Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
AKTUALIZACE 1

První aktualizaci pro Trať 321 si můžete stáhnout od 20. 10. 2005 na stránce: http://www.trat321.webzdarma.cz

Aktualizace bude obsahovat:
- Prodloužení tratě o cca 100 km.
- Kompletní přeměnu stanice Zwardoň.
- Úprava návěstidel na celé trati.
- Vytvořené jízdní trasy na všechny úseky (PATHS)
- Změny krajiny na některých místech, např. autobusové nádraží v Českém Těšíně, okolí Havířova, okolí Ostravy Svinova atd...

Velikost aktualizace zatím neznám, protože ještě pořád pokračuji ve stavbě. Až bude vše hotovo, tak ji napíšu.

Přeji pěkný večer.

Naposled editoval moderátor:
Dotaz

píše mi to že nemůže najít soubor genpasswagsteam.sms, když to odklikam tak se mi to pak kousne v aktivitě Detvan. Co je to za soubor?

genpasswagsteam.sms je soubor zvuk pro osobní vozy. Má být ve složce Train Simulator/SOUND. Můžu Ti ho poslat.

AKTUALIZACE 1

Od zítřka si můžete stáhnout na stránce http://www.trat321.webzdarma.cz Aktulizaci_1 pro Trať 321.

Aktualizace obsahuje prodloužení trati o 95 km, úpravu návěstidel na celé trati, další drobné úpravy krajiny, vytvořené jízdní trasy (Paths) a jiné...

Velikost Aktualizace je 26 MB (zabalené ve WinRaru), po rozbalení 140 MB.

no tak já už se taky těším !!!
Hlavně na úsek Ostrava Svinov - Hranice na Moravě

Tak jsem se podíval na web, jestli náhodou nejsou nějaké nové aktivity k trati 321 a cože jsem tam nenašel, někdo tam místo aktivity narval mp3 Michala Davida - Diskopříběh

No nevadí, sice se to netýká MSTS, ale chtěl jsem se zeptat, zda-li nemáte někdo mp3 Michala Davida - Nonstop ( to je ta písnička,kterou každý ráno budí soutěžící v pořadu Big Brother ) a rovněž to tam narvat.

Budu moc za to vděčný.

Jinak se omlouvám za příspěvek, který se netýkal tématu threadu.

Martens: Omluvit ses omluvil, ale pak jsi tam zcela zbytečně napáchal další 3 :eek:

Tak to je síla, narvu na web Michala Davida (diskrétně) a o 2 minuty později se tu üž o tom píše :eek: To nemá s MSTS nic společného, potřebuju jenom dostat Michala Davida z jednoho PC do druhého, tak k tomu používám tento web... zítra už to tam nebude! :wink:

Jinak do Vladivostoku to asi neprotáhnu, sice jsem se pohnul o dalších 95 km, ale opačným směrem... :D

Aktualizace 1 už je přístupná ke stažení na stránce http://www.trat321.webzdarma.cz (velikost 26 MB)

Instalace je jednoduchá, prostě stáhnout, rozbalit a soubory nakopírovat do hry MSTS, potom by to "mělo" fungovat...
Pokud by náhodou něco nešlo, tak mi napište.....................anebo mi nepište a ušetřete mě dalšího trápení... :D

Závěrem bych chtěl poděkovat Karlu Kebertovi za poskytnutí svého webu pro umístění Aktualizace 1 a hlavně za sponzorství stavby Tratě 321.

Stavitelxx napsal:
Tak to je síla, narvu na web Michala Davida (diskrétně) a o 2 minuty později se tu üž o tom píše :eek: To nemá s MSTS nic společného, potřebuju jenom dostat Michala Davida z jednoho PC do druhého, tak k tomu používám tento web... zítra už to tam nebude! :wink:

Jinak do Vladivostoku to asi neprotáhnu, sice jsem se pohnul o dalších 95 km, ale opačným směrem... :D

No ,k MsTS to úplně sice nepatří ,ale dalo by se to použít jako skladba kterou si fíra pouští ve strojovně do sluchátek..

Jinak jsem rád za aktualizaci_1 k 321.. Možná to právě bude start k většímu počtu aktivit pro tuto trať.. Díky za skvělou práci !!

klacky

Stavitelxx napsal:
Aktualizace 1 už je přístupná ke stažení na stránce http://www.trat321.webzdarma.cz (velikost 26 MB)

Instalace je jednoduchá, prostě stáhnout, rozbalit a soubory nakopírovat do hry MSTS, potom by to "mělo" fungovat...
Pokud by náhodou něco nešlo, tak mi napište.....................anebo mi nepište a ušetřete mě dalšího trápení... :D

Závěrem bych chtěl poděkovat Karlu Kebertovi za poskytnutí svého webu pro umístění Aktualizace 1 a hlavně za sponzorství stavby Tratě 321.
A já ti tu napíšu,Martine:
Než budeš dělat aktualizaci 2 , přečti si alespoň základní ustanovení D1 - Návěstní předpis. Vyvaruješ se pak zbytečných chyb.
Odjezdová, cestová i seřaďovací návěstidla se ve stanicích umísťují zásadně vpravo vedle koleje, pro kterou platí a to i při levostraném provozu.
Jinak docela pěkně udělaná trať - dost podobná skutečné je tvými chybami degradována zbytečně na fiktivní.
Uniká mi smysl prošpikování stanic takovým množstvím trpaslíků. které nemají žádnou logiku a nutily by strojvedoucího zastavit při posunu na místech vyloženě zakázaných.
Sklonové poměry jsou taky velmi vzdálené skutečnosti už na pohled, přestože chybí skloníky a nejsou nikde stahovačky - to pochopím, trať je ještě ve vývoji.
Není to zas až tak dávno, co jsi se tu přel s autory trati 270, kdo bude mít svoji trať více podobnou realitě.

Oprav chyby a klidně pokračuj dál, tato glosa tě nemá odradit od další práce, či zatratit.

Nevím, ale všiml jsem si, že při přejíždění vyhybek postrádám zvuky, nebo autor špatně nakonfiguroval sms soubory. Když jedu z Ostravy na Vítkovice, tak při přejezdu vyhybek slyším krásně klapání kol, jenom při odjezdu z Ostravy na Polanku není slyšet nic.

Neříkejte, že to je moji zvukovou kartou, mám v záloze ještě jeden počítač vybavený zvukovou kartou SB live a ani tam není nic slyšet. Zkoušel jsem všechny soubory zkopírovat ze složky Routes\Břeclav-Praha\Sound do složky Routes\Trať 321\Sound a ani to nepomohlo. Mám MSTS v počítači nainstalován 2x

Jinak skvělě udělaná trať, akorát mne mrzí, že autor zapoměl na staniční budovu v Jistebníku. Když už namodeloval budovu v Suchdolu, tak proč není v Jistebníku ?
Ještě chybí postavit trať do Přerova a je to super.

Zdravím Martine..

Projížděl jsem po aktualizaci_1 úsek Hranice na Moravě - Ostrava Svinov..
Vše celkem o.k. .. až na menší detail !! .. Řítím se se 150 do Ostravy a najednou se mi na panelu zobrazí že mám postaveno na stop v rychlosti 30.. Brzdím jako blázen a koukám ,že návěstidlo neukazuje nic !! ..

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://o24a.wz.cz/image002.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://o24a.wz.cz/image004.jpg

Jinak ,pěkná trať .. Realitu posuzovat nehodlám ,tu trať zase tak dobře neznám ,ale myslím si že je i zbytečné dávat tolik cestujících na peróny..
Za prvé ,hodně ubírají na FPS ,která u tvé trati je (aspoň podle mého) už dost nízká a zadruhé ,projíždím-li rychlíkem kolem perónu ,kde stojí asi 30 lidiček těsně za ochranou čárou v rychlosti třeba 160 ,je divné že by tam ty lidi ještě stáli..

Koukám že se to tu docela zasypalo příspěvkama :eek:
Nejdříve hci všem poděkovat za uznání dobré práce, a teď k těm problémům:

bob57_cz:
Návěstní předpisy moc neznám, ale umístění návěstidel ve stanicích není problém upravit. Sklonové poměry jsou někde hodně přehnané, ale to pouze u starých úseků (Ostrava - Čadca), jinak nové úseky jsou sklonově co nejpřesnější a na některých úsecích jsou i skloníky.

PuDr. Matějko:
S těma zvukama nevím, mě to funguje a nikdo jiný si na to zatím nestěžoval, tak asi budeš mít problém u sebe, i když to nechceš slyšet...
Možná je to tím, že na Vítkovice je stará trať, kde hodně klapají kola při jízdě na vyhýbce, ale směrem na Polanku je koridor, tam jsou jiné zvuky na vyhýbkách, méně výrazné. Proto si možná myslíš, že tam ty zvuky nefungují, ale oni fungují, jen jsou jiné než na Vítkovice...

Ocelot24:
Na to návěstidlo před Ostravou se podívám, asi bude špatně nadefinované..

Jinak pouze pro informaci, mezi Hranicema na Moravě a Ostravou Svinovem se jezdí vlevo.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře