Dráčik napsal:
Lenže nesmieme zabudnúť aj na možnosť, že sa v dotyčnom prípade mohlo jednať o závadu, pre ktorú nešli stavať jednotlivé návestidlá a preto sa išlo v medzistaničnom oddiele. X-krát sa mi stalo, že som mal "Z"-rozkaz o poruche autobloku a jazde v medzistaničnom oddiele a návestidlá predomnou svietili na "Stoj". Cestujúci mohli kukať, že sa ženiem okolo nich 120.
Bob: to stavanie súčastných ciest vedla seba, aby na vchode zo správnej svietila riadna návesť, no neviem, dať sa to dá, ale je to prinajmenšom porušenie predpisov, (viac by povedal nejaký výpravca). Pokiaľ viem tak vchod sa smie dovoliť jedine privolávačkou, ak je správna kolaj vylúčená. Ak je v prevádzke, tak sa smie vchod dovoliť jedine ručnou privolávačkou dávanou na vonkajšej strane nesprávnej kolaje.
Velmi správně.
Oblíbená otázka zkoušejících komisařů bylo:
Výluka, pojedu po nesprávné koleji, vjezdové návěstidlo jen u správné koleje, na něm bliká přivolávačka, ale souběžně ke vjezdu pojede po správné koleji podbíječka. Kdo a jak pojede do stanice?
Na rozkaze je vždy napsáno, jak se do následující stanice dostanu, to je první kriterium, když tam bude napsáno návěstidlem správné koleje, tak podbíječka vedle musí jet do stanice jen na písemný rozkaz (vysílačka), tedy návěstidlo platí pro mě.
V druhém případě je to povoleno pouze ruční přivolávací návěstí dávanou vlevo ve směru jízdy v úrovni vjezdového návěstidla správné koleje.
Přivolávačka na návěstidle pak platí pro podbíječku.
Když tak mne opravte. Je to už přes deset let od posledních přezkoušek.