pak načíst nedá. :wink:

AHOJ. Mám dotaz k Trainstore. V manuálu (mám na mysli ten kousek českého překladu) se píše, že pokud máme více instalací MSTS (to já mám), tak před instalací programu si máme pozorně přečíst jistou část, která se zabývá tímto problémem ). Můžete mi někdo naznačit co se v této části skrývá anebo na co si mám dát pozor. Tím, že mám více instalací nepotřebuji TrainStore kvůli výměně tsection. dat ale rád bych ho využil pouze u instalace s tratí pan Šemory kvůli rychlejšímu startu aplikace. Tato instalace ale není poslední. Co se stane, když naistaluju TraiStore, ručně zadám cestu k jiné než poslední instalaci MSTS ? Díky za náměty a rady. Trochu se bojím to naistalovat !

Akurát som si túto utilitu naištaloval a neviem si ju vynachváliť, fakt super.

Trainstore 32 mám ale už dávno já na svých stránkách i jako bonus na DVD. Předpokládám, že o nových verzích mne Tony Formoso bude informovat a zasílat software k update.

Hneď som narazil na prvé "muchy". Pri každej aktivite v hociakej trati mi pri prekročení rýchlosti hodí záchranu. Bude to chybou tsection.dat ?

Robo napsal:
Hneď som narazil na prvé "muchy". Pri každej aktivite v hociakej trati mi pri prekročení rýchlosti hodí záchranu. Bude to chybou tsection.dat ?

Ale vo tom to je :lol:
Musíš jezdit podle předpisů, to nedělá Trainstore, ale nastavení vozidel MSTS.
Jiné aktivity rovnou ukončí úkol.
V reálu je to už za peníze.

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Ono povolání strojvedoucího je o něčem jiném,než se povozit v lunaparku na atrakcích či prosvištět bavorákem 120 přes obec a lovit na to buchty.
To je o obrovské zodpovědnosti a ovládání několika stovek tun hmotnosti v bezpečných mezích za naprosto jiných dynamických poměrů a v pevném řádu než s autem na silnici !
:roll: :mad:

Právě je k dispozici nová verze programu Trainstore. Zatím update na Trainstore 3.2.1 a jen v Anglické a Španělské verzi
stahujte zde:
http://www.cbox.cz/semora/MSTS/mstssoftware.htm

Kdo umí anglicky, můžete pokyny pro ostatní přeložit? (Ne přes Translator)

I have just released a small update to the base Train Store software.
This is basically a bug fixing update to cure a number of small non- critical issues.

Please find attached the additional file which will be needed for the Train Store software that you have on your server.

TRNST321.ZIP
===========
This contains the Train Store V3.2.1 Product Update) The software in this file contains a user installable update to the TRAINSTORE.EXE file which takes a user's installation from V3.2 to V3.2.1 This file should be placed on your site in addition to the existing Train Store
V3.2 files. (Please Note: It does NOT replace any of the existing files on your server.)

User details of the update are included in the UPDATE README file contained in TRNST321.ZIP

I have just released a small update to the Spanish Language Pack for Train Store. This corrects minor errors in the Spanish documentation, and the program's Spanish interface.

Please find attached the file which you need to replace the existing Train Store Spanish Language Pack software that you have on your server.

TRNST3ES.ZIP
===========
This contains an updated version of the the Train Store V3.2 Spanish Language Pack. The existing Train Store V3.2 Spanish Language Pack that you have on your server should be REPLACED by this file.

Zbyňku, v podstate z toho vyplýva, že update je na program, kde sa vychytávali bugy (bez zmeny zloženia jazykových súborov) a potom extra update na španielčinu, kde sa odstraňuje zopár drobotín ... TRNST321.ZIP treba umiestniť ako update (nenahrádzať starú verziu) a na TRSNT3ES.ZIP sa môžeš rovno vykašľať ... No a ešte, že ten TRNST321.ZIP obsahuje inštalátor a že update si má každý používateľ urobiť doma ...

Pomoc

Tak nevim jak dál. Spustím train store, zapnu prohlížet trat, vyberu soupravu....namačkám odkud kam, spustí se MSTS ale v hlavní nabídce je spustitelná jen výuka.

Re: Pomoc

Tomas Lee napsal:
Tak nevim jak dál. Spustím train store, zapnu prohlížet trat, vyberu soupravu....namačkám odkud kam, spustí se MSTS ale v hlavní nabídce je spustitelná jen výuka.

TrainStore potřebuje alespoň jednu funkční aktivitu, jinak si nezajezdíš.

Stala se mi jedna dost zajímavá věc. Mám vše klasicky nastaveno a soubory se přemisťují do adresáře E:/Trainstore. Vozový park jsem měl doladěn bez nejmenších problémů, ale po čase jsem zjistil, že mi prostě zničehonic chybí tu cdvagB.wag, tu OBB_1016.eng a další. Přitom jsem je sám stahoval, přejmenovával atd. Byly a nejsou. Ještě zkusím, jestli mi to nesežral nějaký vir, ale není to moc pravděpodobné. A to se veksluje jen mezi Program files a Trainstore. Nikam jinam soubory neodkládám...

Back
Nahoře