Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No s tím Trainsetem je to fakt dost divoké, snad se někdy někdo odhodlá k vytvoření univerzálního Trainsetu, který budou všichni ostatní používat a hlavně podle kterého se budou tvořit aktivity!! :twisted:

Každopádně Zbyňkovi děkuju za DVD s jeho Trainsetem, nové aktivity pro Trať 321 v tom budu testovat a pokud nějaké vozy budou chybět, tak u každé aktivity uvedu, kde se dá onen chybějící vůz sehnat.

Snad už potom nebudou takové zmatky s aktivitami pro Trať 321 :wink:

Super .. Chtělo by to fakt dohodu mezi tvůrci aktivit o tom která vozidla použijí.. 8)

Stavitelxx napsal:
No s tím Trainsetem je to fakt dost divoké, snad se někdy někdo odhodlá k vytvoření univerzálního Trainsetu, který budou všichni ostatní používat a hlavně podle kterého se budou tvořit aktivity!! :twisted:

Každopádně Zbyňkovi děkuju za DVD s jeho Trainsetem, nové aktivity pro Trať 321 v tom budu testovat a pokud nějaké vozy budou chybět, tak u každé aktivity uvedu, kde se dá onen chybějící vůz sehnat.

Snad už potom nebudou takové zmatky s aktivitami pro Trať 321 :wink:

Opravil jsem aktivity tak aby fungoval v trainsetu BP. Udělal jsem chybu když jsem si stahoval CD_460 od p.Šenory a nesmazal jsem si starší pack který jsem už měl nainstalován. Za tuto chybu se moc omlouvám. Ocelot mi poslál informace o dalších chybějících eng a wag tak jsem je předělal aby se dali popřípadě dali stahnout na stránce BP.

Nebude jednoduché vytvořit univerzální trainset,neb to bude chtít neustálou aktualizaci a pak se dohodnout,zda-li se bude používat nastavení spřáhel dle návodu č.2 p.Frinty či zůstane nastavení defaultní dle MSTS.Protože nastavení defaultní se dost dobře nesnáší s nastavením dle p.Frinty a ten kočkopes dělá stálé problémy.Pro sebe jsem to vyřešil tak,že jsem přešel na nastavení dle p.Frinty a veškeré nové vozidla si upravuji na toto nastavení.Nemám pak problémy s rozestupem vozidel,nemožnost připojení na čelní spřáhlo lokomotiv a další věci.Co se týče tohoto nastavení,tak mě moc mrzí,že program Cofixer nepokračuje ve vývoji a moc by mě zajímalo,z jakých důvodů autor nemá možnost v tomto vývoji popkračovat.Píchnu tím do vosího hnízda,ale podle informací které mám,autor by rád pokračoval,ale nebylo mu to umožněno... :cry:

Dostal se mi do rukou nejnovější Trainset pana Šemory ze dne 31. 8. 2005. Otestoval jsem v něm aktivity pro Trať 321, některé požadovaly spoustu dalších vozů (ty jsem vyřadil) a některé aktivity prošly téměř bez problémů. Nyní už jsou na stránce http://www.trat321.webzdarma.cz pouze aktivity kompatibilní s výše uvedeným Trainsetem, akorát je nutné udělat ještě jednu věc, doplnit do Trainsetu vůz "cd_460" který se dá stáhnout zde:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_460.rar

Poté už by mělo vše 100% fungovat, můžete vyzkoušet... :roll:

(stahujte aktivity až po 17 hodině, ještě jsem dělal úpravy...)

Další aktivity pro tuto trať jsou na stránce:
http://aktivity321.wz.cz/
ale ty jsem nezkoušel otestovat, tam tomu šéfuje autor Vlado.

Jinak díky všem (hlavně Maxovi) za tvorbu skvělých aktivit.

Naposled editoval moderátor:
Mám dotaz. Stáhnul jsem si nově upravené aktivity podle trainsetu pana Šemory. Tento trainset mám nainstalován a při spuštění mi to nahlásí stovky chybějících eng a vag souborů. Je to opravdu upravené podle tohoto trainsetu?

Laborec425 napsal:
Mám dotaz. Stáhnul jsem si nově upravené aktivity podle trainsetu pana Šemory. Tento trainset mám nainstalován a při spuštění mi to nahlásí stovky chybějících eng a vag souborů. Je to opravdu upravené podle tohoto trainsetu?

Dneska jsem si stáhl trainset pana Šenory z joho stránek protože v mém instalačním DVD k trati jsem měl i vozydla které na webu neměl ke stažení a pak jsem si aktivity projel v ConBuideru a žádne chybějící eng ani wag tam nebyli. Upozoňuju že jsem měl poze jenom trainset BP. Tak nevím co Ti tam chybí.

Ano je to opravdu podle tohoto Trainsetu, pan šemora mi ho zaslal před pár dny. Takže ve svojem PC máte asi něco jinak, než je Trainset Bp ze dne 31. 8. 2005.

Odjíždím na týden do Prahy, takže objednávky a případné dotazy budu vyřizovat až se vrátím.

Pěkný den

A nevíte náhodou někdo, v kolik hodin jezdí Pendolino mezi Prahou a Děčínem?????? :D

Potřeboval bych jednu informaci, nevíte někdo jaký je výškový rozdíl mezi stanicemi "Nový Jičín - Město" a "Nový Jičín - Horní Nádraží"?

Děkuji

Výškový rozdíl mezi nádražími v Novém Jičíně sice nevím, ale obě nádraží jsou koncová. Spojení mezi nima není. Údajně se kdysi o tom uvažovalo, ale v nynější době už to není možné kvůli zástavbě.

Jo obě nádraží jsou koncová, protože do Nového Jičína stavěla trať z každé strany jiná společnost, a nedokázali se dohodnout, tak zůstala trať nepropojená, je to prý ojedinělá událost v ČR.

Ale to víme, co nevíme je výškový rozdíl :cry:

Ale možná se nedaly propojit, možná to schválně stavěli tak, aby se propojit nedaly...
No šel jsem z města na horní nádraží, šlo se dost dlouho do kopce a pak kousek z prudkého kopce, tak fakt nevím, jaký tam může být rozdíl.
Vzdálenost mezi nimi je vzduchem 900 m, po cestě 1 km.

Práce na Trati 321 opět o něco pokročily, do vydání aktualizace už zbývá postavit pouze 60 km.

Chci se zeptat, zda jste někdo v kontaktu s Filipem Havlem? Lidé si neustále pletou starou verzi Tratě s novou a jsou z toho nešťastní... Psal jsem Filipovi několikrát, aby starou verzi Tratě 321 ze svých stránek odstranil a místo ní tam umístil pouze odkaz na novou verzi tratě, ale Filip vůbec nereaguje na moje e-maily.
Pokud jste s ním někdo v kontaktu, tak mu to prosím vyřiďte, děkuji.

Ja by som som nesúhlasil s tým aby sa stará verzia odstraňovala, pretože je volne k stiahnutiu, naproti tomu novú verziu treba objednať. Čo je škoda pretože aj keď je poplatok nízky v českých korunách, tak v slovenských je už
vyšší a ešte k tomu treba prirátať poštovné + poplatok za prevod SK do Kč,tak za poplatky by som dal viac ako za samotnú hru.

Jenomže stará a nová verze tratě je obrovský rozdíl. Lidé si často stahují starou verzi v domnění, že stahují tu novou a potom mi píšou e-maily, že jim to a to nejde a to a to tam není atd... jsem z toho nešťastný já i oni, proto by se ta stará verze měla smazat. Kdysi to byla skvělá a úspěšná trať, ale teď už je to vykopávka a jenom komplikuje život.
Nebo když už, tak alespoň k té staré trati dát nějakou viditelnou informaci s odkazem na novou verzi Tratě 321.
Zkuste to prosím někdo zařídit, na moje žádosti pan Havel nereaguje :(

A s tou cenou na Slovensko, no je to dost nepochopitelné, že trať odešlu za 115 Kč a příjemce musí na poště zaplatit 303 Sk. Proto mi slovenští zájemci posílají peníze předem v dopise a já jim následně trať zašlu zdarma.

Jinak bych se chtěl ještě omluvit lidem, kterým jsem posílal trať na Slovensko a neupozornil je na ten šílený příplatek.
Bohužel jsem o tom nevěděl, dokud mě na to jeden nejmenovaný člověk ze Slovenska neupozornil. Teď už na to každého upozorňuji a dávám mu možnost zaslat peníze předem a tím ušetřit docela hodně peněz.

Stavitelxx napsal:
Jenomže stará a nová verze tratě je obrovský rozdíl. Lidé si často stahují starou verzi v domnění, že stahují tu novou a potom mi píšou e-maily, že jim to a to nejde a to a to tam není atd... jsem z toho nešťastný já i oni, proto by se ta stará verze měla smazat. Kdysi to byla skvělá a úspěšná trať, ale teď už je to vykopávka a jenom komplikuje život.

Nebo tu starou přejmenovat

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře