Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Do Zábřehu n/M. to opravdu stavět nebudu, tam už je to píseček pana Šemory. Sice jsem uvažoval, že to protáhnu až do České Třebové v koridorovém stylu, takže by ta trať byla odlišná od Zbyňkové, jenže to jsou kilometry a kilometry, no rači ne, zůstanu tady na Moravě...

Navíc už venku zase sněží, takže stavba asi půjde pomaleji.......kdo má v těch vánicích chodit..... :cry:

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx napsal:
Druhá aktualizace pro Trať 321 se pomalu začíná rýsovat, datum vydání bude krásného Vánočního dne 24. 12. 2005.

Zdravím..

Tak to bude jeden z nej dárků pod smrčkem !! ..
Tedy takhle rychlou aktualizaci_2 jsem opravdu nečekal !! .. A navíc , ... že bude už v a_2 kompletní úsek Hranice n M. - Přerov - Olomouc ?? ..
Co dodat ,než že jsem překvapen a nadmíru potěšen..

Jinak jsem skoukl novinky na webu tratě 321 a je tam přidána plánovaná aktualizace_4 (!!) ,která tam dříve nebyla ,že ?? ..

Jen tak dál Martine..

Klídek, nic není ničích píseček. Pokud někdo má chuť, klidně ať staví kam se mu zachce. Pokud chcete někdo přestupovat z Martinovy tratě na moji, tak vhodné jsou pouze Olomouc nebo Česká Třebová. A platí, když dva dělají totéž není to totéž. Pokud příjde někdo pečlivější, tak budu já nucen také zvednout úroveň sdílených úseků a to samé bude platit pro Martina. S tou Olomoucí asi budeme muset spolupracovat a Přerov bude to samé. Jenomže také nevím, kam skočit napřed (doslova) Dodělám větev na Bratislavu (do cíle alespoň kolejově) a pak se během prosince budu snažit opět alespoň kolejově mít tuto sdílenou Olomouc. Myslím si, alespoň to zpojízdnit by to do 24.12. šlo. Možná jen koleje, možná i komplet krajina. Ale jak jsem napsal v předchozím příspěvku, plánovat předem nic nelze, až to bude, tak to bude.

Jé tak to to bude super ! Už se moc těším. Chtěl bych se zeptat Martina, tedy Stavitelxx-e, jestli udělá v Dětmarovicích ty kuželovité komíny EDĚ. Každopádně se dočkají i Karviňáci, že se dostaví ten tzv. jazyk spojující Ostravu s Těšínem. Ale Martine, je sic fajn, že se dočkáme aktualizace 24. 12,, ale slibovat se nemá, může se do měsíce stát cokoliv, a pak někteří budou zklamání. Naražím na sliby o vydání tratě 270 k 28.10.2005 a nakonec ta trať není, do vánoc času dost, začalo sněžit a může se stát, že autor tratě si na zledovatělé ploše uklouzne, zlomí si nohy, stráví několik dní v nemocnici a pak nebude schopen splnit sliby. Takže já bych to opravil takto :
Předpokládaná aktualizace k 24.12.2005 podle sil a schopností autora, datum vydání se však může k různým okolnostem posunout. ( havárie počítače, hospitalizace v nemocnici, vyplavený byt od sousedů, počítač v kýblu atd. )

PuDr. Matějko napsal:
Jé tak to to bude super ! Už se moc těším. Chtěl bych se zeptat Martina, tedy Stavitelxx-e, jestli udělá v Dětmarovicích ty kuželovité komíny EDĚ. Každopádně se dočkají i Karviňáci, že se dostaví ten tzv. jazyk spojující Ostravu s Těšínem. Ale Martine, je sic fajn, že se dočkáme aktualizace 24. 12,, ale slibovat se nemá, může se do měsíce stát cokoliv, a pak někteří budou zklamání. Naražím na sliby o vydání tratě 270 k 28.10.2005 a nakonec ta trať není, do vánoc času dost, začalo sněžit a může se stát, že autor tratě si na zledovatělé ploše uklouzne, zlomí si nohy, stráví několik dní v nemocnici a pak nebude schopen splnit sliby. Takže já bych to opravil takto :
Předpokládaná aktualizace k 24.12.2005 podle sil a schopností autora, datum vydání se však může k různým okolnostem posunout. ( havárie počítače, hospitalizace v nemocnici, vyplavený byt od sousedů, počítač v kýblu atd. )

Vážený pane PUDr. Matějko, kdyby jste četl pořádně, tak i u 270 autoři napsali zdůvodnění.....a soudně uvažující lidi to pochopí a zbytečně neprudí...takže bych poslední odstavec ještě doplnil o eventualitu, jako jsou odpovědi na zbytečné otázky typu A uděláte to tam? A povede to tam? A kdy už to bude? A proč to ještě není.....

Ještě doplním poznámku. Pokud si kdokoli přeje jakýkoli objekt do trati a nejen této, máte prostor. Můžete začít modelovat. Pokročilí modeláři určitě rádi vysvětlí jak začít. Čím více Vás bude tím lépe. Cokoli si přejete, aby Martin do trati doplnil, vymodelujte mu to. Určitě uděláte radost nejen jemu.

Aktualizace 2 by mohla být už i tento měsíc, ale ještě se stále modernizuje úsek Přerov - Olomouc, tak musím počkat až to dodělají (do prosince by to mělo být hotové).

Jinak samozřejmě musíte brát s rezervou to slíbené datum 24.12., snažím se dodržet každý slib, který veřejně vypustím, ale kdyby něco nevyšlo, tak mě za to snad neukamenujete???
Pokud skončím v nemocnici v komatu, nebo nedejbože pod drnem, tak je snad každému jasné, že stavět nebudu...... ale pokud se nevyskytne žádný vážnější problém, tak ta aktualizace bude.

Na stanici Olomouc hl.n. budeme spolupracovat se Zbyńkem, aby tato stanice byla v obou tratích co nejpodobnější. Ale jelikož tam budu stavět asi první, tak udělám co nejpřesnější kolejiště a zbytek bude jen provizorně (nástupiště, budovy atd.) Až dojede do Olomouce i Zbyněk, tak potom se bude řešit společně krajina atd. To je jen pro upozornění, aby někdo hned 25.12. nenadával, že Olomouc je o ničem...

Teď mě tak napadá, že stanice Olomouc je asi nejpoužívanější stanice v MSTS, mají ji postavenou autoři tratě 270, autor tratě Olomouc - Opava, teď já a nakonec ještě Zbyněk. Takže 4x a pokaždé určitě jinak :lol:

Stavitelxx napsal:
Teď mě tak napadá, že stanice Olomouc je asi nejpoužívanější stanice v MSTS, mají ji postavenou autoři tratě 270, autor tratě Olomouc - Opava, teď já a nakonec ještě Zbyněk. Takže 4x a pokaždé určitě jinak :lol:

Pokud to stihne do 24.12.2005 i Zbyněk ,můžeme vyhlásit hlasování o nejreálnější Olomouc v MsTS !! ..

Bylo by opravdu zajímavé sledovat která Olomouc to vyhraje..
(Samozřejmě ale i s ohledem na to ,že trať Olomouc - Opava má už nějaké ty narozeniny)..

Jinak myslím a pevně doufám ,že ať bude 25.12.2005 Olomouc Hl.n. v jakémkoliv stavu ,nikdo nebude mít hloupé připomínky ,které tu pořád někdo vykřikuje.. Tím by si stejně nikdo nepomohl ,ba naopak !! ..

Z pozdravem ,ocelot24

Když se používá slogan "kuře stokrát jinak", proč by nemohla být "Olomouc třikrát jinak.
Ale je to jednoduché. V plánkách stanic je kilometrická poloha každé vyhýbky, do toho fotky z reálu a musí to všem vyjít stejně. A okolní budovy, nádraží....to by si mohl vít do parády nějaký Olomoucký modelář. Pro tři tratě se to opravdu musí vyplatit. (Čtvrtou nepočítám, protože ještě není veřejná)

Tak jsem si dneska jako stavitel mé fiktivní tratě postahoval ze stránek http://www.trat321.webzdarma.cz kulisy pro stavitelé tratí, Download 4 a vše jsem udělal tak jak má, *s a *sd soubory jsem nakopíroval do složky Global\Shapes a pro jistotu i do mé složky Routes\Demo-Route\Shapes taktéž i textury do složky Global\Textures a Routes\Demo-Route\Textures, zároveň jsem upravil i REF soubor a přidal tyto informace na konec stránky

Static (
FileName ( "Backdrop2_1.s" )
Class ( "Kulisy" )
Align ( None )
Description ("Backdrop2_1")
)

.... atd.

Pak jsem si otevřel Editor tratě, a umístění objektů, v nabídce seznam položek se již objevila nabídka Kulisy. Když jsem chtěl kulisu umístit, tak to na mne řvalo touto hláškou
Nelze otevřít soubor s texturou
routes\Demo-Route\textures\Backdrop2.ace

Jenže v instalačce Download_4. rar sice byla složka Textures, jenže v ní byly jiné soubory s příponou ACE
b_1218_a.ace
b_1219_a.ace
b_1232_e.ace
atd. žádný soubor Backdrop2.ace se tam nevyskytoval, jelikož tato instalačka byla na stránkách Stavitelxx-e, chci se zeptat, kde mám ten soubor najít či stáhnout ?

No otvor si ho v SView a pozri sa na zoznam textúr ... kukni sa na to koľko je tam textúr a ak sú tam 4 tak v tom skús nájsť nejaký systém, ako to popremenovávať, ak je tam jedna, skú ľubovolnú premenova, jak to nebude sedeť je na čase kontaktovať autora (P.S.: na toto sú ale myslím vhodnejšie privátne správy, dostane sa to priamo ku konkrétnej osobe)

Teda co to nabízím ke stažení za nefungující zmetky????? :eek:
Ony ty kulisy vážně nejdou, ale jakto, vždyď to šlo!!! Já jsem je normálně používal, pak jsem to umístil na internet a teď nejdou :?: :!:
No zkusím s tím něco vymyslet po víkendu, ikdyž nevím co, snažil jsem se někde vyhrabat tu požadující texturu Backdrop2.ace, ale bohužel bezúspěšně, ani v Italských tratích nebyla...

JOHNZ: Nájdi si tie kulisy vo svojej trati a skús prísť na to aké textúry používajú ... a potom ich tam daj ...

Takže lidi, pěkně polopatě,teď jsem si otevřel ShapeViewer a otevřel soubor v adresáři Global\Shapes souborek Backdrop2_1.s, dále jsem kliknul myší na záložku EDIT, a pak TEXTURES, otevřelo se mi podokno s názvem TEXTURES FILES a pod tím drobně napsáno anglicky Uncheck a texture to remove it from the model
A měl jsem tam v nabídce požadovaný shapes file tedy přímo to odkazovalo do složky C:\Program files\Microsoft Games\MSTS_1\Global\Shapes\Backdrop2_1.s ->->->
a dole pak odkaz na texturu Backdrop2.ace následovala mezera a potom tam bylo něco jako binární kód či co já vím 0 x 0

A pak jsem měl možnost zatrhnout vybranou položku a dát OK a Cancel.

Jelikož ten program použivám skoro minimálně téměř vůbec, tak při loadování shapes souboru se mi zobrazil šedý obdélník, jako by textura chyběla.

Opravdu nevím, kde ten ace soubor sehnat.

Pak jsem pro jistotu zkusil vybrat jiný Shape soubor, tedy záložka File a Open, jedná se o kolejivo A1t1mstrt.s. Je zajímavé, že místo toho šedivého obdélníku se mi načetlo to kolejivo s tou texturou, jako kdybych v Editoru tratí pokládal koleje, takže jsem si to mohl zoomovat, a otáčet horizontálně a vertikálně. Pak jsem z nabídky dal záložku Edit, Textures, ale zobrazila se mi nabídka :
V jednom řádku to odkazovalo na ten soubor v té složce Global\Shapes na druhém a třetím řádku byly přidělené textury acleantrack1.ace a na třetím řádku acleantrack2.ace pak následovala mezera a byly tam údaje 512x512 následovala mezera a údaj RGB 32 bit +translucency
a na třetím řádku 256x256 RGB 24 bit solid

Nechci nad těmi údajy dál bádat, ale je jasné, že to funguje, jelikož ty ace soubory jsou ve služce Textures.

Takže chyba bude nejspíš v tom, že v tom stáhnutém RAR archívu chyběla ta textura.

JOHNZ: Nájdi si tie kulisy vo svojej trati a skús prísť na to aké textúry používajú ... a potom ich tam daj ...

No jo .. asi jedině tak na to příjdete ,protože ty textury jsou celé blbě pojmenované..

Ty textury už jsem zjišťoval, všech 8 souuborů *.S vyžaduje texturu Backdrop2.ace, nevím proč ve složce Textures je 27 jiných názvů textur a Backdrop2 tam není... Já nic nepřejmenovával ani nijak neměnil a šlo to, nechápu to!

Upozornění

Chci upozornit, že objednané CD s Tratí 321 budu odesílat pouze do 16. prosince. Poté až po Novém roce i s novou Aktualizací 2.

Cesta na Slovensko...

Zdravím příznivce MSTS.

Jsem ochotný pro Vás postavit trať ŽSR 180: ŽILINA - POPRAD-TATRY - KOŠICE. (samozřejmě navázáno na Trať 321)
Ale k tomuto projektu potřebuji nějaké materiály, podle čeho stavět. Nejdůležitější jsou plány stanic, ale hodí se taky např. sklonové poměry, poloměry zatáček, nadmořské výšky, různé vzdálenosti, rychlosti, fotografie, videa, informace o tunelech, mostech atd. atd. atd... čím více věcí, tím lépe.
Bohužel já sám mám ruce krátké, takže bych rád viděl ochotu i z Vaší strany a to prostřednictvím poskytnutí potřebných výše uvedených materiálů.
Je to výzva pro všechny lidi, kteří mi v tomto směru mohou nějak pomoci. Pokud nasbírám dostatek potřebných informací, rád se do tohoto projektu pustím.

Těším se na Vaši spolupráci a přeji Vám příjemný den.
Martin

Chtěl jsem se zeptat, kdy vyjde Aktualizace 2, když už je hotová. Doufám, že to nebude až na Vánoce jak bylo avizováno, ale dřív. Čím dřív, tím líp a úplně nejlíp hned zítra. Strašně moc se už těším. :P :P :P

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře