Prehazování výhybek v MsTS a activity editoru

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Zdar,Vubec se nemuzu dopidit,proc mne nejde pri zmnene polohy staru vlaku(pri editovani jiz hotove a funkcni mise Train rescue )prehodit vyhybku a tim si dojet na vedlejsi kolej pro pripojeni vagonů.
můzete mi prosim poslat nejak návod ci tutorial,nebo alespon cim tohle muze byt??? moc vam budu vdecny.
HruskaHonza@seznam.cz

Naposled editoval moderátor:
Ist to musi ... este je otazka ci tam mate slovencinu alebo nie ... pac po anglicky je prehodit vyhybku "take other exit" ... a na tom vybuchlo uz dost ludi ... chcelo by to aj trocha viac podrobnosti ... typu pozret ci neprehadzujete vyhybku v protismere, neprehadzujete vyhybku kde nevedie vlakova cesta a podobne ...

Chápej, prostev default misi to vsechno jde jako po masle. Jenze ji naeditujes ze jen dam novou kratsi trasu a uz ta vyhyb. prehodit nejde. Nemusí se tam este nekde nastaavit jméno tej moji nove trasy??

Podobne jsem to zkousel u Opava Oloumoc na vdlejsi koleji vagonky,ale ja se k nim nemohl za boha dostat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jinak ve hre vim jak se prehazujou vyhybky

Gumidek napsal:
Chápej, prostev default misi to vsechno jde jako po masle. Jenze ji naeditujes ze jen dam novou kratsi trasu a uz ta vyhyb. prehodit nejde. Nemusí se tam este nekde nastaavit jméno tej moji nove trasy??

Podobne jsem to zkousel u Opava Oloumoc na vdlejsi koleji vagonky,ale ja se k nim nemohl za boha dostat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jinak ve hre vim jak se prehazujou vyhybky

Zdar, pokud to máš nadefinovaný v editoru aktivit, tak musíš nadefinovat vše, tzn. kompletní cestu, kudy vlak pojede, co bude připojovat, příp. odpojovat, kde má dojít ke změně směru apod. Při samotném plnění už s vyhybkama nehneš. Jejich cesta je nadefinována.
milo

No takto ...jak chces tu vyhybku prehodit v MsTS tak to musis mat v editore aktivit zadefinovane ...

Uz jsem na to přišel :idea: .....konečně vím na co jsou reverz pointy a another exit. Diky vsem za snahu mi píchnout.

Jsem to ale hlupák :D

Přehazování vyhybek

Takže k vyhybkám pár poznámek.
Existují dva typy/definice vyhybek. První je automatický který nelze při ježdění v simulátoru/úkolu přehazovat dle libosti a druhý je tzv. manuální - tyto lze v úkolu za určitých podmínek přehazovat.
To jaké jsou na konkrétní trati typy vyhybek má na svědomí stavitel tratě. Tvůrce úkolu již nemá na výběr.

A teď co s tím.
U prvního typu vyhybek je zapotřebí nadefinovat CELOU trasu kudy se má jet. Čili koncový uživatel (jezdič) má celou trasu pevně dopředu danou a pokud z ní někde omylem sjede tak je v háji. Vypadne z jízdní trasy a MSTS se pak ztratí a přestane fungovat stavění vyhybek. Proto je nanejvýš vhodné umisťovat reverzní body (když už je projížděná trasa obsahuje) tak aby:
1) Byly v co nejkratší vzdálenosti od poslední přestavované vyhybky (myšleno ve směru proti hrotům) ale zároveň se tam MUSÍ VEJÍT celá právě ovládaná souprava.
2) Pokud jsou reverzní body umístěny dále od vyhybek tak doporučuji hned za tyto reverzní body umístit událost závislou na místě s textem představujícím hlášení ve vysílačce od posunovačů či jiného železničního personálu.
A teď proč:
1) Ke správnému odbavení/postupu po vlakové trase u reverzních bodů dojde v okamžiku když je CELÁ ovládaná souprava již mimo přestavované vyhybky. Pokud je reverzní bod v co nejkratší možné vzdálenosti tak pak k jeho vybavení dojde prakticky vždy (při dodržení délky soupravy a minimální vzdálenosti závislé na délce soupravy) a tím pádem pak i k přestavení vyhybek bez ohledu na to že by hráč tento bod minul.
2) Je nutné si uvědomit že MSTS je jen program chovající se tak jak je naprogramován a další jedinci jezdící úkoly vytvořené někým jiným NEZNAJÍ umístění těchto reverzních bodů a lehce k nim nedojedou. Toto nastane zejména v případě kdy je dodržována realita kde má souprava jezdit až za posunovací návěstidlo (při automatizovaném dálkovém stavění trasy) čili až (u menších stanic) poslední vyhybku. Tím opět dojde lehce k tomu že druzí jedinci nedojedou až k těmto reverzním bodům a tím pádem se jim trasa opět rozpadne.
A teď k druhému typu vyhybek - manuálním.
Ty lze přehazovat přímo v projížděném úkolu. Trasa ale na rozdíl od předchozího případu není definována celá ale v mnoha případech to je jen krátký kousek - pár metrů z výchozího bodu. Koncový bod trasy pak nesmí ukončovat úkol. Pak je již jen na obsluze jak si bude vyhybky přehazovat a kam se ve velkých stanicích trefí - zda vůbec dojede na požadované místo.

Jinak v editoru stačí při definici trasy klepnout na vyhybku pravým tlačítkem myši a vybrat si přehození vyhybky.

Snad to takto stačí i když je to o něco obšírnější ale z celé problematiky definice trasy je to jen kousíček.

výhybky

Dovoluji si upozornit, že pokud je při stavbě trati použita v kolejivu výbybka označená jako manuální (editor ji označuje jako MNL), lze ji následně při jízdách přehazovat pomocí G nebo Shift+G. Je-li použita automatická, pak ji hráč nepřehodí (lze ji "přehazovat" právě jen při editaci aktivity, tzn. že o její přehození se během aktivity stará počítač).

Panove, dnes jsem mel slabsi chvilku a tak jsem se rozhodl zkusit si udelat zase po dlouhe dobe nejakou misi ... jenze ... nejde mi ani nahodou vyhybka prehodit, a to ani u nove, ani preddefinovane trasy (a bez ohledu na trat, vyzkouseno BK i 150) Po kliknuti na vyhybku se mi sice objevi sedy ramecek s moznostmi, ale prehozeni vyhybky neni aktivni. Predem upozornuji, ze umim anglicky, cestinu mam nainstalovanou a klikam primo na vyhybku. V cem muze byt problem ? V MSTS ? Preinstalovat se mi moc nechce ... Nebo nekde delam chybu ? Netusim, ale kde ...

AndrewM

Tento rámeček je citlivý na to co se právě dělá. Pokud není možné z něho vybrat nic tak zřejmně nejste ve stavu kdy probíhá definice trasy. Jiné vysvětlení mne nenapadá.

Ppoollll napsal:
AndrewM

Tento rámeček je citlivý na to co se právě dělá. Pokud není možné z něho vybrat nic tak zřejmně nejste ve stavu kdy probíhá definice trasy. Jiné vysvětlení mne nenapadá.

Jine volby (napriklad zmena trasy atd.) jsou funkcni, prehozeni vyhybky ne ...

AndrewM.

Ať dělám co dělám tak mně to funguje. A uvedený text "zmena trasy" jsem v knihovnách nikde nenašel takže nejsem schopen se přesněji zorientovat. Možná by pomohlo v daném okamžiku uložit obrazovku a tu mi poslat mejlem abych se zorientoval. Pak třeba poradím.

Anonymous napsal:
AndrewM.

Ať dělám co dělám tak mně to funguje. A uvedený text "zmena trasy" jsem v knihovnách nikde nenašel takže nejsem schopen se přesněji zorientovat. Možná by pomohlo v daném okamžiku uložit obrazovku a tu mi poslat mejlem abych se zorientoval. Pak třeba poradím.

Dekuji, ale uz jsem problem vyresil :-) Jsem blbec, problem bych pochopitelne u mne, nemel jsem zapnute to, co melo byt :-)

Mám obrovský problém, nejdou mi přehazovat výhybky v MSTS (konrétně při tvorbě aktivit), ta položka po kliknutí na výhybku se vůbec nezobrazí, dříve mi to šlo a najednou z ničeho nic to přestalo fungovat. Nevíte někdo co s tím?

jerabekr napsal:
Mám obrovský problém, nejdou mi přehazovat výhybky v MSTS (konrétně při tvorbě aktivit), ta položka po kliknutí na výhybku se vůbec nezobrazí, dříve mi to šlo a najednou z ničeho nic to přestalo fungovat. Nevíte někdo co s tím?

Tak už jsem na to přišel, pokud by se to někdy někomu stalo, je nutné si zapnou zobrazení porojížděné trasy (v activite editoru).....

Zdravím pustil jsem se konečně do práce s AE,ale mám problém s přehazováním vyhýbek,když na ní kliknu tak tabulka kde je položka přehodit vyhýbku je šedá. Zkoušel jsem více tratí v AE,ale výsledek je stejný,nejde! Zkoušel jsem i výšše popsané postřehy+návod na tvorbu aktivit,ale nefunguje pořád.Ptám se tedy,když na jakoukoliv vyhýbku kliknu tak v té tabulce je označená černě.Pokud ano,tak je chyba někde u mě nebo něco dělám špatně! Poradil by mi někdo,díky!

bastard napsal:
Zdravím pustil jsem se konečně do práce s AE,ale mám problém s přehazováním vyhýbek,když na ní kliknu tak tabulka kde je položka přehodit vyhýbku je šedá. Zkoušel jsem více tratí v AE,ale výsledek je stejný,nejde! Zkoušel jsem i výšše popsané postřehy+návod na tvorbu aktivit,ale nefunguje pořád.Ptám se tedy,když na jakoukoliv vyhýbku kliknu tak v té tabulce je označená černě.Pokud ano,tak je chyba někde u mě nebo něco dělám špatně! Poradil by mi někdo,díky!

Výhybky vies prehadzovat len vtedy, ked editujes trasu ( bud hraca alebo traffic ). Ak mas uz trasu pre hraca vytvorenu, daj Upravit a potom ti pojde prehadzovat aj vyhybky.

To Bastard
Jak prosté milý Watsone, stačí si pořádně přečíst návod na tvorbu aktivit od Ppoolllla, tam je to všechno popsáno do posledního detailu i s obrázky.

Back
Nahoře