Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
AKTUALIZACE TRATĚ 321

Zdravim,
dnes pošlu Filipu Havlovi aktualizaci tratě 321, bude uveřejněna na jeho stránkách.
Jedná se o úpravy původní tratě + prodloužení do stanice Čadca.
Akorát nemám úplně až do Čadce hotovou krajinu, ta bude až v příští aktualizaci i s dalším prodloužením...

Upozornění:
V Mostech u Jablunkova při vjezdu na triangl ze třetí koleje nějak nefunguje návěstidlo, pořád svítí červená a já nevím proč :?
Ale dá se to projet, tušim že pomocí ??Tabulátoru??.

Pokud někdo bude ode mě objednávat trať na CD, bude to mít samozřejmě už i s aktualizací.

Přeji pěkný večer.

Stavitel: pozri sa ci mas od navestidla vsetky linky nastavene a ci nemas dva linky nastavene na tu istu kolaj ...

Aktualizaci tratě už má Filip Havel, takže by se měla na jeho stránkách brzy objevit.

Jinak mám potíže se zvukem, při pohledu ze stanoviště strojvedoucího se mi na vyhýbkách nemění zvuk, nevím jestli je to chyba jenom u mě, anebo v trati.
Takže až si někdo stáhnete aktualizaci, tak vyzkoušejte zvuky na vyhýbkách a napiště mi, jestli fungují.

Díky, pěkný den.

No, tak jsem stáhnul aktualizaci tratě a vrhnul jsem se do opravy aktivit. Momentálně mám dopracovánu a aktualizovánu aktivitu R_600, ostatní ze stránek smažu a postupně je začnu nahrazovat aktivitami aktuálními. :wink:

http://radios.ath.cx/

Naposled editoval moderátor:
Neměla by se ta trať přejmenovat? To už totiž není jen 321...

Trať vypadá dobře i po aktualizaci. Skvělá práce. Jen mě malinko zarazilo, že se v celým úseku Č.Těšín - Čadca může jet max. 80 km/h. I když je tam občas rychlostník na 100 km/h, tak mi stejně zůstane v track monitoru oněch 80. Ale teď mi dochází, že jsem to projel jen s jednou loko, tak jestli není chyba v tom...

Nazdar všetci!

Pochvala patrí autorovi trate ČD 321, je to pekné a o to lepšie,že sa to rozrastá aj smerom na Slovensko.

Dušan Gordík

Vlado napsal:
Takže na http://radios.ath.cx/ najdete aktualizovanou aktivitu R_600... :!:

Prosím tě, zkus to posílat jako apk soubory....v tom zipu ti chybí consist
CD_182077-8+Nakladni.con pro servis D-R_600(Nakladni_1).srv

S tím apk Ti to zabalí vše, co potřebuješ k aktivitě....

msts55:

Jo no, původně to měla být jenom trať 321, ale nějak se to rozrostlo, s čímž jsem na počátku nepočítal. Ale název měnit nebudu, necháme to tak...

Jinak se potřebuju na něco zeptat, ve dvou případech už se stalo, že při jízdě u Bystřice nad Olší začal Train Simulator psát nějaké chyby, že mu chybí nějaké soubory *.s stalo se to i někomu z vás???

Dnes jsme narazili na problém, MSTS nám při jízdě začal vyhazovat chyby.
Je to způsobeno špatným XTrackem, do aktualizace stačil trati 321 XTracks 3,9 (distribuován s tratí), ale aktualizace_1 už potřebuje XTracks 3.12a
Je dostupný na stránkách Filipa Havla, takže si ho stáhněte, pokud Vám během jízdy začnou vyskakovat chybové hlášky... :wink:

Pro stavitele xx.
Ty chybové hlášky pro chybějící soubory "s" a "sd" jsou shapes silnic. Stačí nainstalovat "new roads" a bude po problému. Mám x-tracks 3.11 a po nainstalování "new roads" to přestalo. Tak by bylo zbytečné dávat do globalu x-tracks 3.12. Co se týká těch zvuků uvnitř vozidel tak jsem to začal pozorovat v jaké souvislosti to dělá a přišel jsem na to, že záleží na tom s jakým vozidlem zrovna jedeš. Dělá mě to i na trati pana Šenory. Vždy když vozidlo přejede hranici položeného zvuku například výhybka a běžná trať tak při přejíždění této hranice se zvuk uvnitř mašiny ztratí. Pokud je v soupravě zařezen vagon s pohledem cestujícího tak stačí přepnout pohled do tohoto vagonu a zpět do našiny a zvuk naskočí, ale jen do místa, kde je další hranice přechodu na jiný typ zvuku. Také jsem vypozoroval, že to dělá např. u strojů 240,242,843 nikdy se mě to nestalo u 350,810 a jiných. Proto se domnívám, že je to zapříčiněno sms souborem zvuku stroje.

To, že občas zmizí zvuk mě tak nevadí to se dá nějak řešit, třeba záměnou zvuků z jiného stroje. Ale víc mě mrzí, že zrovna na tak pěkné trati je ta proklatá rovnoběžka po jejíž přejetí se stratí textury krajiny. Udělalo mě to hned při první zkušební jizdě po aktualizaci kousek za čadcou v místě kde jsou přichystány ty portály do tunelů. Ale s tím se nedá nic jiného dělat než ukládat a pokračovat po načtení. Jinak trať je super a chtělo by to natáhnout ji ještě někam dál.

Pro Jarka:

S těma zvukama jsem měl ten samý problém, při pohledu z lokomotivy se mi na výhybkách neměnily, ale stačilo přepnout do jiného pohledu a zpátky do lokomotivy a už to šlo, ale opět jenom ke hranici dalšího zvuku... Jenomže narozdíl od tebe, mi to dělalo na všech lokomotivách, teda aspoň všechny které jsem zkoušel, včetně i 350.
A můžu říct, že to není žádným souborem .sms, stačilo do Globalu vložit soubor SOUNDCFG.DAT od pana Šemory a všechny zvuky najednou jedou jako po másle :eek:
S tím jsem se trápil měsíc, několikrát jsem přeinstalovávat MSTS i Windows, než jsem přišel na to, že stačila udělat taková drobnost.......

Ta rovnoběžka na trati mi taky pije krev, hlavně to, že lepší místo už si ani vybrat nemohla... (přímo u vězdu do tunelu).

Bože já jsem debil, píše se VJEZDU a né VĚZDU..... To mi jenom ujelo, fakt! :D :eek:

přimlouval bych se aktualizace kopírovat i na jiné servery, protože dovnload u Havla je mi nedostupný, padne to po několika sekundách stahování. Pan Karel zde nabízel prostor free pro MSTS.

Ta rovnoběžka by mne i zajímala. Johnz odhalil, že se takto chová jen každá 10. a v naší i Slovenské republice hrozí jen ta 50.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře