Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Díval jsem se na ty stránky, kde se dají stáhnout, ale jsou tam jen v modrým provedení. :roll:

Jacek: Mne sa zazdalo, ze RZD bol uz aj vonku ... tak nic ...

Jiri: Tos to si potom musis pockat az Dem rozchodi svoj web ... tam bol tiez ...

Levostranný provoz

Kdo děláte aktivity pro tuto skvělou trať, tak si dovolím upozornit, že od neděle 26.února 2006 (prakticky od první změny letošního GVD) se zavádí v úseku Bohumín-Petrovice u Karviné levostranný provoz! Takže se jezdí na této trati vlevo v úseku Přerov-Petrovice u Karviné.

Re: Levostranný provoz

Pavlík napsal:
Kdo děláte aktivity pro tuto skvělou trať, tak si dovolím upozornit, že od neděle 26.února 2006 (prakticky od první změny letošního GVD) se zavádí v úseku Bohumín-Petrovice u Karviné levostranný provoz! Takže se jezdí na této trati vlevo v úseku Přerov-Petrovice u Karviné.
A není náhodou úsek Bohumín-Dětmarovice banalizovaný ? Co je v SJŘ ?

Cituji pana Alesl na K-Reportu:

A v rámci levoxtraného provozu se zvedne rychlost přes Bohumín na 120km/h.V průběhu roku se zvedne na 140km/h.Ty Dětmarovice neřešte,protože mají na bohumínském zhlaví výhýbky na 100 do odbočky.Na Závadě a v Lutyni bude na změnu provozu upozorňovat rozhlas.

V SJŘ na trati 301 aktualizovaném po první změně se akorát píše:

Ustanovení místního významu
Bohumín
Nákladní vlaky do a ze směru Dětmarovice mohou zahájit nebo ukončit jízdu i v jiném obvodu
stanice, než stanoví sešitový jízdní řád, tj. na osobním nádraží, na přednádraží (levém, pravém)
a v Bohumíně-Vrbici. Vlaky pojedou pod číslem výchozího nebo končícího vlaku.
Strojvedoucí se řídí návěstmi hlavních návěstidel. Rychlost a potřebná brzdicí procenta dle
tabelárního jízdního řádu příslušného kmenového vlaku.
Jízdní doby mezi jednotlivými obvody jsou následující:
a) z osobního nádraží na přednádraží (levé, pravé) a opačně 4 minuty,
b) z osobního nádraží do Bohumína-Vrbice a opačně 10 minut,
c) z přednádraží (levého, pravého) do Bohumína-Vrbice a opačně 6 minut.
V těchto případech nemusí být strojvedoucí informován o jízdě po objízdné trase.
( Na základě čl. 542 ČD D2 povoleno zástupcem ředitele odboru pro řízení RCP Ostrava,
č.j. 1527/05 – RCP )

Nevím, jestli tomu mám věřit. Bude nejlepší se přesvědčit přímo v Bohumíně, jestli to tak jezdí nebo ne.

bob57_cz napsal:
A není náhodou úsek Bohumín-Dětmarovice banalizovaný ? Co je v SJŘ ?

Díky koridorizaci samozřejmě je banalizace od Petrovic až po Břeclav. Zde jde o to, aby dálková doprava využila průtahu Bohumínem "po rovné", což se v současnosti rovná 120km/hod, v průběhu roku 140km/hod. V Dětmarovicích je to jedno, tam jsou na bohumínském zhlaví pro "petrovický průtah" i pro jízdu ze druhé na první stovkové veksle, rovně kolem peronů se stejně jezdí 60 a na karvinském zhlaví jsou veksle padesátkové. Navíc zde bude zleva doprava a opačně přecházet jen cca 1/3 vlaků - narozdíl od Bohumína, kde "překřížení" musí provést všechny vlaky.

Koho zajímají i technické údaje, počte si zde: http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_7optim.htm
Velmi působivé je třeba LCD 5,44x1,02m

Naposled editoval moderátor:
Pavlík - tohle se v SJŘ neřeší, bob57_cz měl na mysli křížky v SJŘ před názvy stanic, které informují fíru o možnosti obousměrného provozu v daném úseku, tzv. banalizovaná trať. Levostranný provoz bude uveden v aktualizovaných TTP.

Ahoj Martine,
někdo přede mnou upozorňoval na padání simuláturu při jízdě ze Svinova na Havířov. Mám podobný problém, ale ve směru na Ostravu hl.n. Zhruba pod viaduktem začíná série hlášek o neschopnosti načítání objektů stromů. Myslím si, že nemám zrovna nejhorší sčot, ale načítá se zde asi najednou velký počet objektů (kolejiště, stavby a ona zmiňovaná vegetace) a jakmile musím sáhnout na řízení - jde to do Bill Gates. A je-li to při jízdě podle aktivity a poslední uložení bylo v Hranicích...
Možná by pomohlo vegetaci trošku probrat...
A ještě jedna věc - už jsem Ti ji asi popisoval - chybí mostovka nad tratí do Ostravy střed mezi Kunčicemi a Vítkovicemi (myslím). Po mostovce se dostaneš do Svinova. Koleje teď visí ve vzduchu.
Jinak - trať včetně aktualizací je pěkná. Přeju mnoho elánu do další práce.

Ze zavátých Mariánek zdraví Venny

Ahoj Venny,
Ještě bych potřeboval vědět, jestli ti to za Svinovem padá vždy když tam jedeš, nebo se to stalo jenom jednou? Pokud jenom jednou, tak to vůbec neřeš, já si taky myslím, že nemám PC šrot, ale někdy mě dokáže neuvěřitelně překvapit. Krajinu určitě upravovat nebudu, ty pády jsou ojedinělé případy, taky záleží na hustotě provozu apod. No ale pokud ti to hlásí chyby opakovaně na stejných místech, tak máš nejspíš chybně nahranou Aktualizaci, o tom svědčí i ten chybějící most u Kunčic - žádný tam totiž nechybí!

Stavitelxx napsal:
Ahoj Venny,
Ještě bych potřeboval vědět, jestli ti to za Svinovem padá vždy když tam jedeš, nebo se to stalo jenom jednou? Pokud jenom jednou, tak to vůbec neřeš, já si taky myslím, že nemám PC šrot, ale někdy mě dokáže neuvěřitelně překvapit. Krajinu určitě upravovat nebudu, ty pády jsou ojedinělé případy, taky záleží na hustotě provozu apod. No ale pokud ti to hlásí chyby opakovaně na stejných místech, tak máš nejspíš chybně nahranou Aktualizaci, o tom svědčí i ten chybějící most u Kunčic - žádný tam totiž nechybí!

Presne tak ... Venny, skús si to prejsť v explore route ... Ak to tam "piskuje" aj pri ER, tak tam niečo chýba ... Pri aktivite je to bežné, a stane sa to občas každému PC-čku že to padne ...

Mirec napsal:
Stavitelxx napsal:
Ahoj Venny,

Presne tak ... Venny, skús si to prejsť v explore route ... Ak to tam "piskuje" aj pri ER, tak tam niečo chýba ... Pri aktivite je to bežné, a stane sa to občas každému PC-čku že to padne ...

Ahoj Martine!
Spadlo mi to při aktivitě "Košičan". Při Explore Route hlásí chyby (ale většinou nespadne) v nastavení Podzim, počasí Déšť i Jasno. V Zimě jsem to ještě nezkoušel. V Létě to celkem drží, ovšem jen při klidnější jízdě (nesahám moc do řízení). Po chybějící vegetaci se zobrazují pouze bílé siluety. Zajímavé je, že při jízdě opačným směrem je vše v pořádku i při "divočejší" jízdě.
Co se týče mostovky - zkusím si znovu stáhnout aktualizace a přeinstalovat trať. Snad to pomůže. Když sem Ti o tom psal poprvé, bylo to v srpnu, měl jsem jenom základní instalaci z CD a tam už most nebyl!
Venny

Ahoj,
tady jsem psal, že Trať 321 stavím i testuji v letním období a za světla. Takže se může stát, že při jízdě v jiném ročním období, nebo za tmy, budou chybět textury.
Jsou průběžně doplňovány v aktualizacích.
Na to upozornění chybějícího mostu už si nepamatuji, ale nezdá se mi, že by tam někdy chyběl...

Naposled editoval moderátor:
Nevím kdy bude další aktualizace, až to budu vědět, tak to bude napsáno na stránce Tratě 321.

Z Ostravy-Svinova do Opavy budu stavět, až bude celý úsek zelektrifikovaný.

Tak na to jsem se chystal již delší dobu, že položím tu stejnou otázku " Kdy bude dobudován úsek OS-Opava ", ale teď už vím kdy. Pak až se to dostaví, tak to bude super. Tratě 321 a Opava - Olomouc se budou protínat a pak mohu dělat okružní jízdy.

Nová aktivita R 430 KYSUCA od Luďka a pár dalších obrázků z připravované aktualizace 4 jsou na stránce Tratě 321.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře